Komplett salgsoppgave

Innslaget 1

5 200 000 kr
177 m²
4 soverom
Både hoveddelen og utleiedelen har adkomst fra gårdsplassen, sistnevnte nærmest garasjen.
Både hoveddelen og utleiedelen har adkomst fra gårdsplassen, sistnevnte nærmest garasjen.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Enebolig med utleiedel. Integrert dobbelgarasje. Solrik hage. 4 soverom. Blindgate med barnevennlig miljø. Sentralt

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  5 200 000 kr
 • Omkostninger
  131 342 kr
 • Totalpris
  5 331 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  177 m²
 • Bruksareal
  221 m²
 • Tomteareal
  816,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

Visning

Privatvisninger avtales fortløpende - Kontakt megler. Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig i blindgate og luftige omgivelser på Åvangen
 • Familievennlig romløsning over to plan
 • Godkjent utleiedel i sokkeletasje med mulighet for leieinntekter
 • Moderne bad i hoveddel, pusset opp i 2019
 • Vaskerom og bad i utleiedel med behov for renovering
 • Integrert dobbelgarasje med sydvendt takterrasse, oppgradert med nytt gulv og rekkverk i 2019
 • 816,6 kvm. eiet tomt med gode solforhold
 • Gangavstand til både barnehager, skoler og nærsenter
 • Enkel tilgang til flotte turområder
 • Under 10 min. med buss eller bil til sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Innslaget 1, 1536 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 1848, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 221 kvm.
Totalt primærrom: 177 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
1. etasje: 96 kvm.
Sokkeletasje: 125 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Trapperom, stue, kjøkken, bad, 3 soverom.
Sokkeletasje: Entré, stue, kjøkken, bad, annet, soverom, vindfang, hall m/trapp, wc, vaskerom, kontor.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Sokkeletasje: 2 boder, garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.03.2022 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kontor og vaskerom er på opprinnelige godkjente tegninger byggemeldt som sportsbod og klesbod. For mer informasjon se punkter "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse" i salgsoppgaven.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Bolig oppført i -84 i 2 plan med 1. etasje og sokkeletasje, trekonstruksjon over murt grunnmur. Utleiedel i sokkeletasjen. Dobbelgarasje integrert i boligen. Saltak med kaldtloft, w-takstoler, taktro av
bordkledning. Tak tekket med betongtakstein. Undertak med underlagspapp på taktro. Isolert bindingsverk, fasader med tømmermannskledning, liggende trekledning i gavler. Del av fasade med tegl.
Vinduer med ramme og karm i tre, 2-lags isolerglass fra -83. Takterrasse over garasje med siporexdekke. Nye terrassebord med underliggende metallplater på tilfarere montert direkte på eldre gulvfliser.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Dører med råteskader, TG:3.
Vaskerommet og badet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, TG:3.
Utvendige vannledninger har funksjonssvikt., TG:3.
Fuktskjolder på underside av taktro rundt pipe og avtrekk kjøkken, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen er oppgradert i flere omganger siden byggeåret og har av den grunn varierende alder og tilstand på overflater så vel som utstyr og installasjoner. I regi av nåværende eiere ble enkelte oppgraderinger utført blant annet i 2001 og 2019, men ytterligere oppgraderinger bør også påregnes innvendig som utvendig.
De seneste oppgraderingene inkluderer nytt gulv og rekkverk på terrassen, som utnytter arealet over boligens integrerte dobbelgarasje. Terrassen er orientert i sydlig retning og lett tilgjengelig fra både stuen og kjøkkenet i boligens hoveddel.
Stuen er gjennomgående i første etasje og har vinduer i alle tre yttervegger som fremmer gode lysforhold dagen gjennom. For øvrig har stuen ildsted fra byggeåret i form av en oppmuret peis med innsats.
Kjøkkenet ble i 2001 utvidet til å inkludere arealet i et tidligere vaskerom og har nå god plass også til et spisebord familien kan samles omkring i hverdagen. Samtidig ble kjøkkenet utstyrt med ny skapinnredning som er velholdt og i sin helhet gitt TG 1. Innredningen har et helhetlig uttrykk med fronter i heltre eik, gode oppbevaringsmuligheter samt integrert platetopp og stekeovn.
Hoveddelens soverom og bad er samlet i praktisk nærhet omkring en felles gang i motsatt ende av etasjen i forhold til de sosiale rommene. To av soverommene er størrelsesmessig velfungerende som barnerom, og hovedsoverommet er tilknyttet egen luftebalkong som har morgen-/formiddagssol sommerstid.
Badet ble pusset opp i 2019 og har et tidsaktuelt uttrykk med fliser på gulv og vegger. Utstyret inkluderer baderomsmøbler med lett tilgjengelig oppbevaringsplass i servantskuffer og speilskap, samt dusjhjørne med både hånd- og regndusj.
Boligens hoveddel disponerer også en del av sokkeletasjen som blant annet inneholder hoveddelens inngangsparti, et innredet rom samt toalettrom og vaskerom. Begge sistnevnte er praktisk utstyrt til sine respektive formål, vaskerommet inneholder også hoveddelens varmtvannsbereder som rommer ca. 200 liter. Vaskerommet tilfredsstiller ikke krav til våtrom, er gitt TG 3 og i behov av total fornyelse.
Sokkeletasjens øvrige areal inngår i boligens utleiedel som har egen entré og inneholder en romløsning som tilsvarer en 2-roms leilighet. Gulvene er her hovedsakelig utført med laminat og himlingene med trepanel, mens veggflatene har både malte tapeter og ubehandlet trepanel. Utleiedelen har også eget ildsted, i form av en kompakt vedovn i stuen.
Kjøkkenet i utleiedelen har innredning av nyere dato som er velholdt og gitt TG 1, kun med unntak av TG 2 for ventilator som har kullfilter fremfor avtrekk ut av boligen. Verdt å fremheve er det også at kjøkkenet har terrassedør som gir utgang til utvendig trapp til hagen på boligens vestre side.
Utleiedelens bad er av eldre årgang og har i følge tilstandsrapport behov for en total fornyelse. Rommet er i sin helhet gitt TG 3. Badet er enkelt utstyrt til sitt formål, blant annet med et dusjkabinett som gjennom sin funksjon begrenser vannpåkjenning på overflatene. Varmtvannsbereder på ca. 150 liter er installert i bod ved utleiedelens entré. Boden har ikke sluk eller automatisk vannstopp-ventil.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett, laminat og fliser.
Innervegger: Tapeter, trepanel og fliser.
Himlinger: Trepanel og folierte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte fronter i eik og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp og stekeovn. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.
Kjøkken utleiedel: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte grå benkeplate. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Ventilator med kullfilter.
Bad 1. etasje: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med integrert belysning. Dusjhjørne med glassdører og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.
Bad utleiedel: Veggspeil med overbelysning og sideskap med profilerte hvite fronter. Veggmontert porselensservant med to-greps blandebatteri. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.
Toalettrom: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil. Gulvmontert klosett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet. Murt peis med innsats i 1. etasje, vedovn i sokkeletasjen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 16.01.1984.
I henhold til mottatte godkjente bygningstegninger fra Moss kommune er det avvik på dagens planløsning.
Kontoret og vaskerommet i boligens sokkeletasje er opprinnelig byggemeldt som sportsbod og klesbod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Boligen er tilbygget og det foreligger godkjente tegninger datert 22.11.1996 som gjelder garasje. Det foreligger ingen ferdigattest for tiltaket, men igangsettingstillatelse var gitt 01.06.1997.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 5294, tinglyst 19.07.1982, type heftelse: Erklæring/avtale.
Tinglyst skjøte datert 14.07.1982. Moss kommune har rett til å la kloakk, vann og elektriske ledninger føres over tomten, med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Åvangen er et veletablert og familievennlig boligområde, noen få minutter nord for sentrum av Moss. Her er både barnehager, Steinerskolen og Nøkkeland skole med alle grunntrinn samt SFO lett tilgjengelig i nærmiljøet. Skolen har fine fasiliteter som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane som gir et godt aktivitetstilbud også utenom skoletid. Det eksisterer for øvrig et bredt aktivitetstilbud i nærområdet; blant annet fotball og håndball, ridesenter og populær slalombakke på Store Brevik.
Dagligvareforretning finnes blant annet på Kambosenteret som ligger langs adkomstveien til Åvangen. Med bil kjører du til sentrumskjernen av Moss på fem minutter, alternativt kan du ta bussen som stopper få meter unna og tar deg til byen på gode 10 minutter.
Skal du med toget, kan du gjerne benytte deg av Kambo stasjon som er kun 43 minutter unna Oslo S med lokaltoget. Til stasjonen kan du sykle på få minutter, eller ta buss som korresponderer med togavgangene. Fra holdeplassen ved Kambosenteret er det timesavganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen.
Mossemarkas store friområder er lett tilgjengelig rett fra nabolaget gjennom undergang ved E6 og stier som leder videre ned mot lysløypa. Her kan du gjerne legge løpeturene på et omfattende nettverk av løyper og stier som blant annet strekker seg opp mot Skihytta. Skispor prepareres så snart forholdene tillater vinterstid.
Fint turterreng finnes også i Mosseskogen, med populære utfartsmål som Molbekktjern eller den tidligere jernbanetraséen som i dag er en fin turvei langs Mossesundet. På Sjøhagen like ovenfor togstasjonen finner du Kulpestranda som har langgrunn sandstrand og gode bademuligheter for barna. Får du båtplass i den store marinaen rett ved togstasjonen, er i tillegg veien kort ut på sjøen sommerstid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 816,6 kvm.

Parkering

Garasje integrert i boligens sokkeletasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 18.11.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Åvangen - området mellom Åvangen og E6" med formål kjørevei og frittliggende småhusbebyggelse, vedtatt 28.09.1979 med plannr. 131. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 24 666,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 8 469,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 278 045,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 600 962,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 8 469,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.331.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bau van Nguyen og Trang Thi Thu Ngo

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedsføringspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingsrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0434/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21434

Dato

Sist oppdatert: 27. juni 2022 kl. 19:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Privatvisninger avtales fortløpende - Kontakt megler. Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.