Solgt: 11 050 000 kr

Brekkeveien 19

10 450 000 kr
127 m²
3 soverom
Velkommen til Brekkeveien 19 - en spennende townhouseleilighet over to plan, med peis, hage og garasjeplass
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Brekke/Frysja v/marka
Townhouseleilighet over to plan med god standard. 3 soverom, 2 stuer, peis og hage. Garasje. Heis. Mulighet for lader
 • Prisantydning
  10 450 000 kr
 • Omkostninger
  262 592 kr
 • Totalpris
  11 312 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  127 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 132 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget pen familieleilighet over to plan og meget god planløsning. 1. etg. har entré med garderobe, innvendig bod, gjestetoalett, fin stue/kjøkkenløsning, gasspeis og utgang til en frodig og skjermet hagedel. 2. etasje har tv-stue, 3 soverom og et meget romslig bad med 3 dusjer, wc og opplegg for vaskesøyle.
Heis fra garasjen og godt med bodplass + sykkelparkering, skibod/smørebod i garasjeanlegget.
Vannbåren gulvvarme i hele leiligheten.
Her har du umiddelbar adgang til marka med flotte turmuligheter året rundt, badeplasser og de viktigste servicetilbud som matbutikk, apotek, treningssentre, legekontor på Stillatorget. Frysja er under spennende utvikling og det tilkommer flere spennende servicetilbud i årene som kommer.
Bussholdeplass like utenfor sameiet, og kort vei til tog og trikk.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brekkeveien 19, 0884 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 59, bruksnummer 357, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 145 kvm
Totalt bruksareal: 132 kvm
Totalt primærrom: 127 kvm
Primærrom:
1. etasje 57 kvm: Entré, stue/kjøkken, toalettrom
2. etasje 70 kvm: Bad/wc, stue m/trapp, 3 soverom
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 2 boder på ca. 5 kvm og 0,5 kvm i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.07.2021 utført av Jo Henrik Stigen.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur, flat takkonstruksjon antatt tekket med papp. Yttertak er ikke besiktiget.
Det er bindingsverk i mellomliggende fasadefelter. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med sikkerhet ved visuell kontroll, men det er grunn til å tro at bygningen er fundamentert på faste og komprimerte masser med betong såler samt
grunnmur av betong og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Yttervegger over grunnmur som utvendig er forblendet med tegl.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten skal takstmannen angi tilstandsgrader (TG1-TG3) på forskjellige bygningsdeler og installasjoner. De bygningsdeler og installasjoner takstmannen anser som sameiets ansvarsområde, er ikke vurdert tilstanden på.
I vedlagte rapport er det ikke gitt TG3 og det er i all hovedsak gitt TG1. Det er gitt TG2 på den innvendige trappen grunnet normal slitasje og noe knirk. Baderommene er gitt TG2 grunnet våtrommenes alder og han kommenterer at det stort sett er fine og hele overflater. Han kommenterer videre at det mangler synlig drenering av sisternene, noe som vanskeliggjør oppdagelse av eventuelle utettheter/kondensering. (Ikke krav til dette på oppføringstidspunktet)
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Nydelig leilighet med "husfølelse" og meget god planløsning. Leiligheten har en herlig hovedetasje med takhøyde ca. 2,75 meter og gode sosiale soner med stue/spisestue, kjøkken, hjemmekontor + entré, gjestetoalett og bod. 2 etasje består av tv-stue, 3 soverom og et meget romslig baderom. Leiligheten holder moderne standard og har fasiliteter som fibernett, vannbåren gulvvarme fra sameiets jordvarmeanlegg, gasspeis, heis og garasjeplass med mulighet for å etablere ladeboks for el-bil.Nytt sprinkelanlegg installert i begge etasjer i 2015.
Bygget er fra 1962, men ble i 2007-2009 ombygget fra kontor til boliger.
Inneholder:
1. etasje:
Entré av god størrelse og entréen ble malt i 2021. I 2010 ble det montert skyvedørsgarderobe med snekkertilpasset innmat og det ble lagt gulvfliser i naturstein.
Praktisk adgang til toalettrom/gjestetoalett med wc (ny innmat i 2021) og håndvask. Det er også en god innvendig bod på ca. 5 kvm.
Herlig stue/kjøkken med god takhøyde og store vinduflater. Downlights i himlingen fra 2009 og vegger er malt i 2019. Det er anlagt en fin løsning for hjemmekontor i området under trappen med plass til skrivebord, hyller og kontorstol. Noe lagringsplass under trappen.
Kjøkkenet ble i 2009 oppgradert til høyglans HTH og benkeplater i hhv Ask kjerne benkeplate og natursteinplate på kjøkkenøy. Nedfelt vask (silgranit). Det er godt med skapplass og gode benkeoverflater for den som er glad i matlaging. I forlengelsen av kjøkkenet er det god plass til langbord for hyggelige middagsselskaper.
I stuen er det god plass til sofagruppe, og reoler/mediemøbel og det er montert gasspeis fra 2009. I 2010 ble det montert utvendige screens på alle vinduer.
Fra stuen er det utgang til markterrasse og hage.
Uteplassen er godt skjermet med hekkbeplantning mot naboer og gangvei og hekken må holdes på 2 meters høyde. Det er gode solforhold med sol fra ca. kl.13 til kl.20.30 om sommeren.
Det er god plass til utemøblement og det er opplegg for gassuttak til grill.
2.etasje:
Tv-stue med god plass til sofagruppe. Vegger ble malt i 2019.
Pent og meget romslig baderom med dobbelvask fra HTH (2009) og hele 3 dusjer. To av dusjene er av typen rainshower fra Tapwell. Badekaret ved den tredje dusjen ble fjernet i 2021 og det er lagt ny silikon i dusjsonen.
Ved servanten er det montert et praktisk garderobeskap med skyvedører i 2010 og der er det opplegg for vaskemaskin.
Separat toalett i den andre enden av badet.
Det er videre 3 soverom hvorav det ene i dag benyttes som walk-in-garderobe/gjesterom. Vegger i alle soverommene ble malt i 2019.
Boligen disponerer i tillegg en kjellerbod på ca. 5 kvm samt eget skap til ski i sameiets felles ski/smørebod. Felles sykkelparkering i sameiets kjeller.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Taklampe over spisebord medfølger ikke leiligheten.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme.
Gasspeis i stue.
Avregning energi /varmtvann/ strøm og gulvvarme utfaktureres etterskuddsvis etter målt/stipulert forbruk. Avregning foretas en gang i året.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra kontorbygg til bolig datert 30.11.2011.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets tomt:
Dagboknr. 131941 tinglyst 24.02.2009 - Erklæring: Brekkeveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom dipensasjonen trekkes tilbake forplikter sameiet på egen bekostning legge ut veien i en bredde av 20 meter med nødvendig tillegg for fylling og skjæring, og i den standard som gjelder for godkjenning av vei i Oslo kommune. Sameiet forplikter seg til å overdra vederlagsfritt den nødvendige veigrunn i tilsvarende bredde som nevnt over.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst adkomstrett over gnr. 59, bnr. 355 med dagboknr 577169, tinglyst 21.07.2011 og dagboknr 577228, tinglyst 21.07.2011.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eier av leiligheten skal holde hekken pen og beskjære den så den ikke overstiger en høyde på ca. 2 meter.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et svært attraktivt boligområde på Brekke (Frysja) med markagrensen og Maridalsvannet som nærmeste nabo. Store utearealer og friområder byr på de aller beste muligheter for friluftsliv og rekreasjon. Sammenhengende gang- og sykkelstier langs Akerselva fører deg direkte ned til sentrum gjennom Nydalen med alle sine butikker, kafeér og restauranter. Idylliske Brekkedammen (Stilla) er en av Oslos flotteste badeplasser og ligger kun 5 minutter unna. I tillegg er det flere andre badeplasser langs Akerselva.
Gangavstand til Stillatorget med det meste man trenger av butikker og servicetilbud som en av områdets beste Remabutikker, legesenter, frisør, apotek m.m. Kort vei til Storo Storsenter.
På naturskjønn tursti, som starter utenfor døren, har man direkte tilgang til marka. "Vinterporten" som gir tilgang til Maridalsvannet i vinterhalvåret ligger rett ved tomta. Nærheten til marka med flere lysløyper, badevann og frisk luft er for mange ensbetydende med trivsel og høyere livskvalitet.
Det er skole og barnehage i nærområdet. Barna har en trygg og tilnærmet bilfri skolevei.
Kort vei til busstopp for buss 54 som går i Brekkeveien. Flere busser fra Maridalsveien og Frysjaveien. Tog fra Kjelsås stasjon og trikk fra Grefsenveien.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til populære Kjelsås skole (1-7 klasse) og Engebråten ungdomsskole (8-10 klasse). Det er flere barnehager/parker i nærheten slik som Stilla barnehage og Kjelsås skole barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Sameiets tomt er på 4.893 kvm og er en eiet tomt. Tomten er parkmessig opparbeidet med uteplass for beboerne, lekeplass samt store gressarealer med prydbusker og gangstier.

Parkering

Garasjeplass i fellesanlegg med heisadkomst til/fra leiligheten. Det er investert i elektrisk infrastruktur for lading av elbiler og ny eier må selv etablere ladeboks dersom det er ønskelig. Det må forventes en kostnad i størrelsesordenen kr. 25.000,- for dette. Videre må det tegnes et abonnement med Movell som dekker strøm, nettleie og drift av ladestasjonen. I tillegg er det gjesteparkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4282 datert 25.10.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.10.2006.
Oslo kommune har varslet at småhusplanen for Oslos ytre sone skal revideres. Det ble 04.02.2021 sendt bestilling på revisjon av småhusplanen (S-4220) fra Byrådsavdelingen for byutvikling til Plan- og bygningsetaten:
"Plan- og bygningsetaten gis med dette i oppdrag å igangsette dette revisjonsarbeidet basert på følgende føring: Småhusområdene må i større grad skjermes for ytterligere fortetting, og utbygginger bør skje med sterkere vern av de grønne verdier i områdene. Planrevisjonen må samtidig, innenfor rammene for nevnte føring, søke å forenkle og klargjøre aktuelle reguleringsbestemmelser med sikte på at byggesaksbehandlingen kan gjennomføres enklere og billigere."
Det er sendt ut varsel til berørte parter med invitasjon til å si sin mening om planarbeidet, fristen er satt til 16. august 2021. Plan- og bygningsetaten skal utarbeide forslaget i løpet av 2021, som videre sendes på høring i starten av 2022.
Se hele saken i saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmesider; saksnummer 202102096.
Kartutsnittet viser at Oslo kommune er eier av en tomt i bakkant av sameiet (gnr 59, bnr 723 og 724) som er regulert til boligformål. Det foreligger plan for omregulering av denne tomten og det er foreløpig ikke bestemt til hvilket formål eller hvilken størrelse kommunen ønsker eller får mulighet til å benytte tomten. Saken er foreløpig på samtale/dialog/forslagsnivå. Se saksnummer: 201710180 på PBE sin hjemmeside (saksinnsyn).
Det skal bygges nye rentvannsbassenger på Oset for drikkevannsforsyning og i den forbindelse benyttes anleggsveien for utkjøring av masser. Spregningsarbeider og utkjøring av masser vil fortsette frem til ca. 2021.
For eiendommen Kjelsåsveien 161 (Tandbergtomten) skal det igangsettes en detaljregulering for omgjøring og bygging av ca. 300 leiligheter. 25.05.21 ble det lagt fram planforslag til offentlig ettersyn i perioden 07.06.21-30.08.21. Dokumentet viser to alternative utbygginger. I det ene alternativet beholdes hele Radiohallen og det andre alternativet beholdes deler av Radiohallen med noe forskjellige høyder og utforming av prosjektet. I brev fra kommunen datert 18.06.21 angir kommunen at det skal avholdes bemerkningsmøte ca. 27.09.21. Se saksnr 201909593 på PBE sin hjemmeside (saksinnsyn) eller kontakt megler for mere info. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget som foreligger p.t. for Tandbergtomten.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 6 132,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, garasje, service peis, kabel-tv, forretningsførsel, renhold av fellesarealer .
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.02.20.
Felleskostnadene er delt opp i følgende poster:
Service peis: kr 66,-
Kabel-TV: kr 309,-
Garasje: kr 100,-
Felleskostnader; 5.657,-.
I tillegg betales kr 895,- pr md i ákonto energikostnader (varmtvann, gulvvarme, strøm og gass til gasspeis og evt. utegrill). Avregningen skjer en gang per år.
Eiendomsskatten er kr 4 112,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7 650,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor T-We som leverandør av kabel-tv og internett, grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 7 000,- pr. år. Alarm kan medfølge hvis ny eier ønsker.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 918 131,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6 905 271,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 112,- for 2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.712.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kim Andre Thorsen og Camilla Stakston

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Vidsyn, med sameiebrøk 130/5317.
Sameiet består av 63 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Lamper i garasjen er byttet med nye sensorstyrte LED-lamper som et energisparingstiltak.
- Ny hoveddør og nytt rekkverk i 2020.
- Flere styringsenheter og motorer i ventilasjonsaggregatene er byttet ut i 2019
- Reparasjon av deler av muren mot Kjelsåsveien 161.
- Reparasjon av heis i 2019.
- Alarmanlegg montert i ”bodområdet” i kjelleren 2020.
- Varmesentralen som er felles for Brekkeveien 19, Brekkeveien 12-16 og Brekkeveien 10 ble utbedret og kostnadene er fordelt på de forskjellige sameiene i 2018.
- Spillvannsledningene til Brekkedammen 4 og Maridalsporten går gjennom garasjen i Vidsyn (Brekkeveien 19). Rambøll, har etter oppdrag fra Vidsyn inspisert rørene og anbefaler utskiftning av disse. Det sannsynliggjøres at utbygger har utført installasjon av disse ledningene/rør feil ved oppføringen og det vites ikke om Vidsyn har reklamert til utbygger innen reklamasjonsfristen. Vidsyn hevder på sin side at vedlikeholdsansvaret hviler på Maridalsporten og Brekkedammen 4. Styrene i Maridalsporten og Brekkedammen 4 vil sammen vurdere ansvarsforholdet og mulige løsninger.
Planlagte påkostninger:
Utbedring av muren mot Kjelsåsveien 161 (radiofabrikken).
- Betongdekket foran blokken er i ferd med å sprekke opp, og bør på sikt utbedres.
- Fortsatt utbedring av heisen. Selv om det er byttet bæretau og en god del elektriske komponenter på heisen, så må det påregnes ytterligere utskiftninger de neste 2-3 årene, det er da snakk om styringssystemer og elektriske komponenter som sannsynligvis når sin levetid.
- I tillegg er det planlagt maling av korridorer som gjøres på dugnad.
- Baldakinen over hoveddøra er lekk og må repareres.
- Det må påregnes bytte av flere motorer i ventilasjonsaggregatene, da de som ikke ble byttet nå er over 10 år gamle og er i kontinuerlig drift.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan oversendes ved forespørsel.

Overtakelse

Angi dato for ønsket overtagelse i budskjema ved innsendelse av bud. Eier er fleksibel.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0080/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2180

Dato

Sist oppdatert: 17. august 2021 kl. 15:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.