Solgt: 3 990 000 kr

Fagerheim alle 35

3 990 000 kr
81 m²
2 soverom
Velkommen til Fagerheim alle 35 og denne attraktivt beliggende 3-roms leilighet i et nyere borettslag!
Mikkel Presterud
Presenteres av
Mikkel Presterud
Lade
Lys og usjenert 3-roms med etterspurt beliggenhet - Parkering i P-kjeller - IN-ordning - Våtromsbevis
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  207 836 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  4 206 293 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  81 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 092 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne lyse og luftige 3 roms leiligheten med etterspurt beliggenhet på Ringve. Leiligheten har en gjennomgående god standard hvor badet holder TG1 fra takstmann og tilhørende våtromsbevis. To romslige soverom med gode garderobemuligheter. Kjøkkenet er naturlig adskilt fra stuen og fremstår innholdsrikt med gode arbeidsflater. Lekker innglasset vinterhage med terrasse mot vest skjermet for innsyn. Leiligheten ligger i kort avstand til rekreasjonsområdet som Ringve botaniske hage og museum og Ladestien med bl.a. Devlebukta, Korsvika og Ladekaia. 70 meter til bussholdeplass med hyppige avganger. Leilighet disponerer egen parkeringsplass i p-kjeller og har en stor romslig bod på 15 kvm i kjeller. Borettslaget har IN-ordning på nedbetaling av fellesgjeld. Ta kontakt for visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fagerheim alle 35, 7040 TRONDHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 412, bruksnummer 10, ideell andel 1/1
Andelsnummer 2, Borettslaget Fagerheim Alle 35, organisasjonsnummer 987658088

Innhold

Totalt bruttoareal: 96 kvm
Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm (Entre, kjøkken, stue, bad, 2 soverom)
Totalt sekundærrom: 9 kvm (Innglasset terrasse)
Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller på ca. 15 kvm samt en parkeringsplass i byggets parkeringskjeller.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport vedlagt salgsoppgaven utført av Anticimex Trondheim.

Byggemåte

Leilighet i 1. etasje i småhus med 2 etasjer og kjeller. Kjeller med gulv og yttervegger av støpt betong. Yttervegger i 1. og 2. etasje oppført i isolert bindingsverk med utvendig liggende bordkledning. Flat takkonstruksjon tekket utvendig med papp/ folietekking ( taket er ikke besiktiget ). Leiligheten har slett ytterdør med B-30 brannklassifisering og dB-35 lydklassifisering. Heve/ skyvedør med trerammer og 2-lags glass fra 2006.
Innerdører er glatte. Vinduer med trerammer og 2-lags glass fra 2006. Oppvarming med varmekabler på bad og gasspeis på stue.

Standard

Leiligheten ligger pent til i byggets 1. etasje over kjeller. Adkomst via felles trappegang med heis hvor oppgangen har callinganlegg. I tilknytning til entreen har du godt med garderobemuligheter i tilhørende skyvedørsgarderober. Badet som ligger i tilknytning til entreen er pent flislagt på gulv og vegger. Himling har en malt overflate med innfelte downlights. Dusjvegger i glass med gulvskinne fra Duscholux med dusjbatteri og garnityr. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredning med benkeskap, heldekningsservant med ett-hånds servantbatteri fra Gustavsberg. Overskap, speil og baldakin med belysning.
Stuen er videre lys og luftig med flere møbleringsalternativer og utgang til innglasset balkong på 9 kvm og videre til terrasse/platting på ca. 10 kvm. Stuen, soverommene, entreen og kjøkkenet har videre et pent parkettgulv og tidløse fargevalg. På soverommene har du også godt med klesoppbevaring med skyvedørsgarderober.
Kjøkkenet har innredning med benkeskap med integrert oppvaskmaskin fra Husquarna. Benkeplater av heltre med nedfelt koketopp fra Husquarna og nedfelt benkebeslag med ett-hånds kjøkkenbatteri. Overskap med integrert ventilator. Fliser mellom benkeplate og overskap med belysning under overskap. Høyskap med integrert komfyr fra Husquarna og mikrobølgeovn fra Whirlpool. Integrert kjøl/ fryseskap fra Husquarna. Videre er det etablert en stilig barløsning ut mot balkongen.
Parkering i borettslagets parkeringskjeller hvor du også finner leilighetens bod.

Oppvarming

Elektrisk og gass.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.10.2006.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Fagerheim Alle 35 som består av 6 enheter. Forretningsfører er Boligbyggelaget TOBB
Årlig gjennomføres en hyggelig dugnad hvor alle seks leiligheter samles. Borettslaget har investert i en robotgressklipper for jevnlig plenklipp.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet sikringsfond via Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Regnskapet for borettslaget viste for regnskapsåret 2019 et negativ resultat på kr. 3 062,- som overføres mot annen egenkapital. Total egenkapital i balanseregnskapet utgjorde kr. 1 756 834,- for regnskapsåret 2019. Borettslaget ser solid driftet ut, og ser ut til å ha god styring på økonomien.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktiv og barnevennlig område bestående av villaeiendommer, eneboliger, rekkehus, leiligheter og tomannsboliger. Det finnes mange aktivitetstilbud for store og små i nærheten.
Av turmuligheter er det gangavstand til populære Ladestien. Her kan du følge Trondheimsfjorden fra Ladehammerkaia helt til Ranheim. Et ypperlig stoppested for turen er Ladekaia som har hatt stor vekst i de siste årene. Her er det servering av drikkevarer, bakst og is. Ringvebukta og Devlebukta er også fine stoppesteder langs stien. En kort spasertur fra eiendommen ligger Kanonhaugen, en hundepark som er et populært rekreasjonsområde for deg med hund. Kanonhaugen er betegnet som friområdet på kommunen sine sider. Kun en kort spasertur fra boligen ligger også Ringve Botaniske Hage som idag består av 130 dekar med beplanting og museum. Her er det oase av planter fra nært og fjernt.
Av dagligvarehandel finnes flere alternativer. Det er kort vei til Rema 1000 og Ladetorg. Videre er det et eldorado av kjøpesenter langs Haakon VIIs gate med blant annet City Lade, Lade Arena og videre Sirkus shopping. Alt ligger til rette for en enklere hverdag.
Området ligger i gangavstand til sentrum med flere gangveier og sykkelstier. Man kan også benytte seg av kollektivtransporten med hyppige avganger til sentrum. Fra eiendommen er det i underkant av 3,5 km til sentrumskjernen og Solsiden.

Adkomst

Fra Trondheim sentrum kjører du mot Lade. I krysset ved Lade Torg kjører du rett frem inn i Lade Alle. Ta første til høyre ned Olav Engelbrektssons alle. Videre tar du første til høyre inn Jørgen B. Lysholms vei. Borettslaget dukker opp på høyre side.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sogner til Lade skolekrets.
Avstander:
Lade skole (1-10 kl.): 1,4 km
Stinda VGS: 4,9 km
Ladesletta barnehage: 0,9 km
Tirilltoppen barnehage: 1,2 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt av borettslaget pent opparbeidet med gressplener og diverse beplantning. Oppstillingsplasser er asfalterte og internveier har belegningsstein.

Parkering

Leiligheten disponerer plass i byggets parkeringskjeller hvor hver enkelt plass også har etablert EL-bil lader. Borettslaget har i tillegg oppstillingsplasser for gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r 517 Q datert 19.06.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7 092,- pr. mnd. og inkluderer: Drift og vedlikehold av borettslaget iht. budsjett, kapitalkostnader knyttet til andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles strøm, felles byggforsikring (innboforsikring må tegnes for egen regning), TV/internett (Telenor er leverandør),
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert....
Felleskostnadene pr. mnd. fordeles slik:
Renteutgifter kr 531
Avdrag kr 1 809
Driftsutgifter kr 4 083
TV/Internett kr 404
A-konto gassforbruk (ink. adm. kostnad) kr 265
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8 880 kwh. pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 953 655,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 433 158,-. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Total fellesgjeld for boligselskapet er 628 344,- pr 02.07.2020 og lånevilkårene er:
Lånegiver: Handelsbanken
Rentebetingelser: 3,00 % flytende rente
Lånets løpetid: Siste termin 30.12.2028
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Ta kontakt med TOBB/borettslaget dersom dette ønskes. Borettslaget er med i en sikringsordning gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS som sikrer andelshavere fra tap av ubetalte felleskostnader.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Gebyr forhåndsprøving av forkjøpsrett kr 7.325,- (TOBB)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget tilkommer dersom kjøper ikke er medlem i TOBB
Total kjøpesum og gebyrer ved kjøp til prisantydning er 3 998 457,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fredrik Foss

Informasjon om forkjøpsrett

Forkjøpsrett er forhåndsavklart. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egeneerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis. Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 % av salgssum
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0091/20
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.2091

Dato

Sist oppdatert: 04. februar 2021 kl. 14:57

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.