Komplett salgsoppgave

Sveiserveien 17

10 400 000 kr
105 m²
4 soverom
Velkommen til Sveiserveien 17!
Velkommen til Sveiserveien 17!
Kart
Dominik Zych
Mats Kvarud
Presenteres av
Dominik Zych og Mats Kvarud
Godlia
Sjelden vertikaldelt halvpart av tomannsbolig med idyllisk utsikt - P-plass m/lader + garasjeplass - 3 uteplasser - Peis

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  10 400 000 kr
 • Omkostninger
  261 755 kr
 • Totalpris
  10 661 755 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  105 m²
 • Bruksareal
  109 m²
 • Tomteareal
  301 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Flott utsikt og veldig usjenert beliggenhet nesten helt uten gjenboere. Gode solforhold og flere fine uteplasser. Nærhet til Østmarka og Østensjøvannet, all offentlig kommunikasjon og kort vei til sentrum. God skolekrets. Stille og rolig blindvei med et godt miljø. Godt med 2 biloppstillingsplasser og garasje.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sveiserveien 17!
Her får du en flott halvpart av tomannsbolig med en smart planløsning fordelt over 2 plan med en svært ettertraktet beliggenhet. Fra de skjermede uteplassene er det et herlig utsyn mot både grøntarealer og i retning Oslo sentrum. Parkeringsplass med ladeboks foran inngangspartiet samt garasjeplass medfølger. Bad og vaskerom fra 2018.
Verdt å merke seg:
- Praktisk planløsning for barnefamilier
- Garasjeplass + p-plass m/lader
- Terrasse (41 kvm), veranda (16 kvm) og balkong (4 kvm)
- Større arbeid utført 2011 og 2017/2018
- Varmepumpe og sentralstøvsuger
- Kvalitetespeis fra Brunner
- 3 godkjente soverom + innredet bod m/vindu
- Soverom i 1. etg. med modulvegg
- Utsikt retning Holmenkollen
- Blindvei
- Godlia skole
- Østmarka, nærbutikk og t-bane i nærheten

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sveiserveien 17, 0683 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1782, ideell andel 1/1
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1029, ideell andel 1/88
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1908, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 109 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm
Bruksareal:
-1. etasje 54 kvm: Gang, bad, vaskerom, 3 soverom og bod.
1. etasje 55 kvm: Entré, stue/kjøkken og tv-stue/soverom.
Primærrom:
-1. etasje 50 kvm: Gang, bad, vaskerom og 3 soverom.
1. etasje 55 kvm: Entré, stue/kjøkken og tv-stue/soverom.
Sekundærrom:
-1. etasje 4 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det er en bod med ca. 4 kvm gulvflate under balkong, samt ca. 24 kvm gulvflate i kjeller. Rommene er ikke måleverdige grunnet lav takhøyde. Lagringsplass under terrasse.
Følgende endringer er gjort fra byggeår:
- Brenselsrom og bod i underetasjen er omgjort til soverom. Det er satt inn vindu. Omgjøring av s-rom til p-rom og fasadeendring er søknadspliktige tiltak, og det er ikke søkt plan- og bygningsetaten i dette tilfellet. Kjøper overtar ansvar og risiko knyttet til dette.
- Kjøkken er åpnet mot stue.
- Inngang til soverom i 1. etg. er flyttet fra entré til stue, og opprinnelig vegg er skiftet ut med en modulvegg med dør.
- Ny terrasse, veranda og balkong er bygget. Dette er et søknadspliktig tiltak, og det er ikke søkt Plan- og bygningsetaten i dette tilfellet. Kjøper overtar ansvar og risiko knyttet til dette.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig
kledd med stående kledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater. Boligen har profilert/slett ytterdør med glassfelt. Balkongdør med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2005. Verandadør med karmer/rammer av tre og tre-lags glass fra 2011. Vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 1993 i stue samt soverom 1 og 2. Vindu med karmer/rammer av tre og tre-lags glass fra 1983, 1984, 2011 og 2013 i 1.etasje.Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 grunnet mangel på komfyrvakt på kjøkken.
TG2 på overflater gulv grunnet stedvis riper og hakk i parkettgulv.
TG2 grunnet utslag med fuktindikatorinstrument diverse steder på vegg- og gulvflate i kjeller og dette kan ikke helt utelukke fuktproblematikk i kjelleren.
TG2 på skorstein ved pipe grunnet alder.
TG2 på innvendig trapper grunnet mangel på rekkverk.
TG2 på skevhetsmåling grunnet noe merkbare skjevheter.
TG2 på rekkverk grunnet høyde på under 1 meter.
TG2 på utvendig trapp grunnet sprekk mellom trinn i betong.
TG2 på forstøtningsmur grunnet skjevheter og sprekker.

Standard

Pen halvpart av tomannsbolig med større oppgraderinger i 2011 og 2018. Flott bad og vaskerom, begge totalrehabilitert i 2018. WC i begge rom. Gulvet er primært belagt med parkett, med unntak av gangen hvor det er lagt fliser med gulvvarme. Himling og vegger av malte flater kombinert med panel. Stort kjøkken med åpen løsning mot stue. Kvalitetsinnredning fra 2011 med benkeplate av tre, benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenken. Kjøkkeninnredningen har noe bruksslitasje. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp, samt frittstående kombiskap. Nevnte hvitevarer samt kjøleskap i kjeller medfølger. Kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk av hvitevarene. Romslig stue helt uten innsyn og med masse lysinnslipp. Her finner du også en stor og hyggelig peis fra den tyske produsenten Brunner. Lader til el-bil er montert på utsiden av huset. I tv-stuen medfølger vegghengte skap og vegghengt tv. Det er montert 2 markiser på verandaen og 1 markise under pergola på terrassen.
Anticimex har gitt våtromsbevis for vaskerom og bad. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.

Oppvarming

Boligen varmes opp med varmekabler i entré, vaskerom og på bad, luft-til-luft varmepumpe montert over inngangsdør, panelovner og ved peis i stuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.01.1965. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke omgjøring av brenselsrom og bod til soverom, fasadeendring (nytt vindu til dette soverommet), og ny terrasse, veranda fra stue og veranda i u.etg. Terrassen/verandaene er ikke søkt eller godkjent hos Oslo kommune. Soverommet er ikke godkjent til varig opphold hos Oslo kommune. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av festekontrakt for fellesarealene.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
1) Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder adkomst for reparasjoner og vedlikehold mot nabo i Sveiserveien 5.
2) Hjemmel til eiendomsrett/skjøte
Dokumentet presiserer heftelser som følger eiendommen fra overskjøtingen tilbake i 1987. Blant annet nevnes:
- Vegetasjon pliktes fjernet uten vederlag i den utstrekning der er nødvendig for ferdsel eller veivedlikehold.
- Større trær kan ikke hugges uten samtykke fra Oslo kommune.
- I de tilfeller vei ikke opparbeides i full regulert bredde, skal kommunens areal mellom reguleringslinjen og veien langs tomten settes i stand og vedlikeholdes av tomteeier. Dersom området inngjerdes, plikter eier seg å flytte gjerdet vederlagsfritt hvis veien skal utvides. Kommunen har for øvrig rett til å brøyte snø inn på dette arealet.
- Kommunen har rett til å legge og ha liggende ledninger, kummer o.l. i eller over den ubebygde del av tomten samt rett til adkomst for anlegg og vedlikehold. Kommunen har også rett til å sette opp nettstasjon.
3) Festekontrakt for fellesarealer datert 20.06.1955.
Kontakt megler dersom du ønsker servitutter tilsendt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sveiserveien er en av bydelens mest populære gater og ligger på Godlia. Boligen er en halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over to plan med fantastisk beliggenhet på "riktig" side av gaten med en fantastisk utsikt og tilnærmet ingen innsyn inn til boligen. I tillegg er Sveiserveien en blindgate, med svært lite trafikk.
Flott utsikt mot Oslo by og helt opp til Holmenkollen fra både boligens terrasse og veranda.
Gangavstand til både Østensjøvannet og Østmarka med turterreng, lysløyper og badevann. Alternativt ligger nøklevann og Haraløkka en 5 minutters kjøretur unna. Her finner du blant annet tennisbaner, turstier, lysløyper og badevann.
Dagligvarehandelen kan gjøres unna på Kiwi eller Rema 1000 - begge med kort gangavstand fra leiligheten. For øvrig ligger Oppsal senter en spasertur unna og byr på flere butikker og spisesteder. Her finner du blant annet Ark bokhandel, Boots apotek, Meny, og Oppsal rens. For øvrig ligger Bryn senter og Tveita senter en kort biltur unna og byr på et større utvalg av forretningssteder.
Godlia t-bane ligger 8-10 minutter unna. Lokalbuss i Solbergliveien samt 76 og 79 buss langs Hellerudveien. Der finner du også flybussen.

Adkomst

Ta inn Sveiserveien fra Solbergliveien. Boligen ligger innover på høyre side.

Barnehager, skoler og fritid

Sveiserveien 17 sokner til Godlia barneskole. Elevene fortsetter videre til Skøyenåsen ungdomsskole. Det finnes flere barnehager i området. De nærmeste er Godlia og Soltoppen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 301 kvm. Buskene foran inngangspartiet ligger utenfor boligens tomtegrense. Dette er for øvrig tilfellet ved samtlige eiendommen i Sveiserveien.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass med lader til el-bil foran huset og garasjeplass i garasjerekke. Selger har i sin eiertid også problemfritt parkert foran sin egen garasje. Tomtegrensen går ca. 1.5 meter fra garasjen, og man står i så tilfelle noe utenfor tomtegrensen. Ellers gateparkering i Solbergliveien.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 74553, stadfestet til s-474 datert 23.11.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 21.03.1953 (s-474).
Det er per 23.11.2022 ingen plan- eller byggesaker som har innvirkning på eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 703,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 1 830,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16 700 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6 589,-.
Avgift til sameiet er kr 900,- pr. år.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av kabel-tv/internett(fiber) og har avgift på kr 399 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm. Ny eier kan tegne alarm, abonnement medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 646 458,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 927 250,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10 656 755,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.12.650,- for boliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nina Ulvnes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon:
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår:
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon:
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår:
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0.65% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0152/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.22152

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2022 kl. 14:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.