Solgt: 2 680 000 kr

Vesthellinga 52

2 300 000 kr
78 m²
2 soverom
Leiligheten i Vesthellinga 52 formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Kallum
Gjennomgående 3-roms med vestvendt balkong og sjøgløtt. Pusset opp i 2017. I 2. etasje - heis i bygget. Fredelig nabolag
 • Prisantydning
  2 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  129 102 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 810 234 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  78 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 622 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 3-roms andelsleilighet på Kallum
 • Pusset opp i 2017, inkludert nye gulv
 • Ny vask, badekar og klosett på bad i 2017
 • Sikringsskap oppgradert med automatsikringer
 • Kjøkken antatt fra byggeår, noe modernisert
 • Vestvendt balkong med sjøgløtt og sol fra tidlig ettermiddag sol solnedgang sommerstid
 • Bod innvendig samt ute på balkongen
 • Bare andelseiere i boligbyggelaget, som er over 50 år, pensjonister og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere.
 • Nærhet til vakre turområder i Ryggelandet
 • Kort vei til sjøen, badestrand, nærbutikk og bussholdeplass
 • Få minutter til Moss sentrum med buss, bil eller sykkel

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vesthellinga 52, 1526 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 194, bruksnummer 250, ideell andel 1/1
Andelsnummer 18, Utsikten Borettslag A/l, organisasjonsnummer 848588482

Innhold

Totalt bruttoareal: 87 kvm.
Totalt bruksareal: 82 kvm.
Totalt primærrom: 78 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré, bad, stue, kjøkken, 2 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
2. etasje: Bod.
I tillegg medfølger det 1 bod på veranda.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. verdi- og lånetakst:
Lavblokkbebyggelse oppført i 1985. Fasader med liggende trekledning. Saltak tekket med takstein. Vinduer med ramme og karm i tre med 3-lags isolerglass.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
Eiendommen selges fra dødsbo. Ingen av arvingene har bodd i leiligheten og er heller ikke godt kjent med forholdene i borettslaget. Interesserte bes befare eiendommen med fagkyndig, evt kontakte borettslaget eller Vansjø Boligbyggelag direkte for opplysninger som kan være av betydning for budgivning eller kjøp av leiligheten.
Verdi- og lånetakst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble i 2017 påkostet med blant annet nye gulv og oppussing av øvrige overflater, samt modernisering av sikringsskapet med automatsikringer.
Romløsningen er uendret og gjennomgående, med balkong orientert i vestlig retning. Balkongen har både vidstrakt utsikt, gløtt av fjorden inkludert, og sol fra midt på dagen frem til solnedgang sommerstid. Balkongen er oppmålt til cirka 14 kvadratmeter inkludert en uisolert bod. Det er for øvrig montert markise som solskjermer både balkongen og stuen etter behov.
Store vinduer i stuens vestvegg fremmer gode sol- og lysforhold også innendørs, spesielt på ettermiddag og kveld. Det er for øvrig god plass til både en sofagruppe, et spisebord for fire eller flere og ulike oppbevaringsmøbler i stuen.
Et mindre spisebord kan finne sin naturlige plass foran vinduet på kjøkkenet, som vender mot solens gang på morgen- og formiddag. Kjøkkenets skapinnredning antas å være fra byggeåret og noe oppgradert i nyere tid. Innredningen er funksjonell, har gode oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk samt rør-opplegg til oppvaskmaskin.
Leilighetens to soverom vender i likhet med stuen og kjøkkenet hver sin vei i den gjennomgående romløsningen. Barne-/gjesterommet er trukket lengst mulig unna stuen og har vindu mot svalgangen. Hovedsoverommet er tilgjengelig rett fra stuen og har i tillegg egen forbindelse direkte til badet. Begge soverom er av gode størrelser til sine respektive formål, spesielt hovedsoverommet.
Badet ble i 2017 oppgradert med nye overflater på gulv og vegger, henholdsvis belegg og tapet som er malt. Badet ble samtidig påkostet med ny servant, nytt klosett og nytt badekar som også har dusjmulighet. Varmtvannsberederen står innerst i ett av badets hjørner, delvis skjult av en liten benk som kan benyttes til bretting av klær. Rør-opplegg til vaskemaskin er plassert i samme hjørne.
Overflater og innredninger:
Gulv: Belegg på bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Malte tapeter.
Himlinger: Malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte grønne fronter og laminerte lyse benkeplater. Stålbeslag med 2 kummer og 1-greps armatur. Plater på vegger over benker. Avtrekksventilator. Rør-opplegg til oppvaskmaskin. Komfyrvakt.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med 1-greps armatur. Veggspeil med overbelysning. Høyskap med glatt hvit front. Badekar med veggmontert armatur og hånddusj. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin. Varmtvannsbereder.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.10.1985. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Komfyrvakt medfølger ikke. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap (kombi) på kjøkken medfølger leiligheten.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og ettertraktet boligområde ved Kallum i tidligere Rygge kommune. Her bor du med nærhet både til de fleste hverdagslige fasiliteter og til det vakre Ryggelandet med en rekke turmuligheter.
Kort vei er det også til Festestranda som har fin utsikt over fjorden og er et deilig sted for bading i fjorden. Sommerstid er den sjarmerende kaféen Bryggerhuset på Kallum Søndre et koselig sted for en liten timeout, og på Dyhre Gartneri like nedenfor opplever du botanisk terapi i mengder. Verdt gjentatte besøk er for øvrig også sommerperlen Larkollen med svaberg, flere badestrender og spisesteder.
Hverdagslige innkjøp kan du enkelt gjennomføre ved nærbutikken som er innenfor gangavstand. Flere og bredere shoppingmuligheter finner du ved handelsområdet rundt Varnaveien som blant annet har en rekke kjedetilknyttede varehus samt Rygge Storsenter.
Skal du til byen, kan du ta bussen som passerer i Ekholtveien og tar deg ned til sentrum på cirka 10 minutter. Bussen passerer også forbi togstasjonen som har hyppige avganger mot hovedstaden og en reisetid som i dag er på cirka 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 909 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkering skjer på borettslagets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 24.08.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Kallum Søndre med formål jord- og skogbruk og boliger, vedtatt 06.09.1984 med plannr.M43. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommuneplan Høyden-Varnaveien med formål boligbebyggelse nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene dekker bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, årsavgift tv, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, strøm fellesareal, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 164
Avdrag kr 295
Driftsutgifter kr 3.163,-
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 609 515,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 194 254,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33 194,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 129 102,- pr. 26.08.2020.
Opplysninger om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,52 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 459,-, hvorav renter utgjør kr 164,- og avdrag utgjør kr 295,-.
Lånets løpetid: 2049.
Lånenr. NIBOR 023141.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.430.234,-. Av dette beløpet utgjør kr 129 102,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-. Dette faktureres direkte fra Vansjø bbl.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dag Robertsen, Ane Robertsen og Jon Robertsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Utsikten Borettslag A/l.
Borettslaget består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger..
Foretatt påkostninger de senere år:
Nyinnstallering av ringesystem til dørklokken i 2 etasje.
Anskaffet og skiftet ny heis.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Bare andelseiere i boligbyggelaget, som er over 50 år, pensjonister og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.850,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0275/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20275

Dato

Sist oppdatert: 03. desember 2020 kl. 23:01

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.