Solgt: 2 350 000 kr

Dønskitoppen 10C

2 350 000 kr
39 m²
Velkommen til Dønskitoppen 10 C! - (Bilde er virtuelt stylet)
GJETTUM/DØNSKI
Velkommen til Dønskitoppen 10 C! Praktisk eierleilighet med trappefri adkomst og fin beliggenhet i et rolig område med lite gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til Bærum Sykehus/Martina Hansen, Sandvika sentrum, Kolsås senter og Coop Extra Dønski.
 • Prisantydning
  2 350 000 kr
 • Omkostninger
  60 092 kr
 • Totalpris
  2 410 092 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  1969
 • Primærrom
  39 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 650 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Dønskitoppen 10 C! Praktisk eierleilighet med trappefri adkomst og fin beliggenhet i et rolig område med lite gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til Bærum Sykehus/Martina Hansen, Sandvika sentrum, Kolsås senter og Coop Extra Dønski. Det er også gode bussforbindelser med bl.a. ekspressbuss til Oslo som tar ca. 30 min
- Kort vei til Buss og butikk
- Perfekt førstgangskjøp/utleieobjekt
- Trappefri Adkomst
- Åpen stue- og kjøkkenløsning
- Arealeffektiv planløsning
- Lave felleskostnader
- Balkong
- Omtrent 10 min til t-banestasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dønskitoppen 10C, 1346 GJETTUM
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 80, bruksnummer 35, seksjonsnummer 21, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 44 kvm
Totalt bruksareal: 40 kvm
Totalt primærrom: 39 kvm
Bruksareal:
Entré, bod, bad, sovealkove, stue/køkken.: 40 kvm
Primærrom:
Entré, bad, sovealkove, stue/køkken.: 39 kvm
Sekundærrom:
Bod.: 1 kvm
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.10.2020 utført av Anticimex . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med gulv mot grunn av betong, grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasader forblendet med teglstein, samt pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med
papp/membran (taket er ikke besiktiget).
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad TG2:
- Takstmann har gitt TG 2 som helhetsvurdering av bad grunnet rommets alder og registrerte avvik. Membran/tettesjikt på gulv og vegger, samt
vannrør av kobber og sluk/avløpsrør av støpejern/kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert.
- Registrert riss/sprekker i flisfuger, samt sprekk i utvendig hjørne i dusjsonen. I tillegg viser fuktindikatorinstrument tegn på forhøyede fuktverdier i dusjsonen. Av disse grunner kan ikke bakenforliggende skader utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Baderommet har kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Samt at det ikke er etablert ventilasjonsspalte mellom dør/terskel. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
- Registrert fuktmerker/svertesopp på karmlist mot dusjsone. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
Kjøkken TG2:
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av vurdert alder og tilstand. Takstmann utelukker ikke at det er behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
- Vannrør: Har en alder som tilsier at mer enn 50 % av anbefalt brukstid er passert.
- Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av noe slitasje. Registrert merker/riper i benkeplate på kjøkkenøy. Samt at enkelte fronter trenger noe justeringer. Det er registrert bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Avløpsrør: Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn 50 % av anbefalt brukstid er passert.
Øvrige rom TG2:
- Overflater gulv: Fukt/svellemerker i laminatgulv ved kjøkken, samt enkelte merker/skader. Selger informerer om tidligere vannlekkasje fra oppvaskmaskin.
I selgers egenerklæring fremkommer det:
- Fuktskade på den ene veggen på badet + skade i parkett på kjøkkenet fra lekkasje.
- Byttet lysbrytere og stikkontakter. Fjernet ikke godkjent bryter til varmtvannstanken. All arbeid utført av Glitre Elektriske og godkjent av Eltilsynet.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Praktisk eierleilighet beliggende i byggets 6.etasje med trappefri adkomst og fin beliggenhet i et rolig område med lite gjennomgangstrafikk. Leiligheten består av entré, bod, bad, sovealkove og stue/kjøkken. Fra stue/kjøkken er det utgang til vestvendt balkong på ca. 6 m2.
Entré/gang
Entré med callinganlegg. Ca. 0,6 meter garderobeskap i entré. Slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull.
Stue:
Lys stue med store vindusflater som gir mye naturlig lys og en behagelig atmosfære. Utgang til hyggelig vestvendt balkong med plass til diverse utemøblering. Åpen stue- og kjøkkenløsning.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning med kjøkkenøy mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Fliser på vegg over deler av kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning over deler av kjøkkenbenk. Komfyr fra Gorenje med keramisk platetopp. Oppvaskmaskin fra Elektrolux. Frittstående kjøleskap med fryser fra BEKO. Ventilator plassert i overskap tilkoblet avtrekk. Varmtvannsbereder fra ukjent årstall plassert i hjørne under benkeplate.
Alle hvitevarer medfølger.
Bad:
Baderom med flislagt gulv og flislagte vegger. Himling i malt mur. Gulvstående servantskap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras tilkoblet hånddusj. Speilskap og belysning på vegg over servant. Dusjsone med dusjforheng. Dusjarmatur fra Oras tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Porsgrund. Opplegg for vaskemaskin. Panelovn på vegg. Naturlig avtrekksventil på vegg.
Vinduer:
Skyvedør og vindu med to-lags glass fra 2015.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikringens kapasitet er på 32A. Leiligheten har i hovedsak skjult
elektrisk anlegg.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.05.1971. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dokumentnr: 22212, tinglyst 15.07.1985 - Erklæring/avtale
Panterett til sameiet kr 15,000,- Med prioritet. Pliktig medlemskap i huseierforeningen.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dokumentnr: 2325, tinglyst 22.03.1971 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, kloakkrenseanlegg, gjerde med flere bestemmelser.
Dokumentnr: 10447, tinglyst 05.04.1984 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 45/5437
EIENDOMMEN HAR ANDEL I FELLESAREAL AV BNR 40
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger rolig og usjenert til i barnevennlige omgivelser i et veletablert boligområde på Dønski/Gjettum. Nærmeste matbutikk er Coop extra som kun ligger ca 3 minutters gange unna, samt nærhet til Hageland blomsterbutikk eller Kolsås senteret. Sistnevnte har et godt utvalg butikker som blant annet matbutikk, apotek, Nille, Vita, sushi, vinmonopol mm. Noen minutter i bil til Kolsåssenteret eller Sandvika. Sandvika har bystatus og kan tilby både Storsenteret, kulturelle begivenheter, resturanter, kafeér og et stort utvalg av butikker. Her er også Kalvøya og Kadettangen med sine mange og flotte badestrender og turområder. Det er en fin sykkeltur til Sandvika og tar ca 15 minutter.
Det er mange fine turmuligheter i nærheten som f.eks. Kolsåstoppen. Med sine 379 moh. som har en fantastisk utsikt over Bærum. Det er også kort gange til nye Rud idrettsanlegg som består av blant annet flerbrukshall, kunstisbane, Bærum ishall, baseball-/softballanlegg, tennisbaner og grøntarealer for fotball. Det er også flere lekeplasser og hyggelige fellesarealer i nabolaget.
Av off. kommuikasjon er det ca 3 minutter å gå til bussholdeplass i både Vebekkveien og til Dønskitoppen med hyppige avganger til Sandvika. Ca 10 minutter å gå til Hauger t-banestasjon, som tar deg til Majorstuen på omtrent 25 minutter. Det går også buss fra Vebekkveien til T-banen på Kolsås.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Løxa Barnehage
- Rud Barnehage
- Helgerud menighetsbarnehage
Barneskoler:
- Levre skole
- Evje skole
Ungdomsskole:
- Hauger Skole
Videregående skole:
- Dønski videregående skole
- Rud videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 907,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Fordeles av styret etter venteliste. Iht styreleder er det foreløpig ledig garasjeplasser, i åpent carportanlegg på Dønskitoppen, og i parkeringshus i Vebekkveien. Garasjeplass følger ikke leiligheten, men leies direkte av boligsameiet. Det er pr. 27.10.20 ikke venteliste for leie av plass i følge styreleder. I lukket carportanlegg er alle plasser leid ut. Leie per måned for parkering er kr 400/500,- avhengig av hvilken løsning som velges.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse og kjørevei i henhold til reguleringsplan Dønski, Nordøstre del Id 1967323 og 1967324 datert 16.03.1967 og 23.06.1967 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Ikrafttredelsesdato: 04.04.2018
Arealbruk: Nåværendeboligbebyggelse og grønnstruktur.
Kommuneplaner under arbeid:
KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Planstatus: Planlegging igangsatt

Økonomi

Boligens kostnader

- Avsetning vedlikehold
- Kabel-TV
- Fellesutgifter

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 1 650,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, kommunale avgifter, forsikring, forretningsførsel, avsetning vedlikehold mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist 01.06.2018.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4 955,- pr. år. / 3958 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett er ikke inkludert.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 656.552,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2363586,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7 740,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 29.10.2020

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2 410 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jakub Fajfer

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Dønskitoppen Boligsameie sameie med sameiebrøk: 45/5437.
Sameiet består av 65 eiersekjsoner
Forretningsfører er ENQVIST EIENDOMSDRIFT AS, tlf. 22 80 95 95
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Ingen styregodkjennelse.
Foretatt påkostninger de senere år:
Iht. styreleder er det ikke foretatt store påkostninger i sameiet de siste årene, ut over påregnelig vedlikehold. Det ble bygget nye avfallsskur (2017/2018) i forbindelse med nye regler for avfallssortering i Bærum kommune.
Planlagte påkostninger:
Iht. styreleder er det planlagt vedlikehold av fasader mv. over de neste årene, dette er planlagt finansiert gjennom oppsparte midler og avsetning til vedlikeholdsfond. Styret kommer sannsynligvis til å foreslå noe økt husleie neste år, men dette må behandles av generalforsamlingen.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0097/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.2097

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 10:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.