Komplett salgsoppgave

Ekraveien 76

4 650 000 kr
60 m²
1 soverom
Velkommen til Ekraveien 76! Presentert av Camilla Bjerke Olsen, Krogsveen Røa
Velkommen til Ekraveien 76! Presentert av Camilla Bjerke Olsen, Krogsveen Røa
Kart
Camilla Bjerke Olsen
Presenteres av
Camilla Bjerke Olsen
Røa/Bogstad
Strøken, nyoppusset (2022) og romslig toppleilighet i rolig og attraktivt område inntil marka. Hyggelig utsikt. Balkong.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  51 052 kr
 • Omkostninger
  118 696 kr
 • Totalpris
  4 819 748 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 841 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ekraveien 76! Selveier loftsleilighet med sørøstvendt balkong pusset opp i 2022 med nytt kjøkken, nytt bad, nytt elektrisk anlegg, nye interne vannrør, ny parkett og nyoppussede vegg- og
himlingsflater. Leiligheten ligger attraktivt til i første rekke mot skogen. Dette er et svært barnevennlig og populært boligområde på Bogstad/Røa. Beliggenheten kan betegnes som en liten "oase" i byen, her har du natur og friluft som nærmeste nabo, samtidig som det er kort vei til sentrum. Leiligheten er romslig og bestående av stue, kjøkken, bad og entré. I tillegg har den en balkong på ca 4,5 kvm. med utgang fra stuen. Her kan du se langt - bla. opp til Holmenkollen. På bakkeplan finner du en hageflekk som deles sammen med to andre seksjoner.
Velkommen på visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ekraveien 76, 0757 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 27, bruksnummer 1284, seksjonsnummer 7, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Primærrom:
60 kvm: Stue/kjøkken, bad, entré og soverom
Arealet i leiligheten før fratrekk pga. skråtak er 70 kvm. Romhøyden i stue/kjøkken er 2,46 meter på det høyeste og 1,06 på det laveste.
I tillegg disponerer boligen en bod i samme etasje som leiligheten på ca. 4 kvm, en loftsbod (en halvetasje opp) og en kjellerbod på ca. 5 kvm. I tillegg er det flere fellesboder og fellesvaskeri.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 06.10.2022, utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
I de byggemeldte og godkjente tegningene er det et/en kott/bod mot kneveggene på hver side av leiligheten. Dette lagringsarealet er fjernet og innlemmet inn i oppholdsarealet i leiligheten. En slik bruksendring er søknadspliktig, og det foreligger ingen søknad om bruksendring til denne leiligheten.
Kjøkkenet er flyttet ut i stuen, dog er ikke dette søknadspliktige tiltak.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Oppsummering av TG2:
- Vinduer: Leiligheten har malte trevinduer fra 1987 med 2-lags glass. Vinduene bærer preg av alder og utvendig værslitasje. Enkelte vinduer er vanskelige å åpne/lukke, og vinduene i stue/kjøkken subber i karmen. Det må påregnes noe vedlikehold og at vinduene må skiftes ut på sikt.
- Entrédør/leilighetsdør: Finért tredør inngangsdør uten brannklassifisering. Entrédøren/leilighetedøren er plassert i et skille mellom to brannceller, og da stilles det krav til brannklassifiserte dører, noe denne døren ikke har da døren er antageligvis fra byggeår. Det bør monteres inn en brannklassifisert entrédør/leilighetsdør med klassifisering på minimum B-30.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Sørøstvendt balkong på ca. 4,5 m2 med utgang fra stue/kjøkken. Balkongen er utkraet fra fasadelivet og har bærende dekke av armert betong. Malt trerekkverk ved balkongens 3 yttersider. Rekkverket er for lavt sett mot dagens krav. Toppbordet på rekkverket og betongdekkets forkant har behov for vedlikehold/rens og overflatebehandling. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Vedlikehold/rens og overflatebehandling av overflater må påberegnes.
Innvendig
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskillere mellom etasjene er oppført som armerte betongdekker. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
- Våtrom overflater vegger og himling: Badet har flislagte flater i dusjen, ellers malte veggflater. Selger som også står ansvarlig for utførelsen har informert om at veggene er kledd med Litexplater og smørt med membran før veggene er flislagt eller sparklet og malt. Innvendig tak (himling) er sparklet og malt. Det er vindu i våtsonen (dusjsonen) uten noen form for sprutbeskyttelse. Vinduet bør beskyttes mot vannsprut ved dusjing for å unngå skader ved bruk. Dette kan gjøres ved å henge opp et dusjforheng foran vinduet som da må trekkes fra når man ikke dusjer slik at fuktighet ved vinduet får luftet bort. Til fordel kan også vinduet åpnes ved dusjing.
- Tekniske installasjoner, avløpsrør: Avløpsrør på kjøkken og bad ble lokalt byttet ut under oppussingen i 2022, mens rørene dette er koblet på er av eldre alder. Avløpsrøret på badet ble ikke byttet under oppussingen av badet, og det er lagt nye grenrør fra servant og dusj inn på gammelt avløpssystem. Det er fremvist dokumentasjon fra rørlegger på arbeidet som er utført i 2022 under oppussingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på byggets avløpsledninger som de nye avløpsrørene på kjøkken og bad er koblet på. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
- Vannbåren varme: Leiligheten er varmet opp via radiatorer som er koblet på byggets anlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme (radiatorer og rørføringer) er oppbrukt. Det mangler temeraturstyring/regulator på to av ratiatorene. Det er ikke behov for komplett utskifting av radiatorene og rørføringene da dette fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Temeraturstyring/regulatorer bør monteres der dette mangler.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
I de byggemeldte og godkjente tegningene er det et/en kott/bod mot kneveggene på hver side av leiligheten. Dette lagringsarealet er fjernet og innlemmet inn i oppholdsarealet i leiligheten. En slik bruksendring er søknadspliktig, og det foreligger ingen søknad om bruksendring til denne leiligheten. Kjøkkenet er flyttet ut i stuen, dog er ikke dette søknadspliktige tiltak.

Standard

Entré:
Stue: Stuen er av meget generøs størrelse med god plass til spisemøblement og sofagruppe. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, et sosialt og hyggelig oppholdsrom. Fra stuen er det dessuten utgang til en sørøstvendt balkong på ca. 4,5 kvm. Herfra har du langstrakt utsikt, bla. opp mot Holmenkollen.
Kjøkken: Lekker kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate med nedfelt komposittkum. Integrert i innredningen er induksjon platetopp, stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Integrerte hvitevarer medfølger.
Soverom: Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og oppbevaring. Soverommet er opprinnelig byggemeldt som kjøkken, og det er ikke etablert egen rømningsvei i forbindelse med at kjøkken ble flyttet ut i stuen.
Bad: Bad bygget i 2022. Badet har flislagte flater i dusjen, ellers malte veggflater. Flislagt gulv med innstøpte elektriske varmekabler. Badet er utstyrt med dusjdør i glass, opplegg for vaskemaskin, servantinnredning og vegghengt toalett. Badet er ventilert via en elektrisk styrt vifte.

Oppvarming

Leiligheten er varmet opp via radiatorer som er koblet på byggets anlegg. Elektriske varmekabler på baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1960.
Det foreligger attestert arkivkort fra 1960 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. I 1990 ble det søkt om heving av tak, og samtidig utvidelse av kjøkken og bad i denne leiligheten.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for dette. Megler har funnet en dialog mellom kommune og advokat vedrørende en, antatt, søknad om takheving i 1990. I forbindelse med denne saken ba kommunen om dokumentasjon for arbeid knyttet til konstruksjoner, isolasjonsarbeid, membran på våtrom, samt lufting av kjøkken og våtrom, samt dokumentasjon på at sanitæranlegget er godkjent fra 1990. Dette klarte ikke eier å fremskaffe. Kommunen skriver da "Vi anser det som mest lempelig at vi henlegger saken uten ferdigattest. Dette innebærer at vi nå ikke vil følge opp de registrerte mangler".
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Soverommet er opprinnelig byggemeldt som kjøkken, og det er ikke etablert egen rømningsvei i forbindelse med at kjøkken ble flyttet ut i stuen.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst fire servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, vann/kloakkledning og festekontrakt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til å bygge inntil 1 meter fra nabotomten. Rettigheten er tinglyst på gnr. 27 bnr. 1285 dagboknr 37012 tinglyst 13.6.1989.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ekraveien 76 ligger i et veletablert boligområde på Røa, en rolig gate med lite trafikk. Her har man både skog og mark, samt en rekke servicetilbud like i nærheten. Boligen ligger inntil skogen og elven med tilgang til turstier rett utenfor døren. Uten å bruke bilen kan du gå, løpe, telte, gå på ski, stå på skøyter, spille golf, sykle i timesvis, bade i innsjøer - fjernt fra byens mer hektiske puls. Holmenkollen tennisklubb har du ved Gressbanen, og Oslo Vinterpark Tryvann/Wyller har adkomst fra Sørkedalen. Det lokale idrettslaget Røa IL tilbyr alle sine medlemmer fellesaktiviteter innen bl.a. ski, sykkel, triathlon, bandy og fotball.
I nærheten finner du historiske Bogstad Gård med café, kunstutstillinger m.m., og Oslo Golfklubbs Spiseriet kafè, som er åpen for alle. Sjarmerende er også Sørkedalen Landhandel & Kafè. Det er også kort vei til Røa hvor du har torg, bibliotek, interiørbutikk, vinmonopol, pizza-bakeri, cafeer, assortert utvalg av butikker, T-bane, frisør, indisk restaurant, Åpent Bakeri, Baker Hansen, Sats Røa trening og bad med mer. Majorstua og Oslo sentrum er også lett tilgjengelig. CC-Vest, Holmenkollen restaurant og Frognerseteren er en kort kjøretur unna. Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres ved bl.a. Joker som ligger 2 min. spasertur unna, samt Kiwi Bogstad og Meny på Røa Senter.
For offentlig kommunikasjon. er det ca. 9 min. gange til nærmeste bussholdeplass.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1 479,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 28 000,- pr. år.
Regulering av festavgift: Kan reguleres hvert tiende år.
Festeavtalen utløper 01.07.2057.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan s-2864 datert 14.05.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Saker i området:
- Ekraveien 84, igangsettingstillatelse gitt for oppføring av fire kjedede eneboliger https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202119892
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 841,- pr. mnd. og inkluderer: renter og avdrag, forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, forsikring m.m
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 1.7.22.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 181 760,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 254 336,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9 900,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 51 052,- pr. 10.10.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 247 409,- pr. 10.10.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 7,75% flytende
Lånets løpetid: Innfris 30.09.2027
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 819 748,-
Av dette beløpet utgjør kr 51 052,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ebs Eiendom AS

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Ekraveien 76 sameie, med sameiebrøk 10/100.
Sameiet består av 7 leiligheter.
Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen Forvaltning, tlf. 22 11 15 40.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Sameiet har fellesvaskeri samt felles oppbevaringsboder.
Planlagte påkostninger:
Sameiet planlegger å reparere skader på fasaden, og det anslås en kostnad på 1.000.000-1.500.000. Dette vil bli fordelt på sameierne og kalt inn kapital. Ifølge styreleder 13/10-22 vil dette skje senest våren 2023. Regningen tilfaller eier på det tidspunkt regning blir utsendt. De vil også male oppgangen, men ifølge styreleder skal dette gjøres på dugnad.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,4% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3 125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 48-0029/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røa
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR48.2229

Dato

Sist oppdatert: 28. oktober 2022 kl. 15:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.