Solgt: 1 800 000 kr

Åsas gate 3

1 790 000 kr
65 m²
2 soverom
Fasade
Skien - Gimsøy
Lys og meget pen 3-roms leilighet med en stor og usjenert uteplass.
 • Prisantydning
  1 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  205 400 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 006 532 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  65 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 357 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Kurt Thingstad har gleden av å presentere Åsas gate 3! Andelsleilighet med stor terrasse og meget gode solforhold. En sentral og attraktiv beliggenhet med kort vei til Herkules Stormarked, barnehager, skoler, bussholdeplass, dagligvare, Skien Fritidspark, Sykehuset Telemark og til Skien sentrum med alle fasiliteter.
 • Attraktiv og pen 3-roms
 • Usjenert og meget solrik terrasse
 • Sentralt og attraktivt
 • Nyere vinduer, kjøkken og bad
 • Ekstra lydisolert

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åsas gate 3, 3730 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 300, bruksnummer 4603, ideell andel 1/1
Andelsnummer 40, Gimsøy I Borettslag, organisasjonsnummer 847 370 092

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm
Bruksareal:
Leilighet 65 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 65 kvm: Gang/entre, bad/wc/vaskerom, kjøkken m/ åpen stueløsning, 2 soverom
I tillegg disponerer boligen to kjellerboder og en loftsbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.2020 utført av Murmester Hansen & Henriksen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet i 1. etg. i en 4-mannsbolig. Boligen opplyses å være fra 1952. Bygget er oppført på grunnmur av betong, antatt med prosentstein. Yttervegger av isolert bindingsverk og kledd med liggende kledning. Vinduer med 2-lags energiglass.
Helhetsinntrykket av leiligheten er bra, fremstår med normal bruksslitasje. Bad og vann/avløp opplyses å være renovert/oppgradert samtidig i 2009. Kjøkkeninnredning fra 2009. Innvendige overflater opplyses å være modernisert i 2009 i regi av tidligere eier. Normalt vedlikeholdt etter dette. Utvendig opplyses gavlvegg å være etterisolert/tilleggsisolert, øvrige vegger er etterisolert, bjelkelag er isolert ved innblåsing og yttervegger er kledd om. Vinduer og terrassedør er nytt i 2009. Som følge av normal bruksslitasje kan det stedvis være behov for modernisering, normalt ettersyn og vedlikehold. Utskiftninger og oppgraderinger vil være avhengig av kjøpers ønsker og behov.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Noen bemerkninger på våtrom
Stedvis kan tilstandsgradene være satt ut ifra den enkelte konstruksjonens alder og påregnelighet med utskiftinger/oppgraderinger som følge av antatt begrenset resterende brukstid.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Følgende påkostninger er foretatt de senere år: nye vinduer, nytt kjøkken og nytt bad. I tillegg ble det lagt lydhimling i kjøkken, stue, bad og spisestue/soverom. Vegger på badet er også ekstra lydisolert. Isolert gulv 1. etg. Utvendig ble det etterisolert og byttet kledning i 2014.

Standard

Attraktiv og gjennomgående 3-roms leilighet med stor og deilig uteplass. Leiligheten har gjennomgående god standard og ble betydelig oppgradert i 2009 med bla. nye vinduer, nytt kjøkken og nytt bad. I tillegg ble det lagt lydhimling i kjøkken, stue, bad og spisestue/soverom. Vegger på badet er også ekstra lydisolert. Utvendig ble det etterisolert og byttet kledning i 2014.
Entrè med laminatgulv, malt panel på vegger og mdf-panel i himling. Skyvedørsgarderobe.
Bad/wc med flislagt gulv, flis på vegger og malt i himling. Badet inneholder rundservant med under- og sideskap, wc og dusjkabinett. Opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulv.
Åpen kjøkkenløsning med laminatgulv, mdf-panel på vegger og i himling. Pent Systemkjøkken med profilerte fronter, laminat benkeplate og flis over kjøkkenbenk. Det er integrert komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Avtrekshette i stål og glass. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Soverom 1 med laminatgulv, tapet på vegger og mdf-panel i himling. Skyvedørsgarderobe.
Soverom 2/TV-stue med laminatgulv, mdf-panel på vegger og i himling. Det er montert doble dører, som gjør at stuen føles ekstra stor ut når døren er åpen.
Stue med laminatgulv, tapet/malt panel på vegger og mdf-panel i himling. Flott vedovn med glassfelt i front. Utgang til overbygd balkong og stor flott og usjenert terrasse. Meget gode lys- og solforhold.

Oppvarming

Oppvarmes med elektrisitet og vedovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1951.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følgende løsøre og tilbehør medfølger ikke eiendommen: Lampetter og lysekrone entré.
Følgende løsøre og tilbehør blir stående igjen i boligen: Monterte hyller, fryseboks kjellerbod og litt bjørkeved.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Gimsøy, rett ved Herkules Stormarked. En solrik og meget sentral beliggenhet med gangavstand til barnehager, skoler, bussholdeplass, dagligvare, Skien Fritidspark, Sykehuset Telemark og til Skien sentrum med alle fasiliteter.

Adkomst

Boligen er merket med Til salgs plakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Moflata skole (1-7 kl.)
450 elever, 28 klasser 1.7 km
Lunde barneskole (1-7 kl.)
399 elever, 16 klasser 1.9 km
Kjørbekkhøgda skole (1-7 kl.)
220 elever, 14 klasser 2.6 km
Gimsøy skole (8-10 kl.)
338 elever, 13 klasser 0.3 km
Telemark toppidrett ungdomsskole (8-10 kl.)
Hjalmar Johansen vgs.
75 elever 1.6 km
Skien vgs. - Prestejordet
1100 elever, 40 klasser 1.9 km
Gimsøy barnehage (0-6 år)
75 barn, 4 avdelinger 0.3 km
Klosterskogen barnehage (0-6 år)
58 barn, 4 avdelinger 0.7 km
Knøttene familiebarnehage (0-5 år)
8 barn 0.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 10 630 kvm som tilhører borettslaget.
Tomten utenfor denne leiligheten består av treplatting og hekk.

Parkering

Parkering i gårdsplass, for øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for omr. Ulefoss- Vallborgsgt- Klosterfossen- klostergt datert 11.01.1972 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.01.1972 .
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 357,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag andel fellesgjeld, kommunale avgifter, kabel-tv, felles bygningsforsikring og andre driftsutgifter.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 612,-
Avdrag kr 464,-
Driftsutgifter kr 2281,-
Medlemskontigent kr 250,- pr. år for alle medeiere kommer i tillegg.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Avgift er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 408 287,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 469 833,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21.704,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 205 400,- pr. 19.08.2020
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 26108548001, Sparebank 1 Telemark
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.08.2020: 1.44% pa.
Antall terminer til innfrielse: 95
Saldo per 19.08.2020: 8 216 009
Andel av saldo: 205 400
Første termin/første avdrag: 28.06.2014 (siste termin 28.03.2044)
Borettslaget har ikke tilrettelagt for avtale om individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.997.032,- Av dette beløpet utgjør kr 205.400,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gunn helene schlanbusch Hansen og Kjell Schlanbusch Hansen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Gimsøy I Borettslag.
Forretningsfører er Skien Boligbyggelag,
tlf. 35 50 45 02.
Styreleder i borettslaget er Gunn Mai Tveten, tlf. 98 83 29 06.
Dugnad, snømåking og trappevask må påregnes. Snøfreser til bruk for beboerene.
Dyrehold er ikke tillatt uten godkjenning fra styret og de øvrige beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år:
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0096/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.2096

Dato

Sist oppdatert: 10. november 2020 kl. 13:33

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.