Solgt: 3 950 000 kr

Lyngåsen 43

3 950 000 kr
107 m²
2 soverom
Velkommen til Lyngåsen 43!
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Langhus/Bøleråsen
Lyst og pent enderekkehus i attraktivt og barnevennlig område - Garasjeplass - Kort vei til barnehager og skoler
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  162 516 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 113 648 kr
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  107 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  3 117 kr
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Lyngåsen 43!
Lyst og pent enderekkehus beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Bøleråsen.
Meget barnevennlig med flere godt utstyrte lekeplasser på feltet og kort gangavstand til barnehager og skoler. Rekkehuset går over tre etasjer hvor loftsetasjen inneholder to innredede rom. Uteplasser på begge sider av boligen som gir rikelig med sol hele dagen. Garasjeplass.
Kort gangavstand til Bøleråsen senter med Kiwi, treningssenter, frisør, legesenter og restaurant.
Borettslaget har egen hjemmeside.
Se http://www.lyngasen.no
Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyngåsen 43, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 237
Andelsnummer 60, Lyngåsen borettslag, organisasjonsnummer 961 704 669

Innhold

Totalt bruttoareal: 126 kvm
Totalt bruksareal: 112 kvm
Totalt primærrom: 107 kvm
Bruksareal:
Rekkehuset 112 kvm
Primærrom:
Underetasje: 40 kvm: Entré/gang, bad/vaskerom, 2 soverom og toalettrom.
1. etasje 47 kvm: Kjøkken og stue.
2. etasje 20 kvm: Trapperom og 2 innredede rom.
Sekundærrom:
Rekkehuset:
Underetasje: 5 kvm: Bod
Uthus:
1. etasje 4 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.02.2020, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Støpt såle. Fundamentert med støpte konstruksjoner til antatt faste, stabile masser. Støpt såle og grunnmur av betong. Vegger mot grunn er innvendig uforet og plateslått. Yttervegger over grunnmur av trebindingsverk antatt isolert med mineralull etter skikk/krav ved byggeår. Utvendig kledd med trepanel. Saltak i trekonstruksjoner. Kaldt luftet kneloft med adkomst fra isolert luke i knevegg. Kneloft med gulv og kan brukes til lagring av egnede ting. Undertak av plater.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
-Manglende godkjent rømningsvei fra innredet loft (midlertidig løst med taustige. Under utredning av borettslaget)
-Noe eldre VVS installasjoner (kobberrør fra byggeår)
-Baderom fra 2002 med sluk fra byggeår
-Takvindu på loft må påregnes byttet
-Tretrapp fra byggeår med lysåpninger større enn 10 cm
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lyst og pent enderekkehus over to etasjer pluss innredet loft. Normalt god standard på overflater og fast inventar. En del nyere overflater i 2016. Fremstår med normal bruksslitasje og normalt godt vedlikehold.Solrike uteplasser på begge sider av eiendommen..
Entré: Flislagt entré med god plass til klesoppheng og skoskap.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2016 med slette fronter, enkel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri, laminert benkeplate, oppvaskmaskin i nisje, integrert komfyr og micro, induksjonstopp, komfyrvakt, ventilator med avkast til det fri, lekkasjevarsler i benk. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Stue: Stor stue med plass til både Tv-krok samt spisegruppe. Rentbrennende ildsted fra 2010. Store vinduer slipper inn mye lys. Fransk balkong mot vest i stue.
Bad: Baderom antatt fra 2002 (informasjon fra tidligere takst). Fliser på vegger og gulv. Malte plater i himling med downlights. Servant i servantskap med ettgreps blandebatteri, dusjhjørne med forheng, opplegg for vaskemaskin, mekanisk og naturlig avtrekk, elektrisk gulvvarme.
WC-rom: WC-rom antatt fra byggeår med fliser på gulv, malte plater på vegg og takess i himling. Gulvmontert WC, servant i servantskap med ettgreps blandebatteri. Naturlig avtrekk. Elektrisk gulvvarme.
Soverom: Boligen har to soverom og to innredede rom i loftsetasjen Soverommene har gode størrelser og hovedsoverommet har rikelig med garderobeskap.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme i entre, wc og baderom. Luft til luft varmepumpe i 1. etasje. Ildsted i stue.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.02.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
Dagboknr. 7706, tinglyst: 09.06.1987: Erklæring/avtale. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv. Gammelt skjøte fra da Ski kommune overdro eiendommen til borettslaget.
Servitutten vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og meget populært boligområde på Bøleråsen. Det er et rolig og barnevennlig område med gangavstand til idrettsanlegg og idrettshall. Fine turområder i nærområdet og det finnes lysløype, samt tur- og sykkelstier like ved boligen.
Kort gangavstand til Bøleråsen senter med Kiwi, treningssenter, frisør, legesenter og restaurant. Nærhet til Langhus nærsenter med blant annet Meny, apotek, frisør, tannlege, restaurant og Nille. Området har et godt kollektivtilbud med kort gangavstand til Vevelstad stasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet fra leiligheten med avganger til Vevelstad togstasjon, Ski, Ås og Drøbak.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. Det er ca. 15 minutter til Kolbotn som kan by på Kolben kulturhus, bibliotek, caféer, restauranter og Kolbotn Torg med 55 butikker. Det tar ca. 20 minutter med bil til Oslo S.
Borettslaget har egen hjemmeside.
Se http://www.lyngasen.no/.

Adkomst

Fra Ski: Kjør riksvei 152 mot Langhus. Ta inn Vevelstadveien til høyre. Følg denne helt til du får Bøleråsen til høyre. Følg bakken oppover og ta andre avkjørsel inn til venstre på Lyngåsen.
Fra Oslo: Ta av fra E6 ved avkjøringen til Langhus/Siggerud. Ta til høyre i første rundkjøring. Man er da på Vevelstadveien og følger denne rett frem. Ta av til Bøleråsen på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisningene.

Barnehager, skoler og fritid

Det er gangavstand til flere barnehager, barneskole og ungdomsskole. Videregående skole i Ski.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 48.317,5 kvm som tilhører borettslaget. Barnevennlig og godt utstyrte lekeplasser.
Grendehus. Solrike uteplasser. Det er nedgravde søppelcontainere på feltet.

Parkering

Det følger bruksrett til en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Ellers gjesteparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier i borettslaget som driftes via borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for felt Q3, Langhus datert 26.01.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.01.2005.
Den nye traséen for Follobanen vil gå under eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er i følge eier kr 11.265,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Felleskostnadene er kr 3.117,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsforsikring, TV, internett, utvendig vedlikehold, nedbetaling av fellesgjeld, vedlikehold og strøm fellesområder.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 704,-
Felleskostnader 1.735,-
Lån Leiligheter 504,-
Lån/Renter 174,-
På ekstraordinørt årsmøte 6/1-20 ble det vedtatt utskifting av vinduer og balkongdører med låneramme inntil 17.000.000,- Dette vil føre til økte felleskostnader.Det gjelder ikke vinduene på gavlveggen i loftsetasjen. Disse må ny eier ta kostnaden for, men vil bli skiftet av firmaet som bytter de andre vindunene og balkongdørene. Takvindu vil ikke bli byttet.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.000 pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018var kr 1.064.104,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.830.774,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 47.548,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 162.516,- pr. 31.12.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 31.688.132,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1
Rentebetingelser: 2,85 %
Lånets løpetid: 20 år og 8 mnd.
Lån 2
Rentebetingelser: 2,85 %
Lånets løpetid: 20 år og 9 mnd.
Lån 3
Rentebetingelser: 3,15 %
Lånets løpetid: 15 år og 8 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.113.648,- Av dette beløpet utgjør kr 162.516,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lyngåsen borettslag.
Borettslaget består av 215 boenheter.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS, tlf. 02333
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men styret skal kontaktes i forkant.
Planlagte påkostninger: Vedtatt at det skal skiftes vinduer og balkongdører. Dette vil føre til økte felleskostnader. Det gjelder ikke vinduene på gavlveggen i loftsetasjen. Disse må ny eier ta kostnaden for, men vil bli skiftet av firmaet som bytter de andre vindunene og balkongdørene. Takvindu vil ikke bli byttet.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,20 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0003/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.203

Dato

Sist oppdatert: 31. juli 2020 kl. 11:49

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.