Solgt: 1 680 000 kr

Eikåsveien 4B

1 790 000 kr
71 m²
3 soverom
Eikåsveien 4 B - Presentert av Krogsveen AS - Kontakt megler for visning!
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Bugården
Pen endeleilighet i populært område beliggende i høy 1. etasje - 3 soverom - innglasset balkong
 • Prisantydning
  1 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  276 798 kr
 • Omkostninger
  1 432 kr
 • Totalpris
  1 958 230 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  71 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  5 509 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen endeleilighet i populært område med sentral beliggenhet. Leiligheten ligger i høy 1. etasje og har en god planløsning. Veggoverflater er malt i lyse og tidsriktige farger, og gulv har laminat og flis. Hele leiligheten ble pusset opp i perioden 2010 til 2015. Stor innglasset balkong.
Eiendommen ligger rett nordvest for selve bykjernen rett ved Bugårdsparken. Her bor du stille og fredelig, men likevel svært sentralt. Som nærmeste nabo finnes Bugårdsparken med blant annet tennishall, svømmehall, fotballbaner m.m. og ikke minst Bugårdsdammen med opplyst turløype. Sandefjord videregående og MENY Stadiontunet ligger rett i nærheten. Barnevennlig boligområde med stor lekeplass rett i nærheten. Velkommen til en hyggelig visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Eikåsveien 4B, 3214 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 42, bruksnummer 418
Andelsnummer 16, Kapteinløkka Borettslag, organisasjonsnummer 953820390

Innhold

Totalt bruttoareal: 84 kvm
Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 71 kvm
Bruksareal:
Leiligheten 79 kvm
Primærrom:
Leiligheten:
1. etasje 71 kvm: Gang, kjøkken, stue, gang, bad og 3 soverom.
Sekundærrom:
Leiligheten: 1. etasje 8 kvm: Innglasset balkong.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.03.2020 utført av Teisbekk Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Videre opplyser takstmann om at to av soverommene er litt små. Et soverom er på 6 kvm og et er på 6,3 kvm. Anbefalt størrelse på soverom er 6,5 kvm.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 3 etasjer i mur og tre konstruksjoner. Kjeller er i mur. Fasaden har fasadeplater og teglstein på yttervegger. Balkonger i stål og glass med plater på rekkverk.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på: Bad virker å være i normalt god stand, men der er funnet "bom" i flis. Dvs. svak liming på enkelte gulvfliser. Sluk i støpejern er ikke skiftet i 2010 og har noe rust. Membran er vanskelig å sjekke i dette sluket, men eldre jernsluk har normalt ikke klemring, og membran virker kun å være lagt ned i sluk. Dette vurderes som en svak løsning, og badet gis tilstandsgrad 2 grunnet nevnte forhold og at badet er 10 år gammelt. Det er opplegg for vaskemaskin på badet, men det er ikke lagt opp strøm/stikk.
Videre kommentarer takstmann følgende i sin rapport:
- Hele leiligheten er pusset opp i perioden 2010 til 2015, og fremstår å være i god stand.
- Kjøkken er fra 2012/2013
- Fliselagt bad fra 2010
- Dusjkabinett på bad er fra 2018.
- Sikringsskap med noen skrusikringer fra byggeår og noen nyere automatsikringer med jordfeilbrytere.
- Noe av vann og avløpsrør samt varmtvannsbereder er skiftet, resterende er fra byggeår.
- Egen innglasset balkong på 8 kvm.
- Vinduer og balkongdør er skiftet av borettslaget i 2016.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen endeleilighet i populært område med sentral beliggenhet. Leiligheten ligger i høy 1. etasje og har en god planløsning. Veggoverflater er malt i lyse og tidsriktige farger, og gulv har laminat og flis. Hele leiligheten ble pusset opp i perioden 2010 til 2015. Stor innglasset balkong.
Kjøkken fra 2010/2013 med slette moderne fronter og laminat benkeplate. Integrete hvitevarer medfølger (keramisk platetopp, stekeovn, kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin). På kjøkken er det også plass til et mindre spisebord. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Pent flislagt bad fra 2010 med varmekabler i gulv (badet er pusset opp av tidligere eier). Av utstyr er det montert baderomsinnredning og vegg hengt toalett, dusjkabinett (montert i 2018) og oppplegg for vaskemaskin (ikke lagt opp strøm/stikk).

Oppvarming

Varmekabler på bad, ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.08.1964. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke bygging av soverom i stuen, det er usikkert når dette er utført, samt om det er søkt og godkjent av Sandefjord kommune. Ferdigattesten omfatter heller ikke bygging av nye balkonger i henhold til tegninger datert 15.09.04. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger rett nordvest for selve bykjernen rett ved Bugårdsparken. Her bor du stille og fredelig, men likevel svært sentralt. Hvis byens pulserende liv med shopping og cafèbesøk frister, er det kun få minutters gange ned til bykjernen og Indre Havn med restauranter og utesteder. Som nærmeste nabo finnes Bugårdsparken med blant annet tennishall, svømmehall, fotballbaner m.m. og ikke minst Bugårdsdammen med opplyst turløype. Forøvrig ligger Marum og Sandefjords golfbane noen km. unna. SVGS ligger rett i nærområdet.
Barnevennlig boligområde med lekeplass rett i nærheten. I det daglige liv er det verdt å nevne at det er flere dagligvareforretninger i området, som bl.a. MENY Stadiontunet. Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning i Eikåsveien!

Adkomst

Fra sentrum og Sandefjordsveien kjører du opp Peder Bogens Gate. I rundkjøring ved Meny Stadiontunet kjør rett frem og over i Krokemoveien, ta første til høyre inn Eikåsveien (mot kunstgressbanen vis-à-vis Sandefjord VGS). Leiligheten ligger på venstre side etter få meter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Virik barneskole, Bugården ungdomskole og flere barnehager i umiddelbar nærhet. Leiligheten ligger kun et steinkast fra Sandefjord VGS. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 385 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet og beplantet. Asfaltert gårdsplass med felles biloppstillingsplass.

Parkering

Biloppstillingsplass på borettslagets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Kapteinløkka datert 14.02.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert februar 1964. Eiendommer ligger også i kommuneplan avsatt til bolig datert 24.09.2019. Deler av reguleringsbestemmelsene fra 1964 erstattes av utfyllende bestemmelser i kommuneplan.
Eiendommen ligger ca. 250 m nordvest for vedtatt korridor for ny jernbane. For mer informasjon om jernbaneprosjektet vises til:
http://www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/vestfoldbanen/tonsberg-skien/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5 509,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, Tv-kostnad og internett, felles bygningsforsikring, nedbetaling av fellesgjeld, vedlikehold av bygg og fellesarealer, forretningsførsel, vaktmestertjeneste, brøyting og trappevask. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Driftsutgifter kr. 3.641,-
Renteutgifter kr 721,-
Avdrag kr 764,-
Tv-kostnad kr 383,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000 ,- pr. år. Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 479 913,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 727 686,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 132 265,- i følge ligning for 2019
Andel fellesgjeld er kr 276 798,- pr. 11.03.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 4 914 112,- pr. 11.03.2020 og lånevilkårene er:
Lån i Nordea bank. Annuitetslån med 2 terminer pr. år. Rentesats pr. 11.03.2020 er 3,15% pa. Siste termin/avdrag er 30.06.2041.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.068.230,- Av dette beløpet utgjør kr 276 798,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Patrick Ntore

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kapteinløkka Borettslag.
Borettslaget består av 29 leiligheter.
Forretningsfører er Usbl Sandefjord, tlf. 22 98 38 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Nye vinduer og terrassedører i 2016. Balkonger er fra ca 2004/2005.
Planlagte påkostninger: Det har blitt vedtatt at alle bad og rør i borettslaget skal oppgraderes. Styret jobber med tilbud knyttet til dette, men har ikke mottatt et tilbud som er innenfor godkjent budsjettet. Prosjektet er midlertidig utsatt. Det er uvisst hvordan dette vil kunne påvirke mnd. felleskostnad samt andel fellesgjeld.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,- (fastpris)
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- alle inkludert.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0079/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2079

Dato

Sist oppdatert: 29. oktober 2020 kl. 10:07

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.