Majorstuen

Professor Dahls gate 1

Prisantydning

6 250 000 kr

Fellesgjeld: 93 548 krOmkostninger: 160 202 krTotalpris: 6 503 750 kr
Etasje
4
Byggeår
1884
Soverom
2
Areal (P-ROM)
76 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Heis
Fellesutgifter
3 960 kr

Gjennomgående og fantastisk 3-roms selveierleilighet med god takhøyde, heis og felles balkong. Meget sentral beliggenhet

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til denne fantastiske 3-roms selveierleiligheten. Leiligheten er gjennomgående og lys med praktiske løsninger. Innvendig finnes entré med nisje til klesoppbevaring, 2 gode soverom mot rolig bakgård, delikat og pent bad oppusset i 2018, dels åpent kjøkken med spiseplass og romslig stue. Bygården ble rehabilitert i 1995/96 og er godt vedlikeholdt av sameiet, med flere oppgraderinger i senere tid. Leiligheten holder god standard etter oppussing av overflater og bad i 2017/18. Leiligheten har også tilgang til felles svalgang med sittegrupper og kveldssol. I denne leiligheten bor man godt, stille og tilbaketrukket, men samtidig meget sentralt og praktisk.

Eiendommen

Professor Dahls gate 1, 0355 OSLO 
Gårdsnummer 214, bruksnummer 13, seksjonsnummer 39, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Boligen har en meget attraktiv beliggenhet med alle typer servicetilbud i umiddelbar nærhet samt hyggelige nisjebutikker, restauranter og marked på Vestkanttorget. Boligen ligger med umiddelbar nærhet til Bogstadveien/Hegdehaugsveien som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, frukt & grønt butikker, spisesteder, samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. 

God offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Av treningsfasiliteter i området kan man bla. velge mellom Sats på Majorstuen, Evo, FitnessXpress, Bislett stadion og Bislet Bad samt gangavstand til flere grøntområder som Uranienborgparken, Slottsparken, Frognerparken, Stensparken og St. Hanshaugen med sine unike tur og rekreasjonsmuligheter. Bydelen har et svært rikt kulturtilbud for både voksne og barn. Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av byens tilbud!

MAT OG DRIKKE:
Her bor man med gangavstand til alt! Nærområdet kan by på av en rekke hyggelige serveringssteder som bl.a.
The Broker, Homan Gastropub, Publiko, Jacob Aall brasserie, Cru vin & kjøkken, Oliva, Delicatessen, Lille Asia og en lang lang rekke av spisesteder. Området har et meget bredt utvalg av serveringsteder som kan tilfredsstille enhver gane. Blant disse finner man Oslo Mikrobryggeri, Lorry`s og Gamle major.

SHOPPING:
Leiligheten ligger i kort avstand til en av Norges mest populære handlegate Bogstadveien med sine unike shoppingmuligheter og pulserende byliv. I Bogstadveien er det et bredt utvalg av forretninger for enhver smak. Her finner du mange shoppingmuligheter som Acne, Ganni, Zara, Weekday, H&M, Tatler, Cos, Kemt, Epilogue og Kamikaze. Det er ca. 10 minutters gange til det populære Vestkanttorget som på lørdager har markedsdag. På Vestkanttorget har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989 og torget er Norges eldste marked. Det tar også ca. 10 minutter å gå til Karl Johans gate.

OFFENTLIG KOMMUNIKASJON:
Meget god offentlig kommunikasjon med trikk i Bogstadveien med nærmeste trikkestopp Rosenborg i umiddelbar nærhet, hvor du kan ta trikk nr. 19, og nr 11 fra Bogstadveien, samt kollektivtrafikk fra Thereses gate, buss- og trikkestopp Bislett med trikk nr. 17 og nr. 18. Kort vei også til Majorstuen T-bane med alle T-banens linjer, buss og trikk med forbindelse til stort sett hele Oslo. Buss nr 21 går et kvartal nedenfor, fra Josefinesgate.

FOR DEN AKTIVE/TRENINGSGLADE:
Nærområdet byr på flere treningssentre i som Fresh Fitness, Sats Colosseum og SATS Bislett. Kun en kort T-bane tur fra Majorstuen finner du Oslomarka, med bl.a. Frognerseteren og Sognsvann. Her er det lysløype og muligheter for fine skiturer hele vinteren. Kort vei også til Bislett med blant annet idrettsanlegget Bislett Stadion og Bislett Bad. 
Området rundt leiligheten bugner av grønne parker og rekreasjonsområder. Uranienborgparken er nærmeste park og i tillegg er det kort vei til Stensparken, Vigelandsparken/Frognerparken og Slottsparken med flotte turmuligheter sommer som vinter. Det er også hyggelige turområder langs Frognerkilen og Bygdøy, med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Tennishall (OTK på Thune) og utebaner v/Frogner Stadion, hvor det også er skøytebane om vinteren, flere dansestudioer ligger i nærheten og tilbudene er endeløse.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 85 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm

Primærrom 4. etasje:
Entré, gang, 2 soverom, bad/wc, kjøkken med spiseplass og stue.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 5 kvm. 

Vedlagte plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.12.2019 utført av Pål Morten Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.020,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hellelagt bakgård med sykkelstativ.

Parkering

Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Området er omfattet av Oslo Kommunes beboerparkering.
For informasjon: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-ogparkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/#gref

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på støpte såler på fast grunn eller faste, komprimerte masser. Dreneringen antas å være utført i henhold til praksis på oppføringstidspunktet. Antatt nyere
drenering i forbindelse med utvidelse i bakgården. Murverk i bærende konstruksjoner og fasader, pusset og malt og med ornamenter. 
Betongtrapper med fliser, belegg i gangene. Fliser i svalgangen. Kjellergulv: Støpt gulv. Tre etasjeskillere. Heis fra kjeller til 4.etasje med en kapasitet på 13 personer.
Tak: 
Saltak. Trekonstruksjon med korrugerte takplater.
Vinduer og dører: 
Trevinduer med 2-lags glass produsert i 1991, 1995 og 1997.
Brannklassifisert (B-30) entrédør som er hvitmalt og profilert.
Hvite, malte profilerte innerdører.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 
- Tilstandsgrad 2 er satt på grunn og fundamenter og etasjeskillere pga alder. 
- Øverste vindu på hovedsoverom viser tegn til å være punktert i ene hjørnet.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1885. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på oppføring av bygården. Det foreligger ferdigattest på loftutbygging fra 1999.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Velkommen til denne fantastiske 3-roms selveierleiligheten. Leiligheten er gjennomgående og lys med praktiske løsninger. Innvendig finnes entré med nisje til klesoppbevaring, 2 gode soverom som vender ut mot rolig bakgård, delikat og pent bad oppusset i 2018, dels åpent kjøkken med spiseplass og romslig stue. Bygården ble total rehabilitert i 1995/96 og er godt vedlikeholdt av sameiet, med flere oppgraderinger i senere tid. Leiligheten holder god standard etter oppussing av overflater og bad i 2017/18. Leiligheten har også tilgang til felles svalgang med sittegrupper og kveldssol. I denne leiligheten bor man godt, stille og tilbaketrukket, men samtidig meget sentralt og praktisk.

Detaljert innhold:

Entré:
Pen, flislagt entré med 60x60 fliser på gulv og praktisk nisje til klesoppbevaring. 

Soverom:
Leiligheten har 2 gode soverom der hovedsoverommet har garderobeskap og soverom II har eget garderoberom med praktisk innredning.

Bad/wc:
Meget delikat flislagt bad med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. Hjørnedusj med innfellbare glassdører, speil med lus og hel servantplate med servantskap. Det er downlights med dimmer på badet.
Badet ble pusset opp i 2018 med nye varmekabler, "flis på flis" på vegger og gulv, ny innredning og ny termostat. Badet har rør-i-rør system med fordelerskap. 

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i egen krok fra stuen og har hvit, mattlakket innredning fra HTH. Kjøkkenet har godt med skap og benkeplass og integrerte hvitevarer som kjøleskap, fryser, komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenet ble pusset opp i 2013/14. Det er montert lekasjestopper i kjøkkenbenken.

Stue:
Romslig, lys og innbydende stue med hyggelig utsyn mot Uranienborg Terrasse. I stuen er det god plass til både sofa og spisebord.

Elektrisk:
Sikringsksapet er plassert i garderoberommet med automatsikringer. Det er installert jordfeilbryter på anlegget. Ny kurs til kjøkkenet ble installert i 2014.

Overflater:
Gulv: Enstavs eik parkett fra 2017. Fliser på bad og i entré. Selger har tidvis lagt merke til noe knirk i tregulvet to steder.
Vegger: Malte flater, tapet i entré samt fliser på badet.
Himling: Malte himlinger med stukkatur og gips rosett i stuen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.
Varmekabler på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Professor Dahlsgate 1, med sameiebrøk 75/4292.
Sameiet består av 34 leiligheter og 10 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Foretatt påkostninger de senere år: 
2010: Oppussing fasade.
2012: Oppussing indre gård og svalganger.
2017: Oppgradering av ventilasjonstavle, brannalarm/branntavle, postkasser, ytterdør og mindre fasadearbeider.
2018: Flekkpuss og maling av fasaden i 1.etasje ut mot Professor Dahls gate.
2019: Utskifting av takvinduer, callinganlegg og oppussing av oppganger.

Planlagte påkostninger: 
- Det er gjort en sjekk av ventilasjon- og avløpsrør i sameiet og de har mottatt et tilbud på rens/spyling av disse. Dette vil sannsynligvis bli gjort i 2020.
- Det har vært tilløp av vann i en av bodene i kjeller ved mye nedbør. Sameiet vil muligens se på drenering i bakgård pga dette, men de har p.t. ikke innhentet tilbud på dette.
- Internett/TV-avtalen med Get utløper i mars, og sameiet vil sannsynligvis reforhandle ny avtale

I følge styreleder er det ikke planlagt noen økning i felleutgifter/fellesgjeld pt.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 46881, tinglyst 05.08.1997, Pantsettelseserklæring: Panterett til sameiet på kr 25.000,-.

Sameiet har i tillegg legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet holmekollbanens undergrunnsforlengelse, bestemmelser angående sandfangkum samt venn-og avløpsledninge

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Eiendommen er registrert på Byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR39.19171

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.960,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel tv/internett, trappevask, vaktmestertjenester, vedlikehold, driftskostnader, felles strøm, nedbetaling av andel fellesgjeld, bygningsforsikring, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Fellesutgiftene fordeles slik: 
Felleskostn. bolig: kr 3.121,-
Lån leiligheter: kr 443,-
GET TV/ Internett: kr 396,-

Eiendomsskatten er kr 1.519,- for 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.119,- pr. år. / 11.483 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internettm og grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.584.228,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 5.703.220,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6.716,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 93.548,- pr. 10.12.2019.

Total fellesgjeld for sameiet er kr 35.509.974,- pr. 12.12.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1: 
Saldo pr 12.12.2019: kr 2.057.020,-
Andel av saldo: kr 67.442,-
Rentebetingelser: 4,25% pr 12.12.2019
Restløpetid: 17 år og 11 mnd
Avdragsfrihet: Nei

Lån 2:
Saldo pr 12.12.2019: kr 1.493.954,-
Andel av saldo: kr 26.106,-
Rentebetingelser: 4,25% pr 12.12.2019
Restløpetid: 15 år 
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.503.750,-. Av dette beløpet utgjør kr 93.548,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 9.990,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 1.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Bjørn Erik Dørum-Persen
Eiendomsmegler

Bjørn Erik Dørum-Persen

Telefon
Mobil 92419516

Lurer du på noe

Bjørn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.