Solgt: 3 950 000 kr

Hafrakersløyfa 14

3 550 000 kr
158 m²
4 soverom
Fasade mot syd og vest.
Stathelle - Findal
Enebolig med åpne løsninger, gjennomført materialbruk og tidsriktig fargevalg.
 • Prisantydning
  3 550 000 kr
 • Omkostninger
  90 092 kr
 • Totalpris
  4 040 092 kr
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  163 m²
 • Tomteareal
  611,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Lysegrønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Usjenert og solrik hage med terrasse, pergola, gressplen, gruset gårdsplass og overbygget inngangsparti.
 • Boligen er innredet i en moderne, men tidløs stil. Her er det stilrent og stramt, men likevel mykt, bekvemt og behersket.
 • Kjøkkeninnredningen er ny med enkel og stram innredning og rene flater.
 • Barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Hafrakersløyfa 14, 3962 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 16, bruksnummer 41, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 172 kvm
  Totalt bruksareal: 163 kvm
  Totalt primærrom: 158 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 97 kvm: Hall, gang, bad, stue, kjøkken, vaskerom og soverom.
  2. etasje 61 kvm: Loftstue, bad og 3 soverom.
  På eiendommen er det også oppført et enkelt uthus i tilknytning til gårdsplassen.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2021, utført av Taksttjenester Grenland AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bindingsverk med utvendig stående kledning. Grunnmur i betong. Saltak er tekket med taksteinplater i stål. Vinduer med trerammer og isolerglass.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at badet i 2. etasje er innredet som egeninnsats. Det er ikke tilstrekkelig fall mot sluk i gulvet og belegg er ikke fagmessig utført ved klemring rundt sluk. Selger opplyser også at det er en liten defekt på varmepumpe. Den fungerer fint, men bruker noe mer strøm.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Boligen er praktisk innredet med stor gang som binder sammen stue og kjøkken. Rommene er lyse med malte flater, enkelte kontrastvegger i varme gråtoner skaper en helhetlig romfølelse. Gulvene i oppholdsrom og soverom har eikelaminat. Badet i første etasje har belegg på gulvet og tapetserte vegger. Innredningen består av wc, servant i seksjon og nyere dusjkabinett. Bad i 2.etasje har belegg på gulv og flis på vegger. Et hjørnebadekar, wc, og servant med skuffer under, gjør baderommet komplett. Kjøkkenet har nylig fått ny innredning med sorte flater, overskap kombineres fint med åpne hyller og kjøkkenøya ender i en liten spiseplass hvor frokost og andre raske måltider inntas. Resultatet er elegant og gjennomført med glass i sprutsonen mellom benk og overskap. Vask i sort komposittmateriale og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap, komfyr, micro og induksjonstopp med ventilator.

  Oppvarming

  Boligen er utstyrt med luft til vann varmepumpe og gir vannbåren varme til radiatorer rundt i boligen. Moderne peisovn i stua. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.09.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Loftsetasjen ble levert uinnredet og er opprinnelig bygge meldt med uinnredet leveranse iht. byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning og alt ansvar og risiko for ovennevnte.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen ligger fint til i nyetablert og populært boligområde på Findalstunet. Meget barnevennlig og fine turområder i umiddelbar nærhet. Fin lekeplass nedenfor eiendommen og ballbinge noen hundre meter bortenfor. Kort avstand til sjøen. Ca. 3 km. til Stathelle.

  Adkomst

  Fra Stathelle: Følg veien gjennom Høgenheitunnelen, og ta til høyre mot Herre. Følg Herreveien, ca. 1,7 km og ta til venstre opp mot Hafrakersløyfa. Boligen ligger som tredje hus på venstre side av veien oppe på flata. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Rugtvedt barneskole ligger 2,1 km. fra boligen. Det er ca. 5,6 km. til den nye ungdomsskolen for Bamble som bygges nå og skal være klar til skolestart etter sommeren. Det er flere barnehager i nærområdet, barnehagen Marthas hage er den nærmeste med gangavstand til. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 611,7 kvm. Tomten er opparbeidet med gruset gårdsplass med stakittgjerde mot veien. Gressplen med hekk rundt og store terrasseflater mot nord og vest. På terrassen er det bygget et overbygget uterom. En stor terrassemarkise skjermer for sol på spiseplassen. Inngangspartiet er overbygget og innbydende med tredekke.

  Parkering

  Det er god plass til flere biler på gårdsplassen.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Veien står oppført som privat i kommunens register, men det er fordi kommunen ikke har tatt over offentlig ennå. I praksis måker, strør og vedlikeholder kommunen allerede veien.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for del av Findalsområdet, datert 25.08.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.08.2005.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 19.507,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.766,- pr. år. /19.467 kwh. pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.584,-.
  Valgfritt medlemskap i velforeningen.
  Boligen er tilknyttet fibernett fra Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på
  kr 718 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder til parabolantenne medfølger.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 1 025 128,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 690 461,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.640.092,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Thobias Nilsen

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr. 60.000,-
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0044/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2144

  Dato

  Sist oppdatert: 20. april 2021 kl. 14:32

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.