Komplett salgsoppgave

Grenseveien 54

3 400 000 kr
35 m²
1 soverom
Emir Resulbegovic
Presenteres av
Emir Resulbegovic
Moderne 2-R hjørneleilighet i toppetasje med nydelig utsikt - IN-ordning - Garasjeplass - Supersentralt - Ingen gjenboere!
 • Prisantydning
  3 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  791 900 kr
 • Omkostninger
  8 882 kr
 • Totalpris
  4 200 782 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  35 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  8 425 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Populær og moderne 2-R i toppetasje med en gjennomgående god standard fra byggeår. Leiligheten har en kvadratsmart planløsning med åpen- stue/kjøkkenløsning, samt utgang til en herlig balkong på 5 kvm med fin utsikt. Denne boligen er nøkkelklar!
 • Kvadratsmart planløsning med stort bad, romslig soverom med gode oppbevaringsmuligheter og åpen stue- kjøkkenløsning
 • Garasjeplass med bod bak
 • Ved innløsning av fellesgjeld vil fellesutgiftene utgjøre 2.807,-
 • Gjennomgående god standard fra byggeår
 • Høyt og fritt uten innsyn til leiligheten - en sjelden kvalitet så sentralt i byen!
 • Offentlig kommunikasjon rett utenfor døren
 • Felles takterrasse med fin utsikt over by og fjord
 • I 1.etg. på Torget har man bla. Sats, Vinmonopol, Mega mm.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Grenseveien 54, 0579 OSLO
  Gårdsnummer 127, bruksnummer 70, kommunenummer 301,Gårdsnummer 427, bruksnummer 1, kommunenummer 301
  Andelsnummer 3701, Borettslaget Hasle Torg II, organisasjonsnummer 990 399 581

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 39 kvm
  Totalt bruksareal: 35 kvm
  Totalt primærrom: 35 kvm
  Primærrom:
  7. etasje: 35 kvm: Entré, baderom, et soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang balkong.
  I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 6 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.04.2021 utført av Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
  Boligblokk med 8 etasjer, kjeller og garasjeplan. Adkomst til felles trapperom fra asfaltert gangvei.
  Eiendommen fundamentert med pilarer til fast grunn og grunnmur i støpt betong. Støpt kjellergulv. Prefabrikkerte betongelementer i etasjeskillere. Stål og betongkonstruksjoner i bærende konstruksjoner, utfyllende fasader i bindingsverk utvendig forblendet med spekkmurt teglstein og isolert med mineralull.
  Flatt tak tekket med papp/folie. Støpte trapper belagt med vinylbelegg og malte murvegger mellom etasjene. Eiendommen har personheis med adkomst garasje.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Samtlige punkter er vurdert til TG1.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Populær og moderne 2-roms i toppetasje med en gjennomgående god standard fra byggeår. Leiligheten har en kvadratsmart planløsning med åpen- stue/kjøkkenløsning samt utgang til en herlig balkong på 5 kvm med deilig utsikt mot Teglverkstomten og Hovin. Med sin sentrale beliggenhet på Hasle Torg er det kort vei til absolutt alt av kollektiv- og servicetjenester i umiddelbar nærhet. Leiligheten disponerer egen kjellerbod på 6 kvm og har tilgang til en fantastisk felles takterrasse på toppen av bygget med særdeles fin utsikt mot by og fjord!
  Entré:
  Romslig og lys entré med plass til sko og klesavheng i romslig garderobe. Fra entréen er det direkte adgang til leilighetens baderom og videre ut til stue og kjøkken, dette understøtter leilighetens meget gode planløsning. Tidløse parkettgulv og lampe i tak.
  Stue:
  Lys og fin stue med slette overflater samt god plass til stuebord, spisebord og naturlig plass for tv-seksjon. Store vindusflater gir godt med lysslipp inn til stuen samt skaper en god romfølelse i leiligheten for øvrig. I og med at leiligheten ligger høyt opp i etasjeplan og at det ikke er noen bygg foran er det ingen direkte innsyn til leiligheten. Her ferdes du fritt både i stuen, balkong og på soverom. Fra stuen er det direkte utgang til en hyggelig sydvendt balkong på 5 kvm.
  Balkong:
  Fantastisk balkong med plass til balkongmøbler samt grill, her er det også lagt opp stikkontakt til terrassevarmer, grill etc. Balkongen vender mot sydøst og har utsikt mot Teglverkstomten/Hovin. Det er ifølge eier sol på balkongen fra ca. 06:30-17:30 midtsommers. Dersom du har behov for kveldssolen er det bare å gå opp til takterrassen. Takterrassen har en meget stor flate med sittebenker/bord hvor man også kan ta med seg egne møbler opp dersom ønskelig. Hit kan du inviterer hele vennegjengen til et hyggelig lag sommerstid.
  Kjøkken:
  Tidløs og pen kjøkkeninnredning med åpen løsning mot stue. Hvit innredning med glatte fronter, laminat benkeplater, nedfelt rustfri oppvaskkum og et-greps armatur. Ventilator over komfyr, opplegg for oppvaskmaskin og nisje til komfyr og kjøleskap. Hvite fliser mellom benk og overskap. Den åpne løsningen skaper en meget god kommunikasjon mellom stue og kjøkken samt utnytter leilighetens størrelse på en god måte.
  Soverom:
  Lyst og pent soverom med inngang fra stuen via to skyvedører. Her er det god plass til dobbeltseng og to medfølgende garderobeskap. Lysmalte vegger med dekorativ fondvegg i en dyp grønn farge. Leilighetens soverom ligger høyt og fritt til, helt uten innsyn.
  Bad:
  Delikat flislagt bad med downlights i tak og varmekabler i gulv. Eget dusjhjørne med innfellbare dusjdører i herdet glass. Vegghengt toalett, servant med skapinnredning og speil med lys over. Opplegg for vaskemaskin og speilskap over.
  Diverse:
  - Felles sykkelparkering
  - Felles takterrasse
  - Miljøvennlig oppvarming via fjernvarme
  - Porttelefon
  - Kjellerbod på 6 kvm
  - Balansert ventilasjon
  - Parkett på gulv

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med sentral fjernvarme samt gulvvarme på bad.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.12.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomstrett, trafostasjon/kiosk og vann og kloakk. Erklæring/avtalt om gjensidig bruk av grunn, samt forurensede masser. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Diverse

  Fastmonterte skap på soverom og i gang følger med boligen.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Meget sentralt og attraktivt beliggende på Hasle Torg. Her bor du midt i "smørøyet" med kort vei til absolutt alt av kollektiv- og servicetilbud. Kjøpesenter under leilighetskomplekset med Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopol, Nille, frisør, blomster og treningsenterkjeden Sats. I rundkjøringen (Grenseveien) har det kommet Kiwi samt Rema 1000 i Hovinveien bare 200-300 meter fra leiligheten. Søndagsåpen Jokerbutikk finner du i St. Jørgens vei 300 meter fra leiligheten.
  Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munchmuseet og Botanisk hage. Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I området ved eiendommen er Petersborgkvartalet under oppføring. I den forbindelse er det nylig åpnet kafé og bakeri (Boulangerie) med pizzaservering på kveldstid samt nyåpnet søndagsåpen Joker-butikk. Kortreiste og økologiske produkter kan fåes hos Lille Tøyen Kolonial.
  Området er under utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått nye, flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget.
  På Oslos tak ligger bydelen Hasle, og på Hasle ligger Vinslottet. Vinslottet, et ikonisk bygg og landemerke som tidligere huset Vinmonopolets tapperi. Det historiske bygget er bygget om og igjen fullt av liv. Det er ikke et ekte slott, men et sted du stikker innom for å gjøre unna ukeshandelen, shoppe litt, klippe håret og få legetime når du trenger det. Det er også stedet kolleger, venner og naboer samles til store og små «happenings», over en caffè latte eller til en uhøytidelig søndagsmiddag!
  Ett av boligens nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen. Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på www.okernsentrum.no og www.okernloren.no/.
  I 2020 stod Oslos mest fremtidsrettede bygg klart på Økern. Her skaper de et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø i et næringsbygg som tilbyr alt fra fleksible kontorlokaler til restaurant- og kulturopplevelser for ansatte og beboere i området. Her kommer det hele 7 nye restauranter samt takterrasse som vil by på en spektakulær utsikt over hele Oslo og som vil være tilgjengelig for alle.
  Offentlig kommunikasjon er rett utenfor døren med buss (nr. 21, 28, flybuss) og t-bane (linje 5). Kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø t-bane (linje 1-4)

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Grenseveien 54 sogner pt. til Teglverket skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 3.370,8 kvm som tilhører borettslaget.

  Parkering

  Garasjeplass i felles garasjeanlegg medfølger boligen. Felleskostnad kr. 400,- pr mnd. (inkludert i i leilighetens felleskostnader)
  Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning og bevertning i henhold til reguleringsplan S-4065 datert 14.04.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Saksnummer 201609079 - Gjelder nabotomten, hjørnetomten ved Hasle Torg ut mot Økernveien/Grenseveien. Der er det foreslått utbygging av boliger, næring og hotell. Byggehøyder er i hovedsak opp mot 7-8 etasjer med unntak av bygget nærmest T-banestasjonen på Hasle som er foreslått til opp mot 14 etasjer med en avtrapping i fra 11. etasje.
  Saksnummer 201615880 - Reguleringssak: Økernveien 115 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av boliger.
  Saksnummer 201801786 - Gjelder Økernveien 97 (ved Hasle T-bane). Det er foreslått boligbebyggelse i varierte byggehøyder på 3, 6, 8 og 12 (10) etasjer.
  Saksnummer 201617440 - Reguleringssak: Økernveien 94 mfl. - Detaljregulering - Bolig og næring.
  Saksnummer: 201906192 - Reguleringssak: Økernveien 119 - 121 - Eikenga 31 - 33 - Bestilling av oppstartsmøte - Næringsutbygging.
  Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Ensjøbyen er under utbygging og det vil bygges parkanlegg, boliger og lagt til rette for en rekke servicefasiliteter i årene som kommer.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr. 8.425,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme (fyring og varmtvann), kabel-tv/bredbånd (grunnpakke fra Get), kommunale avgifter, generelle driftskostnader, felles forsikring m.m..
  Herav:
  Avdrag: kr. 54,-
  Felleskostnader: kr. 1.659,-
  Tv og bredbånd Get: kr. 135,-
  Renter: kr. 9,-
  Renter IN: kr. 536,-
  Fjernvarme: kr. 550,-
  Avdrag IN: kr. 5.082,-
  Felleskostnader garasjeplass: kr. 400,-
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.700,- pr. år. / 2.746 kwh. pr. år med Hafslund som leverandør.
  Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr. 135,- (grunnpakke) i følge forretningsfører. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Laget har også bredbåndsavtale med Lynet Internett, dette må betales av hver enkelt ved interesse.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 803 979,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 894 324,40.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr. 17.431,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr 791.900,- pr. 26.04.2021
  Lånenummer: 114985641, Den Norske Stats Husbank og lånevilkårene er:
  Saldo per 26.04.2021 er kr. 60.161.105,-.
  Annuitetslån, 4 terminer pr år.
  Rentesats per 26.04.2021: 0.80% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 48.
  Andel av saldo: kr. 785.444,-.
  Første termin: 01.07.2008 Første avdrag: 01.07.2013 (siste termin 01.04.2033).
  IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.
  Lånenummer: 12139606106, DNB Bank ASA og vilkårene er:
  Saldo per 26.04.2021 er kr. 932.059,-
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 26.04.2021: 1.69% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 37.
  Andel av saldo: kr. 6.456,-
  Første termin/første avdrag: 30.09.2020 (siste termin 30.06.2030).

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.450,- (USBL)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr- 300,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr. 4.200.782,-. Av dette beløpet utgjør kr 791.900,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Magnus J. Hirsti

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Hasle Torg II.
  Borettslaget består av 80 leiligheter.
  Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
  Det skal søkes skriftlig til styret før en eventuell anskaffelse av dyr.
  Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA med polisenr. 79854371.
  Det er tillatt med elektrisk -og gassgrill på balkong.
  Andelseiere disponerer en fantastisk flott takterrasse med slående utsikt mot by og fjord.
  Borettslagets hjemmeside: http://hasletorg2.borettslag.net.
  Det er sykkelbod i kjeller.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Montering av nytt låssystem med brikker.
  - Oppgraderte sykkelbodene i Grenseveien 52 og 54 med tetting av vegger, legging av epoxygulv, samt montering av sykkelstativer.
  - Takoverbygg på takterrassene er revet.
  - Oppgradering av videoovervåkings-systemet.
  - Maling av vinduskarmer og paneler på balkongene,
  samt retting av balkong- og ytterdører (2020)
  - Maling utendørs, justering og utskiftning av entredører, balkongdører og diverse vedlikeholdsarbeid. Arbeidet var etsimert til rundt kr. 2,5m til 3m. Borettslaget benyttet oppsparte midler på kr. 1m. Det ble derfor tatt lån på ca. 1m - derav andelens fellesgjeld og en økning i de månedlige utgiftene på 63,-.
  Planlagte påkostninger:
  Iht. Styreleder og kundeansvarlig i USBL pt. 29. april, har borettslaget ingen planer om kostbare utbedringer i 2021.
  Neste generalforsamlingen blir avholdt digitalt i perioden 19.05.21 – 27.05.21
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget er sikret i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av skadeforsikringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1.5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visninger: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0111/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.21111

  Dato

  Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 16:45

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  0 kr/m²
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  Flyttehjelp

  La oss ta jobben for deg

  Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
  Finn ut mer

  Sjekk din boligverdi!

  Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.