Komplett salgsoppgave

Skåreråsen 16

2 990 000 kr
73 m²
2 soverom
Velkommen til Skåreråsen 16!
Velkommen til Skåreråsen 16!
Lørenskog/Skåreråsen
Romslig, nyoppusset 3-roms med garasjeplass, heis, svalgang, balkong, nydelig utsikt, felles trimrom, varmtvann inkl.
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  464 223 kr
 • Omkostninger
  9 426 kr
 • Totalpris
  3 463 649 kr
 • Etasje
  14
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 567 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Skåreråsen 16 er en nyoppusset og meget pen 3-roms leilighet på 73 kvm. Leiligheten ligger i 14. etasje av en boligblokk fra 1970, og fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong med nydelig utsikt. På andre siden av leiligheten er det en østvendt, felles svalgang.
Bygningen har felles treningsrom og to heiser. Leiligheten disponerer boder i fellesareal, og det tilhører parkering i felles garasjeanlegg. Det er mulig å leie ekstra plass. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene og oppvarming er via felles fyringsanlegg (lave strømkostnader).
Leiligheten har en praktisk planløsning som består av entré, bad, to soverom, lekkert kjøkken og en romslig stue. Badet er fra 2019 og kjøkkenet har nyere, stilren innredning med hvitevarer. Ellers har både bad og entré deilig gulvvarme.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skåreråsen 16, 1473 LØRENSKOG
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 101, bruksnummer 42, ideell andel 1/1
Andelsnummer 200, Skårertoppen 2 Borettslag, organisasjonsnummer 950581239

Innhold

Totalt bruksareal: 73 kvm
Totalt primærrom: 73 kvm
Bruksareal:
14. etasje - 73 kvm.
Primærrom:
14. etasje - 73 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod i samme etasje og en kjellerbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport datert 03.01.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. boligsalgsrapporten oppført med yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak, utvendig tekket med membran/takpapp (ikke besiktiget). Etasjeskiller av betong og gulvflater i kjeller. Vinduer og balkongdør fra 1994 og 1995 med 2-lags glass. Entrédør av typen trefiber.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- TG 2: Baderom - Overflater gulv. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- TG 2: Baderom - Fukt i tilleggende konstruksjoner. Hulltaking er ikke utført, huseier var ikke tilgjengelig på befaringstidspunktet. Forsøkt å ringe per telefon.
- TG 2: Kjøkken - Ventilasjon. Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i leiligheten.
- TG 2: Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det foreligger ikke kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år. Dette legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten.
- TG 2: Vinduer - Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de ulike punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Opplysninger fra selgers egenerklæring:
- Pkt. 13: Byttet innmat i sikringsskap fra automater til kombiautomater. Montert ny skapinnsats og ny front. Arbeid er risikovurdert og utført i samarbeid med borettslaget av Partner Elektro AS den 08.06.18. Anlegget er funksjonstestet og målt. Det er ikke foretatt kontroll og målinger av resterende anlegg i boenhet.
- Pkt. 13.1: Papirer fra en elektriker foreligger.
- Tilleggskommentar: Leiligheten ligger i 14. etasje, jeg har ikke sett rotter her eller noe sånt.

Moderniseringer og påkostninger

- Nytt kjøkken.
- Skiftet laminat.
- Malt vegger og tak.
- Nytt bad i regi av borettslaget i 2019.

Standard

Kort fortalt
- Romslig og pen 3-roms leilighet.
- Nyoppusset leilighet på 73 kvm.
- Leiligheten ligger i 14. etasje.
- Vestvendt balkong på 12 kvm.
- Østvendt svalgang ved inngang.
- Det er to heiser opp til etasjen.
- Parkering i felles garasjeanlegg.
- Mulighet for leie av ekstra plass.
- Bygningen har også felles trimrom.
- Umiddelbar nærhet til skoler.
- Meget barnevennlig område.
- Innbydende entré m/gulvvarme.
- Moderne kjøkken i eget rom.
- Kjøkkenet har egen spiseplass.
- Romslig stue med balkongdør.
- To soverom og et flislagt bad.
- Badet ble pusset opp i 2019.
- Disponible boder i fellesareal.
- V.vann og fyring fra felles anlegg.
- Lave strømkostnader.
E N T R É
Bygningen har heis opp til etasjene og en felles, overbygd svalgang tar deg bort til leilighetens inngangsparti. Leiligheten har en innbydende entré med mørke fliser på gulvet, lun gulvvarme og lysmalte vegger. Entreen har garderobeskap, og det er også plass for skoskap, knaggrekke og/eller lignende. Ved ytterdøren er det montert porttelefon.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet ligger i eget rom – et stort, pent rom med stilren innredning og delvis integrerte hvitevarer. Gulvet har laminat, veggene er hvitmalte og store vinduer slipper inn godt med lys på dagtid. Ved vinduene er det plass for kjøkkenbord. Innredningen er fra Ikea og har hvite, glatte, håndtaksløse fronter og en laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er belysning under overskapene, og over kokesonen er det ventilator og komfyrvakt. Kjøkkenet har integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, og det er også plass for side-by-side kjøle/fryseskap. I benken er det montert waterguard.
S T U E
Leiligheten har en romslig stue med laminatgulv og hvitmalte vegger. Store vinduer slipper inn rikelig med lys på dagtid, og det er i tillegg montert downlights i taket. Stuen har god plass for både sofagruppe og spisebord, og fra den ene siden er det utgang til balkong.
B A D
Badet er fra 2019 og har mørke fliser på gulvet, lyse fliser på veggene, gulvvarme, downlights og innebygde høyttalere. Rommet har også opplegg for vaskemaskin. Innredningen består av en heldekkende servant med underskuffer og over servanten er det speilskap. I tillegg har badet veggskap og veggmontert toalett, samt romslig dusjhjørne med innfellbare glassdører.
S O V E R O M
Leiligheten har to store soverom, begge med pene laminatgulv. Veggene er malt i en behagelig grønnfarge og det er montert downlights i himling. Det ene soverommet har garderobeskap med speilfronter og leiligheten har også garderobeskap i entreen. Ellers er det rikelig med lagringsplass i tilhørende boder i fellesareal.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilknyttet felles fyringsanlegg. I tillegg er det varmekabler i entré og bad. Varmtvann er også fra felles anlegg og er inkludert i felleskostnadene. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.02.1972.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for parkeringshus datert 20.12.1970.
Det foreligger ferdigattest for reparasjon av heiser datert 29.12.2009.
Det foreligger ferdigattest for reparasjon av våtrommodernisering og rørfornyelse datert 05.12.2019.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Servituttene omhandler: Et eldre skjøte fra 1971 og bestemmelser om vann- og kloakkledning, herunder blant annet rett for kommunen til å ha liggende offentlig vann- og kloakkledning med nødvendige kummer på eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Borettslaget har eget trimrom og mulighet for leie av selskapslokale.
Boligen blir ikke ytterligere utvasket før overtakelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt, attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Skåreråsen i Lørenskog kommune. Det er gangavstand til alle servicefunksjoner, store forretningssentre og kulturhus, samt kollektivtilbud med god forbindelse til Oslo S. Videre er det umiddelbar nærhet til skoler og barnehager. Fra eiendommen tar det ca. 10 minutter å gå til Lørenskog sentrum.
I Lørenskog sentrum i tilknytning til bussterminalen og Metro kjøpesenter, ligger Lørenskog Hus – et flott, nyere kulturhus. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsal/galleri, møterom, offentlige tjenester m.m. Veiviseren ligger i kulturhuset og er en fin møteplass for kommunens innbyggere. Her er det kafé som er åpen hver dag, inkludert søndager, samt seniortreff og forskjellige aktiviteter. Aktivitetshuset Volt er en del av kulturhuset for ungdom fra 13 år og opp. På Volt kafé kan du kjøpe billig mat, møte venner, spille foosball, bordtennis, x-box eller bare slappe av. Kafeen har trådløst nett og ingen kjøpeplikt.
Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, golfbane, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane m.m. Lørenskog har ishockeylag som ligger helt i norgestoppen, og utøvere i verdenstoppen innen freestyle og discodans. Fra Røykås kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade- og fiskevann og flott turterreng. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane.
I området ved Lørenskog stasjon finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser – SNØ. Parken åpnet i 2020 og har et areal på totalt 50.000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy! I 2021 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarenaen med ski-inn/ski-out rett fra hotellet. Prosjektet SNØ er ikke bare hotell og skiarena, men som en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle, også godt egnet for barnefamilier.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Bunnpris, Rema 1000 og Joker. Lørenskog Storsenter Triaden og Metro ligger i gangavstand fra leiligheten med et rikt og variert utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Strømmen Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.
Området har et godt offentlig transporttilbud, og den nærmeste bussholdeplassen er Skåreråsen som ligger ca. 450 meter unna. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Videre er det ca. 3,4 km til Lørenskog stasjon. Med bil tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 9 min til Lillestrøm, 16 min til Oslo S og 28 min til Oslo lufthavn.
Leiligheten ligger like ved Åsen barneskole og Løkenåsen ungdomsskole. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert «veiledende inntaksområder» for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand videregående skole, samt et godt utvalg av barnehager.

Adkomst

Fra Oslo: Følg E6 mot Trondheim og ta avkjøringen til Rv159 mot Lillestrøm. Deretter ta avkjøringen i Thurmanskogkrysset mot Losby/Vallerud/Skårer/Kjenn. Fortsett veien og ta 3. avkjøring i rundkjøringen ut på Solheimveien. Kjør rett gjennom rundkjøringen for å fortsette på Solheimveien og ta deretter 1. avkjøring i rundkjøringen. Følg veien rett frem til Skårersletta og ta av til venstre inn på Løkenåsveien. Ta deretter første til venstre og inn på Skåreråsen. Følg veien helt opp til siste blokkbygning. Leiligheten ligger i 14. etasje.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Skårungen barnehage (2-5 år) 0.7 km
Skårersletta barnehage 0.8 km
Gulsersens familiebarnehage 0.9 km
Skoler
Åsen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Benterud skole (1-7 kl.) 1.3 km
Solheim skole (1-7 kl.) 1.4 km
Løkenåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 0.9 km
Kjenn ungdomsskole (8-10 kl.) 1.9 km
Mailand videregående skole 1.7 km
Lørenskog videregående skole 3.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 25.474 kvm som tilhører borettslaget. Fellestomten har fine plenarealer med rikelig med boltreplass for de minste. Her er det prydbusker, trær, lekeplass og felles sittegrupper. Eiendommen er delvis inngjerdet, og innkjørsel og internveier er asfaltert.
Leiligheten har en vestvendt, overbygd balkong på ca. 12 kvm med belysning god plass for utemøbler. Her er det fint å sitte på varme dager, og en stor markise skjermer fint når solen er på sitt sterkeste. Utsikten utover Lørenskog og områdene rundt er upåklagelig. I tillegg er det svalgang på andre siden av leiligheten og herfra er det også nydelig utsikt.

Parkering

Leiligheten har tildelt garasjeplass H1406 i felles garasjeanlegg. Det er mulighet for motorvarmer i garasjeanlegget, og det er tilrettelagt for elbillading i nedre plan i garasjeanlegget. Kontakt styret ved behov.
Borettslaget har parkeringsplasser og garasjeanlegg som består av 208 innvendige parkeringsplasser, 27 gjesteparingsplasser, 40 utvendige utleieplasser, 4 parkeringsplasser reservert for funksjonshemmede og 1 gjesteparkering for funksjonshemmede.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 33-4-06 datert 14.07.1967 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.07.1967.
Eiendommen omfattes også av kommuneplanen 2015-2026, vedtatt 11.02.2015 og sist revidert 31.05.2017.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 6567,- pr. mnd. og inkluderer: Styrehonorar, revisjonshonorar, forretningshonorar, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, energi/fyring, varmtvann, betjening av fellesgjeld, søppelcontainer, grunnpakke kabel-tv og garasje.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 4224,-
Søppelcontainer: kr. 100,-
Garasje og vedlikehold: kr. 300,-
Stipulerte kapitalkostnader: kr. 1943,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 300,- pr. mnd. / 4000 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 909.578,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 3.274.482,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 49.468,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr. 464.223,- pr. 15.12.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 96.558.302,- pr. 15.12.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 60308101684, Nordea Bank ABP
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.12.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 15.12.2021: 96 558 302
Andel av saldo: 464 223
Første termin: 30.12.2018
Første avdrag: 30.03.2020
Siste termin 30.06.2048

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr. 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 480,-
- Pantattest kr. 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr. 7.644,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 650 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 3.463.649,-. Av dette beløpet utgjør kr. 464.223,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Piotr Bronislaw Sikon

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Skårertoppen 2 Borettslag.
Borettslaget består av 208 andelsboliger fordelt på to høyblokker.
Forretningsfører er BORI BBL, tlf. 63 89 02 00.
Styreleder er Aslaug Renate Sørskogen, tlf. 905 83 291, e-post styret.skarertoppen2@gmail.com.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter søknad til styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Støttemur ved 16.
- Ny avtale med Telia.
- Laget stakekum ut fra 16.
- Byttet avtrekksvifte i blokk 12.
- Strømpetrukket bunnledningen.
- Foretatt betonganalyse av begge blokkene.
- Malt opp utleieplassene på parkeringsplassen.
- Borettslaget har iverksatt måling av inngående vanntrykk.
- Borettslaget har opprettet webbasert internkontrollsystem.
Planlagte påkostninger:
Det er ingen planlagte påkostninger for 2022, men det vil bli foretatt en tilstandsrapport over bygningsmassen på bakgrunn av behovet for prosjektering av fasadevedlikehold.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Bare andelseiere i boligbyggelaget og fysiske personer kan være andelseiere. Uansett kan staten, en fylkeskommune eller en kommune til sammen eie inntil ti prosent av andelene i borettslaget i samsvar med borettslagslovens § 4-2 (1). Det samme gjelder selskap som har til formål å skaffe boliger og som blir ledet og kontrollert av stat, fylkeskommune eller kommune, stiftelse som har til formål å skaffe boliger og som er opprettet av staten, en fylkeskommune eller kommune og selskap, stiftelse eller andre som har inngått samarbeidsavtale med stat, fylkeskommune eller kommune om å skaffe boliger til vanskeligstilte.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Ingen har valgt å benytte seg av forkjøpsretten ved dette salget.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr. 45.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 17.500,-
Visninger/overtakelse pr. påbegynt time: kr. 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0114/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.21114

Dato

Sist oppdatert: 21. januar 2022 kl. 08:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.