Komplett salgsoppgave

Disenveien 9

4 940 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Disenveien 9. Leiligheten har en flott intern beliggenhet i høy 1. etasje. Ekstra vindu i stuen siden dette er en endeleilighet
Velkommen til Disenveien 9. Leiligheten har en flott intern beliggenhet i høy 1. etasje. Ekstra vindu i stuen siden dette er en endeleilighet
Kart
Del
Disen
3-roms endeleilighet med solrik balkong i meget høy 1. etasje. God planløsning!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 940 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  155 929 kr
 • Omkostninger
  1 260 kr
 • Totalpris
  5 097 189 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 457 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Disenveien 9 har en flott intern beliggenhet uten boligblokk "rett i synet" fra balkongen. I borettslaget er det lekestativer og benker. Her møtes store og små, med både to og fire bein til lek og en kaffekopp. Den populære caféen "Kaffe & Brød" ligger rett rundt hjørnet. Skiløypene/turstien starter få meter fra blokken og fører opp i Lillomarka.
Leiligheten har god planløsning.
- Gj.gående 1-stavs laminat
- Tidløs kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
- 2 gode soverom
- Flislagt bad pusset opp 2013
- Vestvendt, usjenert balkong på 8 kvm
- Lite innsyn
- Kjellerbod på ca. 4 kvm
- Ingen forkjøpsrett
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostn.
- Nye vinduer monteres februar 2023. Kostnad allerede inkludert i felleskostnadene
- 11 ladestasjoner for beboere

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Disenveien 9, 0587 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 86, bruksnummer 1
Andelsnummer 191, Disen Borettslag AL, organisasjonsnummer 921 407 890

Innhold

Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 68 kvm: Entre, kjøkken, stue, 2 soverom og bad.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 3,9 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 12.12.2022, utført av Anticimex v/Hans-Kristian Brekkås. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/betong. Boligbygg over 4 etasjer. Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner av betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Yttertak av
saltaksform som er utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1981. Balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1981. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med vannbåren varme tilkoblet radiatorer. Leilighet beliggende i byggets 1. etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg. Leiligheten består av entre, kjøkken, stue, 2 soverom og bad. Utgang fra stue til balkong på ca 8 m2. Leiligheten disponerer en kjellerbod på 3,9 m2.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt:
Bad- inngang fra entrè:
- Overflater himling - Fallforhold (gulv) - Vannrør - Avløpsrør (ink. sluk) - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring - Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det - Ventilasjon - Sanitærutstyr / innredning.
Kjøkken:
- Overflater himling - Overflater vegger - Avløpsrør - Ventilasjon - Innredning.
Øvrige rom:
- Overflater himling - Overflater vegger - Innerdører.
Etasjeskiller - 1. Etasje:
- Skjevhetsmåling.
Brann:
- Brannslokkingsutstyr - Røykvarslere.
Dører og vinduer:
- Dører.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
Bad- inngang fra entrè:
- Overflater vegger: Det er riss/sprekker i veggfliser ved dusj. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade bør utbedres. Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger ved dør. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade bør utbedres. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet bør utbedres.
- Overflater gulv: Stor sprekk/hull ved gulv i innbygget sisterne ved toalett. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet. Fare for vannansamling inne i vegg grunnet oppbygningen.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres.
Kjøkken:
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Overflater gulv: Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.
Øvrige rom:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende i stue. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
- Overflater gulv: Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Ventilasjon: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende i stue. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
- Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Hovedstoppekran: Stoppekran er plassert utenfor boenhet. Ikke hensiktsmessig mht. lekkasjeproblematikk.
Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Dører og vinduer:
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk
forskrift. Tiltak anbefales.
TG3:
- Ingen
TG IU:
Bad- inngang fra entrè:
- Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Sammendrag fra selgers egenerklæring, og opplysningsskjema:
- Sommer 2021 var det lekkasje rør i kjeller. Ikke fra denne leilighet. Rør ble byttet fra vårt bad(wc kasse) ned til kjeller da de ikke klarte skjøte det i kjeller.
- Vinduer og balkongdør skal byttes av BRL i februar 2023. Dette er allerede med i felleskost.
- Bad overflateoppusset av tidligere eier. Kjøkken byttet av tidligere eier. Overflater oppusset av tidligere eier. Alt i 2013/14.
- Undervarme på stekeovn virker ikke.

Standard

Disenveien 9 har en flott intern beliggenhet uten boligblokk "rett i synet" fra balkongen. I borettslaget er det lekestativer og benker. Her møtes store og små, med både to og fire bein til lek og en kaffekopp. Den populære caféen "Kaffe & Brød" ligger rett rundt hjørnet. Skiløypene/turstien starter få meter fra blokken og fører opp i Lillomarka.
Entre:
Velkommen inn! Romslig entré med skyvedørsgarderobe. Fra entreen er det adkomst til soverommene, bad, kjøkken og stue.
Stue:
Et herlig oppholdsrom med god plass til sofagruppe og naturlig plass for spisestue. Stor vindusflate i kombinasjon med balkongdør med glassfelt sørger for rikelig med lysinnslipp. Leiligheten er i tillegg en endeleilighet, noe som gir leiligheten et ekstra vindu i gavlveggen i stuen. Fra stuen er det direkte utgang til en balkong på ca. 8 kvm.
Balkong:
Fin, overbygget balkong på ca. 8 kvm. Her er det god plass til sittegruppe og gassgrill. Det er god avstand til neste blokk og det er gode solforhold med sol fra ca. kl.12 til kl.22 sommerstid.
Kjøkken:
Kjøkken har adkomst fra entrèen. Kjøkkeninnredning med slette fronter, benkeplater av laminat, og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Det er fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Det er mye naturlig lys inn på kjøkkenet. Integrerte hvitevarer. Ventilator i overskap. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.
Bad:
Badet er overflatebehandlet i 2013. Det er flislagt gulv med varme, og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate og downlights.
Badet er innredet med vegghengt servantskap med skapdører, og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Det er speil med integrert sidelys og stikkontakt på vegg over servant. Videre er det badekar i hjørnet, dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj, og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.
Soverom:
Leiligheten har to gode soverom. Begge soverommene har mye lysinnslipp. På det største soverommet er det mye oppbevaringsmuligheter i garderobeskapene.
Overflater:
Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malte slette flater/smartpanel. Himlingsflater med malte flater. Profilerte malte innerdører.
Annet:
Garderobeskap i entrè og det største soverommet.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Er det løsøre og tilbehør som ikke vil medfølge eiendommen:
- Taklampe kjøkken og barnerom.
Er det løsøre og tilbehør som vil stå igjen:
- Vaskemaskin om ønskelig.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme tilkoblet radiatorer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.02.1962. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 69 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om veg, bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om vann/kloakk.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av grunnboken kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Airbnb-utleie (eller tilsvarende) av ett eller flere rom, samtidig som man selv er til stede, er tillatt. Styret skal informeres av andelseier når denne ønsker å starte slik utleie.
Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og rolig boligområde på populære Disen. Store grøntområder omkranser borettslaget. Gangavstand til offentlig transport, marka, treningssenter og kafé.
Kort vei til marka med flotte rekreasjonsmuligheter - sommer som vinter. Nærhet til Sats treningssentre, Aker sykehus, Nydalen og BI, samt Storo senter med et stort utvalg av servicetilbud. "Kaffe og brød", en veldig hyggelig kaffebar, ligger rett ved leiligheten. Her finner man også et legekontor. Tennisbane rett ved.
Det er gang- og sykkelsti rett utenfor blokken som går helt ned til Grünerløkka. Denne holdes snøfri hele vinteren.
Svært sentralt med mange transportmuligheter; Kun 4 minutters gange til busstoppet "Aker Sykehus", der blant annet 31-bussen går til sentrum hele døgnet samt hvert 6. minutt på dagtid. Trikk fra Disen og Grefsen stasjon. T-bane fra Storo/ Sinsen stasjon. Tog fra Grefsen stasjon.
Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo sentralt med kort vei til alt, samtidig som du bor i grønne og rolige omgivelser!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Årvoll skole. Det er flere kommunale- og private barnehager i området.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 30.262 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, bed, prydbusker og trær samt asfalterte gangveier og oppsatt sykkelstativ, lekeapparater og sitteplasser.

Parkering

Beboere og gjester kan parkere gratis i Disenveien på nummererte skråplasser og langs Disenveien.
Mulighet for leie av garasje og biloppstillingsplass som tildeles etter venteliste. Ifølge styreleder er det 2 års ventetid for garasje og 1 års ventetid for biloppstillingsplass.
Borettslaget disponerer 11 ladestasjoner i Disenveien. Beboere kan også benytte seg av de seks ladestasjonene ved tennisbanen som borettslaget disponerer i fellesskap med Disengrenda Borettslag. Beboerne må søke styret om tilgang til ladestasjonene.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-683 datert 12.07.1957 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommunedelplan: KDP-17.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
I februar 2010 sa bystyret ja til trikk fra Sinsenkrysset, via Trondheimveien og Årvollveien, til Tonsenhagen/Linderud. Konsekvensutredelsen foreligger og reguleringsplanen er klar til offentlig høring og politisk behandling. Trikk til Tonsenhagen er en av 13 foreslåtte strekninger iht. rapport "Videreutvikling av trikkenettet i Oslo" utarbeidet av Multiconsult på vegne av Ruter datert 22.05.2020. Tonsenhagen en av strekningene de anbefaler å arbeide videre med trikk som hovedalternativ. 23. mars 2022 ba Byrådsavdeling for byutvikling Plan- og bygningsetaten i samhandling med forslagsstiller Ruter om å utarbeide et oppdatert planforslag og i den forbindelse gjennomføre nødvendige utredninger og analyser. Se saksnummer 201004818 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
Statens veivesen har foreslått å oppgradere dagens gang- og sykkelvei fra Årvoll skole til Sinsenkrysset (sykkel- og gangveien som går mellom Disenveien og Trondheimsveien). Se saksnr. 201904064 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
På tomten til Aker sykehus (i Trondheimsveien) har de revet mange bygg og holder på med oppføring av nye i forbindelse med etablering av Oslo Storbylegevakt. Planen er å bygge 26.000 kvadratmeter nytt bygg, legge om teknisk infrastruktur, oppgradere veier og bygge parkeringshus. Planlagt ferdigstillelse er i 2023. Se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-storbylegevakt/ for bilder av hvordan det kommer til å se ut.
Oslo kommune v/ Vann- og avløpsetaten har varslet oppstart av planarbeid for nye vannanlegg i bydelene Alna, Bjerke, Nordre Aker og Sagene. Formålet er å føre rent vann i tunnel fra Sagene til Disen og videre østover, via Bjerke og Risløkka, til Trosterud, og i en tunnel fra vannbehandlingsanlegget på Oset (Kjelsås) til Disen. Disenveien ligger innenfor planområdet. Planlagt oppstart er foreløpig satt til 2022, med ferdigstillelse 2028. For mer informasjon se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-vannforsyning-stamnett/.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.457,- pr. mnd. og inkluderer: fyring og varmtvann, trappevask, renter og andel fellesgjeld, fellesvaskeri, kommunale avgifter, forretningsførsel og felles bygningsforsikring.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 472,-
Avdrag kr 352,-
Driftsutgifter kr 3.633,-
Styret opplyser om at det foreløpig ikke er planlagt noen økning av fellesutgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. / 3.050 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Rikstv som leverandør av kabel-tv, og har avgift på kr 399,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Viasat via Homenet som leverandør av internett, og har avgift på kr 329,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 4.800,- pr. år. Abonnementet medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 393 604,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 016 974,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 50.208,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 155.929,- pr. 30.11.22
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 42.013.821,- pr. 30.11.22 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94927029620, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.11.2022: 3.89% pa.
Antall terminer til innfrielse: 82
Saldo per 30.11.2022: 12.013.820,-
Andel av saldo: kr 44.588,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.03.2043 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Lånenummer: 94927045847, Handelsbanken Eiendomskreditt
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.11.2022: 3.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 120
Saldo per 30.11.2022: kr 30.000.000,-
Andel av saldo: kr111.342,-
Neste termin/avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.09.2052 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-.
Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-.
Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier. 
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.097.189,-. Av dette beløpet utgjør kr 155. 929,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.  
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øyvind Hansen Holmen og Hilde Engerbakk Holmen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet A/L Disen Borettslag.
Borettslaget består av 304 leiligheter.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl, tlf. 22 98 38 00
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Det er ikke tillatt å holde hund eller katt uten søknad til styret. Bare de som hadde hund eller katt ved innflyttingen, tillates å beholde dette dyret. Se §24 i husordensreglene for mer informasjon.
Det er felles vaskeri for borettslaget.
Selskapslokale ved nr. 37 kan leies til diverse anledninger. Lokalet er utstyrt med bestikk og servise til ca. 30 personer.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.disen-borettslag.no.
Ny eier av leiligheten faktureres fra borettslaget kr 340,- for nye skilt til postkasse/ringeklokke.
Det er IKKE forkjøpsrett i borettslaget.
Borettslaget har ansatt egen vaktmester som selv bor i borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021:
- Bytte av callingsystem med svarapparater i alle leiligheter.
- Bytte av lås i alle oppganger.
- Reparert sandkasse og byttet sand på lekeplass.
- Ny vimpel til flaggstanga.
- Montert nye juletrelys.
2022:
- Oppgradering av kjellerdører i henhold til kravene i brannvernforskriftene.
Planlagte påkostninger:
- Bytte vinduer, balkongdører og oppgangsdører i hele borettslaget, samt bytte dør i kafeen Dv. 31. (Oppstart ved nr. 9 er estimert 21. februar).
- Vurdere tilstanden på soilrør, med stammer og grenrør, i alle leilighetene og anbefaling om strømpeforing.
- Vurdere tilstanden på takene.
- Vurdere muligheter for solcellepanel på takene, blant annet til å dekke internt strømbehov.
- Vurdere muligheter for ladestruktur til garasjene.
- Vurdere ordning for besøkslading.
- Utarbeide retningslinjer for hvordan kabler føres ut fra sikringsskap og inn i leilighetene ved oppgradering.
- Vurdere jordvarme etter endt bindingstid med Fortum.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 60.000,-
Tilrettelegging: kr 13 950,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2 950,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0105/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.22105

Dato

Sist oppdatert: 04. februar 2023 kl. 12:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.