Solgt: 2 770 000 kr

Tribunen, resalg C0204

2 770 753 kr
48,7 m²
1 soverom
Resalg av kontraktsposisjon for leilighet C-H0204 i Tribunen Moss formidles av Krogsveen.
Joachim Kolderup
Presenteres av
Joachim Kolderup
Tribunen Moss, Melløs
2-roms selveier i 2. etasje med balkong. Mulighet for garasjeplass. Oppgradert.
 • Prisantydning
  2 770 753 kr
 • Omkostninger
  51 342 kr
 • Totalpris
  5 392 095 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48,7 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 028 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Resalg av kontraktsposisjon for 2-roms selveier i Tribunen på Melløs
 • Attraktiv plassering ved enden av tredje etasje
 • Balkong med morgen-/formiddagssol, vendt mot felles gårdsrom
 • Arealeffektiv romløsning og moderne standard
 • Oppvarming ved hjelp av vannbåren gulvvarme
 • Heis til alle etasjer, mulighet for kjøp av garasjeplass
 • Sentrale omgivelser, gangavstand til sentrum og togstasjon
 • Nærhet til sjøen, badesteder og turområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tribunen, resalg C0204, 1524 MOSS

Innhold

Totalt bruksareal: 52,6 kvm
Totalt primærrom: 48,7 kvm
Følgende rom inn går i primærromsdelen:
2. etasje: Entrè, 1 soverom, bad, stue med åpen kjøkkenløsning.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
2. etasje: Bod.
I tillegg medfølger det 1 sportsbod
Leiligheten får en svært effektiv romløsning der stuen og kjøkkenet samles i åpen løsning. For best mulig arealdisponering monteres kjøkkeninnredningen i stuens indre hjørne, slik at rommets øvrige gulvflate fritt kan disponeres til møblering etter egne preferanser. Rommets cirka 25 kvadratmeter vil gi mulighet for både sofagruppe og spisebord.
Fra stuen blir det utgang til leilighetens balkong som strekker seg rundt byggets nordre hjørne. Balkonggulvet blir på nesten 14 kvadratmeter, hvilket representerer et vesentlig ekstra areal i den varme årstiden. Siden balkongen strekker seg rundt hjørnet, vil du her kunne sitte vendt mot både den tidlige morgensolen og mot kveldssolen sommerstid.
Balkongen blir også tilgjengelig direkte fra soverommet, som også inkluderer leilighetens innvendige bod på cirka 2,4 kvadratmeter. Soverommet blir for øvrig på cirka 12 kvadratmeter og får vindu i begge yttervegger som til sammen fremmer gode lysforhold.
På badet blir gulv og vegger utført med fliser, nærmeste bestemt kvadratiske gulvfliser med matt grå overflate og rektangulære lyse veggfliser. Møblene omfatter servantskap med servant og ett-greps armatur, samt veggspeil og lyslist med stikkontakt. Badets øvrige utstyr vil inkludere dusjhjørne med veggmontert armatur og hånddusj samt dusjvegger av glass.

Byggemåte

Prosjektets byggetrinn 1 består av 1 høyhus og 2 langhus bygd ovenpå en felles parkeringskjeller. Bygget oppføres med bærekonstruksjoner av stål og betong. Etasjeskillene er i betong og/eller betongelementer.
Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverksvegger, hovedsakelig kledd med pussede fiberplater og tegl. På mindre deler benyttes kledning av tre og/eller plater.
Terrasse og balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne forekomme på gulvflaten etter regnvær. Drypp fra overliggende balkong og rekkverk må påregnes
ved regnvær. Utvendige spilerekkverk blir utført i stål/aluminium. Balkonger får gulv utført i betong som standard. Terrasser på bakkeplan får betong eller heller som standard. Disse terrassene blir ikke levert med
rekkverk.
Innvendige vegger bygges med tre- eller stålstendere som kles med gipsplater. Vegger mellom leiligheter, mot fellesarealer og mot heissjakt oppføres hovedsakelig i betong eller lydisolerte og brannsikre gipsvegger.
Innvendige dører leveres med glatte eller profilerte dørblad, med karmer og glatte gerikter i hvit utførelse og synlige spikerhull. Dørvridere leveres i blank eller børstet utførelse. Valg av innerdører gjøres på tilvalgsmøte.
Det leveres mørkegrå trevinduer i høyhusene og hvite vinduer i langhusene. Balkongdører leveres med utvendig aluminiumskledning og energiglass.
I rom med parkett monteres gulvlist i eik med samme uttrykk som gulv. Belistning mot betongvegg monteres med skruer. Innvendige dørkarmer og vindusposter belistes med glatte gerikter i hvitmalt utførelse og
med synlige spikerhull. Overgang mellom vegg og tak leveres uten lister. I høyhusene leveres det geriktløse vinduer.
Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng
med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen
kjøper har av å kreve tilvalget/endringen.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Kjøkkenleveranse

Det er medregnet kjøkkeninnredning fra Norema eller Sigdal, med hvite fronter og moduler iht. plantegninger. Benkeplate inkl. oppvaskkum og det leveres enkelt ettgreps blandebatteri. Det leveres integrerte hvitevarer fra Siemens med oppvaskmaskin, komfyr, kjøl/frys og induksjons koketopp. Avtrekkshette over koketopp leveres. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjon eller avløp og vanntilførsel.
For hver leilighetstype vil det bli utarbeidet standard kjøkkentegning fra kjøkkenleverandør. Kjøpere vil kunne få muligheter for individuell tilpassing og velge design på innredning, med tilvalgskonsulent og eller med valgte kjøkkenleverandør for prosjektet innenfor gitte frister.

Baderomsleveranse

Det leveres en standard baderomsmodul. Denne består av et servantskap, servant med ettgreps servantbatteri, speil og lyslist med stikkontakt. Bredden varierer mellom baderommene. I tillegg monteres dusjbatteri og dusjvegger av glass. Det leveres veggmontert klosett i hvitt porselen. Det kan forekomme terskel/ nivåforskjell mellom bad og tilliggende rom.

Andre oppholdsrom

Himlinger: Himlinger leveres hovedsakelig som sparklet og malte gipsplater. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger, som helt eller delvis nedforede platehimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap. Innkassinger vil ha den samme overflatebehandling som øvrige overflater.
Gulv: Gulv på bad, vaskerom, wc og i boder med sluk leveres med matte, grå kvadratiske fliser. I boder uten sluk og for alle øvrige rom leveres gulv som 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett i høyhuset og 3-stavs i langhuset.
Vegger: På bad leveres vegger med lyse, rektangulære fliser. Øvrige vegger sparkles og males i lyse farger/ hvit i alle rom.

Tilvalgsmuligheter denne enhet

Tilvalgsfristen har gått ut, selger har gjort tilvalg på garderobe og kjøkken som må gjøres opp av kjøper. Se vedlagte oversikt.

Oppvarming

For effektiv og kostnadsbesparende oppvarming tilknyttes alle leilighetene et sentralt varmepumpeanlegg med fjernvarme basert på vann til vann. Alle leilighetene vil få vannbåren gulvvarme med egen termostat
til hvert rom. Boder får ikke gulvvarme.
Varmtvann til husholdning oppvarmes med fjernvarme og levers fra egen energisentral. Det installeres energimåler for hver leilighet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført.
Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører
et eventuelt dagmulktkrav.
Det er flere felles funksjoner for hele prosjektet så det vil bli laget midlertidige løsninger for felles funksjoner frem til hele prosjektet er ferdig, herunder renovasjon, parkering, adkomst, etc.
Overtagelse og oppgjør gjennomføres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Kjøper aksepterer at ikke alt av felles areal er ferdig før alle trinn i prosjektet ferdigstilles som vil ta flere år.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Dagboknr 7608, tinglyst 31.12.1971, type heftelse: Erklæring/Avtale.
Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mm.
Dagboknr 5209, tinglyst 18.07.1991, type heftelse: Erklæring/Avtale.
Bestemmelse om vann/kloakkledning og elektriske ledninger. Med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.
For mer informasjon om erklæringer eller informasjon ang. servitutter på hovedbruket, ta kontakt med meglerforetakets representant.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har bare en boenhet og ingen separat utleiedel. Med unntak av de begrensninger som føler av sameiets vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig råderett over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier / leietaker.

Diverse

Byggestart i prosjektet er besluttet.
Dette er et salg av kontraktsposisjon hvor opprinnelig kjøpesum var kr 2.550.000,-. Det er foretatt tilvalg på leiligheten, oversikt følger vedlagt.
Boligen selges på prosjekteringsstadiet og utbygger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret
som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag/erstatning.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.
Leilighetens areal fremgår av salgdokumentasjonen som er vedlagt i denne avtale. Arealene er oppgitt som bruksareal og primærrom (BRA og P-ROM) i henhold til NS 3940.
Det endelige arealet kan erfaringsmessig avvike noe fra det omtrentlige areal som er angitt under salgsgrunnlaget. Slike mindre justeringer i arealene skal ikke gi noen av partene rett til å kreve hhv tilleggsvederlag
eller avslag i prisen. Med mindre justeringer menes endringer inntil +/-5 %.
Standardkontrakt vil bli benyttet, denne utleveres ved henvendelse til megler.
Tribunen Moss Trinn 1 vil bli bestående av ca. 69 leiligheter og vil bli organisert som et boligsameie etter Eierseksjonsloven av 01. jan 2018 sammen med resten av utbyggingsområdet på ca. 174 leiligheter. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes i henhold til boligens størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.
Sameiets formål er å ivareta alle saker av felles interesse for sameierne, herunder sørge for drift og vedlikehold av felles infrastruktur, som for eksempel veier, lys, brøyting, renovasjon, kommunale avgifter,
forretningsførsel, strøm til fellesrom osv. Som del av fellesutgifter inngår også kostnader til drift og vedlikehold av arealer og anlegg som er felles for hele boligprosjektet Tribunen Moss. Kostnader i forbindelse
med sameiet vil fordeles på bakgrunn av eierbrøk. Se punktet ”Felleskostnader”. Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne. Selger vil på vegne av alle kjøpere/sameiet engasjere forretningsfører til å forestå
driften av Sameiet for første driftsår. Forretningsfører har utarbeidet forslag til vedtekter og driftsbudsjett for eierseksjonssameiet. Selger står fritt til å redusere/øke antall leiligheter/seksjoner i prosjektets byggetrinn.
Utkast til vedtekter for sameiet er utarbeidet. Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektene som grunnlag for avtalen. Utkast til vedtekter for sameiet følger vedlagt.
OBOS Eiendomsforvaltning AS er valgt til forretningsfører med en bindingstid på 5 år, deretter er det 3 måneders oppsigelse.
Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 22. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.

Energimerking

Leilighetene vil få minst energiklasse C. Endelig energiattest vil foreligger før overlevering.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Moss er en by kjent for sitt rike kulturliv, hvor kulturhuset har tett program med konserter, revyer, musikaler og teater. Galleri F15 på Jeløya er et av landets eldste og mest kjente gallerier for samtidskunst i Norge. Her ligger det også en trivelig Café, og fine turområder i nærheten. På Jeløya finner du også Refsnes Gods, oppført i 1767. Menyen her er vel verdt et besøk.
Moss har også svært mye å by på når det gjelder sport og friluftsliv. På den ene siden ligger Oslofjorden, på den andre siden ligger Vansjø og skogsområdet Mossemarka. Dette gir et sant eldorado av trenings-, sports- og aktivitetstilbud. Seiling, padling, sykling, løping, ski, fotball, fiske og jakt – blir du sittende uten noe å finne på i Moss, er det ikke byens skyld. Og ønsker du å strekke litt på vingene, er Oslo en kort togreise unna. I 2024 vil det være dobbeltspor langs hele strekningen, da er du på Jernbanetorget på 27 minutter. For å sette avstander litt i perspektiv, er det omtrent samme tid det tar med T-banen fra Kolsås til Oslo sentrum.
Bor du i Tribunen, kan mye av dagens gjøremål tas til fots. Du har to dagligvarebutikker noen hundre meter hjemmefra. Det samme gjelder apotek. På Rygge storsenter finner du bortimot alt du trenger. Butikker, legekontor, café og vinmonopol. Du har også flere treningssentre like ved. Det ligger flere barnehager i nærheten, det samme gjelder skoler i alle trinn fra første til videregående. Og skal du ta toget, er stasjonen få minutters sykkeltur unna.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen skal seksjoneres, og hver kjøper eier en ideell del av tomten, med tilhørende vei.
Tomten blir ca. 14.302 kvm for hele sameiet. Tomten er under oppmåling. Endelig areal og endelige grenser fastsettes av kommunen ved endelig kartforretning. Ingen av partene har rett til å gjøre misligholdsbeføyelser gjeldende eller kreve høyere kjøpesum dersom endelig areal og endelige grenser fraviker det som er angitt.
Tomten blir ferdig opparbeidet iht. utomhusplan.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten.
Det bygges garasje under byggene. Selger forbeholder seg retten til å organisere parkering og boder på den måten som anses mest hensiktsmessig. Parkeringsanlegget er tenkt anlagt som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende ikke tinglyste bruksretter. Sameiets styre og/eller forretningsfører vil ha ansvaret for å føre liste og ha kontroll over hvilke leiligheter som til enhver tid eier og disponerer hvilke plasser. Det påløper felleskostnader ved kjøp av garasje som er estimert til kr. 150,- pr. plass av forretningsfører. Det er tilrettelagt for lading av el-bil på hver parkeringsplass, som kan monteres for kjøpers regning/tilvalg.
En seksjonseier med nedsatt funksjonsevne kan kreve at styret pålegger en seksjonseier uten behov for en tilrettelagt plass å bytteparkeringsplass. Bytteretten gjelder bare dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er til stede. Det medfølger sportsboder til alle leiligheter.
Sykkelparkering ivaretas utvendig. Sportsbod kan kun overdras sammen med seksjonen.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og kloakk. Det blir private stikkledninger ut til offentlig nett. Utbygger dekker kostnadene ved tilknytning.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan for Rabekk og Melløs, og bebyggelsesplan gjelder. Dette kan utleveres ved henvendelse til megler. Totalt vil prosjektet inneholde ca. 175 leiligheter
og kjøper må regne med byggearbeid i denne forbindelse frem til prosjektet er ferdig.
Det må i perioden frem til prosjektet er ferdigstilt i sin helhet måtte påberegnes at vil kunne være perioder med midlertidige løsninger for parkering, avfallshåndtering, adkomst med mer.

Økonomi

Boligens kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke eierseksjonssameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet
rekvirerer.
Selger anslår - ut fra erfaringstall i tilsvarende utbygginger - at felleskostnadene for de enkelte seksjonseiere vil ligge på ca. kr. 30,- pr. kvm. BRA pr. måned.
For kabel-tv og internett vil det påløpe kr. 450,- pr mnd. Beløpet inkluderer ikke abonnement til telefoni.
Forbruk av varme til oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. Erfaringstall fra tidligere prosjekter viser at disse kostnadene ligger på ca. 10 kroner pr. kvm. pr. mnd. Det blir individuelle målere, slik at man betaler etter forbruk.
Det må påregnes månedlige felleskostnader til parkeringsplass. Kostnaden er stipulert til ca. kr. 150,- for både parkeringsplass pr. måned. Beløpet inkluderer ikke kostnad til lading av elbil.
Det forutsettes at kjøper betaler en oppstartskapital på kr. 5.000,- til sameiet. Oppstartskapital blir overført til forretningsfører når sameiet er etablert og oppgjørsmegler har fått utbetalingsanvisning av sameiets styre. Beløpet er å anse som innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.
Kjøper er likevel innforstått med at de ovenfor stipulerte felleskostnadsnivåer kun er anslag og det er de kostnader som faktisk påløper til enhver tid som kommer til fordeling, uavhengig av om disse er lavere eller høyere enn dette anslaget.
Det gjøres oppmerksom på at sameiet får legalpanterett i seksjonen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader, samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Moss kommune. Eiendomsskatt baseres på markedsverdien minus bunnfradrag multiplisert med den promillesats som til enhver tid gjelder for den enkelte kommune. Spørsmål om eiendomsskatt rettes til kommunen.
Eiendomsskatt faktureres direkte til hver seksjonseier, sats 2,8 promille av kommunen sin takst som ikke er fastsatt for 2021.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 611.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 15.275,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Oppstartskapital til sameiet kr 5.000,- pr. bolig.
5) Transportgebyr til utbygger kr 30.000,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i 2 terminer :
1. 10 % av opprinnelig kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringslova § 12 er stilt og Kjøper har mottatt faktura. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs.
at det ikke kan tas pant i kjøpt eiendom for dette beløpet. Megler fakturerer Kjøper for beløpet.
2. Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på klientkonto eller mot bankgaranti. Påløpte renter tilfaller Kjøper frem til skjøte er tinglyst på Kjøper, med mindre Selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti
medhold av buofl. § 47. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalg-/endringsbestillinger før selgeren har stilt sikkerhet, jf. buofl. § 12.

Annen viktig informasjon

Eier

Janne Borgen og Bård Nohre

Overtakelse

Ferdigstillelse er satt til 4. kvartal 2021. Ca ti uker før overlevering vil kjøper bli kalt inn med endelig dato og klokkeslett for ferdigbefaring.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til
antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Koronavirusutbruddet utgjør en hindring utenfor utbyggers kontroll. Det følger da av bustadoppføringslovens § 11.1.C, som omhandler force majeure, at utbygger har krav på fristforlengelse overfor boligkjøperne. Dette innebærer at en forsinkelse i prosjektet ikke kan sanksjoneres med dagmulkt.
Det gjøres oppmerksom på at boligene leveres i byggerengjort stand ved overtagelse

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften
§ 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter. Vi gjør oppmerksom på at bud uansett ikke kan settes med kortere frist
enn kl. 12.00 etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.

Hvitvaskingsreglene

Megler er underlagt Lov om Hvitvasking. Dette innebærer at mistanke om mistenkelige transaksjoner knyttet til hvitvasking av penger vil bli innrapportert til Økokrim. Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål om dette og andre forhold i forbindelse med din bolighandel.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 30.000,-
Tilrettelegging: kr 13.500,-
Markedsføringspakke kr 8.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0308/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21308

Dato

Sist oppdatert: 09. august 2021 kl. 14:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.