Komplett salgsoppgave

Bjarne Haugens gate 2

4 500 000 kr
61 m²
2 soverom
Bjarne Haugens gate 2 er en stilfull 3-roms selveierleilighet beliggende i 7. etasje med flott utsikt mot Østmarka og gode solforhold.
Bjarne Haugens gate 2 er en stilfull 3-roms selveierleilighet beliggende i 7. etasje med flott utsikt mot Østmarka og gode solforhold.
Kart
Stine Dyver
Daniel Andersson
Presenteres av
Stine Dyver og Daniel Andersson
Finstadjordet
Pen og moderne 3-roms selveierleilighet med flott utsikt og garasjeplass med el-bil lader. Sentralt. V.v og fyring inkl.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 949 kr
 • Omkostninger
  113 670 kr
 • Totalpris
  4 616 619 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  61 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 004 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne flotte 3-roms leiligheten i 7. etasje med attraktiv beliggenhet og flott utsikt. Her bor du med umiddelbar nærhet til Østmarka, og samtidig sentralt med alt du trenger i nærområdet - blant annet skole, barnehage, kjøpesenter, buss og treningstilbud.
Innvendig fremstår leiligheten moderne med stilrene detaljer, komplementert av tidsriktige farger og liten bruksslitasje. Koselig stue i åpen løsning til et pent kjøkken med plass til spisebord. Fra stuen er det utgang til en sydvendt balkong med gode solforhold og vidstrakt utsikt mot Østmarka. Videre er det et delikat bad og to fine soverom, samt plass til oppbevaring i garderobeskap og bod beliggende i kjeller. Det medfølger en garasjeplass med el-bil lader, og sameiet har takterrasse som kan nytes av beboerne.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjarne Haugens gate 2, 1475 FINSTADJORDET
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 100, bruksnummer 788, seksjonsnummer 52, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 100, bruksnummer 786, ideell andel 1/240

Innhold

Totalt bruksareal: 61 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
7. etasje 61 kvm: Entré, bad, kjøkken, stue og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 5 kvm i felles kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 02.11.2022, utført av Faglig bistand AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt grunnmur/dekke. Utvendig kledd med fasadeplater og trepanel. Flatt tak, antatt tekket med asfaltpapp. Etasjeskillere av betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selv om det er gitt TG1, gjøres det spesielt oppmerksom på:
Det er stedvis funnet bom under flis (hulrom mellom flis og flislim). Det ble bemerket noen mindre hakk/skader i flis uten vesentlig karakter høyt opp på veggen i dusjsone. Megler anbefaler likevel å lese all informasjon som fremkommer i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
-Det har vært bom i en flis på badet. Ble utbedret på garanti av utbygger (Solid AS) år 2020.
-Det er montert el-bil lader på tilhørende garasjeplass 036.

Standard

Velkommen til Bjarne Haugens gate 2! Dette er en stilfull 3-roms selveierleilighet beliggende i 7. etasje med flott utsikt mot Østmarka og gode solforhold. Leiligheten er beliggende i et populært boligområde på Finstadjordet i Lørenskog kommune. Her bor du med nærhet til alt man trenger i hverdagen, samt kort vei til idylliske Østmarka med utallige turmuligheter både sommer og vinter.
Innvendig fremstår leiligheten med en attraktiv og morderne standard med gode fargevalg som gir leiligheten et helhetlig preg. Videre er det en gjennomgående god planløsning med en romslig entré med god plass til å ta imot gjester, lys og pen stue med åpen løsning mot kjøkkenet, samt plass til spisebord. Fra stuen er det utgang til en overbygget balkong med god plass til utemøblement. Videre finner vi et flislagt baderom og to gode soverom. Leiligheten fremstår i sin helhet med god standard og det medfølger en parkeringsplass med el-bil lader i garasjeanlegg, i tillegg til en bod for oppbevaring.
E N T R É
Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og er holdt i lyse og nøytrale farger. Det er god plass til å ta imot gjester og i tillegg god plass til å ta av deg sko og henge fra deg yttertøy i skyvedørsgarderobe. Fra entréen har du blant annet enkel adkomst til leilighetens to soverom og baderommet.
S T U E
Når vi beveger oss videre inn i leiligheten kommer vi til oppholdsrommene, kjøkkenet og stuen. Stuen oppleves som lys og tiltalende med smart åpen løsning mot kjøkken, noe som gir et sosialt allrom. Her har du god plass til et hyggelig måltid ved spisebordet, i tillegg til en tilbaketrukken sone for avslapping i sofagruppen. Fra stuen er det adkomst til en flott balkong med betong på gulv og god plass til diverse utemøblement. Herfra har du vidstrakt utsikt mot fellesområdet og Østmarka.
K J Ø K K E N
Stilrent og moderne kjøkkenløsning med glatte, folierte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet er praktisk designet på en måte som utnytter plassen godt, med takhøye overskap som gir godt med oppbevaringsplass, samt belysning og stikkontakter. Selger har i sin eiertid malt flaten mellom benkeplate og overskap, samt byttet til en moderne matt, svart oppvaskkum. Videre er det integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, platetopp med komfyrvakt, og oppvaskmaskin med waterguard. Integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger leiligheten. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt på et tidligere tidspunkt og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk.
B A D E R O M
Pent og stilrent baderom med fliser på vegger og gulv med vannbåren gulvvarme. Pen baderomsinnredning med vegghengt toalett, nedsenket himling med downlights og speil med overbelysning. Det er plass for oppbevaring av toalettartikler i et vegghengt skap og et klassisk servantskap med skuffeseksjoner og ovenpåliggende servant. Videre er badet utstyrt med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt praktisk dusjhjørne med innfellbare dusjdører.
S O V E R O M
Leiligheten har to pene soverom av god størrelse og meget gode vindusflater som går fra gulv til tak. På hovedsoverommet er plass til både dobbeltseng, nattbord og tilhørende møblement. Her kan du slappe av i rolige omgivelser. På det andre soverommet har du plass til seng og diverse møblement, og kan eksempelvis benyttes som gjesterom, barnerom eller kontor - alt etter dine behov!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten blir varmet opp med vannbåren varme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 24.01.2018.
Etter samtale med kommunen 03.08.2022 opplyses det at ferdigattest ikke er søkt om, grunnet at deler av utomhusarealer ikke er ferdigstilt.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Panteter begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 313510, tinglyst 10.04.2017, type heftelse: Erklæring/avtale.
Servitutten er en avtale mellom gnr. 100 bnr. 787 snr. 1-55, gnr. 100 bnr. 788, gnr. 100 bnr. 789 og gnr. 100 bnr. 790 som omhandler bruk at felles utearealer. Kostnader til drift og vedlikehold skal deles mellom sameiene.
Dagboknr 328717, tinglyst 16.01.2018, type heftelse: Erklæring/avtale.
Servitutten handler om at 5 stk i gnr. 100 bnr. 789 har enerett til bruk av bod nr. 7, 14, 16, 22 og 24 i bygningen gnr. 100 gnr. 788. Følger med bestemmelse om renhold og vedlikehold fra gnr. 100 bnr. 789 sin side.
Dagboknr 313768, tinglyst 10.04.2017, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett, vann og klakkledning og veg.
Servitutten er en avtale mellom de samme som den første servitutten, avtalen har som formål å sikre rett til gjensidig bruk av arealene, samt å regulere ansvar for drift- og vedlikehold av dette. Eiendommen har adkomstrett, rett til å ha liggende diverse ledninger, være knyttet til varmesentralen, disponere avfallssug, bruke fordrøyningsbasseng og trafo på de forskjellige nabosameiene.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bjarne Haugens gate 2 ligger fint til i et sentralt og attraktivt boligområde på Finstadjordet i Lørenskog Kommune. Fra leiligheten er det gangavstand til et godt utvalg av servicetilbud ved Triaden Lørenskog Storsenter, offentlig kommunikasjon med hyppige avganger, skoler og barnehager, samt flotte rekreasjonsområder og Østmarka. Denne beliggenheten er perfekt for deg som ønsker umiddelbar nærhet til alt Lørenskog har å tilby!
H A N D E L & S E R V I C E
Dagligvarehandelen kan gjøres på enten Rema 1000 eller Meny Triaden. For ytterligere handlemuligheter, ligger både Triaden Lørenskog storsenter og Metro Senter i nærheten med alle fasiliteter og servicetilbud du måtte trenge i hverdagen. Triaden ligger kun en kort spasertur unna og tilbyr et variert utvalg av butikker både innenfor de store kjedene og enkeltstående butikker. Senteret er under utbygging, og det er planlagt en utvidelse på hele 12.500 kvm. Her skal det bygges mange nye boliger, trampoline- og aktivitetssenter, idrettshall og parkeringshus med park. I tillegg til trampolineparken, legges det opp til en rekke ulike aktiviteter fra lekeland og Ninja-bane til Norges første Skyrider; en slags berg-og-dal-bane der man henger i en sele og følger en bestemt bane flere meter over bakken. Det vil også være en kafe, barnepass og bursdagsrom. Planlagt ferdigstillelse av det utvidede kjøpesenteret er til julehandelen 2022 og våren 2023. I løpet av perioden vil det være flere delåpninger. Alt vil ifølge opplysninger stå ferdig høsten 2023. Metro Senter tilbyr en rekke forskjellige butikker og spisesteder, samt supermarked og bowlinghall. I forbindelse med Metro finner du også Lørenskog hus. Lørenskog hus er kommunens kulturhus med bibliotek, kino, aktivitetshus for ungdom, musikk- og kulturskole, kunstsal, frivilligsentral, spisesteder, møteromsavdeling og offentlige tjenester. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Strømmen Storsenter et av Norges største kjøpesentre med ca. 200 butikker og tilknyttede virksomheter.
R E K R E A S J O N
Leiligheten har nærhet til flotte natur- og friluftsområder med skiløyper og turstier som gir gode rekreasjonsmuligheter. Fra leiligheten er det kort vei inn til Østmarka med et flott turterreng både sommer og vinter. På vinteren er det et stort løypenett med belyste løyper. På sommeren kan marka by på mange fine bade- og fiskevann. Ellers ligger Langvannet nedenfor Rådhusparken som er tilrettelagt for mange fritidsaktiviteter med turstier, badebrygge, grillplass og sandvolleyballbaner.
Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.
Sport- og fritidsarena: Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby mot E6, har Selvaag Gruppen etablert en skihall. Med en størrelse på over 50 000 kvadratmeter, er SNØ en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Alle med en interesse for ski og snø skal få glede av SNØ. Anlegget vil være åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne. I tilknytning til SNØ vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se www.snooslo.no. Rett ved SNØ har du sportytude treningssenter. I samme bygning har JumpYard trampolinepark nylig åpnet. For nærmere informasjon, se www.jumpyard.no.
U T D A N N I N G
Området har kort gangavstand til Berger barnehage og Benterud barnehage. Videre er det kort avstand til flere skoler som Benterud barneskole, Løkenåsen ungdomsskole, Mailand videregående skole og Lørenskog videregående skole som nærmeste alternativer.
K O L L E K T I V T R A N S P O R T
Området tilbyr gode kollektivmuligheter. Nærmeste bussholdeplass er Bergerveien, og ligger like i nærheten av leiligheten. Herfra kan du ta linje 110 (Oslo bussterminal - Lillestrøm). Med buss tar det ca. 30 min til Oslo sentrum og ca. 20 min til Lillestrøm. En kort kjøretur unna finner du Lørenskog stasjon og med toget fra Lørenskog stasjon tar det omtrent 18 min til Oslo og 10 min til Lillestrøm Stasjon.
Med bil tar det ca. 20 min til Oslo S og 30 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Benterud barnehage 0.5 km
Løken/Rødløken barnehage 0.5 km
Berger barnehage 0.7 km
Benterud skole 0.4 km
Finstad skole 0.8 km
Åsen skole 1.1 km
Løkenåsen ungdomsskole 1 km
Kjenn ungdomsskole 2 km
Mailand videregående skole 1.8 km
Lørenskog videregående skole 4.1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.545,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er parkmessig opparbeidet med steinheller, bed, lekeplass, variert beplantning og gressplener.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass med el-bil lader i felles garasjekjeller, beliggende i U2 merket med nr. 36.
Garasjene har et eget sameie, kalt Løkenhagen garasjesameie. Sameiet består av 240 ideelle sameieandeler. Til hver andel er det knyttet eksklusiv bruksrett til én parkeringsplass. Sameiets anlegg skal utelukkende nyttes til parkeringsformål.
Parkeringsplassene kan leies ut eller lånes ut til beboere i overliggende sameier angitt under punkt 3.1 i vedtektene. Utleie utover dette må godkjennes av styre som ikke kan nekte utleie uten at det foreligger saklig grunn.
13 av parkeringsplassene er tilrettelagt for funksjonshemmede (HC-plasser). Ved opprettelsen av sameiet er HC-plassen tildelt sameier som har kjøpt p-plass og har dokumentert behov for HC-plass. Dersom en boligseksjon med parkeringsplass i fremtiden blir overdratt til kjøper med dokumentert behov for HC-plass er sameier som disponerer HC-plass, uten behov for HC-plass forpliktet til å vike. Det samme gjelder dersom sameier som eier andel i garasjeseksjonen i løpet av sin eiertid får dokumentert behov for HC-plass.
Ihht. Garasjesameiets ordensregler er lading av elbiler kun tillatt på biloppstillingsplasser med elbillader. Strømbruk belastes eier etter faste satser, som styret til enhver tid fastsetter. Gjesteparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Området er regulert til bolig, forretning, kontor, offentlig eller privat tjenesteyting/bevertning i henhold til reguleringsplan 022 Skårer syd, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 09.05.2019.
Det orienteres om at området er under utvikling og omkringliggende eiendommer kan endres eller utbygges. Dette kan påvirke lys og utsynforhold, samt gi byggestøy i perioder. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene inkluderer blant annet: Kommunale avgifter, fjernvarme, vedlikehold, forretningsførerhonorarer, felles forsikringer, grunnpakke kabel-tv/internett m.m. .
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader 3.449,-
Kapitalkostnad avdrag 159,-
Kapitalkostnad renter 11,-
Grunnpakke kabel-TV/Bredbånd 385,-
Det betales kr 285,- i måneden for drift og vedlikehold av garasjeplass. Faktura blir tilsendt på egen regning. Dersom det i tillegg til dette er kostnader som skal betales av sameierne, fordeles dette på sameierne ut fra sameieandelen (1/240).
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3.200 kwh. pr. år.
Leiligheten er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 998.842,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.595.832,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.949,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 2.949,- pr. 31.10.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 166.741,- pr. 31.10.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12138389780, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 31.10.2022: 5.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 6
Saldo per 31.10.2022: 166.741,-
Andel av saldo: 2.949,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 31.03.2024 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.616.619,-. Av dette beløpet utgjør kr 2.949,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Glenn-Andre Paalshus

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Løkenhagen II, med sameiebrøk 61/3449.
Sameiet består av 60 boligseksjoner.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så langt det ikke er til sjenanse for resten av beboerne.
Foretatte påkostninger:
- Mars 2021: installert renseanlegg (NIPROX) som skal sikre vannkvaliteten til fjernvarmeanlegget. Dette vil forhindre tilstopping av justeringsventiler til badegulv og radiatorer.
- Avfallssugssystemet ble igangsatt høsten 2021.
Planlagte påkostninger:
- Normalt vedlikehold.
Styret har etter forrige årsmøte kontaktet Østfold Rør for å få installert separate vannmålere for vårt sameie og Selvaag utleiebolig. Det jobbes fortsatt med å finne en løsning for å separere vannmåler for sameiet og Selvaag utleiebolig.
Styret har fulgt opp en reklamasjonssak til SOLID angående forhold på takterrassene. Drenering til plantekassene er ikke tilfredsstillende. Styreleder opplyser at disse ikke er i bruk, og at det fortsatt ligger en reklamasjonssak inne.
Det er sykkelparkering på sameiets tomt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 61-0086/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lørenskog
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR61.2286

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 14:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.