Solgt: 7 650 000 kr

Johan Castbergs vei 15U

7 000 000 kr
123 m²
4 soverom
Velkommen til Johan Castbergs vei 15U!
Charlotte Lunde
Dominik Zych
Presenteres av
Charlotte Lunde og Dominik Zych
Lutvann
Flott enderekkehus ved markagrensen - Garasjeplass - 2 bad - Solrike terrasser
 • Prisantydning
  7 000 000 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  7 651 632 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  123 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 087 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott enderekkehus over 3 plan rett ved Østmarka. Barnevennlig og rolig beliggenhet ved skogholt.
Høydepunkter:
- Boligen har god planløsning og er holdt i lyse farger
- Åpen kjøkkenløsning
- 4 romslige soverom
- 2 bad
- Vaskerom
- 3 solrike terrasser
- Godt med bodplass
- Garasjeplass
- Ingen gjenboere
- Flott uteområde med steinheller, gressplen og beplantning
- Ingen forkjøpsrett
- Kort vei til offentlig kommunikasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Johan Castbergs vei 15U, 0673 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 167, bruksnummer 151
Andelsnummer 16, Castbergtunet Borettslag, organisasjonsnummer 990 606 943

Innhold

Totalt bruttoareal: 137 kvm
Totalt bruksareal: 123 kvm
Totalt primærrom: 123 kvm
Første etasje:
Primærrom 46 kvm: Entré, bad, to soverom, vaskerom og trapperom.
Andre etasje:
Primærrom 46 kvm: Stue, kjøkken og soverom.
Tredje etasje:
Primærrom 31 kvm: Stue, soverom og bad.
I tillegg disponerer boligen to boder. En bod på ca. 3 kvm ved inngangspartiet og en bod på balkongen i 3.etg på ca. 3,5kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.02.2021 utført av Takstpartner v/ Kjetil Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Støpt armert betong, antas fundamentert til fast grunn. Pulttak i trekonstruksjon, antatt tekket med pappshingel.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann har gitt tilstandsgrad 1 (TG1) på alle områder. Leiligheten fremstår som normalt vedlikeholdt med normal bruksslitasje. Takstmann kommenterer at dusjnisje på badene er heldekkende og lukket ned til gulv. Det hindrer evt. lekkasjevann utenfor dusjnisje å
nå sluk. Det anbefales å etablere avrenning til sluk. For utfyllende informasjon se vedlagt tilstandsrapport.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott enderekkehus over tre plan beliggende ved markagrensen.
Inneholder:
Første etasje:
Terrasse: Solrik terrasse på ca. 10 kvm. God plass til utemøbler. Flott uteområde som ligger skjermet til med steinheller, gressplen og beplantning. Inngang til bod for oppbevaring.
Entre: Entré med god plass til oppheng av yttertøy. Garderobe med skyvedører. Det er montert Yale kodelås på entrédøren.
Bad: Pent flislagt bad fra byggeår 2007 med gulvvarme og downlights. Dusjhjørne med vegger i herdet glass og veggmontert toalett. Servant i skapinnredning. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.
Vaskerom: Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Det er etablert sluk i gulvet. OZO varmtvannsbereder på 200 liter fra 2006.
Soverom: To romslige soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Det andre soverommet egner seg flott som barnerom med plass til seng, garderobeskap og skrivebord. Utgang til terrasse på baksiden av huset fra det minste soverommet.
Andre etasje:
Stue: Lys og romslig med store vindusflater som gir godt med naturlig lys. God plass til sofagruppe samt spisebord. Peis for oppvarming. Utgang til solrik balkong på ca. 13 kvm med utsyn mot skogholt. Montert EL-markise, varmeelement og stikkontakt.
Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning i stue. Pen innredning fra Sigdal med hvite profilerte fronter. God skap- og benkeplass. Laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Lys under overskapene. Mekanisk avtrekksvifte. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer medfølger: Komfyr med induksjonstopp og kjøleskap/frys.
Soverom: Romslig soverom som benyttes som kontor i dag.
Tredje etasje:
Stue: Lys romslig stue. Utgang til balkong på ca. 11 kvm. Montert EL-markise og stikkontakt.
Bad: Delvis flislagt bad fra byggeår 2007 med gulvvarme. Innvendige vegger med malt tapet og fliser i dusjsone og på gulv. Dusjhjørne med vegger i herdet glass. Veggmontert toalett og servant i skapinnredning. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.
Soverom: Romslig soverom med god plass til seng og garderobeskap.
Overflater:
Himling: Malte takplater i alle rom.
Vegger: Fliser på bad i første etasje, fliser og tapet på bad i andre etasje og malte flater/tapet i øvrige rom.
Gulv: Fliser på begge badene, belegg på vaskerom og parkett i øvrige rom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Elektrisk varmekabel på badene. Peis for oppvarming i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.07.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst tre servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet stedsvarig ferdselsrett for allmanheten over Castbergtunet borettslag. Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon. Gnr. 167, Bnr. 149 gis rett til å etablere et tett tregjerde på tomten til Castbergtunet borettslag (Bak leilighetene i Johan Castbergs vei 13).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Lutvann rett ved markagrensen. Et rolig og barnevennlig område med Østmarka som nærmeste nabo.
Rett utenfor boligen er det løypenett som tar deg innover i Østmarka. Flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene. Østmarka byr på bade- og fiskevann, deriblant Lutvann som ligger en liten tur unna. Det er muligheter for en gåtur til Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst og kaffe hele året.
Godt utvalg av kjøpesentre i nærheten, som Tveita senter med over 70 butikker og servicetilbud samt Haugerud senter. Alna Senter og Bryn Senter er en rask kjøretur unna. Bydelen byr også på et godt aktivitetstilbud med flere aktivitets- , kultur- og fritidsklubber. Aktivt idrettsmiljø i Haugerud idrettsforening innen en rekke idretter. Nærmeste treningssenter er SATS på Hellerud. Nærbutikken Extra.
God offentlig kommunikasjon via buss (61A, 69), flybuss og T-bane. T-banestasjon på Haugerud (linje 2) med 16 minutter ned til sentrum.

Adkomst

Ta inn Dr.Dedichens vei fra Tvetenveien. Deretter ta til høyre inn Johan Castbergs vei og følg veien innover. Nr. 15U vil ligge på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Johan Castbergs vei 15U sokner til Trosterud skole (1.-7.trinn) og Haugerud skole (8.-10.trinn).
Det er flere barnehager i området som Norlandia Fagerholt barnehage, Barneslottet barnehage og Stubberudlia barnehage.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 228,4 kvm som tilhører borettslaget.
Boligen omfatter eksklusiv bruksrett til definert tomt rundt boligen. Se vedlagt landskapsplan av 25.03.2007 for Castbergtunet borettslag.

Parkering

Hver andel gir bruksrett til en parkeringsplass i felles garasjekjeller, jf. § 3 i borettslagets vedtekter.
Har du planer om å anskaffe el-bil må et godkjent ladepunkt være installert før det lades i garasjen. Beboere må kontakte styret for ytterligere informasjon før installasjon.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 16.03.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-3891 datert 17.04.2002.
Eiendommen ligger innen et område berørt av et planforslag om forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer. Oslo kommune ønsker at det skal bygges nye tuneller for overføring av vann mellom Oset og Disen samt mellom Trosterud og Sagene. Tunnelen mellom Trosterud og Sagene skal drives fra Stubberud. Ved Trosterud blir det pumpestasjon og høyde-/beredskapsbassenger i berget med atkomstportal. På Stubberud og Haugerud blir det rømningsveier. I tillegg kommer nødvendige rigg- og anleggsområder, inkludert midlertidig atkomstveier. Planforslaget blir lagt ut til høring/off.ettersyn 17.05.2021.
For mer informasjon se plan- og byggs hjemmeside - Saksnr: 201915152.
Det foreligger en byggesak i Johan Castbergs vei 23 om oppføring av en firemannsbolig. Saksnr: 201920309.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.087,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, garasje, vedlikeholdsfond, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 2.825,-
Garasje kr 100,-
Vedlikeholdsfond kr 640,-
Kabel-Tv kr 519,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.400,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Verisure AS alarmselskap som koster kr 4.800,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.410.619,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5.078.228,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33.190,- pr. 31.12.2019.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.055.888,- pr. 02.02.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr: HANBAN-90537029071
Type: Annuitetslån
Rentebetingelser: 2%, flytende rente
Lånets løpetid: 17 år 7 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Den er ingen fellesgjeld på denne andelen.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Denne andelen har nedbetalt sin fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.001.632,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan-Egil Løkken og Inger Marie Gjerdingen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Castbergtunet Borettslag.
Borettslaget består av 33 boliger.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Borettslaget er forsikret gjennom Gjensidige Forsikring.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
2012: Dører med lås i søppelhuset.
2011: Oppgradering av lekeplass.
2010: Overvåkningsanlegg i garasje og maling av bygningsmassen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.
Borettslaget er tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen er løpende og kan kan sies opp innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0002/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.212

Dato

Sist oppdatert: 18. november 2021 kl. 21:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.