Solgt: 2 620 000 kr

Østre Aspehaug 15

2 100 000 kr
87 m²
3 soverom
Østre Aspehaug 15 - Presentert av Eiendomsmegler Krogsveen v/Robert Iversen
BUD MOTTATT! - Praktisk 4-roms leilighet med populær og rolig beliggenhet | Garasje | Terrasse | Ingen dok.avg!
 • Prisantydning
  2 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  156 000 kr
 • Omkostninger
  1 232 kr
 • Totalpris
  2 777 232 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1981
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 223 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Østre Aspehaug 15 - En romslig 4-roms leilighet med gangavstand til det aller meste. Handelssentrum på Amfi Moa, dagligvarebutikker, idrettsanlegg er noe av det som ligger like ved, samt flotte turmuligheter ved bla. Lillevannet. Leiligheten ligger praktisk til i 1.etasje med trappefri adkomst. Egen terrasse mot sørvest som byr deg på gode solforhold samt at leiligheten har egen garasjeplass like ved leiligheten.
Leiligheten består av: Entre, stue, kjøkken, bad, wc-rom, vaskerom, 3 soverom og bod.
Eiendomsmegler Krogsveen v/ Robert Iversen ønsker deg hjertelig velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Østre Aspehaug 15, 6010 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 25, bruksnummer 203
Andelsnummer 59, Borettslaget Aspehaugen AL, organisasjonsnummer 954 004 023

Innhold

Totalt bruksareal: 89 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Bruksareal består av:
Primærrom:
Hall, bad, wc, kjøkken, stue, vaskerom og 3 soverom : 87 kvm
Sekundærrom:
Bod: 2 kvm
I tillegg disponerer boligen 3 boder i kjelleretasjen på til sammen ca. 5 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.06.2020 utført av Takstmann Frode Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte: Grunnmur og etasjeskille i betong. Betong-/murkonstruksjon med teglstein/fasadeplater på fasaden. Taktekking er av duk/papptekking. Vinduer av PVC-material med 2-lags energiglass fra 2007. Hoveddøren til leilighet av finèr fra 2007. Borettslaget gjennomførte i 2006/07 en større rehabilitering, hvor det ble foretatt utskiffting av fasader/vinduer/balkongdører samt hoveddør til leilighet. Felles trappegang ble og oppusset i samme tidsrom.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 3 og 2:
TG3:
Bad og vaskerom står foran oppgradering utifra alder og konstruksjon. Badet vil dog fungere med tett dusjkabinett.
TG2:
Det er ikke påvist noe avtrekk fra ventiler på våtrommene/wc. På avløp og vannrør er mer enn halvparten av forventet brukstid oppbrukt. Det er målt avvik mellom 10-20 mm på kontrollerte steder på etasjeskillere og gulv på grunn. Og det elektriske anlegget er i stor grad fra byggeår og snart 40 år gammelt. På generelt grunnlag anbefaler takstmann en gjennomgang av el-fagmann.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Borettslaget gjennomførte i 2006/2007 en større rehabilitering der det ble foretatt utskifting av fasader, vinduer og balkongdører samt hoveddør til leilighetene etc. ble skiftet.

Standard

Leiligheten fremstår lys og trivelig med enkel standard.
Det er stort sett parkett/vinyl på gulv, tapetserte veggflater og malte himlinger.
Kjøkken:
Romslig kjøkken med innredning fra byggeår (1981). Hvite malte fronter og benkeplate av eik. Nedfelt stålvask. Frittstående hvitevarer, men integrert komfyr/platetopp.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad:
Vinylbelegg på gulv m/gulvvarme. Tapetserte vegger som er malt opp igjen i senere tid og malte tak. Innredet med dusjkabinett og innredning m/servant av nyere dato.
Wc-rom med tilsvarende standard og gulvmontert toalett.
Vaskerom:
I tilknytning til kjøkkenet er det et praktisk vaskerom! Her er det vinyl på gulv, tapetserte vegger og malte innvendige tak. Utstyrt med skyllekar og har opplegg for vaskemaskin.
Soverom:
Leiligheten har 3 soverom med god størrelse. Hovedsoverom med god plass til seng og møblement. Her er det og godt med skapplass. Bod på ene soverom.
Tekniske installasjoner:
Det er pipe i leiligheten, montert eldre kamin.
Leiligheten har avløpsrør i plast og vannrør i kobber. Stoppekran i vegg i vaskerom.
120L varmtvannstank montert i kjøkkenbenk
Elektrisk anlegg fra byggeår, sikringsskap i felles gang. Skrusikringer fra byggeår. Ny måler 2016.

Oppvarming

Eldre kamin i leilighet, men er ikke i bruk. Varmekabler i gulv på bad. Ellers panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.03.1981, samt en ferdigattest på fasadeendring datert 29.03.2007. Det foreligger og en ferdigattest på garasjeanlegget datert 04.12.1980
Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutt for borettslaget. Denne servitutten gjelder bestemmelse vedrørende teknisk anlegg. Dato 15.08.1980 med dagboknr. 4785 og vurderes til å ikke ha betydning for bruken av leiligheten.
Det er tinglyst to servitutter for eiendommens rettigheter:
Bestemmelse om veg. Dato 26.01.1965 med dagboknr. 300415 og bestemmelse om veg. Dato 13.12.1965 med dagboknr. 306329. Disse vurderes til å ikke ha betydning for bruken av leiligheten.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Fryser og kjøleskap medfølger ikke handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 1. etasjen i boligblokk på Aspehaugen i Spjelkavik. Meget sentral beliggenhet med kort avstand til det aller meste. Amfi Moa, Idrettsanlegg i Spjelkavik, Barnas lekeland for å nevne noe som ligger innenfor rimelig radius.

Adkomst

Når man kjører retning Spjelkavik tar du av til høyre ved enden av Vika Terrasse. Garasjeanlegg med felles parkeringsplass vil da dukke opp rett frem. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.)
521 elever, 26 klasser 0.8 km
Åse skole (1-7 kl.)
320 elever, 16 klasser 1.9 km
Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.)
486 elever, 18 klasser 0.7 km
Borgund vidaregåande skole
730 elever, 54 klasser 0.9 km
Spjelkavik videregående skole
492 elever 1.2 km
Barnehager:
Tommeliten barnehage (0-5 år)
61 barn, 3 avdelinger 0.4 km
Fremmerholen barnehage (3-5 år)
42 barn, 2 avdelinger 0.9 km
Gnist Høgvoll (0-6 år)
88 barn, 5 avdelinger 0.9 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca 53.670 kvm som tilhører borettslaget. Eiendommen består av 3 gnr/bnr. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte trafikkarealer og biloppstillingsplasser. Her er og plenarealer, diverse beplantning og fellesarealer med lekeplasser, benker osv. Det er og garasjeanlegg på eiendommen.

Parkering

Med leiligheten medfølger det garasjeplass. Samt gjesteparkering på asfaltert oppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for område BK1 Spjelkavik, stadfestet av fylkesmannen den 07.08.1974 med tilhørende reg.bestemmelser datert 07.08.1974.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 223,- pr. mnd. og inkluderer: TV/bredbånd, drift og vedlikehold, kommunale avgfiter, forsikringer, kontigenter og honorar samt driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020
Felleskostnadene fordeles slik:
Andel felleskostnader 3.866,-
Telenor 357,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.000,-
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal digital som leverandør av Bredbånd/kabel-tv, dette er inklusiv i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 132 383,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 476 578,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 19 918,- pr. 01.06.2020
Andel fellesgjeld er kr 156 000,- pr. 01.06.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 28.649.716,- pr. 18.06.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,87%
Lånets løpetid: 18 år
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. (IN-ordning)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.257.632,- Av dette beløpet utgjør kr 156 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eldbjørg Johanne Giske

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Aspehaugen AL.
Borettslaget består av 208 leiligheter fordelt på 9 blokker.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
Foretatt påkostninger de senere år: Installasjon av brannvarslingsanlegg og nødlys i alle blokker samt informasjonsskjermer. Vedlikehold av garasjeanlegg. Beskjæring og sikring av store trær på Aspehaugen. Vedlikeholdsnøkkel OBOS prosjekt.
Planlagte påkostninger: Ingen opplyste.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris 30.000,- inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0091/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2091

Dato

Sist oppdatert: 12. januar 2021 kl. 12:01

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.