Solgt: 4 020 000 kr

Ingeniørveien 6

4 020 000 kr
87 m²
3 soverom
Velkommen til visning i Ingeniørveien 6!
Kjetil Kraabøl
Presenteres av
Kjetil Kraabøl
Kværnertoppen
Moderne og gjennomgående 4-roms leilighet med hele 10 kvm balkong og utsikt mot Holmenkollen. Garasjeplass. IN-ordning
 • Prisantydning
  4 020 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  3 469 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  7 498 126 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  8 229 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen inn i en ny og moderne 3-roms leilighet i Kværnerbyen med flott utsikt. Leiligheten holder god standard, har en god planløsning og store vinduer. Kværnerbyen har på kort tid blitt et attraktivt boligområde med dagligvare, restaurant, butikker frisør, mm. Området er også kjent for det populære vannspeilet, samt at det har to barnehager i umiddelbar nærhet. Høydepunkter
 • Bygg fra 2019
 • Hele 10 kvm vestvendt balkong
 • Garasje med opplegg for elbil-lader
 • Mulig å nedbetale andel fellesgjeld
 • Fjernvarme
 • God planløsning
 • Romslig bad pluss separat toalett
 • Heis
 • Stor felles takterrasse
 • Garanti fra utbygger

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ingeniørveien 6, 0196 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 236, bruksnummer 234
Andelsnummer 50, Kværnertoppen Borettslag, organisasjonsnummer 920 667 058

Innhold

Totalt bruttoareal: 96 kvm
Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Primærrom:
4. etasje 87 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken, toalett, 3 soverom.
Sekundærrom:
4. etasje 3 kvm: Garderobe
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 7 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.01.2021 utført av Takstpartner Hosle.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner i betong og etasjeskiller i armert betong. Grunnmur i betong.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Alle punkter i rapporten har fått tilstandsgrad 1.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen inn i en ny og moderne 3-roms leilighet i Kværnerbyen med flott utsikt. Leiligheten holder god standard, har en god planløsning og store vinduer. Kværnerbyen har på kort tid blitt et attraktivt boligområde med dagligvare, restaurant, butikker frisør, mm. Området er også kjent for det populære vannspeilet, samt at det har to barnehager i umiddelbar nærhet.
Entré:
Romslig entré med plass til garderobeskap. Fra entréen er det inngang til boligens 3 soverom, bad, toalett og gang videre ut til stue/kjøkken.
Stue:
Stuen er vestvendt med god plass til sofagruppe og tv-benk. Rommet deles fra kjøkkenet med en halvøy. Videre fra stuen er det store vinduer og utgang til hele 10 kvm balkong. Balkongen har gode solforhold og flott utsikt mot Holmenkollen. Dersom du ønsker enda bedre utsikt har borettslaget en felles takterrasse med vidstrakt sikt over "hele" Oslo.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette skapfronter, laminat benkeplate med enkel oppvaskkum, ventilator med avtrekk og innfelte hvitevarer. Stekeovn og koketopp medfølger. I sammenheng med kjøkkenet er det naturlig plass for spisebord som fint rommer 8-10 personer.
Bad:
Delikat flislagt bad med varmekabler. Badet består av benkeplate med nedfelt servant og skuffer, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, speilskap med overlys, dusjhjørne med svingbare glassdører og vegghengt toalett.
Toalett:
Separat toalettrom bestående av vegghengt toalett, servant og speil. Varmekabler i gulv.
Hovedsoverom:
Leiligheten har et hovedsoverom på ca. 13 kvm. Her er det god plass til dobbeltseng, garderobe og sminkebord. I tilknytning til hovedsoverommet finner du en praktisk bod som kan innredes til walk-in.
Soverom 2 og 3:
De to mindre soverommene er på 8,8 og 8,4 kvm. Begge rommene egner seg godt enten som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbårne radiatorer tilknyttet fjernvarme. Elektriske varmekabler i gulv på bad og toalettrom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.11.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om utbygging, vann- og avløpsledninger på borettslagets eiendom, bestemmelser om adkomst og bruk av garasje. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kværnerbyen er en helt ny bydel som har vært og er under omfattende utvikling. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har allerede etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området.
I Kværnerbyen bor man i gangavstand til sentrum. Med sin nærhet til Bjørvika ligger bydelen i et meget spennende område. Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge siden 1652. Flere kulturinstitusjoner har planer om å etablere seg her, Operaen er som kjent allerede på plass. Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet tur-, jogge- og håndarbeidsgrupper. Kværnerbyen har apotek, blomsterbutikk, bakeri med servering (her arrangeres det bl.a. quiz), treningssenter, Kiwi og søndagsåpen grønnsakshandel/nærbutikk. Området er fremdeles under oppbygging og flere butikker er på vei til å etablere seg. Det er et flott vannspeil, beplantning og interne veier flettet inn blant bebyggelsen. Vannspeilet brukes til å bade i av barna sommerstid, vinterstid er det skøyteis og under St. Hansaften tennes det felles bål. For barna er det også mange lekeplasser i nabolaget.
Obos er flinke til å avholde kulturarrangement hele året:
Vandring langs Alnaelva, konserter (pop, rock, klassisk m.m), utekino på sommeren, julekonsert og Kværnerbylekene (skirenn for barn).
Buss nr. 32, 34, 70 og 74 stopper like i nærheten og tar deg til sentrum på 5 minutter. Gangavstand til det meste. Velger du gangstien mot sentrum passerer du blant annet historiske Middelalderparken. Man er og i gangavstand til Ekebergsletta, rideskolen og skulpturparken på Ekeberg. Mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 10 351,3 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Boligen disponerer garasjeplass nr. 16 i felles garasjeanlegg med opplegg for el-bil lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4198 hentet 13.01.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.12.2005. Kværnerbyen er fremdeles under utvikling og det må påregnes byggeprosjekter i området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 8.229,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, fjernvarme (fyring og varmtvann), strøm, internett og kabel-tv, trappevask, renter og avdrag, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, m.m
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Garasje: 300,-
Felleskostnader: 3.023
Fjernvarme: 716,-
Renter og avdrag: 4.190,-
Strøm og fjernvarme avregnes årlig etter faktisk forbruk.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 1 582 075,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Dett er en nyoppført bolig ferdigstilt i 2019, og formuesverdi er derfor ikke tilgjengelig hos Skatteetaten.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 695 470,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 35 002,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 3 469 000,- pr. 01.12.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 603.419.000,- pr. 01.12.2020 og lånevilkårene er:
Lånets løpetid: 39 år 1 mnd
Rente: 1,45 flytende
Borettslagets lån er avdragsfritt frem til 01.02.2025. Etter utløp av avdragsfri periode er månedlige felleskostnader estimert å øke med kr 6.364,-.
Renter på fellesgjeld er fradragsberettiget på samme måte som renter på boliglån. For 2019 utgjorde fradragsberettiget beløp på fellesgjeld for denne leiligheten kr 47.277,-.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Hele fellesgjelden kan innløses, og dette kan gjøres to ganger årlig 30. mars og 30. september. Ved å innløse hele andel fellesgjeld reduseres månedlige felleskostnader med kr 4.190,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7 498 126,-. Av dette beløpet utgjør kr 3 469 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ibragim Malaev

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kværnertoppen Borettslag.
Borettslaget består av 212 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter søknad, så lenge det ikke er til plage for andre beboere.
Borettslaget ble oppført i 2019, og det har ikke vært nødvendig med større oppgraderingen enda. Per 15.01.21 er det ingen planer om økning av felleskostnader.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Meldefrist er 26.01.21.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0001/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.211

Dato

Sist oppdatert: 29. januar 2021 kl. 21:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.