Solgt: 4 370 000 kr

Betzy Kjelsbergs vei 13

4 200 000 kr
67 m²
2 soverom
Velkommen til Betzy Kjelsbergs vei 13!
Grefsen/Lillo
Lys 3-roms med vestvendt balkong, gode solforhold og flott utsikt! Heis - Nyere bad og kjøkken - Sentral beliggenhet!
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  234 759 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  4 613 216 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 483 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten har en veldig god intern beliggenhet i bygget med flott utsikt mot Holmenkollen og Oslo by, samt gode solforholdl. Planløsningen er praktisk og arealeffektiv med to soverom, kjøkken, stue med utgang til solrik balkong, bad og entré med stort omkledningsrom/walk-in closet.
God standard med parkett i alle oppholdsrom, tidløst kjøkken fra 2016 og bad tatt i regi av borettslaget fra 2011/2012. Fra stuen er det utgang til solrik balkong med kveldssol på 8,7 kvm med flott utsikt mot Holmenkollen og mot Oslo by.
Meget sentral beliggenhet med gangavstand til butikk, offentlig kommunikasjon, marka, Nydalen med Handelshøyskolen BI og Storo senter. Det er også trygg skolevei til Grefsen skole og flere barnehager i området.
Godt med bodplass i to medfølgende boder.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Betzy Kjelsbergs vei 13, 0486 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 77, bruksnummer 160, ideell andel 1/1
Andelsnummer 110, Lillo Terrasse, organisasjonsnummer 948 308 290

Innhold

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Primærrom:
Entré, bad, kjøkken, stue, 2 soverom og omkledningsrom: 67 kvm
I tillegg disponerer boligen to boder, en i kjeller på 1,8 kvm og en i underetasje på 3,7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.10.2020 utført av Anticimex Oslo.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner og yttervegger i betong og bindingsverkkonstruksjon. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Utvendige fasader forblendet med pussede og malte flater, samt fasadeplater. Takkonstruksjon med tilnærmet flatt tak, antatt tekket med papp/membran.
Vinduer og balkongdør med 2-lags glass med produksjonsår 1991.
Entrédør med brann- (B30) og lydklassifisering (35 dB).
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det er gitt TG 2 på manglende mulighet for eventuelt vann ved lekkasje i fordelerskap på bad til å renne ut av konstruksjonen.
Selger opplyser om at høyre vindu på soverom har et defekt håndtak og kan kun åpnes helt, ikke settes i luftestilling.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående og lys 3-roms leilighet med god intern beliggenhet i byggets 5. etasje. Leiligheten holder en god standard med kjøkken fra 2016 og bad fra 2011/2012. Flott utsikt og gode solforhold på balkongen, med sol til mellom 21 og 22 på sommertid.
Borettslaget har en veldig sentral beliggenhet med kort vei til det aller meste man trenger i hverdagen!
STUE
Lys stue med store vindusflater som slipper mye naturlig lys inn i rommet. Stuen har god størrelse med plass til sofagruppe og TV-møbler, og er enkel å møblere. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong med gode solforhold og flott utsikt!
BALKONG
Balkongen er på hele 8,7 kvm med god plass til både sittegruppe og grill. Det er flott utsikt mot Holmenkollen og Oslo by, i tillegg til over nærområdet. Balkongen vender mot vest og har gode solforhold med kveldssol, på sommerstid kommer solen ca. 15.00 og du har den til mellom 21.00 og 22.00.
KJØKKEN
Pent og tidløst kjøkken som ble pusset opp i 2016. Kjøkkenet er svært godt utnyttet med mye skap og benkeplass. I tillegg er det også satt opp høyskap og integrert kjøleskap på veggen inn mot soverommet. Kjøkkenet har profilerte fronter og vitrinedører med heltre benkeplate, samt ventilator fra Røroshetta og ny induksjonstopp fra 2019. Det er fin plass til spisebord under kjøkkenvinduet.
BAD
Pent, flislagt bad som ble pusset opp av borettslaget i 2011/2012. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører og servant med underskap og speil med integrert lys. Praktisk høyskap med mye oppbevaringsplass. Det er gulvvarme på badet.
HOVEDSOVEROM
Hovedsoverommet har god størrelse med plass til dobbeltseng og nattbord på begge sider. Det er også plass til kontorløsning under vinduet, i tillegg til veggplass til oppheng. Over sengen er det bygget praktisk skapløsning. Rommet er holdt i moderne farger og ble malt i 2019 og 2020.
SOVEROM 2
Det andre soverommet har også god størrelse, med plass til både gjesteseng og kontorpult. Det medfølger i tillegg et garderobeskap med mye lagringsplass.
ENTRÉ OG WALK-IN
Fra entréen er det inngang til et stort omkledningsrom/walk-in med veldig god lagringsplass i garderobeskap. Rommet har skap på begge sider, med praktiske hyller og kurvsystem, i tillegg til veddplass for oppheng.
Det er også godt med garderobeplass i klesskap i entréen.
Borettslaget har fellesvaskeri i blokken, i tillegg til felles sykkelrom.
Velkommen!

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet fellesanlegg og gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Diverse

Vegghylle i stuen medfølger ikke leiligheten.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet med det meste man trenger i hverdagen i nærheten. Lillo terrasse borettslag ligger i barnevennlige omgivelser med nærhet til barnehager og skole, Nydalen og Storo, offentlig kommunikasjon, butikker og marka.
Kort avstand til Grefsenkollen, Langsetløkka og Maridalen med veldig gode ski- og turmuligheter hele året. Rett i nærheten ligger Akerselva som er et flott utgangspunkt for tur, enten du ønsker å gå nordover til Maridalsvannet og marka, eller om du velger å ta turen sørover ned mot Nydalen, Sagene og sentrum. Det er flere flotte badeplasser langs elva.
Nydalen har hatt en voldsom vekst de senere år og er et av byens mest spennende områder. I dag ligger Handelshøyskolen BI, Nydalen Videregående skole, Fernanda Nissen skole og mange arbeidsplasser her. Torgbygget er blitt et fint nærsenter med butikker, kafeer, restauranter og t-banestasjon. Det er i tillegg flere spisesteder i Nydalen, blant annet Xeast, Peppes pizza og Nydalen Bryggeri og Spiseri. Sistnevnte har også shuffleboard og bar i 2. etasje. Mellom Storo og Nydalen åpnet Norges største kino, Odeon, i mars 2018. Storo Storsenter er også like i nærheten og dette er pr. dags dato hovedstadens største kjøpesenter med over 130 butikker og servicetilbud som dekker de fleste behov. Nyåpnede Lillo Gård ligger også innen gangavstand. Her har det åpnet stor Meny-butikk, den italienske delikatesse-butikken "Smak av Italia" og donut-butikken "Talormade".
Grefsen barneskole ligger i Kapellveien rett bak borettslaget. Skolen ble renovert og påbygget i 2014, da ble det samtidig bygget flerbrukshall og kunstgressbane.
Det er også gangavstand til alt du trenger av offentlig kommunikasjon. Buss og flybuss langs Ring 3, T-bane fra Nydalen og Storo. Kort gangavstand til Nydalen togstasjon, hvor du bl.a. kan ta toget rett inn i marka.
En god nærbutikk, nye REMA1000 i Betzy Kjelsbergs vei, er nærmest rett utenfor døren for leiligheten.
Dette er en perfekt leilighet for den som ønsker kort vei til marka og skoler, men som samtidig vil ha byen lett tilgjengelig!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Grefsen skole (1. til 7. trinn), som ligger like bak borettslaget. Det er flere kommunale og private barnehager i området, blant annet Bråtenalléen barnehage, Småen familiebarnehage, Hakkebakkeskogen familiebarnehage og Grefsen kirkes barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 16.714 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellestomt med plen, busker, trær, asfalterte gangveier, lekeplasser og mulighet for å dyrke grønnsakeri "parsellkasse" bak Betzy Kjelsbergs vei 7.

Parkering

Borettslaget har 100 garasjeplasser som fordeles etter venteliste. De har i tillegg 30 parkeringsplasser forbeholdt de som står på venteliste til garasje.
Lading av EL-bil: Det er satt opp eget sikringsskap forbeholdt lading av EL-bil, og det vil bli muligheter for at et visst antall plasser kan legge opp til ladepunkt til sin garasje. Ved tildeling av parkeringsplass vil det medfølge et skriv om dette.
Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste kommunale ladestasjon (8 plasser) ligger litt høyere opp i Betzy Kjelsbergs vei, ved nummer 17.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 483,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann og fyring, grunnpakke kabel-tv, tra/internett, trappevask, fellesvaskeri, kommunale avgifter, renter og avdrag på andel fellesgjeld, vektertjeneste, felles bygningsforsikring, generell drift av borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3.526,-
Oppvarming: kr 957,-
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Det er mulig å ha Lynet Fiber i stedet for GET, men dette er ikke inkludert i felleskostnadene. Nåværende eier betaler kr 400,- pr. måned for fibernett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 297 127,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 669 657,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 434,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 234 759,- pr. 01.10.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 58.176.333,- pr.01.10.2020. og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,58% flytende rente p.a
Lånets restløpetid: 28 år og 9 måneder
Avdragsfrihet: Nei
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 443 216,-. Av dette beløpet utgjør kr 234 759,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Øyvind Kanestrøm og Heidi Svendsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lillo Terrasse borettslag.
Borettslaget består av 264 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter søknad til styret og dyr skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.
Borettslaget har egen hjemmeside; https://lillo.borettslag.net/
Foretatt påkostninger de senere år:
- Nye postkasser i oppgangene.
- Faset ut oljefyr og boret etter bergvarme
- Alle kjellerdørene byttet ut til nye kjellerdører med nye smekklåser og vridere.
- Pusset opp vaskeriene.
- Norsk Brannvern etablerte brannvarslingsanlegg i fellesområdene vinteren 2018. Vinteren 2019 ble det også etablert automatisk varsling til Securitas dersom alarmen utløses.
- Sommeren 2018 ble det installert et nytt og mer brukervennlig callinganlegg (porttelefon) i alle blokkene.
- Borettslaget har fått nye parkeringsplasser under REMA 1000 butikken i 2017.
- Nye inngangsdører har blitt montert i alle blokker. Det har blitt lagt ny asfalt i oppkjørsler og biloppstillingsplassene. Ny oppmerking av parkeringsplassene har blitt utført samt legging av varmekabler i oppkjørselen i 2016.
- Fasadene ble pusset opp i 2014-2015.
- Våtromsrehabilitering 2011/2012
Planlagte påkostninger:
Oppgradering av lekeplasser og apparater i borettslaget.
Dette vil ikke medføre økning i felleskostnader.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: !% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0110/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.20110

Dato

Sist oppdatert: 09. desember 2020 kl. 14:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.