Solgt: 3 250 000 kr

Lerbergjordet 15

3 250 000 kr
81 m²
3 soverom
Velkommen til Lerbergjordet 15
Turid Borgersen
Presenteres av
Turid Borgersen
HOKKSUND
Lekker leilighet fra 2017 med 3 soverom, balkong og garasje - Sentrumsnær med 1,5 km til togstasjonen
 • Prisantydning
  3 250 000 kr
 • Omkostninger
  82 592 kr
 • Totalpris
  3 332 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  81 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 000 kr
 • Energimerke
  Oransje B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker, moderne leilighet beliggende i 2. etasje. Boligen framstår som nesten ny, svært lite slitasje og høy kvalitet.
- 3 soverom
- Romslig bad m/opplegg vaskemaskin
- Pent Sigdal kjøkken med inngang til teknisk rom med opplegg vaskemaskin
- Ca 12 kvm balkong med gode solforhold og solskerming/screens
- Screens utenfor stue, kjøkken og ett soveromsvindu
- Meget god lagringsplass på loft
- Garasje med god lagringsplass
Attraktivt beliggende i nyetablert boligområde på Lerberg/Harakollen, uten gjennomgangstrafikk. Barnevennlig med fellesareal og lekeplass samt kort vei til Hokksund barneskole. Rett ved KIWI XL butikk. Sentralt beliggende med ca 1,5 km til Hokksund sentrum med de aller fleste servicetilbud. Enkelt å pendle med buss, tog eller bil. Kun 15 min å kjøre til Drammen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lerbergjordet 15, 3303 HOKKSUND
Kommunenummer 3048, gårdsnummer 103, bruksnummer 280, seksjonsnummer 4

Innhold

Totalt bruttoareal: 89 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm
Leiligheten ligger i 2.etg.
Primærrom: Gang, 3 soverom, bad, stue, kjøkken: 81 kvm
Sekundærrom: Teknisk rom/bod: 3 kvm
I tillegg disponerer boligen garasje med god lagringsplass.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.05.2020 utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på betongsåle. Yttervegger i bindingsverk med trekledning. Saltak tekket med betongstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det ingen forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Alle områder har fått TG1, men takstmann har registrert stedvis noe knirk i gulvsystemer.
Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lekker, moderne leilighet med lyse overflater beliggende i 2. etasje. Boligen framstår som nesten ny, svært lite slitasje og høy kvalitet. Verandagulv og rekkverk er oljet med treolje hvert år, det samme er rekkverk på inngangsparti.
Det er satt inn varmepumpe og peisovn (ikke brukt). I tillegg har leiligheten balansert ventilasjonsanlegg med til-luft, avtrekk og varmegjenvinner. Påkostet med screens utenfor på stue, kjøkken og soveromsvinduer (ett soverom) mot sola som er elektrisk drevet (ikke sol og vindsensor). Verandaen (12 kvadratmeter) er også utstyrt med screens (manuelt nedfellbare) for å skjerme mot sol, vind og innsyn på to kanter.
Leiligheten har loftluke og god plass for lagring (gulv over ca. 50% av arealet). I tilknytning til kjøkkenet er det en bod som kan brukes til vaskerom med plass og uttak til vaskemaskin. Her kan man også eller i stedet, ha et kjøleskap og evt. ekstra fryseboks. Kun hvitevarer på kjøkkenet som medfølger. Garasjen har lys utenfor, over bakdør, med lys og bevegelsessensor. Garasjen går i ett (ikke eget avlukke til bod) og har hyller til lagring innerst. Det er også lagt treplater på bjelker over parkeringsplass/hyller, slik at det kan lagres mye også her. Hyller kan følge etter nærmere avtale om pris med eier.
Overflater i oppholdsrom:
Gulv: Parkett eller fliser.
VEGGER: Fliser eller mdf.
HIMLINGER: Malte plater. Spotter i himling på bad og kjøkken.
Innhold:
Entré med plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy i skyvedørsgarderobe.
Romslig og pent flislagt bad. Varmekabler i gulv og spotter i himling. Veggmontert klosett, servant, servantskap og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin med praktisk innredning. (vaskemaskin følger ikke)
Stue med plass til sofagruppe og åpen løsning mot kjøkkenet. Utgang til balkong. Eier opplyser at det er tillat med grill på veranda.
Kjøkkenet har pen Sigdal innredning med overskap til himling. Hvite, profilerte fronter med laminat benkeplate og nedfelt kum. Ventilator over integrert platetopp i tillegg til integrert ovn, micro, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Komfyrvakt over platetopp. "waterguard" i kumskapet. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet som medfølger.
Kjøkkenet har inngang til bod/teknisk rom med flislagt gulv, opplegg for vaskemaskin og 120-liters varmtvannsbereder. Stoppekran og magnetventil (stoppekran) for "Waterguard".
Leiligheter har 3 soverom. To soverom har skyvedørsgarderobe.

Oppvarming

Varmepumpe i stue og peisovn i stue. Varmekabel i entré og bad. I tillegg balansert ventilasjon. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.01.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3048/103/280/4:
12.12.2016 - Dokumentnr: 1151179 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Øvre Eiker Kommune
Org.nr: 954 597 482
Gjelder denne registerenheten med flere
26.05.2020 - Dokumentnr: 2502693 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
12.12.2016 - Dokumentnr: 1151161 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4

Eventuell adgang til utleie

Eventuell fremleie av leiligheten skal godkjennes av sameiet og tidsbergrenses. Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Feltet boligen ligger på er attraktivt og nyetablert, uten gjennomgangstrafikk. Barnevennlig med fellesareal og lekeplass samt kort vei til Hokksund barneskole. Sentralt beliggende med ca 1,5 km til Hokksund sentrum med de aller fleste servicetilbud. Flott utsikt mot fjell og åser, kan bla se Jonsknuten i Kongsberg.
Flotte friluftsområder langs elva (ca. 4 km lang elvesti) med bademuligheter. I underkant av 1 km til nærmeste skogholt med fine turstier som tar deg til idylliske Lautjern i begynnelsen av Finnemarka. Laksefiskemuligheter like i nærheten med utgangspunkt i Hokksund Camping. Østsiden jeger- og fiskerforening selger årskort for laksefiske.
Enkel adkomst til hovedvei for pendling til Kongsberg, Drammen/Oslo eller Hønefoss. Ca. 20 minutter å kjøre til Drammen og ca. 25 minutter å kjøre til Kongsberg. Kun 150 meter å gå til bussholdeplass (Lerbergkrysset). Ca 1,5 km til togstasjonen.
Det er over 200 lag og foreninger i Øvre Eiker. Nærhet til kultur med bl.a. Nøstetangen Museum og glasshytte. På Øvre Eiker Kommunes internettsider www.ovre-eiker.kommune.no finnes oversikt over alle registrerte lag og foreninger. I Hokksund finnes tilbud om bla. fotball, håndball, kor, musikkorps, pistolklubb, ski, speider, teater, tensing, turn, bordtennis. I Hokksund er det også svømmehall, bibliotek, fotballbaner (gress og kunstgress med undervarme), friidrettsbane mm.

Adkomst

Se kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det finnes 6 kommunale barnehager og 12 private barnehager i Øvre Eiker kommune, hvorav flere i Hokksund. For oversikt se: www.ovre-eiker.kommune.no.
Hokksund barneskole, se; www.minskole.no og barnehage like ved barneskolen.
Hokksund ungdomsskole se; www.hokksund.ungdomsskole.no
Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 017,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hekk i tomtegrensen ut mot fellesarealet sett fra verandasiden.

Parkering

Plass til en bil i garasje i tillegg til fast biloppstillingsplass på sameiets asfalterte fellesareal.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse i henhold til dataljert reguleringsplan for Harakollen B0, stadfestet 27.10.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23.09.2015. Videre henvises til kommuneplan for Øvre Eiker 2015 - 2027.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnader er kr 1.000,- pr mnd og dekker: Bygningsforsikring, avsetting til vedlikehold og snøbrøyting/strøing av fellesarealer.
Selger har hatt ca. kr 4.496,- i året i kommunale avgifter (vann og avløp). Det er tre terminer i året med forfall 1/3, 1/7 og 1/11. Boligen har installert vannmåler og avgiften avhenger derfor av forbruket.
Renovasjon for fellesløsning med hjemmekompostering er kr 3,539,- i året fordelt på 2 terminer.
Strømforbruk er ca kr 7.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGentel som leverandør av internett og TV med avgift på kr 1.001,- pr. mnd.
Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 891 750,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 210 299,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.332.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jon Omberg

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Lerbergjordet 9-15 sameie, med sameiebrøk 1/4.
Sameiet består av 4 leiligheter i en 4-mannsbolig.
Formann: Selger Jon Omberg er styreleder.
Dugnad, gressklipping, samt snømåking der brøytebilen ikke kommer til på må påregnes.
Sameiet har robotgressklipper som slår alt gresset rundt huset og leiligheten.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Sameiet har malt fasade på boligbygning og garasjer 2 strøk i 2018. (burde holde i 6-8 år)
Planlagte påkostninger: Ingen pr d.d.
Sameiet har opparbeidet seg kr 40.000,- i felles formue for disse fire boligene.
Iht. sameiets regler må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag:1,25% av salgssummen
Minimumsprovisjon kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning. 2 stk er inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0043/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.2043

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 19:03

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.