Solgt: 2 500 000 kr

Kolsrudveien 4

2 990 000 kr
123 m²
3 soverom
Velkommen til Kolsrudveien 4 - 1,6 mål tomt og flott utsikt til Fiskumvannet
Turid Borgersen
Presenteres av
Turid Borgersen
Darbu - Fiskum
Enebolig med sidebygning/garasje og 1,6 mål solrik tomt. Utsikt til Fiskumvannet og nær flotte turområder!
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  76 092 kr
 • Totalpris
  2 576 092 kr
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  123 m²
 • Bruksareal
  220 m²
 • Tomteareal
  1 662 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt enebolig med sidebygg og garasje. Nyere bad. Nytt tak i 2015. Forøvrig trenger boligen tidsmessig fornying.
Stor tomt på ca 1,6 mål og flott utsikt over Fiskumvannet. Kort avstand til idyllisk bade- og lekeplass. Turområde i nærheten med merkede turstier og oppkjørte skiløyper.
Kort gangavstand til barnehage, barneskole og togstasjon!
Kun 10 min å kjøre til Hokksund og Kongsberg!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kolsrudveien 4, 3322 FISKUM
Kommunenummer 3048, gårdsnummer 155, bruksnummer 43, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 237 kvm
Totalt bruksareal: 220 kvm
Totalt primærrom: 123 kvm
Primærrom:
1.etg.: Vindfang, gang, stue, spisestue, kjøkken og soverom. : 77 kvm
2.etg.: Gang, kjøkken, 2 soverom og bad. : 46 kvm
Sekundærrom:
3 stk kjellerrom. : 53 kvm
Bod, uthus, garasje og utedo. : 42 kvm
Kneloft og kott. : 2 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21/7-20 utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført grunnmur av betong, Tresonitt innvendig. Yttervegger over grunnmur av plank/reisverk. Garasje og uthus, sambygd med boligen, har uisolert bindingsverk. Utvendig liggende kledning. Eldre doble vinduer. Standard utgangsdør. Saltak tekket med takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for boligen/leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne boligen angitt TG3 på himling i det ene soverommet pga tidligere lekkasje, ikke registret fukt. Ellers er det flere områder har fått TG2. Takstmann skriver bla i sin konklusjon: "Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god. Det har blitt foretatt lite oppgraderinger siden byggeår. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold. Dette dreier seg stort sett om normale aldringskader og slitasje. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen nærmer seg sin forventede levetid. Det som bør prioriteres er noe utbedring av kledning, ny drenering og utskifting av dører og vinduer. Taktekket og bad er utbedret i senere tid. Innvendig kan stort sett alle overflater påregnes oppussing. Dette kjelder også kjøkken. Nedgravd oljetank som må saneres. Det bør også påregnes noe oppgradering av røropplegget." Takstmannen skriver videre i sin konklusjon at ved oppussing og ombygging vil det kunne avdekkes ytterligere feil og mangler.
Feiertilsynet avdekket i 2016 en del forhold som eier opplyser at der utbedret av fagfolk. Eier opplyser at det ikke er montert stoppekran på oljerør før flottør og dette må gjøres om det er aktuelt å fortsette med parafinovn.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er velholdt, men trenger tidsmessig fornying og innvendig oppussing. Ny Zanda takstein lagt av fagfolk i høsten 2015. Malt utvendig i 2016. Pent flislagt bad fra ca år 2000 som er utført av fagfolk. Elektrisk er utbedret av fagfolk og feks modernisert med opplegg for bruk til oppvaskmaskin på kjøkkenet. Boligen er lite brukt siden den har blitt mest brukt som feriebolig fra ca år 1984. Nydelig beliggenhet med flott utsikt over Fiskumvannet fra bl.a. stuen.
Overflater:
Gulv: Betong, vinylbelegg, laminat, heldekkende teppe og tregulv.
Eier opplyser at det er lakkerte tregulv under teppe i stuen.
Vegger: Panel eller tapet.
Himling: Betong, panel og malte overflater.
Innhold:
Vindfang med adkomst til innredet rom i sidebygning som er beskrevet som soverom. Videre har vindfanget adkomst til boligens gang med trapp til kjeller og 2.etg.
Kjøkken med originalt plassbygd kjøkkeninnredning. Tilhenger vedhovn med kokeplate. Koselig spiseplass. Eldre komfyr kan medfølge. Ellers ingen hvitevarer.
Lys og koselig stue med nydelig utsikt. og utgang til balkong med nedgang til hagen. Parafin ovn.
Åpen løsning fra stue til spisestue med adkomst til kjøkken.
2.etg.
Kjøkken med original plassbyg innredning. Ingen hvitevarer.
Pent flislagt bad med varme i gulv. Innredet med klosett, servant, servantskap og dusjkabinett.
I tillegg to soverom med vedovn.
Generelt:
VVS: Innvendig røropplegg av kobber, plast og jern. Oso varmtvannsbereder fra 2010.
Elektrisk anlegg: Åpent el-anlegg. Sikringsskap med automatsikringer og digital avleser.
Eier opplyser at eiendommen overtas slik som vist på visning uten ytterligere rengjøring og med de ting selger ønsker å sette igjen.

Oppvarming

Varme i gulv på badet. Parafinovn i stue 1. etg. Vedovn i kjøkken 1. etg. Vedovn i begge soverom i 2. etg. Nedgravet tank for flytende brensel, automatisk løfter.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger opplysninger i byggemappe eller matrikkelen om når bygningene ble oppført, men eiendommen ble etablert 18.08.1952. Eiendommen består av enebolig og garasje. Eneboligen ble koblet til offentlig vannverk 25.11.1961. Bygningene er synlige på flyfoto fra 1965. Eier opplyser at byggeåret er ca 1956.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det ene soverommet i uthus er ikke byggemeldt til kommunen ifølge takstmannen. Videre opplyses det at det ikke foreligger godkjente tegninger for eiendommen. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3048/155/43:
07.02.1953 - Dokumentnr: 594 - Bestemmelse om gjerde
18.08.1952 - Dokumentnr: 2779 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3048 Gnr:155 Bnr:1
01.01.2020 - Dokumentnr: 409741 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0624 Gnr:155 Bnr:43

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Eiendommen overleveres slik som vist på visning uten ytterligere rengjøring og med de ting eier ønsker å sette igjen av inventar og løsøre.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrikt beliggende på Darbu/Fiskum med kort vei til flotte turmuligheter i skogen eller ved Fiskumvannet. Etablert boligområde som ligger landlig, men sentralt. Kort vei til barnehage, barneskole og nærbutikk. Nær idyllisk bade- og lekeplass. Kort vi til flott helårs turområde med merket tursti og oppkjørte skiløyper.
Det er ca. 10 minutter kjøring til Vestfossen eller Kongsberg med et bredt utvalg av servicetilbud, butikker, kafeer og restauranter. I Vestfossen finner du blant annet Kunstlaboratorium, Galleri og Fossesholm herregård hvor det arrangeres flere konserter.
Det tilbys en rekke ulike fritidsaktiviteter i Øvre Eiker, og det er flere tilbud på Darbu med egen flerbrukshall og fotballbane. Fiskum IL tilbyr aktiviteter som fotball, allidrett, innebandy, padling, spinning og styrke og kondisjon.
En liten kjøretur unna finner du Fiskumvannet og Eikern. I enden av Eikern ligger koselige Eidsfoss med spisesteder og kunstgallerier, og midt i Eikern ligger Holtøya som en innbydende idyll. I sommerhalvåret går båten m/s Eikern i turisttrafikk mellom Vestfossen og Eidsfoss.
10 min å gå til Darbu togstasjon med avgang hver time til Oslo S/Gardermoen og Kongsberg. Toget tar ca. en time til Oslo og ca. 15 minutter til Kongsberg. Det er flere bussholdeplasser på Darbu. Enkel adkomst til hovedvei E134 .

Adkomst

Se kart i nettannonse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det finnes 5 kommunale barnehager, 11 private barnehager og 1 familiebarnehage i Øvre Eiker kommune. For oversikt over barnehager og grunnskole, se: ovre-eiker.kommune.no
Darbu barneskole 1.-7. trinn.
Vestfossen Ungdomsskole 8.-10.- trinn.
Eiker videregående skole i Hokksund, Kongsberg videregående skole.
Universitetet i Sør-Øst Norge i Drammen og Kongsberg, se usn.no

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 662 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen og beplantninger. Stor flott tomt med nydelig utsikt.

Parkering

Parkering for en bil i garasje. Ellers god plass for parkering i egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat skogsbilvei. Ingen kostnader pr i dag til felles vedlikehold og brøyting. Det er tinglyst veirett til eiendommen.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplanen for Gamle Kongsbergvei stadfestet 28.06.1990 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027 er gjeldende og i henhold til planen er arealformålet bolig.
Det er planer om bygging i området vedlagte reguleringsplankart viser en ny vei til dette området i bakkant av boligen og en avstikker av denne stopper mellom dette huset og naboen (merket med SKV6 på vedlagte kart). Kommunen opplyser at SKV6 er en felles avkjørsel til de eksisterende boligene. Avkjørselen er en konsekvens av ny regulert vei med i reguleringsplan for Granbakken som gjør at eksisterende adkomst til 155/43 ikke kan benyttes. Som det fremgår av reguleringskartet vil ny veitrase bli flyttet noen meter bort fra bygningsmassen på eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 1.290,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Meget lavt vannforbruk pr i dag og ny eier bør kontakte kommen for avtale nytt akonto beløpet. Øvre Eiker kommune beregner ett forbruk på ca. 50-70 kubikkmeter / 50.000-70.000 liter per person.
Årlige kostnader til renovasjon kr. 3.539 (standard renovasjon). I tillegg gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Privat vei pr i dag og ingen kostnader pr i dag til felles vedlikehold og brøyting. Veien skal legges om og det kan da bli endringer.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens utgifter til strøm, bygningsforsikring, TV/Internett, eventuelle brøytekostnader med mer.
Eier opplyser at de har brukt boligen som feriebolig siden ca år 1984. Det er opplegg for TV/interntett fra EB lagt til utvendig vegg. Ny eier må evt ta kontakt for tilkobling, føre evt fiber inn i boligen og betale tilkoblingsavgift.
Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 628 378,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 262 160,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.066.092,-,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring.
kr.12.650/14.650,- for eneboliger større/mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelspdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gro Turi Askim og Steinar Askim

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.
Selgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0052/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.2052

Dato

Sist oppdatert: 13. november 2020 kl. 09:09

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.