Solgt: 5 700 000 kr

Bøgutua 1

6 100 000 kr
265 m²
6 soverom
Stor Enebolig med flere boenheter samt stor tomt.
Cato Deglum
Presenteres av
Cato Deglum
Stange
Innholdsrik enebolig med god og praktisk beliggenhet rett sør for sentrum. Eiendommen har gode leieinntekter da den inneholder 3 bruksenheter samt en hybel.
 • Prisantydning
  6 100 000 kr
 • Omkostninger
  153 842 kr
 • Totalpris
  5 853 842 kr
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  6 soverom
 • Primærrom
  265 m²
 • Bruksareal
  271 m²
 • Tomteareal
  1 079,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Sentral beliggenhet i Stange sentrum
- Kort veg til kollektiv transport
- Kort vei til dagligvarebutikker
- Fire utleieenheter
- Godt med lagringsplass
- Ny garasje i 2017

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bøgutua 1, 2335 STANGE
Kommunenummer 3413, gårdsnummer 96, bruksnummer 131

Innhold

Totalt bruttoareal: 300 kvm
Totalt bruksareal: 271 kvm
Totalt primærrom: 265 kvm
Bruksareal:
Enebolig 271 kvm
Garasje 26 kvm
Sidebygg 118 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 73 kvm: Trapperom/gang, stue, kontor, kjøkken, vaskerom, bad, soverom, wc
1. etasje 85 kvm: Trapperom/gang, gang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad, trapperom til kjeller.
2. etasje 84 kvm: Trapperom/gang, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken, stue.
3. etasje 23 kvm: Loft: Innredet rom.
Sidebygg:
1. etasje 50 kvm: Entré/gang, kjøkken, stue, trapperom kjeller, bad og soverom.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 6 kvm: 3 boder
Garasje:
1. etasje 26 kvm: Garasjerom.
Sidebygg:
Kjeller: 68 kvm: 3 kjellerrom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.02.2020 utført av Vidar Nerem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig med tilbygg oppført og tatt i bruk i 1954.
Tilbygg/ sidefløy var opprinnelig tenkt å brukes til bakeri.
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på støpt såle med støpte kjellervegger og kjellergulv av betong. Yttervegger oppført i bindingsverkskonstruksjon av treverk. Hovedtak har saltak med isolert takflate, tilbygg med kaldt loft og undertak av trepanel. Takene er tekket med betongtakstein fra 2016 lagt av HW Byggetjenester AS.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder de deler av boligen som har fått tilstandsgrad TG2. Ingen deler har blitt gitt TG3, noe som vil si at det er ingen nødvendige tiltak som må settes i gang snarest. Dette er en godt ivaretatt bolig og tidvis er pusset opp fra 2010 og fremover.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Bøgutua 1!
Stor enebolig med fire boenheter, beliggende sentralt i Stange!
Romfordeling i de forskjellige boenhetene:
Entré: Alle enheter i hovedbygning har felles overbygget inngang i første etasje med trapp til alle etasjer. Sidebygningen har egen inngang.
Leilighet i første etasje: Hyggelig 3-roms leilighet hvor mye ble pusset opp i 2010, bestående av entré, bad, to soverom, stue og kjøkken.
Leilighet i andre etasje: Moderne 3-roms leilighet som i sin helhet ble pusset opp i 2016, bestående av entré, bad, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stuen til en hyggelig balkong.
Hybel i kjelleretasje: Leilighet fra 2006/2007 bestående av gang, stue, kjøkken, vaskerom, bad, toalettrom, innredet rom, soverom og tre boder. I tillegg er det dør inn til kjeller i sidebygning hvor det er tre store kjellerrom.
Hybel i sidebygning: Innredet 2-roms med entré, soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stuen til en koselig veranda. Her er det også trapperom ned til kjelleretasjen hvor hybel har tilhørende baderom.
Eksempler på materialvalg:
Gulv: Gulvbord, parkett, vinylbelegg, fliser og laminat.
Vegger: Malte plater, malt panel.
Himlinger: Malte plater.
Bad kjeller: Keramiske fliser på gulv med elektrisk gulvvarme og keramiske fliser på vegger. Innredningen består av håndvask med underskap og ettgreps blandebatteri, overskap med speilfronter, gulvmontert toalett, dusjvegger med blandebatteri montert på vegg og opplegg til vaskemaskin. Elektrisk vifte i baderom.
Bad 1. etasje: Keramiske fliser på gulv med elektrisk gulvvarme og baderomsplater på vegger. innredningen består av håndvask med underskap og ettgreps blandebatteri, speil med lys, gulvmontert toalett, firesiders dusjkabinett med kar. Elektrisk vifte i baderom.
Bad/vaskerom 2. etasje: Kerasmiske fliser på gulv med elektrisk gulvvarme, keramiske fliser på vegger. Innredningen består av håndvask med undersksp og ettgreps blandebatteri, overskap med speilfronter, gulvmontert toalett, dusjvegger i dusjsone med vegghengt blandebatteri, og opplegg til vaskemaskin. Elektrisk vifte i baderom.
Vaskerom i kjeller: Vinylbelegg på gulv, malt mur og malt panel på vegger. Innredning består av håndvask uten underskap og med ettgreps blandebatteri, overskap med speilfronter, firesiders dusj-kabinett med kar, opplegg til vaskemaskin og utslagsvask i stål med tohånds blandebatteri. Elektrisk vifte i vaskerom.
Kjøkken kjeller: Kjøkkeninnredning med benkeskap og oversksap i laminert spon, benkeplater i laminert spon hvor dekor er i lys naturstein. Innredning av type IKEA. Plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Kjøkken 1. etasje: Kjøkkeninnredning med benkeskap og overskap i laminert spon, fronter i heltre, benkeplater i laminert spon hvor dekor er naturstein. Innredning av type Kvik. Plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Halvøy innredning. Kitchenboard.
Kjøkken 2. etasje: Kjøkkeninnredning med benkeskap og overskap i laminert spon, benkeplater i sort slipt granitt. Innredning av type Norema. Fliser i benkeryggen. Slette fronter. Integrert ventilator, platetopp, komfyr, microbølgeovn og oppvaskmaskin. Montert komfyrvakt. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen, med mindre annet er avtalt.
Kjøkken sidebygg: Innredning av en eldre type Nordia med glatte fronter og en laminert benkeplate.
For nærmere beskrivelse se selgers egenerklæring og takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen varmes opp gjennom elektrisitet, elektriske varmekabler på gulv på baderom, luft-til-luft varmepumpe på det ene soverommet i 2. etg. og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Stange kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3413/96/131:
18.06.1954 - Dokumentnr: 101670 - Rettigheter iflg. skjøte
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Rettighetshaver
STANGE KOMMUNE
20.10.2020 - Dokumentnr: 3205622 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
07.02.1952 - Dokumentnr: 100363 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3413 Gnr:96 Bnr:9
18.01.1996 - Dokumentnr: 650 - Målebrev
Veggrunn gnr 410 bnr 11
Gjelder denne registerenheten med flere
01.01.2020 - Dokumentnr: 1617757 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0417 Gnr:96 Bnr:131

Eventuell adgang til utleie

Bygningen er kategorisert som bolig med tre eller flere boenheter i henhold til matrikkelinfornmasjon fra Stange kommune.

Diverse

Det elektrisk anlegget er i hovedsak fornyet de siste år.
2017: Loftet ble innredet og etterisolert.
2017: Det ble satt opp ny garasje.
2016: Taktekkingen ble lagt ny.
2016: Takrenner, nedløp og beslag.
2016: Bad og kjøkken i 2 etg. ble pusset opp.
2016: Leiligheten i 2 etg. ble pusset opp.
2016: Vegger i leiligheten i 2 etg. ble etterisolert på innsiden.
2015: WC-rom i kjeller ble pusset opp.
2015 Badet i kjeller ble pusset opp.
2010: Bad og kjøkken i 1 etg. ble pusset opp.
2008, 2010, 2016: Skiftet vinduer
2006/2007: Kjøkken i kjeller ble pusset opp.
ca 2006/2007: Stue og soverom i kjeller ble innredet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt boligområde i Stange sentrum i Stange kommune. Fra boligen er det kort gangavstand til skoler og barnehager.
Kollektivtilbudet i Stange sentrum består av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 150 meter unna, og togstasjonen ligger ca. 300 meter unna. Fra Stange stasjon er det hyppige avganger både til Hamar og Oslo.
Det er kort vei til Stangehallen og flere fotballbaner. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som den godt kjente Ottestadstien og turstien langs Mjøsa. Ved Brynitjernet er det skytebane og mulighet for fiske. Alt innenfor kort rekkevidde for den turglade person eller familie.
Rema 1000, Kiwi og Coop mega er nærmeste dagligvare. Det er også kort veg til Hamar sentrum ligger godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil, som kan tilby mange andre servicetilbud.

Adkomst

Fra Oslo: Ta av E6 mot Stange, så tredje avkjørsel i den første rundkjøringen og andre avkjørsel i den neste. Fortsett inn mot Stange sentrum. Etter ca. 1.9 km. ta til venstre i rundkjøringen inn på Storgata, kjør så i 250 m. og sving til venstre inn på Jernbanegata. Etter ca 220 m. sving til høyre inn på Kristian Fjelds Gate. Etter ca. 100 m. får du eiendommen på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sokner til stange skole 1-7 klasse.
Stange ungdomsskole 8-10 klasse og stange videregående skole.
Det ligger flere alternative skoler i området og flere barnehager i nærheten.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 079,4 kvm. Tomten har en asfaltert gårdsplass, gruset mot tilbygg. Det er lagt ned kantstein som et naturlig skille. Tomten er delvis inngjerdet med stolper påmontert kjetting. Velorganisert gårdsplass og hageanlegg.

Parkering

Parkering i garasje med opplegg for el-bil, øvrig parkering er på eiendommens tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan 213 Kristian Fjelds gt 1 datert 12.09.2007.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ca kr 18.600,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er montert vannmåler på eiendommen og kjøper betaler etter forbruk. Grunnen for høye kommunale avgifter i 2019 skyldes en vannlekkasje på utekran.
Eiendomsskatten er kr 15 428,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år.
Boligen er kan tilknyttes Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på
ca. kr 1200,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 851 805,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 066 498,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.253.842,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Elin Von Ubisch

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 50.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 65-0082/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hamar
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR65.2082

Dato

Sist oppdatert: 08. desember 2020 kl. 18:29

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.