Solgt: 1 850 000 kr

Lihauggata 6

1 900 000 kr
43 m²
1 soverom
Eiendomsmegler Camilla Christensen har gleden av å presentere Lihauggata 6.
Camilla Christensen
Presenteres av
Camilla Christensen
Ålesund sentrum
Lys og pen eierleilighet med sentral beliggenhet | 1 soverom | arealeffektiv | Felles terrasse i bakgård |
 • Prisantydning
  1 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  65 599 kr
 • Omkostninger
  48 842 kr
 • Totalpris
  1 964 441 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1907
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  43 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 000 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen eierleilighet med sentral og ettertraktet beliggenhet midt i hjertet av Ålesund.
Leiligheten er i 1 etasje og inneholder: Gang, stue/kjøkken, bad/wc og soverom.
Flott fellesområde/terrasse i bakgård.
Lihauggata 6 ligger i en blindvei uten gjennomgangstrafikk like ved gågata i Ålesund sentrum. Alle fasiliteter og servicetilbud finner man så og si rett utenfor døren.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lihauggata 6, 6002 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 428, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 50 kvm
Totalt bruksareal: 44 kvm
Totalt primærrom: 43 kvm
Bruksareal:
Leilighet 44 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 43 kvm: Stue/kjøkken, bad, gang og soverom
Sekundærrom:
Leilighet:
1. etasje 1 kvm: Bod/teknisk
I tillegg disponerer boligen 1 bod på 2 kvm og 2 bodskap på 1 kvm i underetasje. På loft er det 1 bodskap på 0,5 kvm og en bod på ca. 2,5 kvm gulvareal men ikke målbart pga. lav takhøyde.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.04.2021 utført av Roger Birkeland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger av murkonstruksjoner, Ålesundsmur, som er pusset og malt utvendig. Vinduer av treverk med 2-lags energiglass fra 2013. Noen vinduer fra ca 2000. Ytterdør til bygården av treverk. Ytterdør til leiligheten av formpresset trefiner med brann og lydkrav. Takkonstruksjon av tresperrer fra byggeår, synlig på loftet. Yttertak med undertak av bordtro tekket med skifer, lappstein. Taktekking er trolig omlagt, men usikkert når dette er gjort. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Det er montert snøfangere på taket. Etasjeskiller av trebjelkelag.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2: Takkonstruksjon, trapper og ramper, bad og luftbehandling.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har opplyst om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Selger opplyser at det har vært utført arbeid på bad/våtrom ved Polygon (forsikringssak). Dette var i 2017 da det var lekkasje i leiligheten over. Vaskerom og tak på kjøkken er renovert. I 2021 ble det i tillegg lagt ny silikonfuge i dusjsone - dette ble utført ved egeninnsats. Det kan fremskaffes faktura for arbeider til Polygon fra 2017. Det ble også i forbindelse med samme skade utført arbeid ved at vannskap ble bygd inn i vegg på bod/vaskerom.
På spørsmål om det har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller opplyses det at fellesareal i kjeller har dårlig klima.
Selger opplyser også at det ble gitt fyringsforbud i 2015. Dette ble utbedret med piperehabilitering av Alphapipe i 2016.
Vedrørende arbeidet på terrasse/garasje/tak/fasade opplyser selger at firma Alphapipe har utført arbeid på tak i 2016 med ny pipehatt etter stormskade. I 2013 ble taktekking og vinduer mot nord skiftet. Husker ikke hvem som utførte dette.
EL-tilsyn hadde kontroll av fellesanlegg ca 2019. Utbedret 2021. Styret kan gi informasjon.

Standard

Lys og pen eierleilighet som ble oppusset ca. 2010. Bad og kjøkken fra 2010. Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulv:
Parkett på gulv. Flis i bod og dels på kjøkken.
Vegger:
Det er malte/tapetserte vegger i leiligheten.
Kjøkken:
Lyst og tidløst kjøkken med kjøkkeninnredning fra Ikea. Kjøkkenet inneholder integrert komfyr og opplegg for oppvaskmaskin (oppvaskmaskin medfølger ikke). Kjøkkenet har stilfulle mosaikkfliser mellom benk og overskap som er med på å skape en lun og koselig atmosfære. Kjøkkeninnredningen er av høyglanslaminat og laminat benkeplate med nedfelt 1-1/2 oppvaskkum. Det er ventilatorhette med kullfilter. Kjøkkenet ble trolig oppusset i 2010. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Bad:
Lyst og delikat flislagt bad med varmekabler på gulv. Badet inneholder dusjhjørne med buet glassdører, veggmontert toalett, benk med servantskål, Elektrisk avtrekk. Badet ble trolig oppusset i 2010.
Opplegg for vaskemaskin og fordelerskap for vann ligger på bod.
Himlinger:
Det er malte himlingsflater i leiligheten. Det opplyses om at det har vært en liten fuktlekkasje i himling fra leilighet over på dels kjøkken og bod i 2017, forholdet er utbedret - forsikringssak.
Sikringskap med automatsikringer.
Det er innvendige slette finerdører i leiligheten.
Det er montert porttelefon i leiligheten.

Oppvarming

Det er installert vedovn på stue/gang, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1916.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger en byggeanmeldelse fra 19.03.1915.
Ellers så foreligger det ferdigattest på rehabilitering av skorstein datert 19.04.2016.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Ut i fra opprinnelige byggetegninger gjøres oppmerksom på at leiligheten har endret planløsning. Soverommet er blitt mindre, mens bad og gang/entrè er blitt større. Kjøkkenet er blitt delt og laget til en bod. Alle rom er godkjent som oppholdsrom. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
03.05.2006 - Dokumentnr: 218652 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 45/315

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

2-roms eierleilighet beliggende i 1. etasje i bygård i Lihauggata midt i hjertet av Ålesund sentrum. Nærområdet består i stor grad av bygårder med boliger/kontor/forretninger, men og hotell etc. Alle sentrumsfunksjoner i gangavstand. Flotte turmuligheter på byfjellet Aksla med trappene til Fjellstua og Borgernes veg.
Gode kollektiv forbindelser med hurtigbåtkaia og bussavganger for lokalbuss og flybuss.

Adkomst

Følg Storgata forbi Løvenvold Kino mot Parken Hotel og ta første til venstre før hotellet. Du får eiendommen på venstre hånd.
Det er også mulig å ta trappene opp fra Kongensgate som adkomst.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 5 min. gange - 0.4 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 13 min. gange - 1 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 24 min. gange - 1.9 km
Kolvikbakken u-skole (8-10 kl.) 7 min. gange - 3 km
Skarbøvik u-skole (8-10 kl.) 8 min. m/bil - 3.7 km
Ålesund videregående skole 10 min. gange - 0.7 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 11 min
Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 2 min
46 barn, 3 avdelinger 0.2 km
Klipra barnehage (1-6 år) 15 min
33 barn, 2 avdelinger 1.2 km
Storhaugen barnehage (3-5 år) 16 min
18 barn, 1 avdeling 1.2 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 228,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Eiendommen ligger i skrånende terreng og tomten er opparbeidet med støpt platting, dels terrassebord, i bakgård, hekk av prydbusker, levegg av treverk mot nabotomt. Støpt fortau mot gate.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser - soneparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor. i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.03.2000.
Gjenreisningshus - med de begrensninger dette medfører i forhold til endring av huset.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.000,- pr. mnd. og inkluderer: Felles lån, strøm i fellesarealer, bygningsforsikring, kommunale avgifter samt TV/bredbånd.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert i 2020.
Nåværende eier har ikke oppgitt antatt strømkostnader.
Boligen er tilknyttet TV og internett er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 390 938,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 407 376,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2 187,- pr år (2020).
Eiendomsskatten for 2021 er ikke fastsatt ennå men vil bli fakturert ut over 2 terminer, september og november 2021.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 65.599,- pr. 22.04.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 466.197,- pr. 22.04.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,25 %
Lånets løpetid: Restløpetid ca. 4 år - 2026.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.948.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-..

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Solve Ursin Persen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Lihauggata 6, med sameiebrøk 45/315.
Sameiet består av 7 leiligheter.
Formann er Monica Vågsholm.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Leiligheten ble oppusset i 2010 hvor også bad og kjøkken ble skiftet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 30.000,-
Tilrettelegging kr 10.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0087/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2187

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 11:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.