Jessheim

Manesjen 11

Prisantydning

2 790 000 kr

Fellesgjeld: 106 486 krOmkostninger: 78 122 krTotalpris: 2 974 608 kr
Etasje
5
Byggeår
2000
Soverom
1
Areal (P-ROM)
49 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
1 935 kr

Attraktiv og gjennomgående 2-roms eierleilighet i 5. etasje | Garasjeplass og heis | Solrik balkong!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Manesjen 11!

En lys og tiltalende 2-roms eierleilighet beliggende i 5. etasje av boligblokk. Leiligheten har tilhørende parkeringsplass i felles garasjeanlegg samt en bod på ca 5 kvm i 1. etasje som byr på ekstra lagringsplass.

Flott stue med gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en god og luftig romtilværelse. Stuen har åpen planløsning mot et fint kjøkken med innredning i hvite profilerte fronter og hvit benkeplate i laminat med rett kant. Den praktiske planløsningen gir rom for sofaløsning, hyggelig spisebord og tilhørende møblement. Utgang til koselig balkong med plass til sittegruppe og fine solforhold. Leiligheten rommer videre et soverom i god størrelse og et pent flislagt bad.

Eiendommen er beliggende i et etablert og attraktivt boligom

Eiendommen

Manesjen 11, 2050 JESSHEIM 
Gårdsnummer 135, bruksnummer 831, seksjonsnummer 35, kommunenummer 3033

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i populære Manesjen, i et etablert og attraktivt boligområde midt i Jessheim sentrum. Det er gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og daglige servicetilbud. Det er kort vei til flere fotballbaner, skøytebane, idrettshall, treningssenter og tennisanlegg.

Like i nærheten ligger populære Nordbytjernet som er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turveier for rullestolbrukere og folk med barnevogn. Nordbytjernet har flott badeplass med strand, volleyballbane, bade- og fiskebrygge. Fra tjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen.

Det finnes også markastue med servering i vintersesongen og merkede stier i området, enten du starter ved Allergot ungdomsskole, ved Teigen skytebane eller ved Fladbyseter. Kommunen har også lagt opp til Opostjakt, et spennende fritidstilbud som gjør deg mer kjent i nærliggende terreng. Ullensaker kulturhus (ca. 5 min å gå) byr på konserter, teater, revyer, kunstutstillinger og 3 moderne kinosaler.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Xtra, Coop Obs og Kiwi, som ligger i nær gangavstand fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Jessheim Storsenter 140 butikker og serveringssteder (500 m). Senteret har en mengde små og store kjedebutikker, samt flere spennende nisjebutikker. Lillestrøm, Strømmen, Lørenskog og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Jessheimkrysset, ca. 2 minutter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Oslo lufthavn, 20 min til Lillestrøm, 22 min til Strømmen og 30 min til Oslo S.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 54 kvm
Totalt bruksareal: 49 kvm
Totalt primærrom: 49 kvm

Bruksareal:
Leilighet 49 kvm

Primærrom:
Entré/gang, stue, kjøkken, bad og soverom: 49 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i 1. etasje på ca 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.12.2019 utført av HLC AS v/ Hans Petter Lindstad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 2.030 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til parkeringsplassen seksjonen disponerer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur-betong konstruksjon.

Bygningen er fundamentert med støpt armert såle, antatt til betongpeler eller fast grunn. Oppført med hovedbæresystem i armerte betong- og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader er kledd med panel, teglstein og steinfiberplater. Flate tak tekket med papp/membran. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Følgende har fått TG2(tilstandsgrad 2):
- Balkong. TG pga løsnede fuger og sprekker, samt bom i fliser på dekket. Det er fuktmerker i himling over balkong.
- Kjøkken. TG pga alder og slitasje.

Selger opplyser videre:
- Sprekk i veggflis innerst i høyre hjørne av rommet, sprekk i gulvflis til høyre innenfor døren på badet.
- Bygningsplater på fasade har blitt byttet ut med nye, pga feil.
- Det har tidligere kommet noen dråper vann via taket i ytterste del av stuen, men dette er utbedret av Eidsvoll Håndverk AS sommeren 2019.
- Utskifting av defekt termostat for gulvvarme på bad gjort av autorisert el-entrepenør Knut Want Service. Montert ny lvliccro Matis MTC 3 m/gulvføler. Varmekabel målt ok.
- Spyling av avløp ble gjennomført i 2018.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.07.2002. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Manesjen 11!

Tiltalende, ettertraktet og flott 2-roms eierleilighet beliggende i 5. etasje.

Entré
Lys og innbydende entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Godt med rom for praktisk garderobeløsning.

Stue
Tiltalende stue med gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og luftighet. Det er utgang til overbygget balkong med plass til hyggelig sittegruppe.

Kjøkken
Pent kjøkken med innredning i hvite profilerte fronter og hvit benkeplate i laminat med rett kant. Det er ventilator over komfyrplass og opplegg til oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer medfølger boligen ved salg.

Bad
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Innredet med toalett, dusjhjørne og servant i skap med hvite fronter. Det er opplegg til vaskemaskin og mekanisk ventilasjon.

Soverom
Lyst og fint soverom i god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeløsning.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring. Det er varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Manesjen blokk 9 og 11, med sameiebrøk 48/3804.
Sameiet består av 42 boligseksjoner.
Forretningsfører er Advokat S. R. Nordberg Eiendom AS.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter styrets forhåndsgodkjening. Dyreholdet skal ikke være til ulempe eller sjenanse for øvrige beboere.

Styret har tidligere engasjert SINTEF Byggforsk som har slått fast at det hefter bygningstekniske feil og mangler ved Manesjen blokk 9 og 11. Etter en rettslig prosess fikk sameiet 3 millioner kr i erstatning fra utbygger som et forlik.

Videre har begge blokkene har erfart bl.a. fukt/lekkasjeproblematikk. I 2015/2016 ble det satt inn tiltak i blokk 9 for bl.a. rehabilitering av terrassene og tetting av bygningskroppen i 6. etasje. Det har vært flere lekkasjer i midtre "tårn" i 6. etasje i blokk 11, som også er blitt utbedret. Sameiet rehabiliterte terrassene i et par etasjer i blokk 9 våren 2018. Det ble påbegynt en prosess i 2019 for gjenstående arbeid som sameiet håper vil bli avsluttet i 2020/2021. Sameiet har tatt opp lån for å gjennomføre prosjektet.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutt på sameiets eiendom:
Dagboknr 12135-2/10, tinglyst 10.10.2001, type heftelse: Erklæring/Avtale. Beboerne i Manesjen sameie 3 og 5 har rett til å benytte fellesareal i garasje dersom nødvendig. Sameiet er forpliktet til å være medlem i felles sameieforening i Manesjen. Sameiet har eierandel i gnr. 73, bnr. 824 og er forpliktet til å dekke sin andel av parkeringshuset og bodareal regnet ut fra antall seksjoner i sameiet.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig, forretning og kontorformål i henhold til reguleringsplan for "Manesjen, del av gnr. 135, bnr. 213 + 354 m/tilliggende eiendommer" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 16.10.1989.

Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til boligbebyggelse- nåværende vedtatt 07.09.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Bygningsforsikring, forretningsførsel, nedbetaling av 2 lån og renter, grunnpakke kabel-tv og internett, garasje, velforening, vedlikehold og drift av sameiet m.m.

Oppdragets KR-kode

KR63.19265

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Bygningsforsikring, forretningsførsel, nedbetaling av 2 lån og renter, grunnpakke kabel-tv og internett, garasje, velforening, vedlikehold og drift av sameiet m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 616 655,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2 219 958,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5.872,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 106.486,- pr. 31.12.2019.

Total fellesgjeld for sameiet er kr 7.379.297,- pr. 11.10.2019.
Sameiet har 2 lån.

Lån 1 er på kr 646.439,- med følgende vilkår:
Rentebetingelser:4,5%.
Lånets løpetid: 16 år og 9 mnd fra 30.10.2019.
Avdragsfrihet: Nei.

Lån 2 er på kr 6.732.858,- med følgende vilkår:
Rentebetingelser: 4,25%.
Lånets løpetid: 24 år og 7 mnd fra 30.10.2019.
Avdragsfrihet: Nei.

Det er mulig for innløsning av hele fellesgjelden én gang pr år for sameiere som ønsker det. Ved innløsning vil lånebeløpene bli fjernet fra felleskostnadene f.o.m. 01.01.2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.


Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.967.458. Av dette beløpet utgjør kr 106.486,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Vegard Fjell Gjeisklid
Daglig Leder / Eiendomsmegler

Vegard Fjell Gjeisklid

Telefon
Mobil 93462732

Lurer du på noe

Vegard svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.