Solgt: 3 220 000 kr

Sletteløkka 21A

3 000 000 kr
67 m²
2 soverom
Velkommen til Sletteløkka 21A!
3-roms topp- og endeleilighet på Linderud med buss og t-bane i umiddelbar nærhet samt parkeringsplass - Oppussingsbehov!
 • Prisantydning
  3 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  69 000 kr
 • Omkostninger
  76 342 kr
 • Totalpris
  3 365 342 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 591 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sletteløkka 21A, en topp- og endeleilighet med sentral beliggenhet på Linderud. Boligen har en praktisk planløsning, balkong, parkering og fyring inkludert for å nevne noe. Leiligheten bærer preg av slitasje og anses som et oppussingsobjekt. Noen høydepunkter:
- Balkong
- Selveierleilighet
- Øverste etasje
- Hjørneleilighet
- Parkeringsplass
- Romslig loftsbod
- Fellesvaskeri i kjeller
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
Velkommen til visning - husk påmelding!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sletteløkka 21A, 0597 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 89, bruksnummer 11, seksjonsnummer 384, ideell andel 1/1

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong/murkonstruksjoner.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Rommet har behov for total fornying. På befaringsdagen ble det påvist muggvekst på bad, dette kan ha sammenheng med redusert/tettet ventilasjon. Vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet, konsekvens er usikker restlevetid. Det er ikke mulig ved visuell kontroll å verifisere om slukmansjett/ membran er benyttet eller om monteringen er korrekt. Totalrenovering må påregnes.
- Kjøkken har fått TG2 grunnet slitasjegrad/skader på kjøkkeninnredning. Anbefalt alder på vann og avløpsrør er passert. Stedvis noe sprekker i fuger på gulv samt noe avflassing av maling i tak.
- TG2 er gitt innvendige flater og ventilasjon i leiligheten da de bærer preg av alder/slitasje.
- Vannrør, varmeanlegg (radiatorer) og avløpsrør i boligen har fått TG2 grunnet alder og usikker restlevetid.
- TG3 er gitt det elektriske anlegget da det stedvis er noen løse ledninger og ufagmessige koblinger samt berøringsfare.
- Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt, gitt TG3.
- Vinduer har fått TG2 da de bærer preg av slitasje og elde. Vinduene er fra 1986. Det er ikke observert synlige skader av større betydning. Forøvrig skade på entrédør og høy slitasje på balkongdør.
Boligen anses som et oppussingsobjekt preget av slitasje og dårlig vedlikehold.
Det er tidligere påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten. Dette ble utryddet via mannskap fra firma iflg. selger. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Sletteløkka 21A, en selveierleilighet beliggende på hjørnet i 4. og øverste etasje med balkong og parkeringsplass. Leiligheten bærer preg av slitasje og har dermed oppussingsbehov. Boligen har forøvrig en fin planløsning med entré, to soverom, kjøkken, stue og bad og det er kort vei til offentlig kommunikasjon ved buss og t-bane.
Boligen ønsker deg velkommen med en lys entré hvor det er plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg skoene. Herfra har du tilgang og oversikt over alle rommene i leiligheten.
Kjøkkenet er slitt og utskiftning/oppgraderinger må påregnes. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, benkeplate i laminat og nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål for å nevne noe. Fliser på gulv.
Badet er i dårlig stand og har behov for total fornying. Det er dog flislagt gulv samt flislagte og malte vegger samt dusjkabinett med glassdører og dusjarmatur for å nevne noe. Frittstående toalett.
Stuen er romslig med god plass til både sofa- og spisegruppe. Da dette er en hjørneleilighet får en godt med naturlig belysning. Fra stuen er det utgang til en sydøstvendt balkong på ca. 3 kvm.
Leiligheten har to soverom. Begge soverommene har god plass til både seng og garderobeløsning.
Videre disponerer leiligheten en loftsbod på ca. 8 kvm gulvflate med god lagringsplass.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet varmesentral. Felles varmtvann.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.10.1965 samt ferdigattest på rehabilitering av fasader datert 04.11.2005. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
30.12.1983 - Dokumentnr: 42500 - Erklæring/avtale
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet, kr. 10.000,-.
Videre følger disse servituttene av betydning:
Dokumentnr. 15553, tinglyst 03.12.1962, type heftelse: Bestemmelse om garasje/parkering.
Dokumentnr. 42500, tinglyst 30.12.1983, type heftelse: Seksjonering
Videre følger 16 servitutter om bl.a. bestemmelser om vann/klaokk, vei, gjerde, trafostasjon/kiosk, telefonledninger og regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Siste leietaker hadde observert skjeggkre. Dette ble utryddet via mannskap fra firma iflg. selger. Selger opplyser også om at det ligger tre gjenstander i loftsboden som han ikke har anledning til å fjerne før overtakelse, disse vil da bli værende.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et populært boligområde sentralt på Linderud. Den offentlige kommunikasjonen er godt utbygd med både buss og T-bane, og veien til sentrum er kort. Dagligvarebutikker rett i nærheten, og kort vei til Linderud Senter og Veitvet Senter med en rekke butikker og spisesteder. Linderud er et meget barnevennlig område med en rekke skoler og barnehager rett i nærheten. Gode fritidstilbud med idrettsbane, treningssenter, alpinanlegg i Grefsenkleiva, lysløyper og nærhet til Lillomarka. Det er også kort vei til svømmehall på Nordtvet, idrettsplasser på Linderud og Apalløkka, badeplass på Årvoll. Kort gangavstand til populært tur- og skiterreng med bla. badevann i Lillomarka/Nordmarka.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kanutten barnehage (1-6 år): 1 km
Kolsåsbakken barnehage: 1.1 km
Rødtvedt barnehage (0-6 år): 1.1 km
Rødtvet skole (1-7 kl.): 1.1 km
Tonsenhagen skole (1-7 kl.): 1.4 km
Linderud skole (1-10 kl.): 1.5 km
Veitvet skole (1-10 kl.): 1.7 km
Bjerke videregående skole: 1.2 km
Kuben videregående skole: 4.3 km

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 56 783 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Sameiet har et garasjelag på sameiets tomt. Her er det oppmerkede plasser som tilhører sameiet og sameierne kan disponere disse fritt med parkeringsbevis i ruta.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i område regulert til byggeområde for boliger, og omfattes av reguleringsbestemmelser KDP-17, S-2864, V210854 og V220155.
Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen «Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn». Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 591,- pr. mnd. og inkluderer: Personalkostnader, styrehonorar, avskrivninger, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, konsulenthonorar, drift og vedlikehold, forsikringer, kommunale avgifter, energi/fyring, TV-anlegg/bredbånd og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Internett er inkludert i fellesutgiftene, men TV-abonnoment koster 300,- ekstra per måned.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 029 623,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 706 642,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 680,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 69 000,- pr. 01.11.2020.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 36.141.662,- pr. 18.11.2020.
Restløpetid: 11 år og 2 måneder.
Rente: 2,70%
Type rente: Flytende.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.076.342,-.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.145.342,-.
Av dette beløpet utgjør kr 69 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Yousef F.Ghazi

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sletteløkka boligsameie, med sameiebrøk 71/37600.
Sameiet består av 554 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for naboer. Styret skal orienteres skriftlig før man går til anskaffelse av dyr.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Mulighet for rask overtakelse.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 29.900,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning utover første
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0327/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.20327

Dato

Sist oppdatert: 03. desember 2020 kl. 13:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.