Solgt: 6 650 000 kr

Skoleberget 49

5 950 000 kr
229 m²
4 soverom
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Grua
Gruas beste utsikt? Stor, flott murvilla fra 2007 med optimale solforhold. Dobbelgarasje, innredet u.etg. m/egen inngang.
 • Prisantydning
  5 950 000 kr
 • Omkostninger
  150 092 kr
 • Totalpris
  6 800 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  229 m²
 • Bruksareal
  248 m²
 • Tomteareal
  1 001 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

I nydelige omgivelser på Skoleberget har du nå mulighet til å skaffe deg en flott, velholdt murvilla fra 2007. Beliggenheten er helt super – av Gruas beste – med fantastisk utsikt og umiddelbar nærhet til Nordmarka. Solforholdene er optimale, med sol fra morgen til kveld, og det tilhører store terrasser og en koselig hage. Det tilhører også dobbelgarasje.
Boligen går over tre etasjer med smakfull innredning og moderne løsninger. Underetasjen har egen inngang, noe som gir flere muligheter for innredning og bruk. Underetasjen av garasjen har også egen inngang, og her er det innredet fotballpub med wc. Ellers har boligen tre bad - ett i hver etasje, vaskerom, fire soverom, walk-in closet, flere boder, tv-stue, et lekkert kjøkken og en romslig hovedstue.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skoleberget 49, 2742 GRUA
Kommunenummer 3054, gårdsnummer 67, bruksnummer 711, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 275 kvm
Totalt bruksareal: 248 kvm
Totalt primærrom: 229 kvm
Bruksareal:
Enebolig - 248 kvm.
Primærrom:
U. etasje - 95 kvm: Trappegang, stue, bad, vaskerom, soverom og walk-in closet.
1. etasje - 84 kvm: Hall, stue, kjøkken, bad og soverom.
2. etasje - 50 kvm: Trappegang, bad og to soverom.
Sekundærrom:
U. etasje - 19 kvm: To boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2021 utført av Tommy Strøm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt plate fundamentert på antatt fjell. Grunnmur oppført med Iso30-Leca med pussede flater på utvendig side. Drenering fra antatt byggeår. Yttervegger oppført i bindingsverk, antatt isolert med 15 cm med 10 cm Leca på utvendig side som er fiberpusset og overflatebehandlet. Plateslått på innvendig side med overflatebehandling. Etasjeskiller i trebjelkelag. Saltak tekket med takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG 2: Bad i 1. etasje - Badet er fra byggeår. Det er søkt etter unormale fuktforskjeller, uten at dette er observert. Det er minimalt med fall på badegulv. Eventuelt lekkasjevann skal ledes til sluk.
TG 2: Bad i U. etasje - Det er søkt etter unormale fuktforskjeller, uten at dette er observert. Det er minimalt med fall på gulv, og dørterskler er lave. Ved en eventuelt lekkasje kan det medføre at vann renner ut i tilstøtende rom.
Opplysninger fra selgers egnerklæringsskjema:
- Ny drenering er gjennomført i 2017 og det er støpt fall i forkant av garasjeport. Det er også lagt nytt innvendig gulv i garasjen. Dette er gjennomført av fagpersonell (MKA Bygg AS) og oppgjør er gjort via forsikringsselskap.
- Satt inn brannsikring på varmtvannbereder, utført av 3Elektro.
- Det ligger 16 amper sikring som gjør at man kan bruke noen type ladere for elbil. E-tilsynet har utført kontroll av el-anlegg.
- Rom som brukes som privat fotballpub, kan omreguleres til bolig.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Ifølge selger er det gjort utbedringer på garasje etter vanninnsig med nytt dekke og ny grunnmurspapp.

Standard

Kort fortalt
- Innholdsrik og flott enebolig.
- Boligen ble oppført i 2007.
- Stor tomt på hele 1001 kvm.
- Fantastisk utsikt utover Grua.
- Sol fra morgen til kveld.
- Nydelige uteplasser og hage.
- Dobbelgarasje med to etasjer.
- Fotballpub og wc i underetasje.
- innredet underdel med 2 separate innganger.
- Boligen går over tre etasjer.
- Entré m/skyvedørsgarderobe.
- Stort, lekkert kjøkken fra Kvik.
- Nydelig stue med full takhøyde.
- Store, flotte utsiktsvinduer.
- Tv-stue i boligens underetasje.
- Fire soverom og tre bad.
- Walk-in closet, eget vaskerom.
- Gulvvarme i de fleste rom.
Entré
Boligen har inngang i første etasje, og en romslig entré/hall ønsker deg velkommen. Rommet har store, lyse fliser på gulvet, lysmalte vegger, gulvvarme og downlights. I nyere tid er det montert skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen, og det er også plass for hyller, skoskap eller lignende. Fra entreen/hallen er det trapp til de øvrige etasjene.
Stue
Boligen har en stor, innbydende stue i hovedetasjen – et nydelig rom med full takhøyde og store vindusflater. Det er vinduer på flere sider, og i kombinasjon med takhøyden gir dette flott lys og en luftig romfølelse. Stuen har store fliser på gulvet og pent malte vegger. Utsikten fra stuevinduene er upåklagelig – her ser du utover hele Grua. Om morgenen er soloppgangen over åskammen helt magisk, og det samme er månelyset på kvelden. Fra stuen er det skyvedør i glass ut mot veranda, slik at både utsikt og lys kan nytes utenfra også.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger et par trappetrinn opp fra stuen og har store fliser på gulvet, deilig gulvvarme og malte/flislagte overflater. Det er god plass for spisebord, og innredningen har meget god skap- og benkeplass. Den åpne løsningen ned mot stuen gir en luftig og sosial romfølelse. Kjøkkeninnredningen er fra Kvik – en lekker innredning med mørke, glatte fronter og en laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over deler av benken er det flere vinduer, noe som gir ekstra arbeidslys på dagtid, og det er i tillegg montert downlights i taket. Veggene over benken er flislagte og det er montert ventilator over kokesonen. Kjøkkenet har integrert stekeovn og platetopp, i tillegg til oppvaskmaskin og side-by-side kjøl/frys. Her mangler ingenting!
Tv-stue og pub
Boligen har også en romslig tv-stue i underetasjen, noe som gir litt ekstra spillerom for familien. Tv-stuen har fliser på gulvet, gulvvarme og downlights. Veggene er malt i en kombinasjon av hvitt og mørkt, og det er god plass for møblement. I tillegg er det et romslig, innredet rom under garasjen som nåværende eier har innredet som pub. I tilknytning til puben er det bygd wc-rom, og med egen inngang kan dette enkelt ominnredes til en koselig utleieleilighet.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har tre delikate bad – ett i hver etasje. I tillegg er det vaskerom i underetasjen og wc-rom i garasjen. Vaskerommet har fliser på gulvet, fliser på veggene, gulvvarme og praktisk innredning. Innredningen består av en arbeidsbenk med skyllekum og nisjer for vaskemaskin og tørketrommel. Wc-rommet i garasjen har servant, speil og et veggmontert toalett.
Badet i første etasje har mørke fliser på gulvet og store, lyse fliser på veggene. Rommet har også gulvvarme, downlights og et veggmontert toalett. Innredningen består av en heldekkende servant med underskuff, og over servanten er det speil med integrert belysning. I tillegg har badet et stort, deilig badekar for ekstra velvære.
Badet i loftetasjen har grå fliser på gulvet, lyse fliser på veggene og en kombinasjon i dusjsonen. Innredningen består av en heldekkende servant med mørkt underskap, og over servanten er det montert speilskap. I tillegg har badet gulvvarme og et veggmontert toalett.
Badet i underetasjen er tilknyttet hovedsoverommet og har mørke fliser på gulvet med deilig gulvvarme, og veggene har en kombinasjon av lyse fliser og mørke detaljer. Innredningen består av en heldekkende servant med hvit underskuff. Over servanten er det montert speil med integrert belysning, og rommet har også downlights, romslig dusjnisje og et veggmontert toalett.
Soverom og garderobe
Boligen har til sammen fire soverom – ett i underetasjen, to i loftetasjen og ett i første etasje. Soverommet i første etasje benyttes i dag som kontor. Tre av rommene har parkettgulv, pent malte vegger og god plass for dobbeltseng, garderobeskap med mer. Rommet i underetasjen, hovedsoverommet, har fliser på gulvet, malte vegger og hvit himling med downlights. Rommet har også eget bad og walk-in closet. Ellers har boligen skyvedørsgarderobe i entreen, og det er god lagringsplass i boder og i garasje.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet, og det er regulerbare varmekabler i de fleste rom. Det finnes mange soner for oppvarmingen. Det elektriske anlegget har selvfølgelig automatsikringer.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for nybygg enebolig med garasje datert 22.08.2014. Denne ligger som vedlegg til salgsoppgaven.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Dokumentnr. 1344, tinglyst 23.02.2005
Grunndata: Registrering av grunn opprett fra:
Knr. 3054 / Gnr. 67 / Bnr. 693
Dette angir hvilken eiendom som Skoleberget 49 er utskilt fra.
Dokumentnr. 1592484, tinglyst 01.01.2020
Grunndata: Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr. 0533 / Gnr. 67 / Bnr. 711
Dette angir endret kommunenummer etter endring av fylker og kommunesammenslåing i Norge.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser at Anticimex utførte skadeforbygging i 2016 etter observasjon av sølvkre. Ifølge selger har de hatt 3 kontroller i etterkant og ingen dyr ble påvist. Videre opplyser selger at dyrene mest sannsynlig har kommet inn i huset via rom under garasje.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger på et etablert boligfelt på Grua som hovedsakelig består av eneboliger i Lunner kommune. Området har nærhet til skole, barnehager, god offentlig kommunikasjon, matbutikk og treningssenter m.m. Fra eiendommen er det gangavstand til Grua barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Lunner ungdomsskole. På Grua finnes det både en kommunal og en privat barnehage. Hadeland videregående skole ligger i Gran.
Grua har fått navnet etter Norges eldste, registrerte jerngruve, og i dag kan man få et unikt innblikk i gruvedriften på Hadeland Bergverksmuseum. Grua er også et velkjent og populært utgangspunkt for ski- og fotturer i Nordmarka med et stort nettverk av oppmerkede løypealternativ, samt idylliske bade- og fiskevann som blant annet Svea og Mylla.
Grua ungdoms- og idrettslag har tilbud innen bl.a. fotball, alpint og hopp. Slalåmbakken ligger ved Grua barneskole og er et fint lokalt tilbud, mens Granlybanen har nyere kunstgressdekke.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi Grua og Rema 1000, og det er både treningssenter og frisør rett ved Kiwi. Nye næringslokaler åpner trolig på Grua Torg i 2022. Det er en kort kjøretur til flere butikker ved Roa og Harestua, samt kjøpesentrene på Jessheim Storsenter, Mosenteret i Nittedal, Kuben i Hønefoss og Granstunet på Gran.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Kort gåavstand til Grua togstasjon som betjener Gjøvikbanen, med avganger mot Gjøvik og innover mot Oslo S. Ved å benytte bil tar det ca. 8 min til Roa, 20 min til Gran, 34 min til Oslo lufthavn, 36 min til Nittedal, 46 min til Lillestrøm og 55 min til Oslo S.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Gamleskolen barnehage (0-5 år) 1.6 km
Grua barnehage (0-6 år) 1.8 km
Årstroll familiebarnehage 8 min
Skoler
Grua skole (1-7 kl.) 1.6 km
Lunner ungdomsskole (8-10 kl.) 7.8 km
Nannestad videregående skole 29.2 km
Bjertnes videregående skole 31.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er på hele 1001 kvm og ligger fint plassert på Skoleberget. Sol- og utsiktsforholdene er optimale – her har du sol hele dagen, fra soloppgang til solnedgang, og fantastisk utsikt utover hele Grua og områdene rundt. Her troner du på toppen av Skoleberget, og når man sitter ute i solen på morgenen kan det nesten føles som man er på hytta på fjellet.
Både sol og utsikt kan nytes fra en stor terrasse på 53 kvm, og det er også en støpt, flislagt og delvis overbygd terrasse på ca. 13 kvm. Den største terrassen er østvendt og har morgensol. Her er det god plass for utemøbler, grill med mer, og det er montert utekontakt som kan brukes til blant annet jacuzzi. Den minste terrassen er en fin plass å sitte selv om det regner litt.
I tillegg har boligen har en liten hage med fin boltreplass for de minste. Her er det plen, og det er god plass for trampoline, fotballmål eller andre koselige ting. Eiendommen ligger i en fredelig, barnevennlig blindvei med lite trafikk og støy. Selv om boligen ligger oppe i åsen er det kort vei til skolen, da det er lagd en egen "snarvei" som brukes både sommer og vinter.
Det er opprettet Skoleberget vel hvor det er frivillig å være medlem. Velet har lagd lekeplass for barna øverst oppe i slalombakken, og her er det også benker for de voksne. Grua har egen slalombakke som ligger rett ved eiendommen, så her er det ski inn/ski ut. Neste vinter vil det også bli mulighet for å teste motet i tre flotte hoppbakker – K8, 15 og 35.
Ved skolen er det egen akebakke, Tuftepark, ballbinge, grus fotballbane og skate-muligheter. Samlingspunktet for mange barn er Granli kunstgressbane, som også ligger sentralt plassert på Grua. Ellers byr marka på mange spennende turmuligheter, og om vinteren kjøres det opp fine skiløyper. Her er det bare å spenne på seg skiene og legge av sted.

Parkering

Eiendommen har en dobbelgarasje med lagringsrom i bakkant og innredede rom i underetasjen. I tillegg til parkering i garasjen er det god plass for biler på den romslige, asfalterte gårdsplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan Skoleberget med plan-ID 0533-2004-0002 datert 11.03.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 17.677,- for inneværende år og fordeles slik:
A-konto vann kr. 368,-
A-konto avløp kr. 883,-
Renovasjon kr. 3.770,-
Leie av vannmåler kr. 180,-
Abonnementsgebyr vann kr. 1.998,-
Abonnementsgebyr avløp kr. 2.250,-
Forbruksgebyr etter måler vann kr. 2.486,-
Forbruksgebyr etter måler avløp kr. 5.742,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr. 873.699,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 3.145.316,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 7.440,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.100.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thor Øyvind Hagen og Anja Irene Rødø Eliassen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0099/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2199

Dato

Sist oppdatert: 25. oktober 2021 kl. 12:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.