Solgt: 8 050 000 kr

Blåbærstien 13E

7 500 000 kr
138 m²
3 soverom
Smakfullt rekkehus med god beliggenhet i populære Blåbærstien
Nina Bøe
Presenteres av
Nina Bøe
Tangen/Blåbærstien
Meget tiltalende rekkehus med flott utsikt til sjøen og Oslo i solrike og barnevennlige Blåbærstien
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  88 193 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  8 327 035 kr
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  138 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 481 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Kort bilfri vei gjennom skogen til skole og barnehage. At vi har utsikt mot sjøen og 2 av 5 Oslo fra alle tre etasjene - også soverommet i kjelleretasjen på østsiden, og direkte adgang til skogen på vestsiden. De store gode uteområdene tilknyttet 2. etasje - hovedetasjen. Balkongen på østsiden med utsikt til Oslo og sjøen hvor det er morgensol med stor god plass til sittegruppe. Den store terrassen på vestsiden som ender i blåbærlyng og skogen. Terrassen har god plass til sittegruppe, grill, bålpanne, blomster og fortsatt er det ledig tumleplass. Pergolaen på den vestvendte terrassen gir terrassen forlenget brukstid tidlig på våren og utover høsten med de fastmonterte varmelampene. Det er deilig å sitte ute i regnet å høre på trommingen på pergolaen. At både terrassen og balkongen er i nærhet til kjøkkenet gjør at det brukes mye.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en god beliggenhet på området med flott utsikt til fjorden og Oslo. Utgang fra stue til overbygd og usjenert terrasse mot vest med grense til grøntområder. Fra kjøkkenet er det utgang til østvendt balkong med fin morgensol og nydelig utsikt. Praktisk utebod ved adkomst. Rekkehuset er smakfullt og pent oppusset med smarte løsninger. Fra boligen er det gangavstand til det meste. Sti gjennom skogen til barneskole, barnehage og ungdomsskole. Ca. 10 minutters gange til forretningssenter på Tangen med forretninger og de fleste servicefunksjoner. Nærhet til flere fine badestrender og turområder langs sjøen og i marka, Få minutter til buss som korresponderer med alle båtavganger til Lysaker og Aker brygge eller kort sykkeltur/gåtur til Nesoddtangen brygge.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Blåbærstien 13E, 1456 NESODDTANGEN
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 2, bruksnummer 1122, seksjonsnummer 51, ideell andel 1/1

Innhold

Bolig
Totalt bruttoareal: 152 kvm
Totalt bruksareal: 138 kvm
Totalt primærrom: 138 kvm
Primærrom:
U. etasje 53 kvm: Entré, gang, tv-stue, bad, rom benyttet som vaskerom og rom benyttet som omkledningsrom
1. etasje 58 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning
Loft 27 kvm: Gang, bad og to soverom
Knevegger på loft med lagringsmuligheter.
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod i 2 nivåer med total gulvflate oppmålt til ca. 7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Rekkehus beliggende nest sist på husrekken. Boligen er ifølge boligsalgsrapport oppført med grunnmur av betong. Yttervegger av betong og treverk. Etasjeskillere og bærende konstruksjoner i hovedsak av treverk. Utvendig fasade kledd med liggende malt trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har mørk entrédør med glassfelt. Balkongdør/terrassedør med trekarmer og to-lags glass fra 2003. Vinduer med trekarmer og to-lags glass fra byggeår.
TG2 er gitt:
Bad oppe:
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert.
- Gulvbelegg bærer preg av elde.
- Knirk i gulvet.
- Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer.
- Gulvmembran/gulvbelegg er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det er ikke etablert veggmembran. Tettedetaljer rundt rørgjennomføringer er ikke tilfredsstillende.
- Avløpsrør (ink. sluk) Avløpsrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert.
Bad nede:
- Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert.
Vaskerom:
- Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer.
- Utførelsen vedrørende tettedetaljer rundt rørgjennomføringer i gulv under innredning er usikker.
Innvendige trapper:
- Trappen og rekkverk har åpninger på mer enn 0,10 meter.
Vinduer/ytterdører:
- Nedre glassfelt på entrédør er knust.
Yttertak:
- Alder på undertak og yttertaktekking er ukjent.
Drenering:
- Det er skråning mot bygningen på baksiden. Grunnmur og eventuell fuktsikring er ikke besiktiget grunnet utilgjengelighet under terrasse.
- Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand
vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Stikkledninger og tanker:
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at
halvparten av anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker
restlevetid.
TG3 er gitt:
- Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt.
Selger opplyser følgende:
- Døra til uteboden kan bøye seg på varme dager i solsteika og kan da bli litt vanskelig å lukke.
- Det nederste vinduet på utgangsdøra i yttergangen har knust og må byttes.
- Det ene stuevinduet mot vestsiden (skogen) er punktert.
- En av stikkontaktene på omkledningsrommet har løsnet fra veggfestet om må festes.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget smakfullt rekkehus over 3-plan med smarte løsninger. Eiendommen har en fin beliggenhet på området med friareale mot øst og vest. Boligen er oppgradert og oppusset i nyere tid med blant annet bad og vaskerom i underetasjen, kjøkken og diverse innvendige overflatebehandlinger i 2015.
Adkomst via overbygd inngangsparti i underetasjen til stor og praktisk gang med stor skyvedørsgarderobe med god plass til utetøy, sko, treningstøy samt de mest brukte lekene som ball, skøyter og racketer. I skyvedørsgarderoben er det også en skotørker hvor to par våte barnesko tørkes effektivt. Etasjen er også innredet med et hyggelig rom som passer fint til lek, spill og tv-titting for familiens yngste. Under trappen er det god plass til mye lego og andre leker, og ett romslig soverom finnes i samme etasje.
Bad i underetasjen:
Flislagt, deliktat bad fra 2015 med hvit, moderne servantinnredning og speilskap. Stort dusjhjørne med glassdører, toalett og Høiax varmtvannsberder på 300 liter.
I tilknytning til badet er det innredet er stort, praktisk vaskerom (ikke omsøkt) fra 2015 med benkeinnredning med heltre bjørk benkeplate og utslagsvask. Her er det god plass til to vaskemaskiner og tørketrommel. Det er masse plass til å tørke klær i kombinasjon med en ekstra kraftig avtrekksvifte som både styres av sensor og manuelt i kombinasjon med gode luftekanaler under døra gir effektiv klesvask. Vaskekummen på vaskerommet har kran med et uttrekkbar dusjhode som er veldig praktisk til skylling av møkkete utedresser og skitne støvler. Det store praktiske vaskerommet gjør at badet alltid er ryddig.
Bod/omkledningsrom gir god plass til klær og nær tilgang til andre ting man bruker ofte.
Trapp til 1. etasje med stor, lys og gjennomgående stue/kjøkken i åpen løsning. Stuen er romslig med god plass til sofagruppe og spisestue som gir gode rammer for et godt familieliv for barnefamilier. Her er det stor nok plass til at flere barn kan gjøre lekser og leke. Vinduer langs hele veggen mot vest med utgang til deilig, overbygd terrasse som er et perfekt uteområde for solrike ettermiddager/kvelder. Den store terrassen ender i blåbærlyng og skogen. Terrassen har god plass til sittegruppe, grill, bålpanne, blomster og fortsatt er det ledig tumleplass. Pergolaen på den vestvendte terrassen gir terrassen forlenget brukstid tidlig på våren og utover høsten med de fastmonterte varmelampene. Det er deilig å sitte ute i regnet å høre på trommingen på pergolaen. At både terrassen og balkongen er i nærhet til kjøkkenet gjør at det brukes mye.
Lyst og åpent kjøkken med stor spiseplass og deilig utsikt til fjorden. Utgang til østvendt balkong med fin morgen- og formiddagssol. Hvit, glatt kjøkkeninnredning fra Ikea (2015) med mye skap- og benkplass. Det er godt med stikkontakter langs kjøkkenbenken og eget kjøkkenskap med ladeplass for telefoner og andre elektriske duppeditter. Benkeplaten er i heltre bjørk med oppvaskkum. Over benken er det malt panel og under overskapene er det lys. Kjøkkenventilator og avsatt plass til kjøleskap. Integrerte hvitevarer som komfyr, induksjon platetopp, mikrobølgeovn og 2 stk. oppvaskmaskiner medfølger.
Trapp til koselig loftsetasje med takvinduer og karnapp. Etasjen inneholder 2 romslige soverom med skyvedørsgarderobe.
Bad i loftetasje:
Bad fra byggeår med servant, speil og lys, badekar med hånddusj, gulvstående toalett.
Det må forventes renoveringsbehov i nærmere fremtid. Badet er egnet kun for forsiktig bruk av badekar med begrenset vannsøl.
Underetasje: Gulvflater belagt med tregulv. Flislagt gulv med gulvvarme i entré. Gulvbelegg i rom benyttet som omkledningsrom. Malt trepanel,
bygningsplater og slette malte flater på vegger. Malt trepanel og gips i himlinger.
1. etasje: Gulvflater belagt med tregulv. Malt trepanel og slette malte flater på vegger. Malt trepanel i himlinger.
Loftsetasje: Gulvflater belagt med tregulv. Malte slette flater og malt trepanel på vegger. Malt trepanel i himlinger/skråtak.
Annet fast inventar:
- Kabel-TV og Internett fra Telia/Get
- Brannslokkingsapparat 2 stk fra 2015
- Felles brannvarsling tilknyttet Sikring 24
- Utelys ved adkomst
- Stedvise panelovner
- Utestikk og utekran på terrasse mot vest fra 2015
- Diverse belysning
- Plassbygd garderobeskap på soverom
- Plassbygd skyvedørsgarderobe på soverom i loftetasje
- Bokhylle i trapp
- Stedvis fastmonterte hyller
Medfølger ikke:
- Fire like taklamper (tre i underetasjen og en i 3. etasje.
- Lampe over stuebord (Secto design Octo pendel)
- To lamper over kjøkkenbordet (Louis Poulsen PH 5 pendel)
- Japansk tre i steinbedet ved adkomsten
- Bokhyller og skrivepulter (den ene pulten er sikret med delvis fastmontering i vegg)

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmepumpe fra 2015 som gir billig og effektiv oppvarming. Det er gulvvarme i yttergang, klesrom, bad og vaskerom. Stråleovn på bad i loftetasje. Det er mulighet for etablering av ildsted. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Sikringsskap med automatsikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse plassert i entré.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 20.04.1979.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår om noen gjenstående arbeider i forbindelse med byggingen. Disse ser ut til å være utbedret.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Vi har ikke mottatt komplette bygningstegninger fra kommunen. Selger opplyser om at det er etablert vaskerom og omkledningsrom i blindkjeller. I tillegg er det oppført en utebod ved adkomst og tak over deler av terrasse mot vest. Disse endringene er ikke omsøkt og godkjent av kommunen. Utebod og overbygg på terrasse er avklart og godkjent av Styret i sameiet ifølge selger. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 6412, tinglyst 11.06.1986. Pantsettelseserklæring til sameiet
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
3023/2/1122/51:
06.07.1977 - Dokumentnr: 5688 - Bestemmelse om bebyggelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: Knr:3023 Gnr:2 Bnr:1122
Gjelder denne registerenheten med flere
14.10.1977 - Dokumentnr: 8897 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: Knr:3023 Gnr:2 Bnr:1122
Gjelder denne registerenheten med flere
11.06.1986 - Dokumentnr: 6412 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 51
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 101/12496
Eiendommen er oppdelt i 132 seksjoner.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt den har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og idyllisk boligområde sentralt på Nesoddtangen - perfekt for småbarnsfamilier. Området er bilfritt og meget solrikt, på grensen til marka med fine turområder. Det er kort og trygg vei til barneskole, ungdomsskole og barnehager. Kun 5 minutters gange til forretningssenter og kommunesenter som huser bibliotek, helsestasjon, kulturskole og kafé m.m.
Få minutters gange til bussholdeplass Grøndahls vei og Tangenåsen. Kort gå- eller sykketur til Nesoddtangen brygge, eller buss som korresponderer med alle båtavganger til Lysaker på 9 min. og til Aker brygge på 23 min.
Eiendommen har gangavstand til flere barnehager, inkludert barnehage på sameiets eiendom hvor beboere har prioritet. Nesoddtangen barneskole og Tangenåsen ungdomsskole ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen, med naturskjønn og bilfri snarvei gjennom "Blåbærskogen". Det er ca. 800 meter til Steinerskolen. Nesodden videregående skole ligger på Berger/Hellvik.
Det er kort vei til sjøen inkludert kyststien, som strekker seg langs store deler av Nesodden. Populære badeplasser i gangavstand er blant annet Oksval, Hellviktangen, Hornstranda og ikke minst Strandpromenaden som er en del av Flaskebekks strandlinje.
Området har gode muligheter for sportslige aktiviteter, med bl.a. flere fotballbaner, friidrettsbane, tennisbaner, liten slalåmbakke og lysløype med et rikt oppmerket turnett. Nesodden IF benytter Berger idrettspark som ligger ved Nesodden videregående skole. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Galleri Vanntårnet anbefales, samt Hellviktangen med strand og kunstkafé.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Kiwi og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tangen Senter blant annet Vinmonopolet, apotek, samt et godt utvalg av butikker og velværetilbud inkludert populært treningssenter. Vinterbro, Ski og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.
Ved å benytte bil fra Tangen Sentrum tar det ca. 5 min. til Nesoddtangen, 24 min. til Vinterbro Senter, 28 min. til Drøbak, 35 min. til Ski og 42 min. til Oslo S.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv. 156 mot Nesoddtangen. Ta inn Munkefaret på venstre hånd rett etter at gangbro over veien er passert. Følg Munkefaret til høyre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger til eiendommen.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til flere barnehager, samt kor bilfri vei gjennom skogen til barne- og ungdomsskole på Tangen. Kort vei til Steinerskole på Skoklefall og videregående skole på Berger/Hellvik.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 39.763,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er godt opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, felles
lekeplasser og forøvrig naturtomt. Utvendig støttemur ved bod av type natursteinsmur fra 2017 utført i egenregi av eier.

Parkering

Parkering på sameiets parkeringsplass. Garasjeplass kan kjøpes/leies etter venteliste.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har kommunal asfaltert adkomst til sameiets private internveier med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål samt vegformål i henhold til reguleringsplan Oksval sentrum datert 10.5.90, Oksval III og IV datert 6.6.84 og Oksval II datert 14.10.81. med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er i kommuneplan 2018-2042 avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 16.636,- pr 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann og avløp faktureres etter forbruk.
Fellesutgiftene er kr 3.481,-/md. og inkluderer: Felles byggforsikring, Kabel-tv fra Telia (Get-box medfølger ikke), vedlikehold, seriekoblet felles brannvarsling, snømåking, div. vaktmesteroppgaver, betjening andel fellesgjeld og drift/forretningsførsel.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kWh pr år: 17 736. (varierer veldig). Leverandør:: Norgesnett. Årlig nettleie er 1144 kr pr år, i tillegg er det fleksibel
nettleie til Energiledd på ca. 40 øre pr kWh.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 151 695,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 146 102,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 61 006,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 88 193,- pr. 21.04.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 9.208.029,- pr. 21.04.2021og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 86017884338, Danske Bank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.04.2021: 2.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 43
Saldo per 21.04.2021: 9 208 029,-
Andel av saldo: 88 193,-
Første termin/første avdrag: 22.02.2018
Siste termin 22.11.2031
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.688.842,-.
Av dette beløpet utgjør kr 88.193,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.
Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thor-Åge Emanuel Sundsby og Åse Tea Bachke

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Oksval III sameie, med sameiebrøk 101/12496.
Sameiet består av rekkehus med 103 boliger og sentrumsbygg med 32 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 63 00 10 34
Dugnad vår og høst må påregnes.
Beising av egen seksjon må gjøres med jevne mellomrom.
Dyrehold: Skal godkjennes av sameiet. Det er kun tillatt med 1 hund og 1 katt.
Det foretas kontinuerlig vedlikehold i sameiet. Vil dette føre til økning i felleskostnader skal det tas opp på generalforsamlinger.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,80% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0047/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.2147

Dato

Sist oppdatert: 25. oktober 2021 kl. 09:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.