Solgt: 10 600 000 kr

Grønlibakken 13B

9 750 000 kr
168 m²
2 soverom
Velkommen til Grønlibakken 13B!
Dominik Zych
Mats Kvarud
Presenteres av
Dominik Zych og Mats Kvarud
Skøyenåsen
Enebolig over 2 plan med flott beliggenhet - Garasjeplass og biloppstillingsplass - Nærhet til skoler og barnehager
 • Prisantydning
  9 750 000 kr
 • Omkostninger
  245 092 kr
 • Totalpris
  10 845 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  168 m²
 • Bruksareal
  209 m²
 • Tomteareal
  631,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Solrik enebolig beliggende i et barnevennlig område på Skøyenåsen i bydel Østensjø.
Verdt å trekke frem:
- Garasjeplass og biloppstillingsplass rett utenfor
- Vinterhage på ca. 13 m2
- Stor terrasse med platting og hage med velstelte grøntarealer
- Stor kjeller med kjellerstue, innredet bod, flere boder for oppbevaring og vaskerom
- Bad/WC og separat WC i 1. etasje
- Kort vei til flotte turområder
- Stort og adskilt kjøkken
- Badstue
- Peis/ovn i begge etasjer
- Gode muligheter for et ekstra soverom i 1. etasje (opprinnelig bygget med 3 soverom)
Vi sees på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grønlibakken 13B, 0682 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1572, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 221 kvm
Totalt bruksareal: 209 kvm
Totalt primærrom: 168 kvm
Primærrom 1. etg: Vindfang, wc-rom, bad, badstue, gang, to soverom, kjøkken, stue, spisestue.
Primærrom kjeller: Kjellerstue, vaskerom, innredet bod (ikke omsøkt til soverom, men disponert som dette av selger).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.11.2020 utført av Tim-Roar Fauske. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Kjelleren er byggemeldt med peisstue, 4 boder og vaskerom.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre og betong. Gulv mot grunn av betong og bærende konstruksjoner av lettklinkerblokker og trekonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk med stående og liggende utvendig panelkledning. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med glasert takstein. Vinduene i første etasje har tre-lags glass og utvendige aluminiumsbeslag fra 2012 og 2014 samt noen vinduer og balkongdør fra byggeår med to-lags glass. I underetasjen er vinduene også delvis fra 2012 og fra byggeår. Boligen er oppvarmet med elektrisitet, elektriske varmekabler, varmepumpe fra Toshiba, vedfyrt peisovn i underetasjen samt vedfyrt peisovn i 1.etasje. Det er også utvendig trapp med varmekabler foran inngangen. Boligen disponerer også en utvendig bod på ca. 8 m2. Drenering fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Tilstandsgrad 3:
Avdrypp fra VVB med passert forventet levetid og en innredet bod i kjeller som benyttes som soverom og ikke oppfyller krav til dette etter dagens byggeforskrifter.
Tilstandsgrad 2:
Bad grunnet alder, slitasje og ikke tilfredsstillende fall til sluk. Dusjkabinett installert etter lekkasje ned til kjeller. Dette er ikke utbedret. Vaskerom i kjeller: Riss/sprekk i murpuss på vegg og fuktmerker i trepanel i himling. Selger opplyser om at dette stammer fra overnevnte lekkasje før dusjkabinett ble satt inn. Fuktmerker i himling rundt avtrekksventil. Sluket er vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn 50% av anbefalt brukstid er passert. På kjøkkenet er det noe fuktskadet/oppsvulmet parkett foran kjøleskap, og løse skuffefronter samt innredning med bruksslitasje.
Støvkondens påvist ved overgang vegg - himling. Dette indikerer kuldebru/dårlig isolasjon.
Toalett i 1. etasje mangler døren gerikter og terskellist, i tillegg til sprekker/riss hjørner på vegger. Sokkelfliser mangler fugemasse. For øvrig har gulvet i vndfanget løse fliser og sprekker i flisfuger.
I underetasjen er det synlige saltutslag på vegg og gulv i bod 3 som sterkt indikerer utilsiktet fuktighet. Det ble observert forhøyede fuktverdier i samme område. Underetasjen har gulv som er opplektet og vegger som er utlektet fra grunnmuren. Spjeld i peis i underetasje lar seg ikke lukke. Nee skjevheter i etasjeskiller. Takstmann opplyser om at skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Vannrør fra 1986 av kobber. Usikker restlevetid og tilstandsgrad 2 ut ifra alder og materialvalg. På loftet vurderes det elektriske anlegget til å ikke være fagmessig utført. Noe fuktmerker rundt pipe på innside loft. Registrert sprekk i grunnmur innvendig ved vaskerom og i bod 1 og 3.
Følgende feil er utbedret av selger:
- Lekkasje fra tak - Luftelyre utbedret
- Fuktmerker rundt pipe. Selger har bestilt inntekking av pipe fra blikkenslager, men pga sykdom er dette ikke utbedret. Besørges utført av selger innen overtakelse.
Feil som krever utbedringer av fagpersoner har blitt utbedret av disse.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enebolig over to plan fra 1975 med vinterhage, terrasse, utvendig bod og garasjeplass i rekkegarasje. Boligen holder en normal standard med noe eldre kjøkken og bad. Stort sett 3-stavs parkett og malte veggflater i 1. etasje, og trepanel i oppholdsrommene i kjelleren. Boligen varmes med med luft til luft varmepumpe fra 2016, to ildsteder og elektrisk gulvvarme.
Underetasje:
Romslig L-formet kjellerstue med peis, veggpanel og flislagt gulv med gulvvarme. En stor bod innredet og benyttet til opphold. Tre boder. Vaskerom med varmtvannsbereder fra byggeår.
1. etasje:
Flislagt vindfang med adkomst til mindre WC.
To romslige soverom med vindu ut mot eiendommens hage/vinterhage.
Separat kjøkken fra 86/87 med innebygget stekeovn fra Bosch og innebygget oppvaskmaskin fra Siemens. Nisje til kjøleskap. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Hvitevarer medfølger.
WC med inngang fra vindfang.
Stort bad med badstue, badekar og dusjkabinett. Badet ble utvidet med opprinnelig soverom 3 der badstue og badekar er.
Spisestue med god plass til et større spisebord.
Stue med peisovn og utgang til vinterhage.
Stort sett tre-stavs parkett i 1. etasje og tapetserte og malte veggflater.
Trapp ned til underetasje med varmepumpe over trappen.
Utvendig bod på ca. 8 m2, garasjeplass og parkeringsplass medfølger.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet, elektriske varmekabler, peisovn og varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.06.1978.
Soverom/oppholdsrom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Eiendommen overtas slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst rett til garasjeplass og oppstillingsplass på fellestomt. Felles vedlikeholdsplikt av garasjer mm på fellestomt.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig beliggende på Skøyenåsen i bydel Østensjø i barnevennlige og rolige omgivelser. Få minutters gange til skoler og barnehager, daglige servicetilbud, kollektivtransport og rekreasjonsmuligheter. Fantastiske solforhold med sol fra morgen til kveld på terrasse og i hage.
Området er svært godt dekket med skoler og barnehager. Rønningjordet barnehage ligger nærmest (700 m). Grønlibakken 13B sokner for øvrig til Østensjø skole (1.-7. trinn) og Skøyenåsen skole (8.-10. trinn), begge innen få minutters gange.
Bydel Østensjø byr på idylliske rekreasjonsmuligheter med bl.a. Østensjøvannet beliggende et steinkast fra døren. Turstien langs vannet tar deg til Manglerudhallen og Abildsø idrettsanlegg. Ønsker du å utvide turen kan du følge veien videre forbi Klopptjern. Der finner du Rustadfeltet med flotte grøntarealer og flere fotballbaner som benyttes til Norway Cup. Nøklevann ligger en sykkeltur unna og tilbyr en litt lenger turvei, flere badeplasser og parkeringsplass dersom man ankommer med bil.
T-banen ligger et par minutter unna, har hyppige avganger og tar deg hele veien fra Mortensrud til Kolsås. De lokale bussene kjører rundt i bydelen dersom du enkelt ønsker å komme deg til Ulsrud, Oppsal, Abildsø eller Manglerud. Nattbussen stopper ved Østensjø skole.
Området byr på et bredt utvalg av servicetilbud med Oppsal senter beliggende en kort spasertur fra eiendommen. Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Extra, 3-4 min unna. Bryn senter ligger ca. 10 minutters gange unna og er et av bydelens større kjøpesentre.

Adkomst

Ta inn Grønlibakken fra Østensjøveien eller Haakon Tveters vei. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Grønlibakken 13B sokner for øvrig til Østensjø skole (1.-7. trinn) og Skøyenåsen skole (8.-10. trinn). Det er flere barnehager i området som Rønningjordet barnehage, Mangelberget barnehage eller Oppsaltunet barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 631,8 kvm.
Tomten er pent opparbeidet med gressplen og noe beplanting. Belegningsstein mellom bod og inngangsparti.

Parkering

Garasjeplass nr. 4 og parkeringsplass nr. 4 i realsameiet medfølger. Ellers parkering i gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan datert 07.12.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.12.2020.
Deler av vedlagringsplass ved utebod er plassert utenfor tomtegrense.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.373,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 1.836,- for 2020 år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.100,- pr. år. / 10.413 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.849,- pr. år.
Velavgift for snømåking og strøm til garasje utrgjør kr 2 500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og Canal Digital som leverandør av parabol-tv og har en månedlig avgift på
kr 719,- for internett og kr 716,- for tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 647 214,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 929 970,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 1 836,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.995.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gunn Austlid

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0109/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.20109

Dato

Sist oppdatert: 12. januar 2021 kl. 16:56

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.