Solgt: 1 380 000 kr

Lyngveien 24B

1 380 000 kr
51 m²
1 soverom
Velkommen til Lyngveien 24 b
Marielle K. Ryberg
Presenteres av
Marielle K. Ryberg
Ebbestad
Romslig to-romsleilighet med fin endebeliggenhet. Fast parkering. Lav felleskostnad - ingen fellesgjeld.
 • Prisantydning
  1 380 000 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  1 381 632 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  51 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 029 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Lyngveien 24b.
Denne to-romsleiligheten er en god og prisgunstig bolig i et veldrevet borettslag. Lave månedlige kostnader og ingen fellesgjeld.
Enheten har fin internbeliggenhet, med endeplassering og godt gjennomlys. Skjermet uteplass.
Leiligheten har nyere kjøkken og eldre bad. Åpen løsning mellom stue/kjøkken. Stort soverom. To gode boder. Fast parkeringsplass med motorvarmer.
Fra boligen er det kort vei til fantastiske turmuligheter i marka, med godt nett av skiløyper når forholdene tillater det. Gangavstand til bussholdeplass og matbutikk. Ca. 25 min kjøring fra Drammen sentrum.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyngveien 24B, 3060 SVELVIK
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 321, bruksnummer 470, ideell andel 1/1
Andelsnummer 2, Ebbestad Borettslag, organisasjonsnummer 942 271 123

Innhold

Totalt bruttoareal: 58 kvm
Totalt bruksareal: 54 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm
Bruksareal:
Leilighet, grunnplan. 54 kvm
Primærrom:
Leilighet, grunnplan.:
1. etasje 51 kvm: Gang, stue/kjøkken, bad og soverom
Sekundærrom:
Leilighet, grunnplan.:
1. etasje 3 kvm: Innvendig bod
I tillegg disponerer boligen en stor, utvendig sportsbod ved inngangspartiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.11.2020 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leiligheten er del av korsdelt rekkehusbebyggelse med flere enheter.
Bygningen er oppført på grunnmasser av fjell og sprengsteinsfylling. Støpt plate på mark, og støpt betonggulv. Yttervegger av bindingsverk, utvendig kledd med panel. Saltak tekket med takstein. Vinduer med isolerglass (1987) og tett utgangsdør med kikkehull. Sikringsskap med skursikringer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmann har konkludert med at boligen holder normalt god standard, sett i forhold til byggeår. Leiligheten har noe slitasje, er enkelt innredet og må påregnes noe oppgradert. Flere bygningsdeler er gitt TG2 på bakgrunn av alder.
Taktsmann har gitt baderomsgulvet i leiligheten TG3, da det er indikert fukt og avdekket utettheter i sveiseskjøt i dusjsone. Resten av badet har TG2.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten holder en gjennomgående grei standard og fremstår uten større feil og mangler.
Enheten har adkomst fra felles inngangsparti. Leiligheten har en romslig entré, med god plass til garderobeløsning. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Badet i leiligheten er fra byggeår. Belegg på gulv, våtromstapet på vegg og malt himling. Badet har god størrelse, opplegg for dusj, servant, toalett, utslagsvask, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Badet holder nøktern standard og må påregnes oppgradert.
Soverommet har en rolig beliggenhet mot regulert friområde. Rommet har god størrelse og to gode garderobeskap. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Leiligheten har ei stor stue, med godt gjennomlys og åpen løsning mot kjøkkenet. Arealet har laminat med undervarme på gulv, malte vegger og malt himling. Det finnes pipe i stua, men det er ikke tilknyttet ildsted p.t. Fra stuen er det utgang til overbygget markterrasse.
Kjøkkenet er pent innredet med en klassisk IKEA-innredning og laminerte benkplater. Kjøkkenet har integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Spiseplass ved barløsning.
Leiligheten selges med samtlige hvitevarer på bad og kjøkken, men det gis ingen garanti utover leverandørgaranti på produktene.
Det finnes en innvendig bod i boligen, med god plass til oppbevaring. I tillegg har leiligheten en utvendig sportsbod med god takhøyde og stort volum.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes elektrisk, ved gulvvarme i stuen. Det er tilgjengelig pipe. Evt. tilkobling av ildsted bør gjøres ved hjelp av fagmann og må meldes styret.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest for bygget, men i følge oversendelse fra kommunen foreligger midlertidig brukstillatelse og godkjente byggetegninger.
Dokumentene er fra kommunen ikke forelagt megler, som derfor ikke kjenner betingelsene ved brukstillatelsen.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/321/470:
21.12.1987 - Dokumentnr: 7206 - Erklæring/avtale
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER MV
Gjelder denne registerenheten med flere
15.12.1987 - Dokumentnr: 7095 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3005 Gnr:321 Bnr:66
29.11.1993 - Dokumentnr: 5488 - Målebrev
01.01.2020 - Dokumentnr: 321463 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0711 Gnr:21 Bnr:470

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og rolig nabolag. Stille og barnevennlig, med mange barnefamilier i nærmiljøet. Kort gangavstand til barnehage, idrettshall, dagligvarebutikk og bussholdeplass med få minutters kjøring til koselige Svelvik sentrum med alle servicetilbud.
Nærhet til fjorden med gode fiske- og bademuligheter. Eiendommen ligger på Ebbestad, med flott turterreng og ski-/lysløype innenfor kort gangavstand.
Gode fritidstilbud i Svelvik med alle servicetilbud. Kort vei til båt- og badeliv. Aktiv båt og seilforening. Svelvik IF er et aktiv idrettslag med mange aktiviteter og de innehar flott idrettsanlegg med stor idrettshall og kunstgressbane. Forøvrig kan Svelvik by på mange tilbud i forbindelse med skoler og andre foreninger (tennishall, frititdsklubb, sykkelklubb, turnforening, hesteklubb, karateklubb. sportskytterklubb, orienteringslag, musikkkorps, kor. Aktivt Håndballmiljø) 15 min. med bil til Sande Golfklubb
Egen bussrute mellom Svelvik og Ebbestad/Mariås. Gode bussforbindelser til Drammen og Sande fra Svelvik med videre kommunikasjon. Svært gode togforbindelser fra Drammen, med kun 35 min. til Oslo. Ca. 15 min. kjøring til Sande, 20 min. kjøring til Drammen sentrum. Fergeforbindelse mellom Svelvik og Hurumlandet med videre undervannstunnel til Drøbak/Oslo.
Ca. 20 min. kjøring fra Drammen, ca. 35 min fra Asker.

Adkomst

Kjør RV319 fra Drammen til Svelvik. Når en kommer til rundkjøring i Svelvik, ta til høyre og følg skilter til Mariås/Ebbestad. Hold veien oppover, og følg frem der den flater ut. Ta til høyre inn Blåbærstien, og deretter til høyre inn Lyngveien, hvor borettslaget ligger som første eiendom. Det skiltes med Krogsveenskilter under annonsert visning.

Barnehager, skoler og fritid

Drammen kommune har en rekke barnehager, fordelt på offentlige og private tilbydere. Nærmeste barnehage er Ebbestad barnehage, men det finnes også barnehage på Berger, på Tømmerås og på Støa.
Tømmerås skole i sentrum, og Tangen skole på Tangen/Nesbygda.
Svelvik ungdomsskole i Svelvik sentrum.
Videregående skoler i Sande, Drammen og Tønsberg. For videre utdanning finnes Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen i Buskerud og høyskolen i Telemark, se www.papirbredden.no.

Beskrivelse av tomt

Borettslaget har en fin og flat felles eiet tomt. Tomten er opparbeidet med adkomstarealer, parkeringsplasser og felles grøntarealer. Leiligheten disponerer det arealet som naturlig arronderer til leiligheten, her i form av en nyere terrasseplatting med utgang fra stuen.

Parkering

Borettslaget har en felles opparbeidet parkeringsplass, der hver leilighet disponerer en plass med motorvarmer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i på en tomt som er regulert til boligformål, i hht. reguleringsplan nr. 31 for Ebbestad - Juve -Mariås, datert 18.10.1984 og avsatt til samme formål i hht. kommuneplanen som er datert 07.09.2015.
Tilstøtende tomt mot øst er i begge planer avsatt til friareal.
Tilstøtende tomt mot nord er i begge planer avsatt til forretningsdrift, mens nærliggende område i nord er avsatt til idrett/kultur og i dag bebygget med tennishall og utebane.

Økonomi

Boligens kostnader

I felleskostnaden inngår vann - og avløp a-kontobeløp for årlig avregning. I tillegg inngår renovasjon, fibersignaler grunnpakke for tv-/internett, strøm på fellesarealer, bygningsforsikring, forretningsførsel og avsetning til fremtidig vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og overnevnte sats gjelder fra 01.01.2021
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11.000 kwh. pr. år.
Det må påregnes kostnader knyttet til tegning av innboforsikring.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 398 444,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 1 434 399,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ikke fellesgjeld i borettslaget, og det er heller ikke planer om opptak av gjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er 1.381.632,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Krzysztof Andrzej Piatek

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ebbestad Borettslag.
Borettslaget består av 16 leiligheter fordelt på tre bygg.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.
Formann er Truls Tveten.
Dugnad, plenklipping og gangvask må påregnes.
Dyrehold er i følge husordensreglene fra 1988 ikke tillatt, men i følge formann gis det tillatelse til dyrehold etter melding til styret.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget drives godt, og har p.t. ingen fellesgjeld. Overskuddet i 2019 var ca. 190.000,- og laget har solid økonomi med gode sparemidler. Det foreligger ingen planer om større vedlikeholdsarbeider. I følge formann skal det skiftes noe kledning i 2021, men dette vil gjøres med oppsparte midler.
Det er p.t. ikke tilrettelagt for lading av el-bil på parkeringsplassene.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale, dog snarest etter styret har behandlet søknad om styregodkjennelse.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 32.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0498/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20498

Dato

Sist oppdatert: 13. januar 2021 kl. 12:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.