Komplett salgsoppgave

Torshovgata 15B

3 900 000 kr
52 m²
1 soverom
Oppussingsobjekt i Torshovgata 15B med idylliske fellesområder.
Oppussingsobjekt i Torshovgata 15B med idylliske fellesområder.
Per-Christian Søreng
Presenteres av
Per-Christian Søreng
Torshov
Gjennomgående 2(3) roms oppussingsobjekt m/ombygningsmuligheter til 2 soverom. Rolig bakgård. Varmt vann & fyring inkl.
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  103 000 kr
 • Omkostninger
  12 620 kr
 • Totalpris
  4 015 620 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1939
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  4 062 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Uteplassen og den gjennomgående planløsningen.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet på populære Torshov. Hyggelig bakgård med pent opparbeidet hage med bl. annet sitteplasser, lekeomeråde, sandkasse og sykkelparkering. Passer ypperlig for store som små. Gjennomgående aksjeleilighet som trenger oppussing. Super planløsning, hvor det er muligheter for ombygging fra 2 roms til 3 roms. Se forslag til alternativ planløsning vedlagt bildene, hvor alternativ planløsning er med 2 soverom hvor kjøkkenet flyttes inn i stuen som åpen kjøkken-stueløsning. Leiligheten har følgende innhold i høy 1. etasje: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom. Fine takhøyder: Ca. 2,22 meter takhøyde i bad. Ca. 2,67 meter i entré og soverom. Ca. 2,68 meter i stue og kjøkken.
 • Veldrevet aksjelag med god økonomi.
 • 2 boder.
 • Fjernvarme/felles vv. og fyring.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Torshovgata 15B, 0476 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 225, bruksnummer 300, ideell andel 1/1
  Aksjenummer 17, Torshovgaten 15 AS, organisasjonsnummer 821 584 752

  Innhold

  Gjennomgående aksjeleilighet.
  Adkomst via felles trappegang.
  Oppgangen har callinganlegg.
  Leiligheten ligger i høy 1 etg. og består av: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
  Se forslag til alternativ planløsning vedlagt bildene, hvor alternativ planløsning er med 2 soverom hvor kjøkkenet flyttes inn i stuen som åpen kjøkken-stueløsning.
  Totalt bruttoareal: 57 kvm.
  Totalt bruksareal: 52 kvm.
  Totalt primærrom: 52 kvm.
  Leiligheten disponerer i tillegg to boder:
  En loftsbod, deler av denne er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde. Gulvflate oppmålt til ca. 5,7 kvm.
  En kjellerbod oppmålt til ca. 3,0 kvm. Bodene er merket B 13.
  Fellesvaskeri i kjelleren.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.09.2021 utført av Knut Johnsen.

  Byggemåte

  Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30, lydklasse 30dB og kikkehull. Vinduer med karmer/rammer av tre og tre-lags glass er vurdert til å være fra omkring 1993.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2) som er beskrevet under standard.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Gjennomgående aksjeleilighet i populær boliggård.
  Leiligheten trenger oppussing og har ombygningsmuligheter, se forslag til alternativ planløsning med 2 soverom og åpen kjøkken-stueløsning (all ombygging må godkjennes av aksjeselskapet/styret).
  Kjøkken:
  Gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegger i malte flater. Himling i malt mur. Kjøkkeninnredning med slette fronter fra eldre ukjent årstall. Benkeplate av laminat. Benkebeslag med dobbel oppvaskkum og ett-greps armatur. Fliser og stikkontakter på vegg samt benkeskapsbelysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Stoppekraner under oppvaskkum i benkeskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.
  TG 2:
  Overflater vegger: Det er registrert hull etter tidligere innfestinger og ujevnheter på vegger.
  Overflater gulv: Det er registrert stedvis hakk i laminatgulvet.
  Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.
  Ventilasjon: Avtrekksventil er malt fast.
  Bad - Med adkomst fra entré.
  Baderom oppgradert i regi av aksjeselskapet i 2003. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt flate. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Vegghengt skap med speil og belysning på vegg over servant. Dusj på gulv. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Naturlig avtrekksventil i himling. Inspeksjonsluke for fordelerstammer til rør-i-rør og tilførselsrør av kobber med stoppekraner. Vannrør av type rør-i-rør, kobber og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast.
  TG 2:
  Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
  Sanitærutstyr og innredning: Klosettvann renner.
  Overflater gulv: Det er registrert sprekker i elastisk fug mellom gulv- og veggflis.
  Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
  Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm.
  Øvrige rom
  Gulvflater belagt med gulvbelegg og teppefliser. Vegger med med malt strie og malte flater. Himling i malt mur. Plassbygd garderobeskap i stue og soverom. Garderobeskap i soverom. Leiligheten har naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler i yttervegg/vinduer kombinert med avtrekk via felles avtrekkskanaler.
  TG 2:
  Overflater vegger: Vegger bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling.
  Overflater himling: Himlingsflater bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling.
  Overflater gulv: Gulvet bærer preg av alder/slitasje.
  Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Tilluftsventil i kjøkken er malt fast.
  Etasjeskiller - 1.etasje.
  Etasjeskiller av betong. Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom er målt: Stue og soverom.
  Skjevhetsmåling: Det er kun registerert mindre målbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble med krysslaser på tilfeldige plasser oppmålt til ca. 17 mm i stue og
  ca. 8 mm i soverom.
  Tekniske anlegg. VVS anlegg
  Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med vannbåren varme til radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Stoppekraner plassert i kjøkken. Inspeksjonsluke for fordelerstammer for rør-i-rør og tilførselsrør av kobber samt stoppekraner plassert i bad. Vannrør av type rør-i-rør, kobber og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. TG 2 Vannbåren varme Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
  TG 2:
  Vannbåren varme: Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
  P-ROM-takhøyder:
  Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt ca. 2,22 meter takhøyde i bad. Ca. 2,67 meter i entré og soverom. Ca. 2,68 meter i stue og kjøkken.
  Elektrisk anlegg:
  Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikring er på 32A. Leiligheten har åpent elektrisk anlegg.
  Brann:
  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
  Vinduer/ytterdører:
  Slett entrédør med brannklasse B30, lydklasse 30dB og kikkehull. Vinduer med karmer/rammer av tre og tre-lags glass er vurdert til å være fra omkring 1993.
  Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
  For ytterligere teknisk beskrivelse og tilstandsgrader (TG), henvises det til boligsalgsrapporten som er vedlagt den digitale salgsoppgaven.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Fjernvarme oppvarming med vannbåren varme til radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Elektrisk gulvvarme i bad.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1938. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra denne tiden, som ikke er attestert og den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det foreligger ferdigattest på rehabilitering for radiatorrør og nye branndører datert 19.08.2020
  Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av baderom datert 23.01.2004
  Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av bygården datert 27.10.1997
  Iht. originale plantegninger er rommet som i dag benyttes som et soverom opprinnelig vært byggemeldt som et kjøkkenrom.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser med unntak av:
  Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 3 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler Oslo Kommunes tilgang til vann og kloakk, Torshov Invest AS festeavtale og rett til bruk av aksjelagets uteområde.
  Servituttene vil følge eiendommen.
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  301/225/300:
  21.06.1939 - Dokumentnr: 404482 - Best. om vann/kloakkledn.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  21.06.1939 - Dokumentnr: 404483 - Best. om vann/kloakkledn.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  30.05.1940 - Dokumentnr: 403401 - Rettighet
  Rettighetshaver: Torshov Invest AS
  Org.nr: 852 705 752
  LEIEAVTALE
  FESTEKONTRAKT
  LEIE-TID: 50 ÅR
  AVGIFT NOK
  281,2 M2
  ANFØRT PRIORITET:
  FOR BYGGELÅN OG PANTELÅN BEGRENSET OPPAD TIL NOK 70000
  BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  MED FLERE BESTEMMELSER
  ----------
  Nye vilkår
  Bestemmelse om forlengelse
  ----------
  Transport av rettighet
  Fra: Torshov Butikkene AS
  Løpenr: 1172703
  Til: Torshov Invest AS
  Org.nr: 852 705 752
  ----------
  Nye vilkår
  Bestemmelse om forlengelse
  Årlig festeavgift fra 01.01.2017 er 130 000 kroner
  Bestemmelse om regulering av festeavgiften
  Eiendommen kan ikke bebygges/utvikles uten bortfesters samtykke
  Med flere bestemmelser
  Gjelder dokument: Rettighet 1940/403401-1/105
  Beløp: NOK 12 300 000
  Panthaver: Handelsbanken
  Org.nr: 971 171 324
  27.09.1999 - Dokumentnr: 53727 - Erklæring/avtale
  Bestemmelse om benyttelse
  bestemmelse om parkering.
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
  direktøren for bolig- og eiendomsetaten.
  19.12.1938 - Dokumentnr: 407811 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:0301 Gnr:225 Bnr:302

  Eventuell adgang til utleie

  Vedtektenes pkt. 3-2 Bruksoverlating
  (1) Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
  (2) Med styrets godkjenning kan aksjeeierne overlate bruken av hele boligen dersom:
  - aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Aksjeeieren kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år
  - aksjeeieren er en juridisk person
  - aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
  - et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen
  - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.
  Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjeeier.
  Har selskapet ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til selskapet, skal brukeren regnes som godkjent.
  (3) Aksjeeier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året uten godkjenning.
  (4) Overlating av bruken reduserer ikke aksjeeierens plikter overfor selskapet.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Meget attraktiv og sentral beliggenhet på populære Torshov. Området har et spennende kulturtilbud, med blant annet kulturslottet Soria Moria og Torshovteateret. Det er en rekke spisesteder og kafeer på Torshov, blant annet "Grisen" og Trikkestallen som begge har flotte uteserveringer om sommeren, såvel som Åpent Bakeri, slakterforretningen Strøm-Larsen er også rett i nærheten. Sandaker Senter er nærmeste kjøpesenter med vinmonopol, apotek, bibliotek, Coop matbutikk, bokhandel og andre forretninger.
  Det er kort avstand til Bjølsen og Sagene, samt Grünerløkka med alle sine forretninger, kafeer, restauranter og yrende uteliv. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er en rekke treningssentre i området, blant annet Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats på Storo, Ringnes Park eller Carl Berner.
  Med beliggenhet rett ved Torshovparken og kort vei til både Torshovdalen og Akerselva har man flotte rekreasjonsmuligheter rett i nærheten.
  Godt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med trikkens linjer 11, 12 og 13 som tar deg raskt til og fra sentrum, bussens linje 20 som kjører til og fra Galgeberg i øst til Skøyen i vest og 30-bussen som kjører fra Bygdøy gjennom sentrum og opp til Nydalen, som også er like ved.
  Torshov er en bydel i vekst og utvikling, stadig flere oppdager den behagelige følelsen av et tilbaketrukket og stille miljø samtidig som nærheten til byen appellerer. Med kort vei til alle servicetilbud og trivelig bomiljø, hyggelige parker og friområder er dette et området som har "alt".

  Adkomst

  Adkomst fra Torshovgata. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Boligen sogner til Lilleborg skole 1.-7. trinn og Bjølsen skole 8.-9. trinn. Kort vei til barnehager i nærområdet.
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Meget flott og hyggelig felles tomt for aksjeselskapet, parkmessig opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker, planter, drivhus, urtekasser og diverse beplantning. Lekeomeråde, sandkasse, sittegrupper, grill og sykkelparkering. Området passer ypperlig for store som små.

  Parkering

  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun p.t. kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr. år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.7.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser, utskrigft av reguleringskart er datert 14.9.2021.
  Ingen nærliggende byggesaker, men alle byggesaker i nabolaget kan ses hos planinnsyn i Oslo kommune:
  https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/#598656,6645284,8
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Husleie er kr 4 062,- pr. mnd. og inkluderer: .
  Fyring og varmtvann, fibernett, kommunale avgifter, forsikringer, drift og vedlikehold.
  Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører, men se regnskapet som er vedlagt under dokumenter i den digitale salgsoppgaven
  Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert opp med 1,5% fra 01.01.2021.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av fibernett (250 Mbps) og er inkludert i husleien. Aksjelaget har også fått en god avtale for beboere som ønsker å bestille TV-tjenester fra Telia: Tv-avtale med 12 kanaler for kr 199,- pr mnd eller 50 kanalpoeng for kr 279,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8500,- pr. år. ink. nettleie/ ? kwh. pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator var formuesverdien for 2020 beregnet til kr 1 094 037,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 938 532,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 41 545,- pr. 31.12.2020.
  Andel fellesgjeld er kr 103 000,- pr. 09.09.2021.
  Total fellesgjeld for aksjelaget er kr 10 528 701,- pr. 01.09.2021 og lånevilkårene er:
  Lån 1:
  Lånenr: OBOS01-98207570044
  Restsaldo: kr 1 656 411,-
  Restsaldo (andel) pr 01.09.2021: kr 16 140,-
  Restløpetid: 15 år 7 mnd
  Terminer pr år: 12
  Kapitalkostnader: kr 105,-
  Flytende rente på 2,60% per 15.09.2021
  Lån 2:
  Lånenr: OBOS02-98207878154
  Restsaldo: kr 4 465 681,-
  Restsaldo (andel) pr 01.09.2021: kr 43 515,-
  Restløpetid: 28 år 9 mnd
  Terminer pr år: 12
  Kapitalkostnader: kr 180,-
  Flytende rente på 2,60% per 15.09.2021
  Lån 3:
  Lånenr: 1OB928-98207366048
  Restsaldo: kr 4 406 609,-
  Restsaldo (andel) pr 01.09.2021: kr 44 368,-
  Restløpetid: 4 år 10 mnd
  Terminer pr år: 12
  Kapitalkostnader: kr 802,-
  Flytende rente på 2,60% per 15.09.2021.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8 995,-
  - Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 625,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 912 620,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 015 620,-
  Av dette beløpet utgjør kr 103 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Bodil Iversen

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Torshovgata 15 aksjelag.
  Det er ikke forkjøpsrett, men styrgodkjenning.
  Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
  Aksjelaget består av 110 leiligheter .
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
  Dugnad må påregnes.
  Det er regler for bruksoverlating/utleie, se vedtektene pkt. 2,3
  Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for de andre beboerne.
  Veldrevet aksjelag med god økonomi.
  Foretatte påkostninger de senere år:
  2020 - 2020 Skifte av vannrør, varmerør og branndører
  2017 - 2017 Radiatorsystem/stigelednings optimaliser, enkelte nye termostater og radiatorer
  2017 - 2017 El-system i fyrrommet oppgradert til dagens standard
  2017 - 2017 Nytt nedgravd søppelsystem
  2017 - 2017 Fibernett tilkobling
  2016 - 2016 Fjernvarmetilkobling med mer Fjernvarmetilkobling, rensesystem varmeanlegg, sanering gammelt anlegg
  2015 - 2015 Oppgradering av oppganger
  2015 - 2015 Nye LED belysningsarmatur i oppganger
  2006 - 2006 Tak og fasaderehabilitering med mer .Vinduer/balkonger overflatebehandlet
  2003 - 2004 Rør og våtromsrehabilitering
  2002 - 2003 Varmtvannsanlegg , utskifting og reparasjon av fyrkjele.
  1997 - 1997 Div. etterarbeider. Skiftet blant annet gelender på balkongene.
  1996 - 1996 Fasader og balkonger, galvsvegger teglforblendet og tileggsisolert
  1985 - 1985 Skiftet vinduer Det er skiftet vinduer noen i 1985, andre i 1993 og 1997
  Planlagte påkostninger:
  Vurderer mulighet for balkonger , dette sees i sammenheng med evt. også skifte av vinduer.
  Skifte av inngangsdører, samt skifte av låssystem til en sky-basert chipløsning.
  Aksjelaget har inntekter (festeavgift) fra Torshov Invest AS og har god økonomi.
  Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier, og styret har 20 dagers frist på å utføre dette. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
  Dokumenter for aksjelaget er ligger under dokumenter i den digitale salgsoppgaven.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.
  Boligen overtas som den er uten ytterliegere vask.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 15 750,-
  Visninger: kr 3.125,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 57-0056/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR57.2156

  Dato

  Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 13:50

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.