Solgt: 2 530 000 kr

Myrehagen 14

2 570 000 kr
77 m²
2 soverom
Velkommen til Myrehagen 14!
Satvinder Jhooti
Presenteres av
Satvinder Jhooti
Åssiden
Pen 3-roms leilighet med praktfull utsikt over Drammensdalen. 2 sydvendte balkonger. Garasjeplass.
 • Prisantydning
  2 570 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  417 399 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 948 531 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 909 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 3-roms andelsleilighet beliggende i 2. etasje.
 • Arealeffektiv og praktisk planløsning
 • Kjøkken med opplegg for frittstående hvitevarer
 • Flislagt bad og flislagt toalettrom fra 2015
 • Bad med dusjhjørne og varmekabler i gulv
 • 2 soverom med garderobeskap
 • Oppvarming av varmt vann er inkl. i felleskostnadene
 • Overbygget sydvendt balkong på ca. 13 kvm v/stue
 • Overbygget sydvendt balkong på ca. 13 kvm v/soverom
 • Praktfull utsikt over Drammensdalen
 • Parkeringsplass i felles garasjeanlegg (nylig rehabilitert)
 • Tilrettelagt for lading av el-bil i garasjen (utføres høsten 2021)
 • Attraktivt og veletablert boligområde
 • Nærhet til flere servicetilbud og bussholdeplass
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Myrehagen 14, 3025 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 390, ideell andel 1/1
Andelsnummer 15, Myrehagen Borettslag, organisasjonsnummer 950 274 921

Innhold

Bruttoareal (BTA): 82 kvm
Bruksareal (BRA): 77 kvm
Primærrom (P-rom): 77 kvm
Primærrom
2. etasje:
77 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, wc-rom, bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 1,4 kvm i byggets 3. etasje og matskap i felles lagerrom. Tilgang til fellesbod og sykkelparkering i garasjeanlegget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Jarle Dalen Myrengen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger av betong/stålkonstruksjon, utvendig kledd med fasadestein og fasadeplater. Etasjeskiller av betong. Vinduer med tolags glass fra 2003, balkongdører i tolags glass fra 2003 og B30 utgangsdør.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Bad: Bomlyd i enkelte gulvfliser og lite fall på gulv i dusjsone.
- Kjøkken: Avtrekk over komfyr har lite/ingen effekt, vannrør er ikke plugget mot varerør og stedvis hull etter tidligere rørgjennomføringer
- Øvrige rom: Tapet på vegg har stedvis sprekker/skader.
- Etasjeskiller: Merkbare skjeveheter i leiligheten.
- Tekniske anlegg/VVS anlegg: Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon og manglende sprutsikring.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema: Bad og toalettrom fra 2015, utført i regi av borettslaget. Nye balkonger i borettslaget i ca. 2010, utført i regi av borettslaget. Nylig rehabilitert garasjeanlegg, utført i regi av borettslaget. Oppgradering av el-anlegg i 2015, utført i regi av borettslaget.
Selger opplyser om diverse utbedringer/påkostninger ved boligen (i de senere år):
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Felles overbygget inngangsparti med videre trappeadkomst til leilighetens etasjeplan, beliggende to etasjer ned fra inngangspartiet (bygningens 2. etasje).
Entré/gang: Dørcalling med åpnerfunksjon. Innebygget skyvedørsgarderobe i hvit og glatt utførelse. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling. Sparklet og malt vegger i 2015.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling. Sparklet og malt vegger i 2015. Utgang til overbygget sydvendt balkong på ca. 13 kvm.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning i seksjoner med over- og underskap samt høyskap i hvit og glatt utførelse. Flislagt felt over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med utslagsvask, oppvaskkum og ventilator. Opplegg for vaskemaskin, komfyr og frittstående kjøleskap. Montert automatisk vannstopper. Mulighet for spiseplass. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling.
Wc-rom: Toalettrom fra 2015. Vegghengt servant og vegghengt toalett. Downlights i tak. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Bad: Badet er fra 2015. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil og integrert lysarmatur over servant. Høyskap i hvit og profilert utførelse. Dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom 1: Plassbygget garderobeløsning. Korkfliser på gulv, brystningspanel samt tapet på vegger og malt himling. Utgang til overbygget sydvendt balkong på ca. 13 kvm.
Soverom 2: Plassbygget garderobeløsning i hvit og glatt utførelse. Belegg på gulv, tapet på vegger og malt himling.
Generelt om boligen: Skiftet innvendige dører i 2015. Rør-i-rør anlegg og avløpsrør av plast fra 2015. Felles varmeanlegg, oppvarming av varmt vann er inkl. i felleskostnadene. Sikringsskap med automatsikringer, delvis oppgradert i 2015.

Løsøre og tilbehør

Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.02.1976, som omfatter oppføring av boligblokk. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det har i tillegg blitt utstedt ferdigattest for modernisering av bad/våtrom i tre boligblokker datert 14.06.2016.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vei, vann- og kloakkledninger, garasje/parkering m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende med praktfull utsikt over Drammensdalen. Beliggende i attraktivt og veletablert boligområde. Kort vei til markaområder med lysløyper samt moderne skisenter. Dagligvarebutikk i nærområdet. Nærhet til Drammen sentrum med et godt utvalg av sentrumsfasiliteter, servicetilbud og god offentlig kommunikasjon.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Drammen skisenter som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid se www.drammen-skisenter.no. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med bl.a. allidrett, håndball og fotball, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Flere treningssentre i nærmiljøet.
Gode bussforbindelser med nærliggende holdeplass, hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Drammen togstasjon og Gulskogen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35-40 minutter. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Vestfold fra Drammen sentrum.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Åsløkka barnehage, Aronsløkka barnehage.
Skoler: Aronsløkka barneskole, Kjøsterud ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 26.520 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidet med asfaltert adkomst, plen, hekk og diverse annen beplantning.

Parkering

Disponibel biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg (nylig rehabilitert). For øvrig er det gjesteparkering på borettslagets eiendom.
Det vil bli tilrettelagt for lading av el-bil på alle plassene i garasjen (ferdigstilt høsten 2021), kostnader for etablering/installering av ladepunkt, vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt andelseier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Myrhagen ved DBBL datert 21.03.1974. Det er flere reguleringsplaner som regulerer sameiets eiendom. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse samt liten del grønnstruktur ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av regulering på et område som inkluderer/berører eiendommen, dette gjelder kommunedelplanen for FV 283 Rosenkrantzgata og kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. oppvarming av varmt vann, kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, vaktmestertjenester, renholdstjenester, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnleie kr 5.909,-
Nåværende eier har et strømforbruk som utgjør ca. kr 10.000,- pr. år. Det må påregnes kostnader til nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap.
Boligen er tilknyttet GET/Telia som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 751 851,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2 706 663,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 66 604,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 417 399,- pr. 28.09.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 52.704.802,- pr. 28.09.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94937045500, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 28.09.2021: 1.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 49
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 (siste termin 31.12.2045)
Flytende rente
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.988.531,-.
Av dette beløpet utgjør kr 417 399,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.495,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Berit Østnæs

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Myrehagen Borettslag.
Borettslaget består av 144 leiligheter, fordelt på 3 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Borettslagets årsregnskap for 2020 viser et overskudd på kr 2.167.703,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2020 kr 8.332.634,-.
Dugnader tilknyttet borettslaget må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter søknad til styret (unntatt reptiler), med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere. Dersom andre beboere er sterkt allergisk mot dyr kan dyrehold nektes.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Oppussing av oppganger samt nye dører, postkasser og ringeklokker. Utarbeidelse av HC-parkeringsplasser. Nytt brannvarsleranlegg fra GetSafe med tilknytning til egen alarmsentral. Utbedring av tilkobling til offentlig ledningsnett, etter pålegg fra kommunen.
Planlagte arbeid/påkostninger: Rehabilitere garasjeanlegget (iverksatt). Utskifting av taktekke til boligblokkene (borettslaget er i gang med å skifte tak på blokkene per 21.06.21). Tilretteleggelse for ny infrastruktur med nok strøm til el-bil lading for alle plasser i garasjeanlegget (iverksatt som underprosjekt til rehabilitering av garasjen). Oppgradering av lekeplass (ila våren).
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86236802.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager (5 dager ved forhåndsutlysning) å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0407/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21407

Dato

Sist oppdatert: 08. november 2021 kl. 12:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.