Solgt: 13 500 000 kr

Olav Nilssons gate 49

13 500 000 kr
210 m²
4 soverom
Velkommen til Holmegenes - Olav Nilssons gate 49
Eiganes
Holmegenes - Unik leilighet over to plan på 218 kvm. Ikke vært bebodd. Stor terrasse og parkering i kjeller.
 • Prisantydning
  13 500 000 kr
 • Omkostninger
  49 100 kr
 • Totalpris
  13 549 100 kr
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  210 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 721 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi kan presentere Holmegenes sin største leilighetstype, på hele 222 kvm. Med både stue og kjellerstue, fire soverom, to bad, gjestetoalett, eget vaskerom og store terrasser får du her alle de kvaliteter du kan ønske deg, selv om du flytter fra en større villa. Både Interiør og eksteriør holder et sjeldent høyt nivå.
 • Unik 6-roms leilighet med stor terrasse
 • Utvendige fellesområder og hagerom holder en standard man ellers kun finner i de mest påkostede private hager.
 • Ny leilighet som aldri har vært bebodd av andre.
Vinner av arkitekturprisen 2019

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Olav Nilssons gate 49, 4009 STAVANGER
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 56, bruksnummer 1111, seksjonsnummer 31

Innhold

Totalt bruttoareal: 258 kvm
Totalt bruksareal: 218 kvm
Totalt primærrom: 210 kvm
Primærrom:
Underetasje, 90 kvm: Gang, stue, 2 soverom, bad, vaskerom
1. etasje, 120 kvm: Vindfang, stue, kjøkken, gang, bad, 2
soverom og gjestetoalett.
Sekundærrom:
Underetasjen, 8 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.10.2018 utført av Rogaland Byggkontroll.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre og mur.
Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Holmegenes består av til sammen 45 leiligheter fordelt på 14 bygningskropper hvor to og to av husene henger sammen via et felles trapp-/heisvolum. Hvert par kalles et ”tvillinghus”. Arkitekt er Haga & Grov Sivilarkitekter MNAL AS. Totalentreprenør er Kruse Smith AS. De første leilighetene ble overlevert til sine beboere i 2015, og nå er det kun de siste leilighetene som er for salg.
Holmegenes prosjektet ble i 2016 nominert til Statens byggeskikkspris. I 2018 vant prosjektet den lokale "Årets byggeskikkspris for 2018". Juryens begrunnelse var følgende: "Et helstøpt prosjekt som viser endring gjennom fortetting på en forbilledlig måte"
Vi kan i den anledning presentere Holmegenes prosjektet største leilighetstype på hele 218 kvm. Med både stue og kjellerstue, fire soverom, to bad, gjestetoalett, eget vaskerom og store terrasser får du her alle de kvaliteter du kan ønske deg, selv om du flytter fra en større villa. Interiøret i leiligheten preges av det vakre slottsgulvet i eik og de lyse overflatene på vegger og himlinger. Tregulvet i stue, og på terrassen, skaper en elegant og naturlig glidende overgang mellom ute og innemiljøet. Leiligheten innehar gasspeis, eiketrapper med glassrekkverk, mange store vindusflater og håndlagde ytterdører i massivt tre fra Bovalls Dörrbyggeri. Utvendig preges materialvalgene av kobber og tegl, noe som svarer til byggherres motto om at byggene skal eldes med verdighet.
Kvalitetene i leilighetene må oppleves, tas og føles på. En håndlaget inngangsdør i heltre fra svenske Bovalls Dörrbyggeri setter umiddelbart standarden. Vel inne i entréen sanser man raskt at resten av leiligheten lever opp til førsteinntrykket.
Stue, kjøkken, gang og soverom har vakker enstavsparkett i eik fra Bo Andrén på gulv i stue, kjøkken, gang og soverom. Stue og kjøkken har også ekstra takhøyde, 2,6 m. Stuevinduene har en særegen, dyp innramming i heltre eik. I stuene finner du også en gasspeis som fanger blikket fra mange vinkler. Naturgassen leveres fra Lyse.
Både kjøkken, bad og soverom har innredning fra danske HTH. Kjøkkeninnredningen er designserien Straight Hvit / KW som gir deg moderne eleganse med sine horisontale linjer, perfekt malte overflater og nydelige integrerte håndtak. Kjøkken og bad har dessuten benkeplate i Corian, et komposittmateriale som kjennes behagelig mot huden og har både glød og luminescens. Corian er svært holdbart, og er lett å gjøre ren siden det homogene, porefrie materialet avviser fukt, smuss og bakterier. Kjøkkenvasken er underlimt, altså integrert i benkeplaten. På kjøkkenet får du også stekeovn, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøleskap fra den tyske kvalitetsleverandøren Miele.
Badene har keramiske fliser på gulv og vegger med hvite lyse kvalitetsfliser i 10×30 cm murt i forband. Speil er innfuget i flisene.
Og som selve kronen på verket, synes mange. Arkitektonisk lyssetting fra Expo Nova sørger for gjennomtenkt og riktig belysning inne, noe som er svært viktig for at en leilighet skal være god å bo i, antakelig viktigere enn de fleste av oss tror.

Oppvarming

Varme leveres til leiligheten som vannbåren gulvvarme i bad, wc, éntre og vaskerom. I stue leveres vannbåren varme ved hjelp av en viftekonvektor nedfelt i gulv. I soverom og «walk-in»/bod er det avsatt punkt for elektrisk varmeovn. Varmtvann leveres fra felles varmepumpe som veksler på bergvarme. I kjølige perioder kan det bli behov for tilleggsvarme, dette løses via gasskjele plassert i p-kjeller.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.12.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1103/56/1111/31:
13.12.2018 - Dokumentnr: 1685899 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Gjelder denne registerenheten med flere
25.11.2014 - Dokumentnr: 1032376 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 31
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 222/6205
25.11.2014 - Dokumentnr: 1032376 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 31
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 222/6205

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Holmegenes ligger i hjertet av villastrøket Eiganes, og er et spesielt område med en lang og særegen historie. På det som fra 1607 var Stavanger sin bymark, lystgården Holme-Egenæs for Gabriel Kirsebom Kielland på 1700-tallet og et flott parkanlegg anlagt av Axel Christian Kielland på 1800-tallet, har Smedvig Eiendom nå reist dette unike leilighetskomplekset.
Eiganes er blant de frodigste delene av Stavanger med sine mange parker, tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Mosvannet og Vålandsskogen er få minutter unna og med sykkel er du i sentrum på mindre enn 10 minutter. I nabolaget ligger blant annet de historiske bygningene Ledaal og Breidablikk, som er begge er del av Stavanger Museum – og åpne for publikum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Området tilhører Eiganes skole (kl. 1-7) og Kannik ungdomsskole (kl. 8-10).
Se forøvrig vedlagt nabolagsprofil.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7.806 kvm som tilhører sameiet.
Boligområdet Holmegenes er allerede kjent for sine vakre, forseggjorte hager. Vintergrønne og løvfellende planter skaper et frodig inntrykk hele året. I bedene blomstrer snøklokker tidlig om våren og hortensiaer sent på høsten. Mot gatene danner blomstrende busker stramme, grønne kanter som suppleres av lette, blomstrende prydfrukttrær som gatetrær. Vide åpninger i disse frittvoksende hekkene leder til inngangene.
Inngangssonene har belegg av marktegl og grus, er møblert med sittemuligheter og fungerer som gode møtesteder for beboerne. I hagerommene ligger lett tilgjengelige fellesplasser, også disse med et gulv av marktegl og sittebenker. Sandbassenger, hengekøyer og små innfelte trampoliner utgjør leketilbudet i hagene, som skal inspirere både barn og voksne til lek og opphold.

Parkering

1 plass i felles garasjeanlegg i kjeller med automatisk portåpner. Det er direkte inngang til garasjekjelleren fra leilighetens underetasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 2390 og 1513 med reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

tv/ internett (Altibox), alarm og Smartly samt renhold av fellersareal, vedlikehold, driftskostnader, vakthold m/ utrykning og styrehonorar.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.324,- for inneværende år. I dette inngår eiendomsskatt, gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 6.721,- pr. mnd. og inkluderer TV/Internett, renhold av fellersareal, vedlikehold, driftskostnader, vakthold, alarm og utrykning.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
I tillegg påløper andel strøm på ca kr. 700,- pr mnd fordelt på tre strømmålere.

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av (kun) andel tomteverdi, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning kr 13.549.100,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.100,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Holmegenes sameie.
Sameiet består av 45 leiligheter. Forretningsfører er BATE.
- Parkeringsplass i parkeringskjeller under blokkene.
- Kollektiv avtale med Altibox på TV/internett-pakke + alarm/Smartly.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,25% av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 35-0270/18
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR35.18270

Dato

Sist oppdatert: 10. juli 2020 kl. 08:08

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.