Solgt: 4 400 000 kr

Blåbærstien 34A

4 750 000 kr
105 m²
2 soverom
Nesoddtangen
Tiltalende og idyllisk rekkehus i attraktive og bilfrie Blåbærstien. Solrike uteplasser og meget barnevennlig!
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  158 554 kr
 • Omkostninger
  124 056 kr
 • Totalpris
  4 682 610 kr
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  105 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 878 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Blåbærstien 34A er et pent og tiltalende rekkehus over to plan med solrik beliggenhet i hjerte av Blåbærstien. Beliggenheten er sentral med kort gangavstand til skoler og barnehager, butikker og offentlig transport. Boligen har en delvis skjermet, vestvendt terrasse med gode solforhold, samt gode uteplasser på resterende to sider av boligen. Perfekt for barnefamilier.
- Lys stue med store vindusflater og åpen himling som gir god romfølelse.
- Romslig, pent kjøkken i åpen løsning mot spisestue/stue
- Stuen naturlig inndelt i soner og gjennomgående løsning som ivaretar naturlig lysinnslipp
- Bad/vaskerom i kjelleretasje
- Tre soverom, hvorav et er tidligere bod (ikke omsøkt)
- Kjellerstue
- Disponibelt rom benyttes til fjerde soverom
- Kort vei til offentlig transport og Nesoddbåten

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Blåbærstien 34A, 1456 NESODDTANGEN
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 2, bruksnummer 1123, seksjonsnummer 91

Innhold

Totalt bruttoareal: 117 kvm
Totalt bruksareal: 105 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm
Primærrom:
Trapperom, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, soverom (tidligere blindkjeller innlemmet i u. etg.): 48 kvm
Entré, stue/kjøkken/spiseplass/trapp, soverom: 57 kvm
I tillegg disponerer boligen en utebod ved adkomst på BRA 7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.03.2020 utført av Erik Slæperud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det bemerkes at rom definert som soverom (tidligere blindkjeller innlemmet i underetasje) ikke tilfredsstiller byggeforskriftens anbefaling til rom for varig opphold pga. rømningsvei/lysforhold.

Byggemåte

Bolig:
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og er fundamentert med betong grunnmur antatt/trolig på sprengsteinsfylling/fjell til ustabil grunn. Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med trepanel, sist overflatebehandlet i 2019. Skillede vegger og etasjeskiller i tre. Vinduer i isolerglass fra byggeår. Takkonstruksjon av type saltak tekket med betongtakstein fra 2003.
TG 3:
TG 3 er gitt terrasse ved adkomst grunnet råteskader og stedvis utskiftingsbehov. TG 2 er gitt til øvrige terrasser mot vest og øst mtp. overflatebehandlingsbehov.
TG 3 er gitt etasjeskiller pga. det ble målt ett hellingsavvik på ca. 80 mm på gulv i stue i 1. etasje og 60 mm i underetasje. Les bemerkninger knyttet til byggegrunn nedenfor.
TG 2:
TG 2 er gitt drenering med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt ytterkledningen med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt vinduer med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt ytterdører og terrassedører med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt taktekking grunnet vedlikeholdsbehov fjerning av mose. Det antas at dette er sameiets ansvar.
TG 2 er gitt bad u. etg. med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt til varmtvannsbereder med tanke på alder, observasjoner og normal forventet brukstid.
TG 2 er gitt VVS generelt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
Bemerkninger i forhold til byggegrunn:
Større skjevheter og setninger i byggegrunnen. Helningsavvik på 60-80mm med nivellering av innvendige gulvoverflater. Det er foretatt utbedringer av setninger i regi av sameiet. Notat fra styrets leder: Alle setninger i 34-rekka er stoppet. Askim entreprenør, under prosjektledelse fra USBL, gjennomførte i 2019 et stort arbeid med å bygge støtte for hele rekka. Støttene er forankret til fjell og består av store betongelementer. I tillegg er bunnsvillen mot øst skiftet i hele rekka. Arbeidene ble tegnet og beregnet av Multiconsult, og er tenkt å holde i minst 50 år.
Bemerkning i forhold til el-anlegg;
Eldre sikringsskap med skrusikringer anbefales oppgradert. Det bemerkes at det ikke er jordfeilbrytere eller overspenningsvern installert i boligen iht. innholdsfortegnelsen i sikringsskapet.
Utvendig bod:
Boden er fundamentert med grunnmur i betong til antatt fast grunn. Oppført i tre med yttervegger i antatt tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Ytterdør i tre fra byggeåret. Det er innlagt strøm i boden. Innvendige er det tregulv, panel på vegg og eternitt plater i himling. Varmtvannsbereder og stedvis fastmonterte hyller
TG 2 er gitt utfra en helhetsvurdering av bygningen hensyntatt alder, observasjoner og normal forventet levetid. Ytterdør er moden for utskifting.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Rekkehus over 2-plan med tilhørende utvendig bod. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med bl.a overflater på gulv fra 2015, kjøkken fra 2019, overflatebehandling av ytterkledning i 2019 og innvendig overflatebehandling av vegger og himling i 2020. Boligen fremstår som lys og trivelig og med normal brukslitasje, men noe utbedringer og oppgradering/moderniseringsbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes.
Entré
Rekkehuset gir et godt førsteinntrykk, med sti til et praktisk, delvis overbygget inngangsparti og tilliggende svalgang. En ytterdør med vinduer ønsker deg velkommen inn i en lys, romslig entré med muligheter for oppheng av ytterklær.
Stue/kjøkken
Stue og kjøkken har åpen løsning med gjennomgående vinduer som gir rikelig med lys til rommet. I tillegg er det åpen himling/skråtak med oppmot 3,5 m takhøyde noe som gjør dette rommet til et meget romslig og flott oppholdsrom. Her er det god plass til stort spisebord hvor familie og venner kan samles til hyggelige stunder. Fra kjøkkenet er det direkte tilgang til en meget solrik og usjenert terrasse, samt at det fra stuedelen er utgang til terrasse på 6 kvm. Terrassen utenfor kjøkkenet er på 24 kvm er en fin uteplass med god plass til grilling, gjester eller bare nytelse på late dager. Kjøkkeninnredning fra Ikea med eikefronter og laminat benkeplate. Det er fliser og malt strie over benk og lys under overskap, samt Waterguard plassert under utslagsvask. Avtrekksvifte i rustfritt stål, samt avsatt plass til hvitevarer komfyr (2 plater er defekte), oppvaskmaskin og kjøle/fryseskap. Alt medfølger handelen.
I underetasjen er det både en praktisk tv-stue i mellomgang, samt at rom som tidligere var blindkjeller mot vest kan benyttes til stue eller soverom.
Bad/wc/vaskerom
I underetasjen et det et praktisk bad/vaskerom med hvit glatt baderomsinnredning med servant, speil og lys. Gulvstående toalett og badekar med hånddusj. Stoppekran, automatisk vannmåler og opplegg for vaskemaskin. Badet er fra byggeåret, men innredning, servant blandebatteri og overskap med speil er fra 2019 utført av Nesodden Rørleggerservice AS.
Høiax varmtvannsbereder på 200 liter er plassert i den utvendige boden.
Soverom og garderobe
Totalt i boligen er det 3 soverom, men disponibelt rom i underetasjen kan benyttes som et fjerde soverom.
Et av soverommene er tilknyttet inngangspartiet, mens resten ligger samlet i underetasjen. Rommet ved inngangspartiet har en stilig plassbygget seng, med plass til skrivepult eller lignende under.
Rom definert som soverom ved inngangsparti en opprinnelig bod som er omgjort til soverom. Rom definert som soverom mot vest underetasje er blindkjeller ombygget til soverom. Opprinnelige soverom mot øst er todelt. Boligen ble opprinnelig oppført med ett soverom.
Det bemerkes at det ikke foreligger dokumentasjon på godkjent bruksendring og eller byggemeldt Nesodden kommune.
Det bemerkes at rom definert som soverom (tidligere blindkjeller innlemmet i underetasje) ikke tilfredsstiller byggeforskriftens anbefaling til rom for varig opphold pga. rømningsvei/lysforhold. Gulvflate på rom definert som soverom mot nordøst og ved entre er under teknisk forskrift 10 anbefalte 7 kvm. Delevegg med skyvedør er satt opp av eier. Gjennomgang via det ene soverommet til soverom mot nordøst.
Annet fast inventar:
- Brannvarslingsanlegg tilknyttet Sikring 24
- Brannslukningsapparat
- Utelys ved adkomst
- Utekran på terrasse mot vest
- Kabel-tv og Internett fra Get
- Stedvis noe belysningsutstyr og panelovner
- Stråleovn på bad
- Skyvedørsgarderobe ved trapp i 1. etasje
- Garderobeskap på 2 soverom og disponibelt rom
- Plassbygget seng på rom definert som soverom ved entré i 1. etasje
- Bokhylle over vindu i stue og over vindu på kjøkken i 1. etasje

Oppvarming

Oppvarming:
Elektrisk oppvarming via stedvise panelovner. Det er stråelovn på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Sikringsskap:
Sikringsskap med skrusikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse er plassert i entré.
Eldre sikringsskap fra byggeår som anbefales oppgradert. Det bemerkes at det ikke er jordfeilbrytere eller overspenningsvern installert i boligen iht. innholdsfortegnelsen i sikringsskapet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 12.10.1982.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Gjenstår ferdig planering av omgivende terreng.
2. Utvendig hovedtrapp med 3 eller flere opptrinn skal ha håndlist/rekkverk på begge sider.
3. Det må straks anskaffes branntau/kjettingstige for de leiligheter hvor høyden for øverste rekkverk balkong ned til terreng er over 5 meter. Dette synes å være aktuelt for de fleste leiligheter.
4. Det tas forbehold om eventuelt v/ferdigbefaring.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
ALTERNATIV 1: Det gjøres oppmerksom på at soverom ved entrè, soverom i underetasje mot øst og blindkjeller/bod er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
Dette er ikke omsøkt/godkjent som bruk for varig opphold hos Nesodden kommune. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3023/2/1123/91:
06.07.1977 - Dokumentnr: 5689 - Bestemmelse om bebyggelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3023 Gnr:2 Bnr:1123
Gjelder denne registerenheten med flere
14.10.1977 - Dokumentnr: 8897 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: Knr:3023 Gnr:2 Bnr:1123
Gjelder denne registerenheten med flere
24.12.1979 - Dokumentnr: 12044 - Best. om vann/kloakkledn.
Kommunens betingelser vedtatt.
Overført fra: Knr:3023 Gnr:2 Bnr:1123
Gjelder denne registerenheten med flere
06.05.1985 - Dokumentnr: 4464 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 91
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 69/12455
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 136 SEKSJONER
04.03.2020 - Dokumentnr: 2185568 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
06.07.1977 - Dokumentnr: 5689 - Bestemmelse om bebyggelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3023 Gnr:2 Bnr:1123
Gjelder denne registerenheten med flere
14.10.1977 - Dokumentnr: 8897 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: Knr:3023 Gnr:2 Bnr:1123
Gjelder denne registerenheten med flere
24.12.1979 - Dokumentnr: 12044 - Best. om vann/kloakkledn.
Kommunens betingelser vedtatt.
Overført fra: Knr:3023 Gnr:2 Bnr:1123
Gjelder denne registerenheten med flere
06.05.1985 - Dokumentnr: 4464 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 91
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 69/12455
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 136 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt den har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Dette medfølger ikke:
- Taklamper i første etasje
- Vegghengte bokhyller(3) i stue
- Utepeis
- Vaskemaskin
- Det opplyses om at rotter er et generelt problem på Nesoddtangen. Det er gjort felles innsats i nabolaget for å bekjempe dette.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og idyllisk boligområde sentralt på Nesoddtangen - perfekt for småbarnsfamilier. Området er bilfritt og meget solrikt, på grensen til marka med fine turområder. Det er kort og trygg vei til barneskole, ungdomsskole og barnehager. Kun 7 minutters gange til butikker og kommunesenteret Tangenten, som huser bibliotek, helsestasjon, kulturskole og kafé m.m.
Nærmeste bussholdeplass er Dalsbergstien, som ligger ca. 200 meter fra boligen. Buss til Nesoddtangen brygge korresponderer med hyppige båtavganger. Båtene tar deg til Lysaker på 9 min. og til Aker brygge på 23 min, noe som gjør stedet attraktivt for pendlere.
Eiendommen har gangavstand til flere barnehager, inkludert barnehage på sameiets eiendom hvor beboere har prioritet. Nesoddtangen barneskole og Tangenåsen ungdomsskole ligger i kort gange fra eiendommen, med naturskjønn og bilfri snarvei gjennom "Blåbærskogen". Det er ca. 500 meter til Steinerskolen. Nesodden videregående skole ligger på Berger/Hellvik. Skoklefall kirke og nærmeste matbutikk kan nås gjennom den nylig renoverte Skoklefallstien. Her er det fine sykkel- og gangstier gjennom skogen som er opplyst hele døgnet. Stien ligger ca 100 meter fra boligen.
Det er kort vei til sjøen inkludert kyststien, som strekker seg langs store deler av Nesodden. Populære badeplasser i gangavstand er blant annet Oksval, Hellviktangen, Hornstranda og ikke minst Strandpromenaden som er en del av Flaskebekks strandlinje.
Området har gode muligheter for sportslige aktiviteter, med bl.a. flere fotballbaner, friidrettsbane, tennisbaner, liten slalåmbakke og lysløype med et rikt oppmerket turnett. Nesodden IF benytter Berger idrettspark som ligger ved Nesodden videregående skole. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Galleri Vanntårnet anbefales, samt Hellviktangen med egen kunstkafé, brygge, badestrand og park.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Kiwi og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tangen senter blant annet Vinmonopolet, apotek, samt et godt utvalg av butikker og velværetilbud inkludert nytt og fint treningssenter. Vinterbro, Ski og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.
Ved å benytte bil fra Tangen Sentrum tar det ca. 5 min. til Nesoddtangen, 24 min. til Vinterbro Senter, 28 min. til Drøbak, 28 min. til Ski og 42 min. til Oslo S.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg FV156 mot Nesoddtangen. Ta inn Munkefaret på venstre hånd rett etter at gangbro over veien er passert. Følg Munkefaret til venstre og parker på felles parkeringsplass. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved felles visning.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til flere barnehager, samt barne- og ungdomsskole på Tangenåsen. Kort vei til Steinerskole på Skoklefall og videregående skole på Berger/Hellvik. Trygg skolevei.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 37 7532 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med interne asfalterte veier, beplantninger og lekeplass.
Disponibel del av sameiets eiendom på 324 kvm er skrånende mot øst og er hovedsakelig opparbeidet med noe plen og beplantninger mot vest.

Parkering

Parkering på sameiets felles parkeringsplass.
Garasjeplasser i felles garasjeanlegg kan leies mot en månedlig sum etter ventelister.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har kommunal asfaltert adkomst til sameiets private internveier med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og vegformål i henhold til reguleringsplan Oksval III og Oksval IV datert 06.06.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 878,- pr. mnd. og inkluderer: Felles byggforsikring, kabel-tv/internett fra Get (Tv-tuner/dekoder medfølger ikke), brannalarm tilknyttet Sikring 24, vaktmester, måking/støing, drift/vedlikehold, betjening fellesgjeld ogforretningsførsel.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 441,- for inneværende år. Beløpet inkluderer fastavgift vann og avløp, vannmålerleie og felles renovasjon. I tillegg kommer vann og avløp som faktureres etter forbruk med hhv. kr. 30,- og kr. 32,50 pr. m3. Kommunale avgifter faktureres 4 ganger pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 15.000,-/år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 238 153,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 457 350,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 32 550,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 158 554,- pr. 04.03.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 26.489.000,- pr. 04.03.2020 og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 67140525257, Nordea Bank abp, filial i Norge
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.03.2020: 4.52% pa.
Antall terminer til innfrielse: 78
Saldo per 04.03.2020: 26 489 000,-
Andel av saldo: 158 555,-
Første termin: 30.12.2019
Neste avdrag: 30.03.2020
Siste termin 30.06.2039

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.032.610,-.
Av dette beløpet utgjør kr. 158.554,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Johanne Svihus og Bjørn Hammerstad Johannesen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Søndre Blåbærstien Sameie, med sameiebrøk 69/12455.
Sameiet består av 103 boliger og et sentrumsbygg med 32 leiligheter.
Forretningsfører er USBL Follo, tlf. 63 00 10 34.
Dugnad vår og høst må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Se Husordensregler for sameiet.
Det er en omfattende vedlikeholdsplan i sameiet gjeldende i perioden 2019-2028. Plan vedlagt innkalling sameiemøte 21.3.2019 kan fås ved henvendelse til megler.
Det ble på årets generalforsamling foreslått fra styret og øke felleskostnader med 20%. Dette ble nedstemt.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,0% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0050/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.2050

Dato

Sist oppdatert: 29. oktober 2020 kl. 10:39

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.