Solgt: 3 840 000 kr

Brånåslia 5

3 890 000 kr
80 m²
2 soverom
Velkommen til Brånåslia 5 - På attraktive Brånåsen på Skedsmokorset
Attraktiv hjørneleilighet beliggende på Brånåsen| Trappefri adkomst med heis| Solrik balkong| Garasjeanlegg i kjeller
 • Prisantydning
  3 890 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  96 112 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 937 244 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 905 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Krogsveen ønsker velkommen til Brånåslia 5! Brånåslia 5 er en pen og gjennomgående 3-roms med god planløsning og stor balkong. Merk deg følgende med denne boligen:
 • Stor felles takterrasse
 • Oppvarming og strøm inkl. i felleskostandene
 • TV og Internett inkludert i felleskostnadene
 • Parkering i felles parkeringskjeller
 • God planløsning og hjørneleilighet
 • Stor innvendig bod, samt to utvendig boder
 • Umiddelbar nærhet til bussholdeplass og dagligvareforretning Velkommen på visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Brånåslia 5, 2019 SKEDSMOKORSET
  Kommunenummer 3030, gårdsnummer 39, bruksnummer 28, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 45, Brånåstunet borettslag, organisasjonsnummer 993 872 091

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 92 kvm
  Totalt bruksareal: 84 kvm
  Totalt primærrom: 80 kvm
  Primærrom:
  Bad, entré, kjøkken, stue og 2 soverom. : 80 kvm
  I tillegg til bod inne i leiligheten på 4 kvm disponerer leiligheten en bod på balkongen og en i kjelleren.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.09.2020 utført av Stigen Boligtakst AS.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og bærende konsruksjon i betong. Over grunnmur har bygningen yttervegg av bindingsverk i tre og betong. Utvendig fasadekledning består av ytterpanel. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran (Ikke besiktiget) Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering fra byggeår.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter som har fått TG2 fra takstmann:
  -Fliser på balkong, Stort sett normal slitasje men ble observert bom på flere fliser og utbedring bør påregnes.
  -Gulv på bad med tanke på alder og normal forventet levetid.
  -Det er registrert hull i flis i dusjsonen etter tidligere festeanordning med mulig punktert membran. TG2 er gitt med tanke på alder og normal forventet levetid. Det gjelder vegger på bad. Det anbefales at det gjøres tiltak i samråd med rørlegger/flislegger ifht. hull etter tidligere festeanordning.
  Det er påvist forekomst av skjegg/sølv kre i blokka i ettertid. Pelias jobber med å kartlegge situasjonen. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Innvendig overflater:
  Gulv: Parkett og fliser.
  Vegger: Malte og flislagte.
  Entré:
  Velkommen inn! Koselig gang med mulighet til oppbevaring.
  Bad:
  Lyst flislagt bad på 5,4 kvm med varme på gulv og opplegg til vaskemaskin.
  Stue:
  Stor stue på ca 28 kvm med utgang til balkong. Stuen har åpen løsning mot kjøkkenet, men rommene er samtidig godt adskilt.
  Kjøkken:
  Kjøkken med plass til spisebord. Lyse og tidløse fronter på innredningen.
  Kun integrerte hvitevarer følger boligen. Hvitevarene overtas i den stand de var ved besiktigelse og det gis ingen garanti utover dette.
  Soverom:
  Boligen har 2 lyse soverom på hhv. 8 og 12,6 kvm.
  Uteområde:
  Borettslaget har opparbeidet et stort og pent uteområde og har umiddelbar nærhet til lekeområde. Balkong er på ca 16 kvm og er belagt med plastfliser.
  Selger opplyser om følgende vedlikeholdshistorikk:
  - Malt stue, gang og inngangsdør

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming med enkelte panelovner og gulvvarme på bad.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.07.2009.
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
  - Noe asfalt arbeid.
  - Noe beplantning.
  - Noen lekeplasser.
  Før ferdigattesten kan gis må følgende være utført:
  - Det skal foreligge uttalelse/godkjennelse fra kommunalteknisk avdeling for VA - løsning.
  - Støyskjerming skal være dokumentert ivaretatt i prosjektet, ref. reguleringsbestemmelse §§ 3.6 og 3.7
  Det er uklart om dette er utført. Ansvaret for dette påhvilte utbygger.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst fire servitutter på borettslagets eiendom.
  Dagboknr 16142, tinglyst 24.9.2004, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett og vann/kloakkledning - Eiendommen gnr. 39, bnr. 423 har rett til adkomstvei over gnr. 39, bnr. 424 frem til Brånåsveien og har rett til å vedlikeholde vann, avløp og strøm.
  Dagboknr 564352, tinglyst 16.11.2006, type heftelse: Erklæring/avtale - Driftsavtale som gjelder flere enheter. Hellvik Hus Romerike Eiendom AS v/Frøyatun Borettslag kan fritt koble seg til Skedsmo Eiendomsutvikling sitt ledningsanlegg for vann og avløp. De er ansvarlig for drift og vedlikehold av anlegget, kostnadene fordeles av brukerne som er tilknyttet pumpestasjonen og dennes ledningsnett. De drifter anlegget frem til det etableres selvfall og pumpestasjonen blir frakoblet.
  Dagboknr 03.03.2008, tinglyst 184694, type heftelse: Erklæring/avtale - HAFSLUND NETT AS har rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon. Servitutten omhandler både Hafslund som netteiers rettigheter og plikter og grunneiers rettigheter og plikter i tillegg til bestemmelser om erstatning, alminnelige bestemmelser og særskilte avtalebestemmelser.
  Dagboknr 02.04.2009, tinglyst 241726, type heftelse: Erklæring/avtale - Erklæring om adkomst, bruk og kostnadsdeling
  Servitutten omhandler ni punkter som blant annet innebærer bruk av arealene, fordelingsnøkkel for vedlikehold, bruk og ansvar, forvaltning, fellesorgan osv.
  Servituttene vil følge eiendommen og er innhentet av megler.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune. Det er sentralt plassert midt mellom Oslo og Gardermoen.
  Skedsmokorset har et godt kollektivtilbud, og bussholdeplass er kun en kort gåtur unna. Olavsgaard er et sentralt knutepunkt for videre ferdsel i alle retninger og ligger i noen få minutters avstand med kollektivt. Der er det også innfartsparkering.
  Fra eiendommen er det gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
  Området har også nærhet til fotballbane, ballbinge, lekeplasser, idrettshall, svømmehall, skiløyper, alpinanlegg, treningssenter, samt flotte tur og friluftsområder i Romeriksåsen sommer som vinter. Golf kan du spille på Hauger golfbane eller i Lillestrøm.
  Gangavstand til daglivarebutikken Coop Extra. Skedsmo Senter ligger i kort avstand der du finner alt du trenger i hverdagen, med blant annet matbutikk/post i butikk, apotek, klesbutikker, skobutikk, interiør/møbelbutikker, kafé, frisør, helsetilbud etc. Skedsmokorset har en ideell beliggenhet i forhold til Lillestrøm, Jessheim, Strømmen, Lørenskog og Oslo som ligger godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Strømmen storsenter ligger en kjøretur unna på ca. 10 min og er foretrukket av mange til shopping. Senteret er i dag Norges største kjøpesenter og fremstår som landets mest innholdsrike med over 200 butikker.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 7 256 kvm som tilhører borettslaget.

  Parkering

  Følger en parkeringsplass i felles garasjekjeller.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for 39/28 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.01.2004.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4.905,- pr. mnd. og inkluderer:
  - TV og bredbånd.
  - Forretningsførsel
  - Felles bygningsforsikring
  - Kommunale avgifter
  - Eiendomsskatt
  - Vaktmestertjenester
  - Energi - Oppvarming og strøm
  - Drift og vedlikehold
  - Nedbetaling av fellesgjeld
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Energi 1.133,-
  Felleskostnader 3.578,-
  Kapitalkost. lån 1 OBBK01 cirka 194,-
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 1 160 403,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 177 450,80.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 6 205,- pr. 31.12.2019
  Andel fellesgjeld er kr 96.112,- pr. 17.03.2020
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 51.313.967,- pr. 18.08.20 og lånevilkårene er:
  Lånenr: OBBK01-98207476552
  Restgjeld: kr 39.270.899,-
  Rentebetingelser: Flytende rente 1,58 %
  Lånets løpetid: 29 år og 4 mnd.
  Andel saldo: kr 53.454,-
  Lånenr: OBBK02-98207476560
  Restgjeld: kr 10.190.525,-
  Rentebetingelser: Flytende rente 1,58 %
  Lånets løpetid: 29 år og 7 mnd.
  Andel saldo: kr 0,-
  Lånenr: OBBK03-98207650110
  Restgjeld: kr 1.852.543,-
  Rentebetingelser: Flytende rente 1,58 %
  Lånets løpetid: 17 år og 3 mnd.
  Andel saldo: 42.658,-
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 53.454,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr cirka 194,-. Innbetalingsfrist innen 01. april og 01. oktober.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 3.987.244,- Av dette beløpet utgjør kr 96,112,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Sara Azhar Salih

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Brånåstunet borettslag.
  Borettslaget består av leiligheter.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
  Dugnad samt trappevask må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, men dersom husdyrhold er til betydelig sjenanse for andre beboere kan styret fatte vedtak i enkeltstående tilfelle om at husdyr nektes. Hundeeiere bed påse at hunder ikke gjør sitt fornødne på fellesarealer.
  Det er oppdaget skjegg/sølv kre i blokka og dette er under utbedring av Pelias i regi av borettslaget.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.
  Borettslaget er tilknyttet NBBLs sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
  innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 35.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 16.500,-
  Visninger: kr 1.500,- for 3 visninger
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 59-0097/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skedsmokorset
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR59.2097

  Dato

  Sist oppdatert: 28. april 2021 kl. 12:49

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.