Solgt: 6 050 000 kr

Kirkeveien 102 B

5 700 000 kr
72 m²
2 soverom
Velkommen til Kirkeveien 102 B - D
esignet av concept designeren Hans Petter Johansen fra In-Retaildesign
Kjetil Kraabøl
Presenteres av
Kjetil Kraabøl
Majorstuen
Lys og moderne 3-roms selveier i 7. etasje. Balkong med fantastisk utsikt og sol hele dagen. Peis i stuen. Heis
 • Prisantydning
  5 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  82 865 kr
 • Omkostninger
  145 892 kr
 • Totalpris
  6 278 757 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  1935
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 692 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen inn i en fantastisk lys og luftig 3-roms selveier på Majorstuen/Marienlyst. Dette er en leilighet med det meste du kan ønske deg i en bolig! Her ligger du usjenert og fritt til, samtidig som du bor svært sentralt. Leiligheten er designet av concept designeren Hans Petter Johansen fra In-Retaildesign. Verdt å merke seg:
 • Beliggende i 7. etasje
 • Heis
 • Kjellerbod på ca. 4 kvm
 • Fyring og varmtvann inkludert
 • 2 soverom på ca. 9 og 8 kvm
 • Solrik sørvestvendt balkong
 • Sentral beliggenhet på Majorstuen
 • Park som nærmeste nabo
 • Kort vei til garasjeanlegg under Marienlystparken

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kirkeveien 102 B, 0361 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 46, bruksnummer 50, seksjonsnummer 51

Innhold

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm
Primærrom:
Entré, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.: 72 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.07.2020 utført av Rana Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Grunnmur i betong. Støpte betongdekker med antatt oppforet tregulv. Bærende konstruksjon i betong innfelt med murverk, utvendig med pusset og malt fasade. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med papp.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 av takstmann:
- Entrédør grunnet alder (Denne er planlagt utskiftet)
- Overflater på bad grunnet alder og slitasje.
- Luftbehandling (naturlig ventilasjon)
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger opplyser i egenerklæringsskjema at vaskemaskinen på bad er defekt og at ny frysedør på kjøleskapet vil bli montert før salget.

Standard

Velkommen inn i en fantastisk lys og luftig 3-roms selveier på Majorstuen/Marienlyst. Dette er en leilighet med det meste du kan ønske deg i en bolig! Her ligger du usjenert og fritt til, samtidig som du bor svært sentralt. Leiligheten har slette malte vegger. Gulv er belagt med heltre furu, sisalteppe på ett soverom og fliser på bad.
Helsparklet og listfrie malte flater. Nedsenket himling med utstrakt bruk av downlights i alle rom. Elko Pluss stikkontakter og dimmere i alle rom. Alt av elektrisk anlegg er skjult.
Entré:
Når du kommer inn i leiligheten møter du en romslig entré med inngang til bad, 2 soverom og gang videre inn til stuen. Entréen har plass til oppheng av klær, samt en romslig skyvedørsgarderobe med speildører.
Stue:
Stuen i leiligheten oppleves svært lys og luftig. Store vinduer og mye sol. I hjørnet av stuen står en sjarmerende åpen peis som gir god varme og hygge utover vinteren. Stuen har god plass til stor sofagruppe. Fra stuen er det utgang til balkong med flott utsikt ned mot sentrum. Balkongen vender sørvest og har sol store deler av dagen.
Kjøkken:
Kjøkkenet er tilknyttet stuen, men skilles fint av med en halvøy. I tillegg til svært stor kjøkkenbenk og godt med skap er det plass til spisebord. Kjøkkenet er fra Kvik og består av glatte formpressede og høyglanspolerte fronter, benkeplate i stein/kompositt, underlimt oppvaskkum med Vola blandebatteri, flislagt bakvegg, frittstående dobbel kjøl/frys og ellers integrerte hvitevarer fra Siemens. Alle hvitevarer medfølger.
Bad:
Romslig flislagt bad med varmekabler. Badet består av Takdusj fra Hans Grohe med Vola blandebatterier. Arkitekttegnet baderomsinteriør med Corian benkeplate og 2 servanter med Vola blandebatterier.
Hovedsoverom:
Det største soverommet er på ca. 9 kvm. Her er det plass til dobbeltseng, store garderobeskap og arbeidspult. Rommet er tilknyttet entréen.
Soverom 2:
Det andre soverommet er på ca. 8 kvm. Også her er det plass til både dobbeltseng og romslig garderobe. Rommet fikk nytt sisalteppe i 2018.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbårne radiatorer. elektriske varmekabler i bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1934. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Iht. de originale byggetegningene fra 1933 var leilighetens planløsning tenkt annerledes enn dagens løsning. Selve bygningen, heisrommene og pipeløpene er bygd og plassert annerledes i dag enn hva tegningene viser, og det kan dermed antas at alle endringene ble gjort ved byggeår. Eiendommen ble seksjonert i 1983. Etter dette har kjøkken blitt flyttet til tidligere hovedsoverom, og vegg mellom kjøkken og stue har blitt åpnet opp. Bad har blitt utvidet inn i tidligere bod. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/46/50/51:
27.04.1934 - Dokumentnr: 901904 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:46 Bnr:50
Gjelder denne registerenheten med flere
17.07.2020 - Dokumentnr: 2760578 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
22.09.1983 - Dokumentnr: 27145 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 51
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 69/3842
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 60 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. All utleie eller bruksoverlating skal meldes til forretningsfører med kontaktinformasjon på leietakere.

Diverse

I følge opplysninger gitt av selger er følgende gjort i leiligheten:
- 2006: Nye vinduer.
- 2007/2008: Innvendig modernisert og pusset opp inkludert fornyelse av bad/wc og kjøkken. Nytt elektrisk anlegg inkludert utskiftning av innvendig ledningsnett, nye radiatorer samt fornyelse av alle overflater.
- 2008: Originale gulv i furu slipt og behandlet.
- 2014: Satt opp ny Pax skyvedørsgarderobe med innredning fra IKEA på soverom 2.
- 2014: Sisalteppe ble lagt på soverom 1.
- 2014: Byttet til lysdempende lameller i soverom 2.
- 2020: Delvis malte flater innvendig samt balkong.
Følgende medfølger ikke boligen:
- Taklampe i entré
- Lysekrone på kjøkkenet
- Tv-seksjon i stue (kan avtales)

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kirkeveien 102 B ligger sentralt, men tilbaketrukket til, med nærhet til det meste hovedstaden har å by på. Området består hovedsakelig av kvartalsbebyggelse med gårder fra perioden 1900-1950. Kirkeveien ble anlagt som gate i 1855 i forbindelse med at Vestre Aker kirke ble bygget og bærer også navnet sitt av den grunn.
Meget attraktiv og sentral beliggenhet i Kirkeveien. Boligen ligger fint til i 7. etasje med gangavstand til en av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate. I området finner du også hyggelige fortauskaféer og velkjente restauranter som Nodee, Cru og Delicatessen.
Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Rett utenfor døren finner du Marienlystparken med store grøntområder, idrettspark og minigolfanlegg. For øvrig kort vei til anerkjente Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsanlegget og frodige Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, beplantning og grøntanlegg i særklasse. Ellers gangavstand til sjarmerende Stensparken og St. Hanshaugen park.
Majorstuen kan også skilte med Colosseum Kino, lekeplasser, fotballbaner samt tennis- og idrettsanlegg. Området har gode velvære- og treningstilbud innendørs med Elixia Colluseum, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia i Majorstuveien. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann med milevis av turløyper sommer som vinter. Kun to minutters gange fra leiligheten har du Fagerborg Delicatesse matbutikk med ferske grønnsaker og andre delikatesser.
Gode kollektivmuligheter fra Kirkeveien med lokalbuss nr. 20, 22, 25 og 28 samt Flybussekspressen F1. Fem minutters gange til Majorstukrysset med trikkelinjene 11, 12 og 19 og alle T-banens linjer. I tillegg er det kun 4 minutter til holdeplassen Ullevål Sykehus hvor du finner 17 og 18 trikken som tar det til Grünerløkka.

Adkomst

Adkomst fra Wilhelm Færdens vei, stille og lite trafikkert gate, med innkjøring fra Blindernveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere universitet og høyskoler innen rekkevidde. Gangavstand til bl.a. Oslomet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus), Veterinærhøgskolen, Politihøgskolen, Tannlegehøgskolen, Lovisenberg diakonale høgskole m.m. God offentlig tilknytning til øvrige studiesteder som f.eks. Universitet i Oslo v/Blindern, Høyskolen Kristiania og Handelshøyskolen BI.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 578,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i deler av dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Leiligheten ligger innenfor vedtektsfestet område som kan kjøpe garasjeplasser under Marienlystparken. Her er det jevnlig plasser for salg til priser rundt kr 350-450.000,-.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det opplyses om følgende plansak i området. Regulering og utbygging av NRK Marienlyst.
Saksnummer: 201718902
Saken gjelder: Bjørnstjerne Bjørnson plass 1 NRK
Se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201718902 for mer informasjon.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.692,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann a-konto, kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjenester, felles forsikring, betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel og generell drift og vedlikehold.
A-konto fyring: Fyring blir belastet etter faktisk forbruk og avregnet 1 gang pr. år. Fyringsperioden er fra 01.07. til og med 30.06. året etter. Ved eierskifte i perioden vil fyringsoppgjøret bli
ettersendt selger som betaler for sin periode.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Renter og avdrag: kr 562,-
Akonto fyring kr 658,-
Kabel-TV og bredbånd kr 359,-
Andel felleskostnader etter eierbrøk kr 2 113,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2.300 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Leilighetene har en grunnpakke med 16 kanaler og 75 mbit internett. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.378.924,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4.964.125,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25.419,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 82 865,- pr. 31.12.2019
Total fellesgjeld for sameiet er kr 7.169.417,- pr. 26.06.2020 og gjelden er fordelt på to ulike lån. Fordelingen er som følger:
Lån 1:
Restsaldo: kr 4.247.593,-
Restløpetid: 11 år
Rente: 3,30% flytende
Lån 2:
Restsaldo: kr 2.921.824,-
Restløpetid: 16 år
Rente: 3,30% flytende
Begge lånene er et administrativt IN-lån med mulighet for å løse inn sin andel etter brøk etter gitte bestemmelser.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.845.892,-.
Av dette beløpet utgjør kr 82 865,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonnummer. Kun rettshjelspdekning koster kr. 7.100,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Philip Huser

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Kirkeveien 102, med sameiebrøk 69/3842.
Sameiet består av 60 seksjoner.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Det er ikke tillatt å grille på balkongene.
Styrets hjemmeside: kirkeveien102.no
Foretatt påkostninger de senere år:
2017
Den gamle oljetanken i fyrrommet ble sjekket og spylt. Skiftet 4 Heiser. Canal Digital/Telenor overtok som leverandør av bredbåndtjenester i 2. kvartal.
2016
Infratek AS foretok stikkprøvekontroll av de elektriske anleggene i leilighetene. Feil/mangler ble rettet. Spyling av innvendige avløpsrør i oppgang C og D. Arbeidet Utført av Gravco A/S.
Utskifting av alle fire heisene. Arbeidet utført av Schindler Stahl AS.
2015
Kloakkledningen under bygget kamerainspisert, spylt og rengjort. Arbeidet utført av Gravco AS. Ny rulle/strykemaskin kjøpt til vaskeriet. Montert branndør i vaskeriet. Pålegg av Brann- og redningsetaten. Utbedring av heisene i henhold til pålegg fra Heiskontrollen. Arbeidet utført av Schindler Stahl AS.
Plombert vinduene i trappeoppgangene. I de to nederste etasjene er ett av vinduene sikret med barnelås.
Skiftet dørpumper i ytterdørene. Montert brannslukningsapparat i vaskeri, fyrrom og trappeoppgangene. Arbeidet utført av Norsk Brannvern.
2014
Revet søppelskur på gårdsplassen. Nye containerskap levert av Total Holding, Fredrikstad. Rehabilitering av trappen til Kirkeveien.
Rensing av luftekanaler i samtlige seksjoner. Pipene feiet. Inngikk bredbåndavtale med GET. Montert automatisk slamrenseanlegg i fyrrommet.
2013
Nytt callinganlegg montert. Inngått treårige avtale med Norsk brannvern om årlig kontroll av brannvernutstyr i seksjonene. Vegger og gulv i vaskeriet malt. Innkjøp av en ny vaskemaskin. Gjenmuring av kjellervinduene mot gårdsplassen. Ventiler montert. Støpt nye fundament og lagt skifer på reposene foran inngangsdørene. Montert nye låssylindere til inngangs- og kjellerdører.
2011
Totalrehabilitering av bygningen påbegynt 2. kvartal. Nytt tak, nye rømningsveier i åttende etasje, nye verandaskiller, nedløpsrør med varmekabler, nye inngangsdører og baldakiner med Led-lys montert.
Planlagte påkostninger:
Styret planlegger å skifte ut røranlegget på sikt, men det foreligger p.t. ingen konkrete planer om det. Styret har også vedtatt at inngangsdørene til leiligheten skal skiftes.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0157/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.19157

Dato

Sist oppdatert: 16. desember 2020 kl. 10:29

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.