Solgt: 2 750 000 kr

Store Brevik vei 104

2 750 000 kr
54 m²
2 soverom
Store Brevik vei 104 formidles av Krogsveen.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Store Brevik
Arealeffektiv 3-roms på bakkeplan med vestvendt terrasse. 2 parkeringsplasser. 2 sov og lave FK.
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Omkostninger
  70 092 kr
 • Totalpris
  2 820 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 800 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms selveier med tilbaketrukket plassering på Store Brevik
 • I 1. etasje - trinnfri og enkel adkomst
 • Vestvendt terrasse på cirka 22 kvadratmeter
 • God, velholdt standard fra byggeåret 2012
 • Kjøkkeninnredning fra Norema
 • 2 biloppstillingsplasser på felles parkeringsområde
 • Bredt aktivitetstibud i området
 • Gangavstand til badestrand i Brevikbukta
 • Trygg og kort vei til skole og barnehage
 • Drøye 20 minutters gange til sjarmerende Son sentrum
 • 37 min. med tog til Oslo fra Sonsveien stasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Store Brevik vei 104, 1555 SON
Kommunenummer 3019, gårdsnummer 132, bruksnummer 914, seksjonsnummer 10

Innhold

Totalt bruttoareal: 60 kvm.
Totalt bruksareal: 57 kvm.
Totalt primærrom: 54 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, bad, stue/kjøkken, 2 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
1. etasje: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.06.2020 utført av Takstmann Ståle Frosterød AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Støpt gulv på grunn, antas med isolering og fuktsperre som normalt for byggeåret. Yttervegger av isolert bindingsverk, utvendig trepanel og plater. Takkonstruksjon antas i tre med utvendig taktekking av takstein.
Vinduer med rammer og karmer i tre. Vinduer er datert 2011. Ytterdør i tett utførelse. Terrasseplatting i trekonstruksjoner utenfor stue.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Foringer og lister innvendig side baderom mot gulv har fuktskader og må byttes. TG:3.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
19. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Svar: Ja - Det har vært snakk om at de som bor i andre etasje skal utvide størelsen på verandaen. Dette er en prosess de ikke har startet med enda.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble oppført i 2012 og har i stor grad både overflater og utstyr fra byggeåret i behold, med unntak av noen mindre oppgraderinger utført av nåværende eier som overtok i 2014. Standarden er gjennomgående god og tidsaktuell med liten slitasjegrad.
Moderne er også romløsningen som samler stuen og kjøkkenet i åpen løsning i leilightens vestre del. Stuen er i nyere tid pusset opp med fondvegg av steinfliser bak vedovnen, samt en dekorativ tapet på veggen mellom kjøkkenet og entreen.
Arealet i den åpne løsningen er vel disponert med kjøkkeninnredningen montert i rett vinkel langs innerveggene, til fordel for størst mulig tilgjengelig gulvflate. Kjøkkenets innredning er fra Norema og består av et titalls skap som gir mange oppbevaringsmuligheter. Stekeovn og platetopp med induksjon er integrert, mens oppvaskmaskin er innbygget . Veggflatene over benkene er nylig pusset opp med steinfliser.
Fra stuen er det mulig å gå rett ut på leilighetens private terrasse som sol fra utpå ettermiddagen sommerstid. Her får du fullt utbytte av leilighetens tilbaketrukkede plassering på sameiets vestside, med skogholt som nærmeste nabo i nord. Terrassen er i det hele tatt nærmest innsynsfri og måler cirka 22 kvadratmeter som gir plass til blant annet to sittegrupper.
Leilighetens to soverom vender motsatt vei av stuen og er dermed ikke direkte eksponert for varmende ettermiddags- og kveldssol. Begge er tilgjengelig fra entreen, hvorav barne-/gjesterommet er trukket lengst mulig unna stuen. Begge soverom er i senere tid oppgradert med hendige skyvedørsskap.
Badet er praktisk plassert i umiddelbar nærhet av soverommene og utført med fliser på gulv og vegger. Et ekstra høyskap er satt inn av nåværende eier og gir sammen med servantskap gode oppbevaringsmuligheter for håndklær og baderomsartikler. Badets øvrige utstyr inkluderer dusjhjørne med glassdører, gulvklosett og rør-opplegg til vaskemaskin.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser, parkett, laminat og belegg.
Innervegger: Fliser, tapeter og malte flater.
Himlinger: Takess.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte og profilerte hvite fronter og vitrineskap. Laminerte benkeplater. Fliser på vegger over benker. Nedfelt dobbel stålservant med 1-greps armatur. Integrert platetopp og stekeovn. Innbygget oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med rettprofilerte hvite fronter og heldekkende porselensservant med 1-greps armatur. Veggspeil med overbelysning. Høyskap med glass i front. Dusjhjørne med hånddusj og glassdører. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen varmes opp av elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.08.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3019/132/914/10:
03.09.2012 - Dokumentnr: 715715 - Best. om vann/kloakkledn.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
03.09.2012 - Dokumentnr: 715715 - Bestemmelse om veg
Veirett for brukerne ihenhold til reguleringsplan.
22.05.2020 - Dokumentnr: 2489715 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Krogsveen Moss AS
Org.nr: 992 616 733
Elektronisk innsendt
19.06.2012 - Dokumentnr: 487759 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 10
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 57/684

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Store Brevik vil du bo i et familievennlig nabolag med bare få minutters sykkelavstand til Sons sjarmerende sentrumskjerne.
Skole og barnehage er lett tilgjengelig i nabolaget, begge bare få hundre meter unna. Nærområdets bredde av aktivitetstilbud inkluderer tennisanlegg med hall for innendørs spill, ridesenter, golfbane og svømmehall. Det er også flere treningssentre nærheten, det nærmeste på Cato-senteret som ligger i det utvidede nabolaget. Soon Seilforening har i tillegg et veletablert maritimt miljø. Innerst i Sonskilen ligger en av de større småbåthavnene på denne siden av fjorden som kan være et godt utgangspunkt for utflukter på fjorden. Nærheten til nettopp sjøen gir deg enkel tilgang til flere fine badesteder sommerstid.
Til sentrumskjernen av Son er det knappe 10 minutter med sykkel eller gode fem minutter med bil. Følger du Brevikveien langs vannet passerer du Son Spa som også er en hyggelig møteplass, samt Sonsstranda som er ypperlig for en frisk morgendukkert og solbading på svaberget. Enda nærmere er den barnevennlige OBOS-stranden med gressbakke.
Sentrum av Son er kjent for å være en sommeridyll med sørlandspreg og har et godt utvalg restauranter og butikker, et rikt maritimt miljø samt flere gallerier og utstillinger av ulike størrelser. Sentrum har også et godt tilbud innenfor helse som lege, tannlege og apotek i sentrumskjernen. Flere dagligvareforretninger i nærområdet gjør det enkelt å utføre hverdagslige innkjøp.
Son og Store Brevik har en sentral beliggenhet på Østlandet, med den flotte skjærgården rett utenfor og praktisk pendleavstand til Oslo. Av- og påkjøring til E6 ved Tegnebyholtet er ikke mer enn syv minutter unna og kjøretiden videre til Oslo er cirka 35 minutter utenom rushtid.
Ved E6 ligger Sonsveien stasjon som etter den pågående utbyggingen av Follobanen vil få redusert reisetid til Oslo S fra dagens 37 minutter. Til stasjonen kan du ta 540-bussen som har timesavganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen. For øvrig kjører du til Moss med ferge til Vestfold på cirka 15 minutter, og til svenskegrensen på omlag tre kvarter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 944,4 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer 2 merkede parkeringsplasser på sameiets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Vestby kommune datert 20.05.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan under arbeid Store Brevik med status planlegging igangsatt. Reguleringsplan Store Brevik IV med formål bolig/forretning og frisiktsone, vedtatt 22.03.1999 med plannr.0015. Reguleringsplan Brevik Senter Felt N med formål bolig/forretning, parkbelte i industriområde og frisiktsone, vedtatt 17.06.2002 med plannr.0107. I tillegg omfattes eiendommen av kommuneplan KPLAN2019 med formål boligbebyggelse fremtidig og boligbebyggelse nåværende, vedtatt 18.03.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1 800,- pr. mnd.
Fellesutgiftene dekker bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter (kun renovasjon), kabel-tv (kun grunnpakke), strøm fellesareal, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
I tillegg må seksjonseier betale kommunale avgifter på kr 6 382,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 818 402,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 946 247,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 957,- pr.31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr.22.05.2020
Sameiet har ingen fellesgjeld iht. brev fra forretningsfører datert 22.05.2020.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.820.092,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Store Brevik vei boligsameie, med sameiebrøk 57/684.
Sameiet består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan bruker av seksjonen holde dyr dersom gode grunner taler for det. Det henvises for øvrig til sameiets vedtekter.
Foretatt påkostninger de senere år:
Rengjøring av fasader.
Planlagte påkostninger:
Fortsette med rengjøring av fasader.
Sjekke pris på nye verandaer og søppelhus.
Kjøper skal ikke godkjennes av sameiets styre, men eierskiftemelding skal oversendes Vansjø BBL for registrering av eierskifte.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0174/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20174

Dato

Sist oppdatert: 16. september 2020 kl. 09:41

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.