Solgt: 8 300 000 kr

Knud Øyens vei 20A

7 500 000 kr
144 m²
4 soverom
Velkommen til Knud Øyens vei 20 A
Nordstrand
Pen og innholdsrik halvpart av vertikaldelt bolig, i naturskjønne omgivelser innerst i blindvei
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  8 488 842 kr
 • Byggeår
  1949
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  144 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 500 kr
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Knud Øyens vei 20 A, en usjenert eiendom med en unik beliggenhet innerst i en liten blindvei. Idylliske og skjermede utearealer som er omkranset av skog. En pen og innholdsrik bolig som ble påbygget og pusset opp i 2011, samt noe oppusset sist i 2021. Boligen inneholder bl.a. 4 soverom, vaskerom med egen inngang, tv-stue, kjellerstue og stue/spisestue med peis og utganger på begge sider av huset til terrasse og hage. Gangavstand til bl.a. kollektivtransport, turområder, fritidstilbud, barnehager/skoler og servicetilbud.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Knud Øyens vei 20A, 1166 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 184, bruksnummer 47, seksjonsnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 182 kvm
Totalt bruksareal: 163 kvm
Totalt primærrom: 144 kvm
Primærrom:
Kjeller 17 kvm:
Trappegang og kjellerstue.
1. etasje 68 kvm:
Entré, gang, toalett, vaskerom med egen utgang, kjøkken, spisestue og stue med utgang til terrasse og hage.
2. etasje 59 kvm:
Trappegang, tv-stue, bad, omkledningsrom og 4 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 19 kvm:
2 boder.
Lagringsloft med adkomst via loftsluke.
De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport datert 13.06.2021 utført av Anticimex ved Tommy Sverre. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Vertikaldelt tomannsbolig i 2 etasjer og kjeller. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner i trekonstruksjoner. Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har. Boligen har grunnmur i betongstein. Drenering er fra år 2011. Ytterveggene har stående trekledning på fasaden.
Taket har saltakskonstruksjon i tre og yttertaket er tekket med takstein. Taktekking er fra ca. år 1985-1990, foruten taket over påbygget som er fra 2011 (samtidig takstein også skiftet på den ene delen av taket). Symptomer på slitasje og elde er registrert på den eldre delen av taket, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader.
Det er noe mindre skjevheter i gulv i stuen og gang/ oppholdsrom i 2. etasje, noe som iflg. takstmann ikke er uvanlig på eiendommer av denne alder.
I krypkjeller er det kommentert at det er delvis fjell og jordbunn og at deler av krypekjelleren ikke var tilgjengelig for inspeksjon og undersøkelser. Konstruksjonen er erfaringsmessig en risikokonstruksjon, og det ble målt forhøyede fuktverdier på nedre del av vegg ved inspeksjonsluke og en annen av kjellerveggene, uten at man kan bekrefte årsak.
Vinduer og 2-fløyet terrassedør i 2-lags glass fra år 2011. 2-fløyet terrassedør i kjøkken er fra 2021.
Terrassen har terrassebord som er av overflatebehandlet impregnert tre. Rekkverk er i malt tre.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Knud Øyens vei 20 A har en flott og usjenert beliggenhet innerst i en liten blindvei, i frodige og naturskjønne omgivelser. Et barnevennlig og trafikkskjermet boområde med kort vei til et rikt fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud. Bak huset går det sti til Midtåsen, og derfra er det kort vei til skoler, barnehage og fasilitetene på Sæter.
Boligen er opprinnelig oppført i 1949, senere tilbygget i 1. etasje i ca. 1965, så påbygget 2. etasje og ombygget i 2011. I forbindelse med tiltaket i 2011 ble 1. etasje og 2. etasje pusset opp med bl.a. nytt kjøkken, bad og vaskerom. Det elektriske anlegget ble også skiftet, samt at det ble lagt nye vannrør (rør-i-rør). Det elektriske anlegget i kjelleretasjen ble modernisert i 2015. I 2011 ble de fleste vinduene og alle dører også skiftet (ikke i kjeller). Det ble samme år også redrenert rundt huset og bygget to nye terrasser.
Noe panel ble skiftet i forbindelse med påbygget i 2011. Huset ble sist malt utvendig i 2021.
I 2021 ble det lagt ny 1-stavs eikeparkett i stuen/spisestuen og nye tepper i kjelleretasjen. Alle innvendige veggflater og himling ble malt i 2021.
En praktisk bolig med en innholdsrik og meget god planløsning.
Kjeller:
Kjelleretasjen inneholder trappegang, kjellerstue og 2 boder.
Trappegang og kjellerstue med teppe på gulv og malte murvegger.
Godt med lagringsplass i to boder. 1 bod er i dag innredet som kontor med teppe på gulv og malte murvegger. Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2006 er plassert i boden.
1. etasje:
I 1. etasje ligger entré, trappegang, vaskerom, toalett, kjøkken og stue/spisestue.
Romslig entré med gulvvarme og stor skyvedørsgarderobe.
Fra entréen er det adkomst til både stuen via skyvedør med glass og til trappegangen.
Via trappegangen ligger vaskerommet og toalettet.
Eget praktisk vaskerom med egen utgang direkte til hagen. Rommet ble pusset opp i 2011 og er innredet med skapinnredning med hvite glatte fronter. Frontene på skapene ble byttet i 2021. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i egen nisje i innredningen. Gulvfliser med varmekabler og gulvsluk. I boligsalgsrapporten er det gitt TG for fallforhold mht. nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sluk.
Separat gjestetoalett som også ble pusset opp i 2011. Toalettet er innredet med servantskap med hvit glatt front og servant med ett-greps blandebatteri. Speil over servant med overlys og hylle. Vegghengt toalett med veggfliser på sisterne/hyllekant. Gulvfliser med varmekabler.
Fra trappegangen er det adkomst til kjøkkenet. Det er også adkomst til kjøkkenet via stuen/spisestuen. Delvis åpen kjøkkenløsning mot spisestuen. Kjøkkenet ble pusset opp i 2011 med ny innredning fra Sigdal. Det ble i 2021 byttet fronter på kjøkkenskuffer og skap. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt benkeslag med 2 oppvaskkummer i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Nedfelt induksjonstopp i benkeplate og integrert komfyr og mikro i høyskap. Det er også integrert oppvaskmaskin og nisje med kjøl/frys. Kjøkkenvifte på vegg over induksjonstopp med avtrekk ut. Komfyrvakt og lekkasjestopper/fuktføler i servantskap.
Kombinert stue og spisestue i vinkelløsning. Peis i stuedelen og 2 utganger på hver side av huset til terrasser og hage.
Terrassen på forsiden av huset (inngangssiden) er på ca. 17 kvm. og har iflg. selger sol på denne tiden av året fra morgenen og til ca. 18-19 tiden på kvelden.
Terrassen på baksiden av huset, i tilknytning til hagen, er på ca. 22 kvm. Iflg. selger er det sol i hagen fra ca. kl. 11, på terrassen fra ca kl. 15, og frem til ca. kl. 18.
2. etasje:
Andre etasje inneholder trappegang, allrom, bad, omkledningsrom og 4 soverom.
Allrommet er romslig og brukes til tv-stue.
Flislagt bad som sist ble pusset opp i 2011. Badet har varmekabler og er innredet med servantskap med glatte hvite fronter og servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap over servant med lys og stikkontakt. Innmurt badekar med fliser, dusjvegg i glass og veggmontert hånddusj. Veggehengt toalett. I boligsalgsrapporten er det gitt TG for ventilasjon (mangler ventilasjonsspalte dør/terskel) og fallforhold (ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av badekar/sisterne og sluk nærme vegg).
4 soverom, hvorav hovedsoverommet med eget tilliggende omkledningsrom.'
Det er plisségardiner i alle rom i 2. etasje og i de fleste rom i 1. etasje (ikke i toalettet og den ene terrassedøren).
Biloppstillingsplass rett utenfor inngangspartiet.
Det er varmekabler i hjulsporene i bakken opp til husene.
Se tilstandsrapport datert 13.06.2021 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet gulvvarme i entré/gang, toalett og bad, samt varmepumpe i 1. etasje (i spisestuedelen).
Vedpeis i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.01.1964.
Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.02.1966.
Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 29.11.2011.
Det gjøres oppmerksom på at kjellerstuen opprinnelig er byggemeldt som bod, og at rommet således ikke er godkjent til varig opphold.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 105 tinglyst 04.01.1965.
Erklæring/avtale. Panterett til sameiet på 25.000,-.
Dagboknr 3566, tinglyst 12.04.1948.
Festekontrakt.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 1093, tinglyst 25.10.1948.
Best. om vann/kloakkledn. Megler har lett etter servitutten i Digitalarkivet, uten å ha funnet den. Servitutten vil følge eiendommen og kjøper overtar ansvaret for servitutten.
Dagboknr 14903, tinglyst 05.12.1952.
Bestemmelse om veg.
Knud Øyens vei, samt stikkveien og snuplassen er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å opparbeide disse til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Tinglyst 04.01.1965.
Best om garasje/parkering. Garasje i Knud Øyens vei 22 er midlertidig godkjent av kommunen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Utleie skal kun skje til fysiske personer og styret skal godkjenne utleie på forhånd.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger godt tilbaketrukket og skjermet for trafikk, innerst i en liten blindvei fra Knud Øyens vei. Boligen ligger forholdsvis høyt og usjenert til, i frodige og naturskjønne omgivelser. Særdeles barnevennlig beliggenhet, uten biltrafikk, og med store grøntarealer rundt som innbyr til lek og moro. Et hyggelig og stille nabolag med gangavstand vei til bl.a. kollektivtransport, turområder, fritidstilbud, barnehager/skoler og servicetilbud.
Stier gjennom skogen som korter ned adkomsten til bl.a. kollektivtransport og skole.
Kort vei til lokal matbutikk på Ljabru og til Sæter handelssenter med et variert servicetilbud inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. Det er ikke langt til søndagsåpen matbutikk på Ljan.
Det er heller ikke langt til de to andre lokale handelssentrene i bydelen, Holtet og Lambertseter. Holtet har bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs’s, mens Lambertseter Senter har et stort utvalg av butikker og spisesteder, samt Deichmanske bibliotek, Vinmonopolet og Symra Kino.
Få minutters gange til buss i Ekebergveien og til Ljabru trikkestasjon med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Gangavstand også til busstopp og togstasjon på Hauketo og Ljan.
(se www.ruter.no for rutetider)
Fra området er det også gode sykkelfelt til sentrum.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med kort vei til friområdet i tilknytning til Skredderjordet. Skredderjordet har skøytebane om vinteren og fotball/sandvolley og sommeren. Det er i tillegg få minutters gange til flotte turområder langs Ljanselven og ned til Hvervenbukta. Nærhet også til Østmarka.
Flere badeplasser langs fjorden, hvor bl.a. Hvervenbukta og Katten ikke er langt unna.
I retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på ‘’Niffen’’ med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn (nyere turnhall ved Leirskallen), dans, kor, speider m.m.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Gangavstand til områdets lokale alpinbakke, Sloreåsen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Sats på Lambertseter.

Adkomst

Knud Øyens vei er en lite trafikkert vei som strekker seg fra Åsdalsveien til Ekebergveien. Adkomst til Knud Øyens vei fra Åsdalsveien eller Ekebergveien. Knud Øyens vei 20 A ligger på toppen/innerst i liten blindvei fra Knud Øyens vei som heter Reina.
Varmekabler i hjulsporene i bakken opp til husene.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Eiendommen sogner til Ljan skole, men iflg. selger går de fleste barna i området på Nordstrand skole, bl.a. på grunn av den fine skoleveien dit.
Ny ungdomsskole ved Nordstrand skole åpner i august 2021.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 13.180 kvm. Huset har vedtektsfestet bruksrett til egen tomtedel i naturlig tilknytning til boligen. Dette er et usjenert og pent opparbeidet hageareal med plenarealer, beplantning og terrasseplattinger. Usjenert hage med omkransende skogsområde. Biloppstillingsplass på forsiden av huset.
I vedtektene står følgende om tomteinndelingen for hus 20:
Midlertidig vedtektsfestet enerettsareal. På baksiden (mot nord) deles fra midten av huset fram til et pkt. 6 m fra dette. Derfra videre etter midten av den naturlige steinforhøyningen i terrenget frem til 2. høyeste pkt i forhøyningen. En linje herfra i rett vinkel mot vest og øst danner grensen mot nord; i vest frem til fjellskråningen, i øst frem til skråningen mot Ekebergveien. Herfra avgrenses området mot syd denne naturlige skrentkanten frem til snuplassen. Mot syd deles midt etter huset i rett linje frem til et pkt. 10,75 m fra vegg og 6 m fra ytterkant av vei (snuplass) i skråningen mot Ekebergveien i øst. Fra dette pkt. parallelt med huset mot øst fram til skråningen mot Ekebergveien. Bolig mot vest disponerer et areal syd for huset som avgrenses fra delepunktet (10,75 m fra vegg) derfra 2,8 m frem til et punkt 5,5 m nord for det nærmeste hushjørnet på hus nr. 18 og i rett linje parallelt med nr. 18 fra dette punkt mot vest frem til fjellskråningen.
Det går en gangvei fra snuplassen og forbi nr. 20 opp til Midtåsen. Den er til bruk for alle i Øvre Ljan Boliglag SA og skal brukes slik at det er minst mulig til ulempe for nr. 20.
Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene og neste regulering er i 2027, iht. konsumprisindeksen. Festeavtalen utløper i 2047, men kan forlenges iht. tomtefesteloven. Bortfester er Nobil Utvikling AS.

Parkering

Biloppstillingsplass utenfor boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Rør fra hus til hovedvannledning og hovedkloakkledning (som stort sett går under Reina) hører under ansvarsområdet for husstand A og B i det enkelte hus i fellesskap. Dersom reparasjoner gjør det nødvendig å grave opp asfaltert vei som hører til sameiet og ikke enkeltsameiernes ansvarsområder, skal imidlertid utgiftene til oppbryting av asfalten og ny asfaltering dekkes som en fellesutgift av alle sameierne. Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
Det er markert inn at det vil kunne gå steinsprang i området på kart fra kommunen.
Det foreligger planforslag, der det er foreslått å forlenge trikketraséen, fra Ljabru og ned til Hauketo. Et alternativ er da at trikketraséen vil forlenges nedover langs Ekebergveien.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 500,- pr. mnd. og inkluderer: Internett og kabel-tv, kommunale avgifter og festeavgift.
Fellesutgiftene kan justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 4.932,- 2021.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.200,- pr. år. / 19.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og Internett og avgiften er inkludert i felleskostnadene (basispakke). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen Nordstrand alarmselskap som selger har betalt kr 4.800,- for pr. år. Anlegget kan evt. følge ved videreføring av selgers abonnement.
Årlig forsikringspremie for boligen er ca. 9.400,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 960 809,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 058 912,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.688.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ingvild Irgens-Jensen og Harald Ludvig Joachim Irgens-Jensen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet sameiet Knud Øyens vei 12-24 med sameiebrøk 116/1466.
Sameiet består av 14 seksjoner.
Styreleder er Anders Åkerstrøm.
Enkelte år avholdes det en felles vårdugnad i sameiet.
Hver seksjonsbolig må males i samme farge.
Sameierne plikter for egen regning å sørge for forsvarlig ytre og indre vedlikehold av bygningsmassen i sine seksjoner med tilhørende grøntarealer (midlertidige enerettsarealer), slik disse fremgår av vedlegget til vedtektene.
Sameiet er tilknyttet Øvre Ljan Boliglag SA (ØLB) som fester for sameiene på Midtåsen og Knud Øyens vei, og hver seksjonseier er automatisk medlem. ØLB er i prosess med ankesak om rett til innløsning av festetomtene. I den forbindelse er det hyret inn advokat som representerer ØLB, og kostnader knyttet til rettsprosessen har vært dekket gjennom innbetalinger fra hvert medlem. I løpet av 3,5 år er det påløpt kr 16.300,- i kostnader knyttet til dette, hvor av kr 13.000,- er betalt per medlem over 2-3 år. Fremtidige kostnader knyttet til rettsprosessen og innløsning av festetomtene vil kunne føre til nye innbetalinger fra medlemmene. Dersom sameiet vedtar det, vil man evt. dekke dette ved økte felleskostnader og/eller felles låneopptak. Nobil eiendom kjøpte i 2017 eiendommen for utbygging. ØLB ønsker ikke dette og har satt ned en arbeidsgruppe som jobber med saken. Da planinitiativet var altfor omfattende, stoppet Plan- og bygningsetaten dette fra videre behandling, og Byrådet slutter seg til Plan- og bygningsetatens vurdering. Kommuneplanen legger til rette for en økning av utnyttelse av planområdet, men da i tråd med eksisterende bebyggelsesstruktur, typologi og høyder. Plan- og bygningsetaten har foreslått to
svært begrensede utbyggingsområder, som ligger langt fra eiendommen i denne annonsen. Dersom interessenter har spørsmål knyttet til dette, konferer med megler eller kontakt advokaten til ØLB, Thomas Andersen, tlf. 909 00 052.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0022/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2122

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2021 kl. 10:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.