Komplett salgsoppgave

Vidars gate 11

7 350 000 kr
79 m²
3 soverom
Velkommen til Vidars gate 11, presentert av Eiendomsmegler Marius Stormfelt v/Krogsveen Sandvika - En rålekker 4-roms aksjeleilighet på 79 kvm i idylliske og meget ettertraktede boområde på Adamstuen/Bolteløkka.
Velkommen til Vidars gate 11, presentert av Eiendomsmegler Marius Stormfelt v/Krogsveen Sandvika - En rålekker 4-roms aksjeleilighet på 79 kvm i idylliske og meget ettertraktede boområde på Adamstuen/Bolteløkka.
Rålekker 4-roms leilighet med enkel adkomst. Rolig bakgate med lite trafikk. Sentral beliggenhet. Bad 2017. Kjøkken 2021.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 350 000 kr
 • Omkostninger
  12 913 kr
 • Totalpris
  7 362 913 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1932
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  2 648 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Vidars gate 11, presentert av Eiendomsmegler Marius Stormfelt v/Krogsveen Sandvika - En rålekker 4-roms aksjeleilighet på 79 kvm i idylliske og meget ettertraktede boområde på Adamstuen/Bolteløkka. Leiligheten er gjennomgående og har store vindusflater som gir mye lys og en luftig atmosfære. Boligen har gjennomgått betydelige oppgraderinger de siste årene, og har en god standard og en meget effektiv planløsning. Blant oppgraderinger kan nevnes baderom nytt 2017, kjøkken nytt ca. 2021, nye gulv og veggflater 2020/21. Det er spesialtilpassede kvalitets plissegardiner til de fleste vinduer. Moderne peisovn i stue fra 2010. Leiligheten har en god takhøyde. 3 soverom med god skapplass. Åpen kjøkkenløsning. Godt med bodplass. Veldrevet aksjelag. Ingen dok.avg. eller forkjøpsrett.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vidars gate 11, 0452 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 217, bruksnummer 456, ideell andel 1/1
Aksjenummer 2A,44-86B,542-584B, Vidarsg 11 AS, organisasjonsnummer 931398806

Innhold

Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm
Bruksareal:
Leilighet 79 kvm
Primærrom:
1. etasje 79 kvm: Entré , 3 soverom , stue/kjøkken , bad.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod og en loftsbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 20.05.2022, utført av Svein Gadderud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre, mur og betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det foreligger TG 2 på følgende punkter:
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter.
- Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er noen fliser med bom. Våtromsentreprenør har avveket fra fallforhold 1:50 i dusjsone da forutsettes dusj i badekar.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad
- Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør i rør- system.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det følger av selgers egenerklæringsskjema:
- Noe skjevheter i gulv på grunn av gammel bygård
- Tidligere svarte flekker bak et skap mot yttervegg på soverom når vi flyttet inn i 2016, utbedret i 2016 og ingen merker etter dette
- Har vært observert rotte i kjeller i 2019, skadedyr firma kontaktet og antar problemet som løst da det ikke har vært observert rotter etter dette.

Standard

Velkommen til Vidars gate 11, presentert av Eiendomsmegler Marius Stormfelt v/Krogsveen Sandvika - En rålekker 4-roms leilighet på 79 kvm i idylliske og meget ettertraktede boområde på Adamstuen/Bolteløkka. Leiligheten er gjennomgående og har store vindusflater som gir mye lys og en luftig atmosfære. Boligen har gjennomgått betydelige oppgraderinger de siste årene, og har en god standard og en meget effektiv planløsning. Blant oppgraderinger kan nevnes baderom nytt 2017, kjøkken nytt ca. 2021, nye gulv og veggflater 2020/21. Moderne peisovn i stue fra 2010. Leiligheten har en god takhøyde. 3 soverom med god skapplass. Åpen kjøkkenløsning. Godt med bodplass. Veldrevet aksjelag. Her er det ingen dok.avg. eller forkjøpsrett.
Høydepunkter:
- Attraktivt boligområde
- Gjennomgående leilighet
- God standard
- Åpen kJøkkenløsning, innredning nytt 2021
- Baderom nytt 2017
- Nye gulv og veggflater 2021
- Moderne peisoven fra 2010
- Romslig takhøyde
- Enkel adkomst
- Alt av fasiliteter rett i nærheten
- 3 soverom
- 2 boder
- Ingen dok. avg. eller forkjøpsrett
- Barnevennlig og rolig enveiskjørt sidegate
Entrè:
Pen og åpen entrè med romslig garderobeløsning.
Stue og kjøkken:
Fra entrèen kommer en rett inn til en åpen og lys stue som gir god plass for møblering med sofa- og spiseseksjon.
Moderne og delikat kjøkkeninnredning fra 2021 i åpen løsning, med glatte fronter, quartz benkeplate, integrert kjøl/fryseskap, integrert oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp med avtrekk. Toppmoderne kjøkkenventilator nedfelt i benk med kullfilter. Et brukervennlig og effektivt kjøkken med god arbeidsflate og masse skapplass.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med.
Soverom:
Boligen har i alt tre gode soverom.
Baderom:
Lekkert baderom nytt 2017, innredet med flis på vegger og nedforet malt himling. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Møbelinnredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og badekar.
Vidars gate 11 er en moderne og delikat leilighet med masse kvaliteter - her bor man i en i stille og rolige sidegate, med "alt" av fasiliteter kun et steinkast unna. Velkommen til visning.

Oppvarming

Varme til radiatorer fra felles anlegg. For øvrig peis i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1930.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 12.06.1930, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på aksjelagets eiendom. Dagboknr 990808, tinglyst 08.03.1932, type heftelse: bestemmelse om adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Diverse

Medfølger ikke boligen:
- Taklampe (pendel) over spisebord
- Bokhylle over seng på barnerom
- Vegglampe på barnerom
- Taklampe på hovedsoverom
- Kombinert Vaskemaskin / tørketrommel

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget stille og usjenert beliggende innerst i en rolig enveiskjørt gate på idylliske Adamstuen/Bolteløkka. Meget sentralt, men samtidig skjermet fra sjenerende trafikk og støy. Leiligheten ligger kun få meter fra Bislett og Adamstuens mangfold av fasiliteter og servicetilbud. Kort vei til Majorstuen og Bogstadveien, samt St. Hanshaugen, Grünerløkka og Frogner. Flere flotte parker i nærområdet som Idioten, Stensparken og St. Hanshaugen. Gangavstand til offentlig kommunikasjon som buss og trikk, en rekke servicetilbud, forretninger, kafeer, restauranter o.l., Høyskolen i Oslo og Tannlegehøyskolen innen kort gangavstand.
Det ligger ellers flere treningssenter i nærområde, som f. eks SATS ELIXIA, i tillegg til Bislett Bad & Trening, samt Bislett stadion. Sistnevnte har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane i proffe omgivelser. Litteraturhuset ligger like i nærheten, slik at også det kulturelle tilbudet er godt ivaretatt.
Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpen Bunnpris, kun 150 meter fra leiligheten. Ellers er det kort vei til Coop Extra, og Coop Mega med ferskvaredisk. Boligen har umiddelbar nærhet til en rekke trendy kaffebarer, populære bakerier og hippe spisesteder, samt gangavstand til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater. I nærområdet finner du et godt utvalg av butikker. På drøye kvarteret når du blant annet Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen og Ullevål. Det er ellers gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høgskolesenteret, Tannlegehøyskolen, Blindern og BI.
Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, hvorav nærmeste trikkestopp er Stensgata som ligger ca. 150 meter fra boligen. Det er gode bussforbindelser fra Bislett ned til bykjernen. Sentrum kan også enkelt nås til fots og med sykkel. Med bil tar det ca. 3 min til Majorstuen, 3 min til Ullevål, 5 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.
Skoler og barnehager:
Eiendommen har gangavstand til Bolteløkka barneskole og Marienlyst ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Fagerborg videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Blindern og Tannlegehøyskolen ligger også i nærområdet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 293,8 kvm som tilhører aksjelaget. Meget fredelig beliggenhet i hyggelig bygård. Her finnes en skjermet bakgård med felles terrasse, sittegrupper, og gode solforhold fra morgen til tidlig ettermiddag. Det er satt opp fine lekestativer til glede for de minste, og plantet fine klatreplanter som slynger seg langs gjerdene. Uteplassen er ellers asfaltert og utstyrt med sykkelparkering.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.9.15, Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
I henhold til reguleringsplan S-2937 datert 01.10.1987 er eiendommen regulert til boligbebyggelse.
Kommuneplan for område er Kommuneplan 2015 og KDP-17 datert 22.04.2009. I henhold til kommuneplanen er arealformålet bebyggelse og anlegg. Kommuneplanen gjelder for hele Oslo kommune og er kommunens overordnede plan. Reguleringsplaner vedtatt etter kommuneplanen vil gjelde foran kommuneplanen ved motstrid. Det samme gjelder reguleringsplaner vedtatt i perioden fra 17.09.14 og fram til kommuneplanen ble vedtatt 23.09.15.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 2 648,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring, kabel-tv/internett, vedlikehold/drift fellesareal, avdrag, renter, gebyrer og kommunale avgifter fellesareal.. Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter. Det er planlagt økning av felleskostnadene med 10% fra juli 2022 (ca. 270 kr pr. mnd.).
Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i husleien. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 3.000,- for 2022. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 1 776 813,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 396 526,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10.814,11,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for aksjelaget er 0,- pr. 31.12.2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 9.088,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.825,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.362.913,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Maja Elisabeth Wilhelmine Grundt Østby og Andreas Møller Frich

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Vidars gate 11 AS.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 13 leiligheter.
Forretningsfører er Borge Forvaltning.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold må ikke holdes uten styrets skriftlige samtykke.
Planlagte påkostninger:
- Oppgradering/utskiftning av soilrør. Planlagt rehabilitering soilrør (strømpe / rør i rør) i tilknytting bad for hele bygården. Dette er ved tatt finansiert med låneopptak i generalforsamling 2022. Pris foreligger ikke enda, men stipulert ti l ca 100.000 pr enhet. Vedtatt at Olimb AS skal stå for rørfornying.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 20.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0104/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.22104

Dato

Sist oppdatert: 24. mai 2022 kl. 11:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.