Solgt: 12 250 000 kr

Grefsenveien 65

12 250 000 kr
174 m²
5 soverom
Velkommen til Grefsenveien 65, en svært innholdsrik del av tomannsbolig. Sentral beliggenhet!
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Sentralt på Grefsen
Stor halvpart tomannsbolig med god standard. Utleiemulighet. Garasje, hage og herlig terrasse.
 • Prisantydning
  12 250 000 kr
 • Omkostninger
  307 592 kr
 • Totalpris
  12 557 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1913
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  174 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og innholdsrik familiebolig med normal god standard. Huset ble utvendig vasket malt i 2015 inkludert vinduer og grunnmur. I 2016 fikk eiendommen ny hovedvannsledning, utvendig stoppekran og innvendig trykkreduksjonsventil og i 2013 ble det lagt ny drenering mot Kapellveien. Tak fra ca. i år 2000. Yttervegger og vinduer mot Grefsenveien og ca. halvparten mot Kapellveien ble utbedret med lydisolasjon i ca. år 2000.
Boligen inneholder en hoveddel som eier bebor selv, en leilighet som leies ut samt en leilighet på loftet som leies ut (ikke godkjent). Eier har i dag leieinntekter på tilsammen kr 18.500,- pr. md.
Godt med lagringsplass på både loft og i kjeller.
Boligen ligger meget sentralt til med kort avstand til skoler, barnehager, off.komm og bredt servicetilbud på Storo/Nydalen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grefsenveien 65, 0487 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 76, bruksnummer 37, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 197 kvm
Totalt bruksareal: 179 kvm
Totalt primærrom: 174 kvm
Primærrom:
2. etasje: 146 kvm - bad del 1, stue del 1, kjøkken del 1, gang del 1, soverom 1 del 1, soverom 2 del 1, soverom 3 del 1. Kjøkken del 2, soverom del 2, bad del 2, stue del 2
Loft: 28 kvm - bad, stue/kjøkken
I tillegg disponerer boligen boder i kjeller og på loft.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.05.2021 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger i trebindingsverk utvendig kledd med panel og saltak tekket med takstein. Taket ble tekket om og yttervegger og vinduer mot Grefsenveien ble utbedret med lydisolasjon i år 2000. Boligen er fundamentert med støpt såle til antatt faste jord/leirmasser. Drenering mot Kapellveien ble byttet i 2013. Etasjeskiller i tre.
Vinduer med 2-lags isolerglass fra år 2000, samt Velux takvindu på loft, nytt i 2020. Terrassedør med 2-lags energiglass fra 1977. Varmtvannsbereder i vaskerom i kjeller på 200 liter, i tillegg til en bereder som er bygget inn på loftet.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det er gitt TG 2 på noen bygningsdeler, hovedsaklig på bakgrunn av alder/forventet restlevetid. Terrassedør, drenering (med unntak av vegg mot Kapellveien), en del av panelet og ytterveggene, taket, innvendige trapper, terrasse, etasjeskillere og bad på loft har fått TG 2 på bakgrunn av alder. Det er også gitt TG 2 på overflater i bad 1 og bad 2, samt kjøkken 2 og laminatgulv på loftet.
Selger opplyser om at gulvvarme på bad i utleiedel 2 er defekt. Eier opplyser om at det nylig var hendelse med vann ned til naboen pga tett sluk på bad i delen som leies ut i 2. etasje. Eier har renset sluket, men det er ikke utført andre utbedringer i denne forbindelse.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen og innholdsrik familiebolig med normal god standard. Huset ble utvendig vasket malt i 2015 inkludert vinduer og grunnmur. I 2016 fikk eiendommen ny hovedvannsledning, utvendig stoppekran og innvendig trykkreduksjonsventil og i 2013 ble det lagt ny drenering mot Kapellveien. Tak ble skiftet ca. i år 2000. Yttervegger og vinduer mot Grefsenveien og ca. halvparten mot Kapellveien ble utbedret med lydisolasjon i ca. år 2000.
Boligen inneholder en hoveddel som eier bebor selv, en leilighet som leies ut samt en leilighet på loftet som leies ut (ikke godkjent). I tillegg er det godt med lagringsplass på både loft og i kjeller og disse arealene fremkommer ikke av vedlagte planskisse men er merket ved visning.
2. etasje:
Hoveddelen har adgang fra felles trapperom:
Boligen har gode og store rom og det høyt under taket som gir en ekstra luftig og lys romfølelse.
De sosiale rommene er tilknyttet hverandre men er fint adskilt med en flott peis. Peisen var ny i 2009 og har en fin nisje for oppbevaring av ved.
Stuen har god plass til sittegrupper og det er hyggelig utsyn mot hagen fra vinduene. Stue og kjøkken er malt i 2021.
Ved kjøkkenet er det god plass til langbord med plass til mange middagsgjester og det er også en veldig fin plass som lekseplass/hjemmekontor.
Kjøkkenet er et pent og moderne kjøkken fra KVIK (2009). Innredningen har godt med oppbevaringsskap i skap og det er ekstra skuffer på spisebordssiden av kjøkkenøyen. Rikelig med benkeplass. Det medfølger integrerte hvitevarer og i 2014 ble kjøleskap og oppvaskmaskin oppgradert til toppmodeller fra Miele. I 2016 ble også koketoppen byttet til en stor moderne induksjonstopp fra Siemens. Øvrige hvitevarer er fra 2009.
Fra stue/kjøkken er det utgang til en herlig uteplass på drøyt 18 kvm. Den er overbygget med tak og det er vinduer i bakkant mot Kapellveien noe som gjør dette til en veldig fin, skjermet og lun uteplass. Den har "riktig" himmelretning og har ettermiddagssol.
Terrassen har god plass til utesofaer, grill og solstoler.
Lekkert bad som ble utvidet og pusset opp i 2009 av tidligere eier da det var en garantifeil på membran. Del av gang ble innlemmet i badet uten søknad. Comfort Storo AS utførte all rørleggerarbeid, Oslo Membranservice AS monterte ny membran i gulv på bad/vaskekott. Snekkerarbeid og flislegging ble gjort som egeninnsats/dugnad. Moen Elektro AS leverte og monterte varmekabler.
Badet er utstyrt med vegghengt wc, badekar og det ble montert ny servant og speilskap i 2014.
Kott er innredet med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Det er videre tre store soverom med garderobeskap. Soverommene ble overflateoppusset og fikk nye skap i 2014.
Hovedsoverommet har spesialtilpasset reol og det har i tillegg en fin walk-in-garderobe med innredning fra HTH (2014).
Dersom familien har behov for større plass kan man åpne vegg mot leiligheten som leies ut og integrere denne i hoveddelen.
Leilighet:
Leies ut for kr 8.000,- pr. md. til familiemedlem. På det åpne markedet har eier leiet ut for kr. 10.000,- pr. md eks. strøm.
Delen har egen inngang fra felles trapperom og har stor stue, kjøkken, bad og et lite soverom. Varmekabler på badet fungerer ikke.
Loftet:
Del av loftet er innredet som leilighet (ikke godkjent). Denne delen leies ut for kr 8.500,- pr. md. eks. strøm. Delen har adgang fra trapperommet til loftet og inneholder et kjøkken, et lite bad og en fin stue. Enkel standard på bad. Mytt velux takvindu med regnsensor og automatisk lukking, montert i 2020.
Boligen har i tillegg masse oppbevaringsmuligheter både på loft og i kjeller.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, gulvvarme på badene (ikke i utleiedel 2) og stråleovn. I tillegg fyring med ved.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1914.
Det foreligger en byggeanmeldelse fra 1914 hvor det fremgår at bygningsarbeidet "...omfatter våningshus i træ for 2 familier."
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1914 som er uattestert og det kan dermed ikke ansees som en ferdigattest. Det foreligger et attestert ekspedisjonsdokument fra 1924 for tilbygning av våninghuset og dette dokumentet kan i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det ble gitt byggetillatelse for tilbygg i 1952 og i byggemeldingen med bygningsbeskrivelse fremkommer det at det i tillbygget innredes to leiligheter og eiendommen omtales som en firemannsbolig.
For tilbygget fra 1952 ble det ikke søkt om ferdigattest. På en bygningskontroll-lapp er det påskrevet at bygningskontrollen har besiktiget eiendommen og bekrefter at tilbygget er oppført. Det kommenteres at det er en del mindre mangler, men at dette skal eier rette opp i og saken henlegges uten videre oppfølging fra kommunen, og det er derfor ikke ferdigattest for tilbygget.
I 1979 ble det søkt om å bygge tak over veranda. Vedlagte tegninger til søknaden viser hele 2.etasje med 2 bad, 2 kjøkken etc, og det er gitt ferdigattest på byggesaken 24.04.1981. Rommet som benyttes som soverom i delen som leies ut i 2.etasje, har ikke rombenevnelsen "soverom" på siste godkjente tegning. Takstmannen har angitt dette rommet som soverom, men rommet er sannsynligvis for lite til å oppfylle kriteriene til et soverom i dag.
Deler av loftet er innredet og omgjort til oppholdsrom uten søknad til eller godkjenning fra kommunen. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar
for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk
legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden
boligen selges slik den fremstår. Arealet på loftet er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.
Det er avvik fra plantegningen som ligger i kommunen og slik huset fremstår i dag.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 24027, tinglyst 24.09.1979, type heftelse: Panterett til sameiet for kr 10.000,-, med prioritet etter 90% av lånetakst.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 900798, tinglyst 1912, type heftelse: Bestemmelse om gjerde: Dokumentet er håndskrevet og utdrag fra et skjøte. Her fremkommer det blant annet at det ikke er tillatt med generende virksomhet på eiendommen. Eiendommen skal være ordentlig inngjerdet med stakittgjerde og det må ikke forekomme større utgraving enn kommunen tillater.
Dagboknr 262, tinglyst 20.03.1914, type heftelse: Erklæring/avtale - regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegunn. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter allikevel i eiendommen og følger eiendommen ved overdragelse til ny eier.
Dagboknr 7722, tinglyst 03.11.1944, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Eier er ansvarlig for privat vann/kloakkledninger og må etterkomme eventuelle krav som måtte komme fra kommunen om eventuelle endringer.
Dagboknr 4761, tinglyst 23.04.1952, type heftelse: Bestemmelse om veg: Grefsenveien godkjennes. Kapellveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde med 4,5 meter bred kjørebane og er midlertidig fritatt for opparbeidelse av vei i 8 meter bredde. Dersom kommunen forlanger det må eier avstå grunn til kommunen uten utgift for kommunen og man er forpliktet til å opparbeide veiene med kloakk langs tomta i inntil 8 meter bredde.
Dagboknr 2144, tinglyst 20.02.1962, type heftelse: Skjønn: Kommunen overtok deler av flere tomter i området og kommunen betalte erstatninger ref. avholdt skjønn.
Dagboknr 61681, tinglyst 20.10.1998, type heftelse: Erklæring/avtale: Gnr. 76, bnr.270 ble gitt tillatelse til å bygge nærmere nabogrensen enn 1 meter, men ikke nærmere enn at vannet fra tak går på egen grunn.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst seksjoneringsbegjæring den 24.09.1979 som viser fordeling av arealer på eiendommen. Det er senere inngått en avtale internt i sameiet om annen bruk av arealene enn hva det fremgår av seksjoneringsbegjæringen. Avtalen er ikke tinglyst men er bindende for alle seksjonseierne.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 2. etasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Hybelen på loftet er ikke godkjent for beboelse.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen. Tidligere eier har selv radonmålt med digital radonmåler av typen Canari. De høyeste verdiene på denne målingen var i kjeller der verdiene lå på rundt 50. Tiltaksgrense er 100.

Diverse

Lamper på soverom, over spisebord og stuebord i hovedleilighet, samt lampe over stuebord og lysekrone på soverom i leilighet plan 2 medfølger ikke ved salg.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grefsenveien 65 ligger i et barnevennlig, etablert og attraktivt boligområde på Grefsen/Disen, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Området er primært boligstrøk, nesten utelukkende bestående av tomannsboliger og villaer.
Grefsen er et område som kan by på svært gode fritidsaktiviteter for hele familien. I nærheten ligger Muselunden - en grønn oase, med bl.annet frisbeegolf for de som liker det og kunstgressbane med fotballmål. Skeidbanen, som brukes til skøytegåing om vinteren og ballspill om sommeren, ligger i enden av Kapellveien. Flere muligheter for å bedrive vinteraktiviteter er det også. Langrenn og alpin ved Grefsenkleiva/Trollvann er en meget populær destinasjon for lokalbefolkningen. Lysløyper i Lillomarka og flotte turstier og bademuligheter langs Akerselva
Gode rekreasjonsmuligheter er det i Torshovdalen og på Muselunden. Beliggenheten er ideell for den aktive som vil bo sentralt, bynært og samtidig hyggelig og landlig med marka (Maridalen med Maridalsvannet, Nordmarka og Lillomarka) i nærheten. På toppen av Grefsenåsen ligger den populære Grefsenkollen restaurant med fantastisk utsikt over byen og fjorden.
Eiendommen har nærhet til et godt utvalg av servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi Disen og Rema 1000 ved Skeidbanen.
Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 2 min med bil eller 5 min gange til Storo Storsenter, som er Oslos største kjøpesenter med over 130 butikker og servicetilbud. Senteret har Vinmonopol, apotek, flere frisører, stor matbutikk med ferskvare og mange kles- og interiørbutikker. Oslo sentrum ligger raskt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane, tog og flybuss. Nærmeste holdeplass er Lettvintveien og Disen. T-banen fra Storo har hyppige avganger og ligger kun ca. 5 minutter unna.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Disen skole (1. til 7. trinn) og Morellbakken skole (8. til 10. trinn). Det er flere barnehager i området, blant annet Best barnehage i Lettvintveien 29, Grefsentunet barnehage på Disen og Amigos Giraffen familiebarnehage i Bråtenalléen 10.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.385 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er meget pent opparbeidet med gruset gårdsplass, store plenarealer og flere frukttrær og diverse beplantning

Parkering

Parkering for én bil i separat garasje på tomten (innkjøring fra Kapellveien). Snr.1 har rett til å oppføre garasje på fremsiden av huset. (Tidligere garasje er revet og foreløpig ikke påbegynt). For øvrig gode parkeringsmuligheter på felles tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Reguleringen er en midlertidig regulering for deler av Oslos ytre sone. Gjennom kommuneplanen 2015, Smart. Trygg, Grønn-Oslo mot 2030, var et av satsningsområdene å fortette rundt knutepunktene Storo/Nydalen som også inkluderer nedre del av Grefsen. Området er foreløpig tatt ut av planen som fortetningsområde.
I Kapellveien 14 (naboeiendommen) er det søkt om oppføring av enebolig med garasje. Søknaden gjelder oppføring av ny enebolig med garasje samt riving av bod. Den nye eneboligen oppføres på tomtens sydlige del i 2 etasjer + kjeller/loft, saltak og liggende panelkledning. Igangsettingstillatelse ble gitt 26.05.2020.

Økonomi

Boligens kostnader

Eiendommen er forsikriet via DNB med en årlig kostand kr 16.000,- totalt for sameiet.
Seksjon 2 sin andel er kr 8.000,-.
Kommunale avgifter er totalt for sameiet kr 32.253 ,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Seksjon 2 sin andel er kr 16.127,-.
Leiligheten er ikke lignet for eiendomsskatt, men ny eier må forvente at dette tilkommer på et senere tidspunkt.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 15.000 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox/Vikenfiber som leverandør av kabel-tv og internett har avgift på kr kr 1.130,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 3 181 453,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 11 453 230,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2019, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt for 2021/2022 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.557.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Victor Aleksander Bue Andersen og Janne Waagbø Stai

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 leiligheter, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Felles forsikring på bygget står på seksjon 1. Seksjonene deler på trappevask, snømåking og gressklipping.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Angi dato for ønsket overtagelse i budskjema ved innsendelse av bud.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0037/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2137

Dato

Sist oppdatert: 14. januar 2022 kl. 09:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.