Malakoff

Melløsbakken 11A

Prisantydning

2 800 000 kr

Omkostninger: 71 342 krTotalpris: 2 871 342 kr
Byggeår
1936
Soverom
2
Areal (P-ROM)
78 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje
Fellesutgifter
1 000 kr

Nyoppusset 3-roms med nytt kjøkken og bad. Vestvendt, solrik hageparsell med utsikt. Integrert garasje. Nær sentrum.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Nyoppusset 3-roms leilighet ved Malakoff:

 • Oppført i 2007, oppusset og oppgradert i 2019
 • Vestvendt med utsikt over sjøen
 • Nye vinduer, dører samt overflater på gulv og vegger
 • Ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
 • Nybygget og moderne flissatt bad
 • Oppgradert elektrisk anlegg
 • 2 soverom av gode størrelser
 • Romløsning med fleksibilitet
 • Vestvendt, solrik hageparsell med utsikt
 • Tidligere enebolig, seksjonert til 3 leiligheter i 2018
 • Disponerer integrert garasje på samme plan
 • Barnevennlig nabolag med kort skolevei
 • Gangavstand til sentrumskjernen
 • Kort vei til den planlagte nye togstasjonen
 • Kun ca. 30 min. med tog til Oslo S i nær fremtid

Eiendommen

Melløsbakken 11A, 1532 MOSS 
Gårdsnummer 2, bruksnummer 1551, seksjonsnummer 1, kommunenummer 3002

Områdebeskrivelse

Omgivelsene rundt Melløsbakken 11 er et veletablert, barne- og familievennlig nabolag bestående av variert villabebyggelse. Her vil du oppleve å bo tilbaketrukket i høyden over sjøen og samtidig ha gang- eller kort sykkelavstand til de fleste hverdagslige fasiliteter, deriblant barnehager og skoler på alle trinn.

I løpet av cirka 10 minutters gange når du frem til sentrumskjernen og gågaten der du finner et godt utvalg av forretninger og spisesteder. Holder du i stedet i retning Jeløy, kommer du straks til Kanalen - byens bryggepromenade med spisesteder langs kaikanten som summer av liv sommerstid. 

På Jeløy-siden rett over broen ligger både den vakre Kanalparken og Sjøbadet, byens flotte badestrand. Veien er heller ikke lang bort til badestranden på Feste eller det fagre Ryggelandet med en rekke turmuligheter samt sommerperler som Larkollen og Fuglevik. I Mossemarka nordøst for byen er det preparerte skiløyper når forholdene tillater vinterst, blant annet i det nye skianlegget like bak Mosseporten. Marka er også ypperlig som en del av løpeturene, legger du turen via Krapfoss kan du jogge hele veien ut til skogen fra Malakoff.

Fra Melløsbakken 11 blir det kort gangavstand ned til den planlagte togstasjonen og byens nye kollektive knutepunkt som ventes å åpne i 2024. Reisetiden med toget videre til Oslo S planlegges å bli kun cirka 30 minutter, mot dagens 41 minutter. Til den eksisterende togstasjonen er det knappe 10 minutters gange. Stasjonen er for øvrig også stopp for de fleste busslinjer som gjør det enkelt å ta seg videre ut fra byen.

Med bil kjører du på få minutter opp til handelsområdet City Syd med gode shoppingmuligheter i en rekke store varehus samt Rygge Storsenter. Her finner du i tillegg et meget bredt tilbud innenfor helse og personlig pleie. Det er for øvrig gang- eller kort sykkelavstand til skoler på alle trinn, i tillegg eksisterer det en rekke barnehager i nærområdet.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 85 kvm.
Totalt bruksareal: 79 kvm.
Totalt primærrom: 78 kvm.

Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Sokkeletasje: Entré, gang, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.

Innhold:
Sokkeletasje: Entré, gang, bod/kott, bad, 2 soverom og stue med kjøkken.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.01.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 885 kvm som tilhører sameiet.

I henhold til vedtektene for sameiet fremkommer følgene bruk/fordeling av utearealer:
Seksjon 1 disponerer inngjerdet plen mot vest fram til hekk.
Seksjon 2 disponerer resten av hagen i vest.
Seksjon 3 disponerer inngjerdet plen mot nord/øst (Melløsbakken).

Disposisjonsretten til utearealer gjelder for 30 år.

Parkering

Med seksjonen følger garasje integrert i hoveddelens underetasje med adkomst ved rett ved leiligheten.

I henhold til vedtektene for sameiet har seksjon 1 også rett til å parkere 1 bil på biloppstillingsplass på eiendommens nordre side.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. 
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Byggemåte iht. verdi- og lånetakst:
Tidligere enebolig med integrert garasje, ombygget/oppusset og seksjonert til 3 stk eierseksjoner i 2018. Hoveddel opprinnelig oppført i 1936 i 2 etasjer over kjeller, senere vesentlig oppgradert fra 2006 og frem til i dag. I perioden 2006-08 ble boligen etterisolert, etablert ny drenering 3 sider, etablert ny inntaksledning vann, tilbygg/utvidet stue i 1. etasje. Oppført tilbygg i sokkeletasjen i 2007.
Bolig oppført med antatt sålefundamentering på stabil grunn. Kjellervegger i støpt konstruksjon med sparestein, normalt for byggeår. Tilbygg med murt/støpt grunnmur. Yttervegger over grunnmur oppført trekonstruksjon, etterisolert med blåseull ca.10cm i 2007.
Fasader med liggende trepanel. Kledning opplyses malt/beiset i 2007 og 2017. Valmet tak med kaldtloft.
Adkomst til kaldtloft ved nedfellbar loftstrapp. Taksperrer 4"x4" cc ca. 90 cm, loft etterisolert over himling i 2. etasje i 2007
med blåseull. Tak tekket med takstein. Pipe helbeslått over tak, renner og nedløp i stål, montert snøfangere.
Taktekking opplyst omlagt i ca. 2003/4. Vinduer og terrassedør i seksjon 1 med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass, produsert i 2017.

Verdi- og lånetakst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for leiligheten. Søknad er sendt Moss kommune og minimum midlertidig brukstillatelse må foreligge før overtagelse kan finne sted.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og eventuelle ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Leiligheten inngår i en del av underetasjen som ble oppført så nylig som i 2007 og har i stor grad teknisk standard fra dette året. Så nylig som i 2019 er leiligheten ytterligere modernisert, blant annet med en generell oppussing av overflatene i tillegg til utskiftning av vinduer og dører samt oppgradering av det elektriske anlegget. Romløsningen ble samtidig noe endret til fordel for bedre arealdisponering og en 3-roms leilighet.

Stuen og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning som utgjør leilighetens sosiale sone og midtpunktet av romløsningen. Her er det i tillegg utgang til en vestvendt og solrik del av hagen denne leiligheten disponerer. I likhet med øvrige rom utenom badet og entreen er gulvene pusset opp med ny laminat i hvitpigmentert 1-stavs utførelse, mens veggene er beslått med gråmalte MDF-plater.

I forbindelse med oppussingen og ombyggingen ble det montert en helt ny kjøkkeninnredning med tidløst stilpreg og mange oppbevaringsmuligheter i en rekke skap. Innredningen er allerede utstyrt med integrerte hvitevarer i form av platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin som medfølger.

Leilighetens to soverom måler begge omlag 13,5 kvadratmeter i henhold til bygningstegninger. Den gode størrelsen åpner for at ett alternativt kan benyttes som en stue, om du ikke har permanent behov for to soverom. Begge er i dag utstyrt med garderobeskap som medfølger.

Badet er bygget opp fra bunnen og innredet tidsaktuelt med blant annet grå og hvite fliser på gulv og vegger, samt moderne møbler med oppbevaringsmuligheter i både servantskuffer og speilskap. Badet er ellers utstyrt med dusjhjørne, gulvklosett samt rør-opplegg til vaskemaskin og to stikk-kontakter for en eventuell vaskesøyle. Innfelt belysning er montert i himlingen.

Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og på bad, for øvrig laminat.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig panelplater og malte glatte flater.
Himlinger: Malte glatte flater. Downlights på bad.

Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Nedfelt servant i sort kompositt med 1-greps armatur. Integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.

Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende porselensservant med 1-greps armatur. Speilskap med overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj og svingbare glassdører. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet. Montert panelovner, gulvvarme i entre og på baderom.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 3 leiligheter, med sameiebrøk 99/370. 

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.   

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. 
Dagboknr 905928, tinglyst 03.02.1935, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.

Dagboknr 2266, tinglyst 02.10.1939, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Tomten skal inngjerdes av kjøper. Tomten skal bebygges pent og ikke drive sjenerende virksomhet for naboer.
Det må ikke drives butikk.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

I tillegg er følgende servitutt tinglyst på eiendommen:
Dagboknr 1730641, tinglyst 27.12.2018. Seksjonering.
Begjæring om oppdeling av eierseksjoner. Formål bolig. Tilleggsdel bygning. Sameiebrøk 99/370.

Reguleringsplan og rammetillatelse

I henhold til brev mottatt fra Moss kommune datert 11.02.2019 omfattes eiendommen av reguleringsplan del av Rygge bygningskommune med formål kjørevei og boliger, vedtatt 07.06.1937 med plannr.4 og 4A. Eiendommen omfattes også av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger innenfor gul og rød støysone iht. T-1442, samt hensynssone bevaring kulturmiljø.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR30.19236

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

De månedlige fellesutgiftene utgjør kr. 1.000,- pr mnd.

Fellesutgiftene dekker felles bygningsforsikring og avsetning til sparing/vedlikehold.
Dette organiseres av beboer i B. Gry Helen Sabel - 41901484.

Kommunale avgifter samlet for sameie er kr 20.502,- for år 2019. 
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
I henhold til Moss kommune utgjør de kommunale avgiftene for vann og avløp for seksjon 1 kr 3.522,- for 2019. 

Eiendomsskatten utgjør samlet for sameie kr. 9.626,- pr år og er inkludert i det ovennevte samlede beløp.

Kommunale avgifter er samlet for alle 3 sekjsoner og sendes sameiet i sin helhet.
I henhold til sameiets vedtekter skal kommunale avgifter betales med 1/3 på hver seksjon.

Det er montert separat vannmåler for hver leilighet.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Ligningsverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 25% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. 

Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.871.342,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr. 45.000,-.
Tilrettelegging: kr 4.500,-
Nettannonsering og sosiale media: kr. 4.750,- 
Oppgjørshonorar: kr 4.000,-    
Designprospekter: kr 3.500,- 
Foto/Plantegning/stylingsrådgivning: kr 3.750,-
Offentlige opplysninger: kr 2.500,-
Visningshonorar: kr 1.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Knut Dahl
Partner / Eiendomsmegler MNEF

Knut Dahl

Telefon
Mobil 98239672

Lurer du på noe

Knut svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.