Asker

Øvre Frydendal 154

Prisantydning

5 950 000 kr

Omkostninger: 150 092 krTotalpris: 6 100 092 kr
Etasje
2
Byggeår
1985
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
106 m² / 106 m²
Tomteareal
239.2 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
1 899 kr

Flott enderekkehus i gangavstand til Asker sentrum - Solrikt - Skiløyper/turterreng - Barnevennlig - Garasje - 4 soverom

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Modernisert enderekkehus nær Asker sentrum
- Meget populært område
- Stille og fredelig
- Flott uteplass og hage
- Sol hele dagen
- Ingen gjennomgangstrafikk
- 2 minutter å gå til buss
- 15 minutters gange til koselige Asker sentrum med «alle» servicetilbud!
- Togavgang hvert 10. minutt (15 minutter til Oslo)
- Marka med lysløyper og herlig natur ligger rett utenfor husveggen!
- Jansløkka barneskole og Solvang ungdomsskole
- Fortrinnsrett i Frydendal barnehage
- Boligen er godt tatt vare på og vedlikeholdt
- Omfattende oppgradert i 2014-2017
- God planløsning med fire gode soverom på samme plan
- Separat vaskerom
- God lagringsplass med smarte løsninger
- 2 bad/wc
- Varmepumpe i begge etasjer (gir godt inneklima og jevn temperatur hele året)
- Her kan du flytte rett inn!

Eiendommen

Øvre Frydendal 154, 1384 ASKER 
Gårdsnummer 14, bruksnummer 173, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3025

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et meget populært og barnevennlig boligområde på Vøyen/Sem i Asker kommune. Området er stille og fredelig, og det er ingen gjennomgangstrafikk. Marka med lysløyper og herlig natur ligger rett utenfor husveggen. 

Det er ca. 2 min gange til bussholdeplass, samt gangavstand til barnehager, skoler og ca. 15 min gange til Asker sentrum. Asker sentrum har gågater og hyggelige butikkområder, samt et blomstrende kunst-, kultur- og uteliv.

Asker kulturhus er en flott møteplass for alle med bl.a. teater/konsertsal, kino, galleri, ungdomsklubb og bibliotek. Sommerstid kan man kose seg med bading i Semsvannet og på vinterstid kan man nyte friske skiturer i Vestmarka Det planlegges stadig utvikling av Asker med blant annet nye boliger, forretninger, spisesteder og næringslokaler, samt åpning av Askerelva og opprettelse av bypark.

I den forbindelse vil det også bli etablert nytt fotballstadion i sentrum og ny idrettspark ved Borgen skole.
Utbyggingen vil skje over mange år og i flere etapper, og forventet byggestart er i 2020. I 2019 er det vedtatt sammenslåing av kommunene Asker, Røyken og Hurum til en ny storkommune. Kommunens nye navn blir Asker, og i Asker blir også kommunesenteret liggende.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
- Sem barnehage
- Hanevold barnehage
- Frydendal barnehage
- Nakuhel barnehage

Skoler:
- Jansløkka barneskole
- Solvang ungdomsskole 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 123 kvm
Totalt bruksareal: 106 kvm
Totalt primærrom: 106 kvm

Bruksareal:
Rekkehus 106 kvm

Primærrom:
1. etasje 54 kvm: Entré, trapperom/gang, wc rom, vaskerom, stue og kjøkken.
2. etasje 52 kvm: Trapperom/gang, baderom og 4 soverom.

I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca 4,7 kvm, samt fast parkeringsplass i felles garasjerekke.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.09.2019 utført av Espen Aspelund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 239,2 kvm, med opparbeidet gressplen, bed, hekk og hellelagt adkomststi. Boligen er plassert på enden av rekken, og har velstelte uteområder på tre sider. Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt terrasse med motorisert markise, tredekke og høye levegger. På terrassen er det fin plass til utemøblement, og det går trapp ned til hagen. Mot sydøst, ved inngangspartiet, er det en usjenert og hyggelig velkomstterrasse.

Parkering

Det følger en fast parkeringsplass for en bil i felles garasjerekke. I tillegg er det felles parkeringsplass utenfor garasjeanlegg for beboere og gjester. Alle beboere har 1 1/2 parkeringsplass til disposisjon. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til boligene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med:
- Yttervegger i trebindingsverk.
- Trebjelkelag i etasjeskiller.
- Saltak tekket med papp/shingel.
- Yttervegger med isolert bindingsverk og utvendig liggende kledning.
- Vinduer med isolerglass fra 1984.
- Entrédør av nyere dato med frostet vindusfelt.
- Terrassedør med isolerglass fra 1987.
- Innvendige dører av eldre dato.
- Original tretrapp i malt utførelse og lukkede trinn.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Sanering av husrekka ble utført vinter/vår 2019, grunnet skjeggkre, av Abs Skadedyrkontroll AS. Dette ble dekket av husforsikringen. Har ikke vært plaget av skjeggkre etter dette i følge eier.

Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
 
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.05.1986. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Rekkehuset ble oppført i 1985, og ble omfattende modernisert innvendig i 2014-2016. Farge- og materialvalget er stilrent – noe som kan passe de fleste. Stuen har god møbleringsfrihet, og ligger i åpen løsning med et lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer. Badet har regnfallsdusj, og det er separat vaskerom og wc-rom. Boligen har fire gode soverom og gode oppbevaring- og lagringsmuligheter.

Kjøkken:
Kjøkkenet har et tidsmessig design som innbyr til kokkelering med lange benkeflater og gode løsninger. Innredningen har en kombinasjon av finerte fronter og hvite, høyglansfronter og benkeplaten i laminat har nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, mikro, stekeovn og induksjonstopp, samt ventilator og benkebelysning. Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen – kun avdelt av en smart kjøkkenøy med spiseplass for to. Laminat på gulv, malte flater på vegg og malte flater i himling med downlights.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad: 
Boligen inneholder et bad/wc, et wc-rom og et vaskerom. Badet ble pusset opp i 2016, og fremstår som delikat og tidsmessig. Rommet har hvite fliser på veggene, downlights i himling og sandfargede fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite, glatte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeløsning, et høyskap og speil med integrert belysning. Videre har badet et vegghengt toalett og et dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare glassdører. Baderommet fra 2016 er antatt bygget etter gjeldende forskrifter på oppførings tidspunktet. Plastsluk med klemring. Lokalt fall til sluk ellers noe lite fall på baderomsgulv. Det ble rutinemessig søkt etter fukt i badeveggen med fuktdetektor (Protimeter MMS 2) på befaringen og det var ikke utslag utover normale verdier.

Stue:
Stuen oppleves som lun og innbydende, med en tapetsert langvegg, hvitmalte overflater og lyst laminat på gulv med gulvvarme. Den langstrakte planløsningen gir god møbleringsfrihet – her er det plass til sofagruppe med tilhørende møblement og en spisestue for hele familien. Fra stuen er det utgang til terrassen og videre ned til hagen. 

Soverom og garderobe:
Det er fire soverom i rekkehuset – alle beliggende i andre etasje. Rommene er stilrent pusset opp med hvitmalte vegger og lyst laminatgulv. Hovedsoverommet er av god størrelse, og det er innredet med en plassbygget garderobeløsning med mørke, finerte fronter, i tillegg til en takhøy og praktisk garderobe i hvitt på venstre side når man entrer rommet. Boligen har for øvrig god oppbevaring- og lagringsplass i skyvedørsgarderobe i entreen, innebod ved kjøkkenet og i disponibel utebod på ca. 4,7 kvm.

Entré:
Ved boligens overbygde inngangsparti er det en sydøstvendt, usjenert velkomstterrasse, en utebod på ca. 4,7 kvm og sykkelparkering med tak. Vel inne er det en entré med varme i flislagt gulv og en skyvedørsgarderobe. Videre inn er det en gang med praktisk tilknytning til wc-rom og vaskerom.

Gulv: Fliser og laminat på innvendige gulv.
Himling: Malte flater.
Innvendige vegger: Malte flater, strie og tapet. Fliser på baderom og vaskerom.
VVS: Anlegg/rørsystemer fra 2014/2016 og fra byggeår.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming via panelovner, varmekabler og varmepumpe fra 2017 i 1 og 2 etasje.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr 5856, tinglyst 25.02.1985, type heftelse: Erklæring/Avtale.
Garasjeplass følger boligen og kan ikke ved salg eller på annen måte skilles fra denne. 
Pliktig medlemsskap i Huseierforeningen. Huseierforeningen har panterett i eiendommen med kr. 15.000,- til dekning. 
Asker kommune har forkjøpsrett eller rett til å peke ut eller godkjenne kjøper. Denne forkjøpsretten bortfaller når eiendommen har tilhørt en og samme eier i mer enn 10 år sammenhengende. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (239 kvm) i henhold til reguleringsplan Frydendal - 40B datert 17.06.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 

Eiendommen ligger innenfor område for nåværende boligbebyggelse (type A, boligområder med spesielle kvaliteter) i kommuneplan Asker 2018-2030. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Nordre Frydendal Huseierforening består av 57 medlemmer. Medlemmene er eierne av 47 rekkehus og 10 seksjoner fra Nordre Frydendal Boligsameie. Medlemmenes eiendommer har gnr. 14 bnr. 126 - 173. Huseierforeningens eiendom er gnr. 14 og bnr. 125 i Asker kommune. Medlemmene har rett og plikt til å være medlem av Nordre Frydendal Huseierforening. Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69 Overdragelse og utleie skal meldes til styret.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Vedlikehold og drift av felles garasje- og parkeringsanlegg, fellesareal, lekeplasser, snøbrøyting, privat veilys, og kabelanlegg TV. 

Oppdragets KR-kode

KR151843

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Vedlikehold og drift av felles garasje- og parkeringsanlegg, fellesareal, lekeplasser, snøbrøyting, privat veilys, og kabelanlegg TV. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.254.145,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.514.922,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.100.092,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris på kr 45.000,- 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Ukens bolig: kr 2.900,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Christine Kirkhorn
Eiendomsmeglerfullmektig

Christine Kirkhorn

Telefon
Mobil 98019743

Lurer du på noe

Christine svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.