Solgt: 3 650 000 kr

Lørenveien 64A

3 650 000 kr
62 m²
2 soverom
Lørenmegler Sindre Nyhus viser denne 3-roms toppleiligheten i Gartnerkvartalet!
Løren/Gartnerkvartalet
3-roms toppleilighet med flott utsikt. Vestvendt balkong. Garasjeplass med EL.
 • Prisantydning
  3 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 551 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  6 210 126 kr
 • Etasje
  8
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 609 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lørenmegler Sindre Nyhus viser denne 3-roms toppleiligheten i Gartnerkvartalet! Romslig og gjennomgående 3-roms fra 2018 med balkong, heis og garasjeplass(med elbillader). Leiligheten ligger i toppetasjen i idylliske Gartnerkvartalet på Løren og har en romslig planløsning, flott utsikt, samt god intern beliggenhet i borettslaget. Bygget har fjernvarme for oppvarming og varmtvann, samt balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
 • Garasje med elbil-lader
 • Sigdalkjøkken
 • Generøs takhøyde
 • Vestvendt balkong på ca. 7 kvm
 • Delikat bad med downlights
 • Bilfritt og barnevennlig gårdsrom
 • Store vinduer med mye naturlig lys
 • Oppvarming og varmtvann inkludert
 • God med lagringsplass i omkledningsrom i entré samt en romslig kjellerbod
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Lørenveien 64A, 0585 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 124, bruksnummer 281, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 69, Solbærhagen Borettslag - Hus 1, organisasjonsnummer 920 766 412

  Innhold

  Totalt bruksareal: 62 kvm
  Totalt primærrom: 62 kvm
  Bruksareal:
  Leilighet 62 kvm
  Primærrom:
  Leilighet:
  8. etasje 62 kvm: Entré, bad, 2 soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
  Omkledningsrom er medregnet i boligens bruksareal som p-rom etter dagens bruk.
  I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 5 kvm merket med nr. B 68.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.12.2021, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss samt liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran(ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør av tre, brannklasse EI30 og lydklasse 40db. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra byggår.
  Leiligheten har gjennomgående TG1. Unntak: Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.

  Standard

  Romslig og delvis gjennomgående 3-roms fra 2018 med balkong, heis og garasjeplass med EL. Leiligheten ligger i toppetasjen i idylliske Gartnerkvartalet på Løren og har en romslig planløsning, samt god intern beliggenhet i borettslaget. Bygget har fjernvarme for oppvarming og varmtvann, samt balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
  Entré/gang:
  Entréen/gangen har god plass til å henge fra seg yttertøy, samt videre inngang til omkledningsrom. Rommet er praktisk innredet med medfølgende hyller. Trestavs eikeparkett på gulv, samt hvitmalte veggflater, noe som er gjennomgående for leiligheten. Dørtelefon med callinganelgg.
  Stue:
  Romslig og avlang stue med store vindusflater fra tre sider som bidrar til mye naturlig lys inn i stuen. Den åpne stue-/kjøkkenløsningen gir flere møbleringsmuligheter. Det er rikelig med plass for sittegruppe med tilhørende møblement i tillegg til tv-seksjon i stuen. Videre er det fin plass til spisebord - et naturlig samlingssted for venner og familie. Fra stuen er det direkte utgang til en vestvendt balkong på ca. 7 kvm.
  Kjøkken:
  Stilrent kjøkken fra Sigdal. Glatte fronter og laminert benkeplate. Overskapsbelysning og stikkontakt under overskap og på vegg. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrert stekeovn fra Siemens med induksjonstopp, montert komfyrvakt. Integrert ventilator med avtrekkskanal tilknyttet ventilasjonsanlegg. Vannrør av typen rør-i-rør system, montert automatisk vannstopper. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Vegger utført i malte glatte flater samt malt betong. Himlingsflater utført i malt betong. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
  Balkong:
  Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på ca. 7 kvm. God intern beliggenhet med utsikt mot bl. a. Holmenkollen og indre gård. God plass til stiitegruppe og evt. grill, hyller m.m. I følge selger er det ettermiddagssol på balkongen. Se også vedlagte solkart for illustrasjon.
  Hovedsoverom:
  Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.
  Soverom II:
  Soverom II er av fin størrelse og passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Stort vindu som gir godt med naturlig lys og flott utsikt. Garderobeskap.
  Baderom:
  Lekkert, flislagt baderom med dusjvegger i glass og vegghengt toalett. Servant med god benkeplass og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel under. Speilskap med belysning. Badet har tidsriktige farger med mørke fliser på gulv og hvite fliser på vegger. I himlingen er det innfelte downlights. Vannbåren gulvvarme.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles fjernvarmeanlegg.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.11.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 24 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet:
  - Elektriske kraftlinjer: Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
  - Veg, vann og kloakk
  - Eldre servitutt vedr. benyttelse av tomt til fabrikk. Servitutten er ikke lenger relevant da det nå er blokkbebyggelse på tomten.
  - Garasje/Parkering: Garasjeskur, Garasje for 3 biler.
  - Erklæring/Avtale ang. lagerskur m.v.
  - Erklæring/Avtale: Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Lørenvangen utvides til reguleringslinjen når kommunen forlanger det.
  - Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
  - Bestemm. ang. bruksrett, innløsn.rett for OK på visse vilkår, vegetasjon, vedlikehold, gjerdehold, plikt til å avstå grunn til veiformål og til trafokiosk.
  - Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. PAVILJONG.
  - Jordskifte: Grenseregulering, gjelder også uregistrert grunn (gnr 124 bnr 197).
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Rettigheter:
  Eiendommen har tinglyst bruksrett til fellesareal (uteomhusarealer). Rettigheten er tinglyst på gnr. 124 bnr. 75, dagboknr 432630, tinglyst 2019.
  Gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Diverse

  Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21.6). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen. Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i Gartnerkvartalet, sentralt på Løren. Her har du ca. 250 meter til Løren Torg og få minutters gange til Løren t-bane.
  Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Pipa Kafé og Vinbar ved Krydderhagen samt WB Samson, Sugar & Spice, 8 Fish Sushi og Hasle Linie Gastropub på Vinslottet frister også. Siste nytt er Lunar, Hy's Sushi, OsLoves og Sara Pizzeria i Lørenveien. Gastropuben Fryd finner du på Løren Torg. Quality Hotel Hasle Linie åpnet i slutten av august og snart åpner Norges første Radisson RED-hotell i Økern Portal, hvor du også finner Studio Jobbsprek samt et utvalg av spisesteder.
  Dagligvarer handler du hos Meny, Rema 1000 eller Kiwi. Joker og Løren Frukt & Grønt har søndagsåpent. Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Empet Løren Dyreklinikk, Green Kids second hand, Blomsterpikene, renseri, Squeeze, Europris, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin.
  På Vinslottet finner du Spar, Apotek 1, frisører, Jysk, Sterk Legevakt Øst, og du kan stikke innom Kitch'n og interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. Barna har det gøy på leke- og læringssenteret Lille Lab/Mini slottet.
  Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Carl Berner. Hasle Torg bidrar også til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med mini-gjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
  Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. FI 2021 ble det karakteristiske industrilokalet én av Nationaltheatrets scener i Oslo. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.
  Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.
  Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene.
  Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 200 m til nye Løren t-banestasjon og ca. 1 km til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper 300 m unna i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.
  Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til å bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli en levende og spennende by for alle. Stikkord: Rekreasjon, kunst, kultur – og fritidstilbud, spennende arkitektur og utsmykning, alternativ utforming av bomiljøer, kaféliv, kunst og designerbutikker, bevaring av historiske spor, osv.
  Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på https://vimeo.com/523755815

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Skoler
  Løren skole (1-7 kl.) 0.9 km
  Teglverket skole (1-10 kl.) 1 km
  Sinsen skole (1-7 kl.) 1.2 km
  Wang Ung Oslo (8-10 kl.)
  Frydenberg skole (8-10 kl.)
  Kuben videregående skole
  Valle Hovin videregående skole
  Barnehager
  Brødfabrikken FUS barnehage (1-6 år)
  Kanonen barnehage (1-6 år)
  Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år)
  Se nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1.043 kvm som tilhører borettslaget. Borettslagets tomt er opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, gressplen, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering og
  lekeapparater.

  Parkering

  Det medfølger én garasjeplass med elbillader i Lørenveien garasjesameie. Det fremkommer av vedtektene hvilke andeler som er tilknyttet garasjeplass. Denne leiligheten er tilknyttet plass 12-EL.
  Lørenveien 64/66 eierseksjonssameie har felles garasjeanlegg på gnr. 124 bnr 280 sammen med Pærehagen sameie gnr. 124 bnr. 282, Morellhagen sameie gnr. 124 bnr. 283 og Lørenveien 52-54 eierseksjonssameie gnr. 124 bnr. 284. Garasjeanlegget er en egen anleggseiendom, og organisert som et tingsrettslig sameie. Sameiet har egne vedtekter som regulerer bruken av garasjen og forholdet mellom sameierne.
  Bruksrett til de ovennevnte parkeringsplassene kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den/de er knyttet til. Plassene er dels finansiert med borettslagets felleslån, og dels ved innskudd fra de opprinnelige andelseiernes side. Parkeringsplassene kan leies ut internt i garasjesameiet.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4732 datert 05.03.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Løren er under stadig utvikling og det er flere byggeprosjekter igangsatt.
  - Lørenveien 64/Nabotomt: Løren aktivitetspark med flerbrukshall. Se saksnummer 201818153 hos Plan- og bygningsetaten.
  - Bymiljøetaten foreslår å omregulere Lørenveien mellom Lørenvangen og Økernveien fra offentlig kjørevei til bygate med enveisregulert kjørebane, tosidig sykkelfelt og tosidige fortau. Se saksnummer 201807389 hos Plan- og bygningsetaten.
  - Gregers Kvartal: https://gregerskvartal.no/
  - Lørenvangen 22/Peter Møllers vei 13: Planforslag om endring av regulering fra kontor til bolig. Forslagsstiller skisserer boliger med ca. 8 etasjer. Dette er foreløpig på planleggingsstadiet. Se saksnummer 201509417 hos Plan- og bygningsetaten.
  - Lørenvangen 25: Reguleringsforslag om bygging av boliger, men det er pt. tidlig i prosessen. Se saksnummer 201909046 hos Plan- og bygningsetaten.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 6 609,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/internett, a-konto varmtvann/fyring, kommunale avgifter, generelle driftskostnader, renter lån m.m.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Garasje kr 150,-
  Felleskostnader kr 2.836,-
  A-konto varmtvann/fyring kr 223,-
  Kapitalkostnader kr 3.400,-
  Borettslagets lån er avdragsfritt. Frem til 01.12.2023 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil økes med
  kr 4.650,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.600,- pr. år. / 1.500 kwh. pr. år. Beboerne må tegne eget strøm-abonnement.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1.335.582,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.808.095,20,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 14.283,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr 2.551.000,- pr. 01.12.2021
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 136.235.000,- pr. 01.12.2021 og lånevilkårene er:
  Rentebetingelser: Flyt 1,60% (pr. 01.12.21)
  Lånets løpetid: 36 år og 11mnd.
  Avdragsfrihet til og med: 01.12.2023
  Kapitalkostnader: kr 3.400,-
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 2.551.000,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene. Dersom kjøper ønsker å nedbetale
  sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 6.210.126,-. Av dette beløpet utgjør kr 2.551.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Chi Quynh Se, My Chi Se og Xuyen Chi Se

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Solbærhagen Borettslag.
  Borettslaget består av 69 leiligheter.
  Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
  Dugnad må påregnes.
  Borettslagets eiendom er forsikret hos Tryg Forsikring med polisenummer 6688767.
  Energiavregning: Techem Norge AS - Avregning for 01.01.-31.12.
  Utomhussameie: Borettslaget er sameiepart i Gartnerkvartalet Utomhussameie.
  Eierseksjonssameie: Borettslaget utgjør samleseksjon bolig 1 i Lørenveien 64-66 eierseksjonssameie. I tillegg er det 1 næringsseksjon.
  Dyrehold er tillatt: Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
  Planlagte påkostninger:
  - Etablere mulighet for Unloc på dørene fra garasjeanlegg, til oppgang 64A og 64B.
  - Utrede hvor stor andel av sameiet som som plages med for høy innetemperatur.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 17.500,-
  Visninger: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 54-0154/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR54.21154

  Dato

  Sist oppdatert: 12. januar 2022 kl. 14:48

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.