Komplett salgsoppgave

Frøyas vei 8 og 10

12 800 000 kr
250 m²
6 soverom
Velkommen til Frøyas vei 8 og 10 - hel vertikaldelt tomannsbolig - stor tomt høyt og fritt beliggende - kort vei til Kolbotn sentrum - det gjøres oppmerksom på at oppmerkede tomtegrenser kun er ment til illustrasjon og at avvik kan forekomme
Velkommen til Frøyas vei 8 og 10 - hel vertikaldelt tomannsbolig - stor tomt høyt og fritt beliggende - kort vei til Kolbotn sentrum - det gjøres oppmerksom på at oppmerkede tomtegrenser kun er ment til illustrasjon og at avvik kan forekomme
Kart
Del
SOFIEMYR/KOLBOTN
Hel tomannsbolig på stor tomt (2.181 kvm) med potensiale - solrike uteplasser med romslig hage - svært populært boområde

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  12 800 000 kr
 • Omkostninger
  321 170 kr
 • Totalpris
  13 121 170 kr
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  250 m²
 • Bruksareal
  267 m²
 • Tomteareal
  2 181,3 m² (eiet)
 • Type
  Hel 2-mannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og frist for påmelding er kl 11.00 samme dag som visningsdag.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott beliggende hel vertikaldelt tomannsbolig i et populært boområde på Sofiemyr
 • Stor tomt på 2.181 kvm.
 • Eiendommen ligger høyt og fritt til på en høyde med pent utsyn
 • Innholdsrik bolig over 3 plan med behov for oppussing. Solrik og usjenert tomt som er pent opparbeidet med bla. stor gressplen. Solrike uteplasser med sol fra morgen til kveld.
 • Populært boområde - meget barnevennlig. Lite biltrafikk i området. Nær marka med flotte turmuligheter. Kort vei til skoler og idrettsanlegg for barn og ungdom.
 • Frøyas vei 8 og 10 var tidligere to ulike gårds- og bruksnummere, men ble "slått sammen" i omkring 2008
 • Kort gangavstand til Kolbotn sentrum med Kolbotn togstasjon, butikker, Kolbotn Torg, mm. Gangavstand til Frøyas vei bussholdeplass med ekspressbuss til Oslo
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Frøyas vei 8 og 10, 1412 SOFIEMYR
  Kommunenummer 3020, gårdsnummer 249, bruksnummer 79, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 267 kvm
  Totalt primærrom: 250 kvm
  Frøyas vei 8:
  Primærrom:
  - Kjeller, 41 kvm: Bad, Vaskerom, gang, soverom og kjellerstue
  - 1. etasje, 48 kvm: Vindfang, Gang, Kjøkken, Stue
  - 2. etasje, 44 kvm: Bad, Gang, Tre soverom
  Sekundærrom:
  - 1.etasje, 1 kvm: Bod
  Frøyas vei 10:
  Primærrom:
  - Kjeller, 25 kvm: Kjellerstue og gang
  - 1. etasje, 48 kvm: Vindfang, gang, kjøkken og stue
  - 2.etasje, 44 kvm: Bad, gang og tre soverom
  Sekundærrom:
  - Kjeller, 16 kvm: To boder
  I tillegg følger utebod ved Frøyas vei 8 på 12 kvm, samt to uteboder ved Frøyas vei 10 på hhv 4 kvm hver.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.09.2022 utført av Taksering Norge AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
  Rom benyttet som kjellerstue og soverom i Frøyas vei 8 er ikke godkjent til varig opphold, se punkt "ferdigattest" for nærmere informasjon.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte:
  Hel tomannsbolig over tre etasjeplan med henholdsvis kjeller, 1.- og 2. etasje. Kjeller med grunnmur i betong. Øvrige etasjer med yttervegger i lettbetong, forblendet utvendig med malte og pussede overflater. Tilbygg i trekonstruksjon kledd med malt trepanel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende bygningselementer:
  - Ytterdører i Frøyas vei 8: Døren er noe hard og åpne/lukke og har behov for justering. Det mangler beslag under balkongdøren. Eier opplyser om vanngjennomtrening i området ved mye nedbør. Pga. manglende beslag ser man tegn på fuktpåkjenning i tak i kjeller. Estimert utbedringskostnad fra bygningskyndig: kr. 8.000,- - kr. 20.000,-
  - Vinduer 1. etasje i Frøyas vei 8: Vindu med enkelt glass i bod. Tilstandsvurdering: Vinduet bærer preg av mye slitasje. Det er observert en del råte utvendig. Estimert utbedringskostnad fra bygningskyndig: kr. 3.000,- - kr. 6.000,-
  - Overflater på innvendig himling i Frøyas vei 8 i kjeller: Soverom med malte plater. Tilstandsvurdering: Platene bærer preg av mye fuktpåkjenning. I følge eier kommer dette utenfra når det er mye nedbør. Ref. punkt for balkongdør i tilstandsrapport. Estimert utbedringskostnad fra bygningskyndig: kr. 10.000,- - kr. 20.000,-
  - Bad i 2.etasje i Frøyas vei 10: Bad av eldre dato. Med bakgrunn i punktene listet opp i tilstandsrapporten med hovedfokus på manglende fliser og vanntett sjikt under dusjkabinett tildeles hele badet TG 3. Sluk er ikke besiktiget men er i følge eier fra byggeår. Bygningsdelen under har derfor ikke fått tildelt tilstandsgrad, siden bade i sin helhet har blitt tildelt TG 3. Estimert utbedringskostnad fra bygningskyndig: kr. 250.000,- - kr. 350.000,-
  - Utebod ved Frøyas vei 10: Takpapp har ikke tilstrekkelig funksjon og taket bærer preg av fuktskader. Bygningen bærer preg av alder, slitasje og etterhengene vedlikehold, bygningen bør påregnes revet. Estimert utbedringskostnad fra bygningskyndig: kr. 3.000,- - kr. 6.000,-
  I tillegg er det gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på flere bygningselementer. Se tilstandsrapporten for nærmere informasjon. Eiendommen holder en generell eldre standard, og oppussing/modernisering må påregnes.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Standard

  Hel tomannsbolig over 3 plan med solrike uteplasser.
  FRØYAS VEI 8:
  1.etasje:
  Entré: Flislagt gulv med varmekabler. Skyvedørsgarderobe med speil. Inngang til bod.
  Gang: Plassbygget garderobeskap.
  Stue: Plass til sofaløsning og spisebord. Vindu mot vest. Utgang til uteplass mot syd. Peisovn.
  Kjøkken: Oppusset i 2003. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; platetopp, komfyr, oppvaskmaskin (fjær mangler for å "holde" døren) og kombinert kjøl-/fryseskap (mangler én hylle). Mikrobølgeovn følger. Vindu orientert mot øst.
  2.etasje:
  Gang: Plassbygget skapløsning. Luke til kryploft med gode lagringsmuligheter. Inngang til liten bod. Utgang til uteplass mot øst.
  Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Garderobeløsning følger. Utsyn mot vest - utsikt mot bl.a. Kolbotn sentrum, Nesodden, Asker, m.m.
  Soverom 2: God størrelse. Garderobeløsning følger. Utsyn mot vest - utsikt mot bl.a. Kolbotn sentrum, Nesodden, Asker, m.m.
  Soverom 3: God størrelse. Vindu orientert mot syd. Pent utsyn.
  Bad: Oppusset i 2013 i regi av fagpersoner (firma: IBR). Flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Varmekabler. Baderomsinnredning (servant med underskap). Vegghengt skap. Vegghengt wc. Dusjhjørne. Opplegg til vaskemaskin.
  Kjeller:
  Rom 1: Benyttet som kjellerstue, i bygningstegninger definert som ved og arbeidsrom (rom ikke godkjent til varig opphold). Rommet er oppusset i 2007. Flislagt gulv. Downlights i himling. Vindu orientert mot vest. Peisovn.
  Rom 2: Benyttet som soverom, i bygningstegninger definert som matbod (rom ikke godkjent til varig opphold). Vindu orientert mot vest. Kombinert skap, hylle og seng følger.
  Bad: Oppusset i 2009. Arbeid med legging av membran gjort i regi av fagperson, øvrig arbeid gjort i egen regi. Flislagt gulv og vegger. Varmekabler. Badekar (defekt kran/blandebatteri). Vegghengt wc. Baderomsinnredning (servant med underskap og speilskap). Dusjhjørne.
  Vaskerom: Inngang fra bad. Flislagt gulv. Varmekabler. Sluk i gulv. Utslagsvask. Varmtvannsbereder. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger ikke).
  FRØYAS VEI 10:
  1.etasje:
  Entré: Laminatfliser. Plassbygget garderobeløsning.
  Stue: God plass til sofaløsning og spisebord. Biobrenselpeis (benyttes med bioparafin. Dagtank i entré). Utgang til uteplass.
  Kjøkken: Godt med skap- og benkeplass. Komfyr og oppvaskmaskin følger ikke. Kombinert kjøl-/fryseskap følger ikke. Vindu orientert mot øst.
  2. etasje
  Gang: Balkongdør med utgang mot øst. Luke til kryploft med lagringsmuligheter.
  Bad: Eldre bad med flislagt gulv. Stråleovn. Baderomsinnredning (servant med underskap). Dusjkabinett. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskinen følger ikke). Skapløsning.
  Soverom 1: Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Vindu orientert mot vest - høyt og fritt med pent utsyn. Plassbygget garderobeløsning.
  Soverom 2. God størrelse. Garderobeskap følger. Vindu orientert mot vest.
  Soverom 3: God størrelse. Vindu orientert mot nord.
  Kjeller:
  Rom: Vindu mot vest. God størrelse. Teppe på gulv. Peis (ikke funksjonstestet senere år, usikkerhet om denne fungerer).
  Bod 1: Stort rom med egen inngang. Varmtvannsbereder.
  Bod 2: God størrelse.
  DIVERSE:
  - Utebod og lekestue på tomten orientert øst for Frøyas vei 8
  - Utebod orientert nord for Frøyas vei 10
  - Taktekking, renner og beslag fra 2013
  - Utekran (denne har lekkasje, og må utbedres)
  - Selger har ikke bebodd Frøyas vei 10, og har derfor ikke kunnskap om den del av eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler
  - Frøyas vei 8 og 10 var tidligere to ulike gårds- og bruksnummere, men ble "slått sammen" i omkring 2008
  - Utvendig bod ved Frøyas vei 8 har strøm vis skjøteledning fra boligen.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Piano i kjeller i Frøyas vei 8 følger.
  Hele eiendommen vil ikke bli ytterligere utvasket til overtagelse. Forøvrig er ikke komfyr, platetopp og mikrobølgeovn i Frøyas vei 8 rengjort.

  Oppvarming

  Gulvvarme på begge bad og entré i Frøyas vei 8, samt peis i stue. Stråleovn på bad og Biobrenselpeis (fyres med bioparafin) i stue i Frøyas vei 10.
  Forøvrig er boligen elektrisk oppvarmet via panelovner.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflyttingsattest datert 22.03.1955.
  I attesten ble det bemerket at følgende arbeider gjensto:
  Maling av 2 soverom, brannvegg på loft, puss av pipe og jernplate på gulv ikke ferdigstilt. Puss og innredningsarbeider i kjeller gjensto. Rekkverk på 2 luftebalkonger, 2 solterrasser, flekkarbeider på grunnmur og noe planeringsarbeider gjensto.
  Det er notert at det ikke er til hinder for at eiendommen kunne tas ibruk, men forutsettes fullført innen 15.09.1955.
  Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
  Det gjøres oppmerksom på følgende endringer etter at innflyttingsattesten ble gitt:
  Frøyas vei 8:
  - Åpnet opp mellom kjøkken og stue, samt lukket igjen mellom gang og kjøkken
  - Bad og vaskerom er definert som rulle/strykerom
  - I kjeller er rom benyttet som kjellerstue er definert som ved/arbeidsrom, og rom benyttet som soverom er definert som matbod. Rommene er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
  Frøyas vei 10:
  - Rom i kjeller definert som ved/arbeidsrom
  - Bod 1 og 2 i kjeller er definert som hhv vaskerom og matbod
  I bygningstegningene er det tegnet inn dør mellom vaskerom og strykerom mellom Frøyas vei 8 og Frøyas vei 10 - denne er i ettertid fjernet.
  Utebodene er ikke byggemeldt/omsøkt.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
  - Dagboksnr 2759, tinglyst 25.04.1978: Tinglyst rettsbok ifbm ekspropriasjonsskjønn i anledning høyspentline fra Myrvoll til Tårnåsen.
  Servitutten kan fås ved henvendelse til megler. Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.

  Eventuell adgang til utleie

  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer (radonmåling ikke gjennomført).
  Frøyas vei 10 er godkjent som en separat boenhet av kommunen. Denne delen blir idag utleid for kr 13.000,- pr mnd. Leien er oppsagt, med oppsigelse til 1.desember 2022. Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre utleieforholdet, kan ikke overtagelsen være tidligere enn dette, og ny eier må gi beskjed senest samme dag som budaksept.

  Diverse

  Vi gjør oppmerksom på at dersom det tas forbehold om in blanco vil dokumentavgift måtte innbetales før overtagelse. Vi gjør oppmerksom på at vi alltid anbefaler våre selgere at skjøtet tinglyses ved overtagelse og oppgjør.
  Det gjøres oppmerksom på at stipulert oppmerkning av tomten på bildene (salgsoopgave, Finn.no-annonse, etc.) er kun til illustrasjon, og at avvik kan forekomme. Eiendomskart fra Nordre Follo kommune følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Flott beliggende eiendom i et populært boområde.
  Meget barnevennlig med få minutters gangavstand til barneskole på Tårnåsen og flere barnehager. Gangavstand til Hellerasten ungdomsskole. Rett ved marka med flott turmuligheter sommer som vinter ved blant annet Oldtidsveien. Lysløype og turstier til blant annet Grønliåsen, Åsland, Stallerud, Sterkerud og Greverud.
  Gangavstand til bussholdeplass i Sønsterudveien og i Valhallaveien - rutebuss fra tidlig til sent med ca 30 minutter til Oslo sentrum, samt ekspressbuss (ca 25 minutter til Oslo S i rushtiden). Nattbuss i helgene, samt bussforbindelse til Ski. Gangavstand til Kolbotn stasjon (direkte tog til Oslo S. tar omkring 12 minutter). Ellers ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum.
  Nær Coop Extra på Hellerasten (åpent kl 07-23 mandag til lørdag), samt kort vei til Sofiemyr senter med stor Rema 1000 dagligvarebutikk, frisør, m.m.
  På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.
  Kort avstand til det meste. På Ingierkollen er det slalåmbakke og på Greverud finner en 18 hulls golfbane. Ellers er det stor aktivitet i idrettslaget med kort kjøre-/sykkelavstand til Sofiemyr svømme- og idrettshall. Kommunen grenser til Oslofjorden med flotte badeplasser på blant annet Hvervenbukta og Ingierstrand.
  Se forøvrig nyttige linker med informasjon om området:
  - www.kolben.no
  - www.kolbotntorg.no
  - www.kolbotnil.no

  Adkomst

  Frøyas vei har adkomst fra bl.a. Sønsterudveien og Brages vei.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Gangavstand til Tårnåsen barneskole og Hellerasten ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr.
  Flere barnehager i området.
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 2 181,3 kvm. Romslig tomt pent opparbeidet med blant annet stor gressplen, beplantninger, m.m.

  Parkering

  Parkering langs Frøyas vei (delvis på egen tomt). Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.2016 og reguleringsplan 4901 datert 11.08.1953 (omhandler 11 kvm regulert til "annen veigrunn") med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Kommuneplan Fordre Follo 2019-2030 Arealdel Oppegård datert 13.05.2019 gjelder også for området.
  1.254 kvm av tomten ligger i Hensynssone H370, Høyspentanelgg (inkl høyspentkabler). Videre ligger tomten under hensynssone H310 og H110 som omhandler Ras- og skredfare og nedslagsfelt drikkevann (disse to hensynssonene gjelder forøvrig store deler av kommunen).
  Iht reguleringsplan er 2.170 kvm av tomten regulert til "boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse", og 11 kvm regulert til "annen veigrunn".
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 30.000,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 26.500,- kwh pr. år. (gjelder Frøyas vei 8 som selger har bebodd - antas ca tilsvarende strømforbruk i Frøyas vei 10).
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.500 (gjelder hele tomannsboligen).
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, har avgift på ca kr 1.400,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. (Gjelder Frøyas vei 8 som selger har bebodd - antas ca tilsvarende kostnad i Frøyas vei 10)
  Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 5.000,- pr. år. (kun i Frøyas vei 8). Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre abonementet, vil alarmselskapet antaglig avinstallere anlegget.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 414 952,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 093 827,20.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.121.170,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Ellen Ness og Lasse Ness

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,8 % av salgssummen
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.500,-
  Visninger: kr 2.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 49-0059/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR49.2259

  Dato

  Sist oppdatert: 21. mars 2023 kl. 11:31

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og frist for påmelding er kl 11.00 samme dag som visningsdag.
  Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.