Komplett salgsoppgave

Kunnskapsveien 42L

5 780 000 kr
119 m²
4 soverom
Velkommen til Kunnskapsveien 42L!
Velkommen til Kunnskapsveien 42L!
Christian Bolstad
Presenteres av
Christian Bolstad
Spikkestad
Flott rekkehus fra 2018 over 3 plan- sentralt og meget barnevennlig- 2 stuer- 2 bad- 4 soverom

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 780 000 kr
 • Omkostninger
  145 842 kr
 • Totalpris
  5 925 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  119 m²
 • Bruksareal
  127 m²
 • Tomteareal
  113,1 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kunnskapsveien 42L!
Moderne og innholdsrikt rekkehus over 3 plan beliggende sentralt og meget barnevennlig til. Boligen byr på blant annet 2 stuer, 4 soverom, 2 bad og fine uteområder.
Gangavstand til tog og buss, skoler/ barnehager, dagligvarehandel med mer. Marka rett utenfor inngangsdøren med flotte turmuligheter året rundt samt flotte skiforhold om vinteren. Aktivt idrettsmiljø i ROS IL med fotballbaner, Ros arena med håndball og turn, treningssenter for å nevne noe.
Huset inneholder i 1.etg Entré/gang, wc, kjøkken, stue med utgang til terrasseplatting på ca 16 kvm. Videre i 2 etg. har du gang, to bad og tre soverom. I husets 3.etg har du soverom og en ekstra stue med takterrasse på ca 19 kvm.
I tillegg til 2 boder medfølger en utendørs sportsbod samt en carport

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kunnskapsveien 42L, 3430 SPIKKESTAD
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 206, bruksnummer 138, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 206, bruksnummer 53, ideell andel 1/22

Innhold

Totalt bruksareal: 127 kvm
Totalt primærrom: 119 kvm
Primærrom:
1. etasje 46 kvm: Entré, wc, kjøkken, stue
2. etasje 50 kvm: Gang, to bad, tre soverom
3. etasje 23 kvm: Stue, soverom
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Bod
3. etasje 5 kvm: Bod
Det medfølger også en utendørs sportsbod på ca 5 kvm. Carport på ca 14 kvm. utenfor inngangspartiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.10.2022 utført av Anticimex v/Petter Sem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med yttervegger av trekonstruksjon forblendet med liggende trekledning og stedvis forblendet med tegl. Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp/ folie. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 2 på følgende:
- Vannrør ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader
- Stang til vegghengt hånddusj er løs
- Redusert avrenningshastighet i sluk/ avløp til servant. Rensing av avløp må påregnes
- Tettedetaljer/ membranhøyde ved rørgjennomføring i gulv tilknyttet badekar er usikker og kan ikke verifiseres
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten
Selger opplyser i egenerklæringsskjema følgende:
- Asker kommune oppdaget feil på privat avløpsledning juni 2021. Feil ble utbedret av Kaare Mortensen AS i august/ september 2021
- Engangstilfelle av små sorte maur ved verandadør 1. etg i 2019
- Det er sølvkre i boligen. Forsøkt bekjempet med limfeller med/ uten åte. Observeres sjeldnere nå, sammenlignet med for 1-2 år siden
- Det er lagt opp til installering av ladeanlegg i carport
- Mus/ muselort har vært observert i flere uteboder. Buskerud skadedyrkontroll er engasjert og Kunnskapshaugen vel har løpende avtale med dem

Standard

Flott rekkehus over 3 plan fra 2018. Boligen holder en gjennomgående god standard og har en fin planløsning.
Boligen er malt opp i lyse farger med parkett på gulvene med unntak av flislagt entré, bad og wc. Det er vannbåren varme i alle gulv i 1. etasje samt begge bad i 2. etasje og montert solskjerming/ screens på alle vindusflater i 2. og 3. etasje.
Soverom
Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeløsning med tilhørende møblementer. Soverommet har også eget flislagt bad.
Ellers er det 3 andre soverom i boligen, malt opp i lyse delikate farger med parkett på gulvene.
Bad og vaskerom
Flislagt med varme i gulvet. Innredningen består av dusjhjørne med vegghengte innfellbare glassdører, vegghengt klosett og servantskap med tilhørende speil og belysning. Badet har også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Bad tilknyttet hovedsoverom:
Pent lyst flislagt bad med gulvvarme. Badet inneholder et dusjhjørne med vegghengte innfellbare glassdører samt et flislagt innebygget badekar. Ellers er badet innredet med servantskap i slette fronter med tilhørende speil med belysning og vegghengt klosett.
Kjøkken
Lyst og pent kjøkken innredet med over- og underskap i hvite slette fronter med belysning under overskap, mørk laminat benkeplate med nedfelt platetopp med vegghengt ventilator. Stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap er integrert i innredningen. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Den åpne løsningen mellom kjøkken og stue gir også god plass til spisegruppe.
Stue
Hovedstuen befinner seg i husets 1. etasje og har en åpen løsning. Stuen er av god størrelse med plass til sofahjørne og tilhørende møblementer. Fra stuen er det også utgang til en terrasseplatting på ca 16 kvm med levegg for skjerming mot vei og gangvei.
Husets andre stue i 3. etasje har god plass til sofagruppe med tv-løsning. Perfekt som ekstra tv-stue for barna. Fra stuen er det utgang til en solrik takterrasse på ca 19 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblementer.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vaskemaskin og tørketrommel vil ikke medfølge

Oppvarming

Boligen varmes opp av vannbåren varme, elektrisitet og peisovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.09.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Stue og kjøkken i husets 1.etg har byttet plass og avviker dermed originale byggetegninger. I husets 2.etg er bad og vaskerom slått sammen til ett større bad og avviker derfor originale byggetegninger.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen foreligger det ingen heftelser og/ eller rettigheter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget barnevennlig og rolig boligområde på Spikkestad med togstasjon, skoler, barnehage, marka med lysløype og flott skiterreng i umiddelbar nærhet. Solrike omgivelser med store felles- og grøntarealer i nærområdet.
Aktivt idrettsmiljø i ROS IL med fotballbaner, Ros arena. Kjekstad golfklubb med både 9- og 18- hulls bane og Røykenbadet med flere basseng, treningssenter og klatrevegg for å nevne noe.
Ca.10 km til Drammen og ca. 20 km til Asker. Togstasjon med gode togforbindelser til Asker/Sandvika/Oslo/Gardermoen. Eventuelt en kort kjøretur til Lier togstasjon. Buss fra hovedveien et par minutters spasertur fra boligen.
Få minutters kjøring til Drammensfjorden og eksempelvis Engersand med flotte bademuligheter og restaurant med servering.

Adkomst

Fra Oslo følg E 18 og ta av til Asker, kjør videre mot Heggedal og deretter følg skilting mot Røyken/Spikkestad. Fra Drammen, følg E134 Drøbak og følg skilting mot Spikkestad. I Spikkestad sentrum ta til venstre i lyskryss - skilting Elopak. Følg Teglverksveien over i Industriveien bort til rundkjøringen. Ta rett frem i rundkjøringen og over i Kunnskapsveien. Eiendommen ligger i langs veien på venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Spikkestad barne- og ungdomsskole. Røyken videregående. Kort vei til flere offentlige og private barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/barnehager.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 113,1 kvm.
Tomten er opparbeidet med belegningsstein ved inngangsparti og terreng under carport. Terrasseplatting på andre siden av boligen.
Det er opparbeidet hyggelig fellesområde med atrium, bålpanne, sandkasse og benker. Ellers plen, diverse beplantning, asfalterte biloppstillingsplasser og internveier.

Parkering

Carport med strømuttak utenfor inngangspartiet med plass til en bil. Det er også plass til en bil ved siden av. Parkering på felles parkeringsplass for øvrig.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 77 kvm boligbebyggelse, 7 kvm parkeringsplasser, 11 kvm kjøreveg og 18 kvm lekeplass i henhold til reguleringsplan Kirketomta datert 25.08.11.
Videre er eiendommen regulert til 113 kvm nåværende offentlig eller privat tjenesteyting i henhold til kommuneplan for Røyken 2015- 2017 datert 01.10.15.
Kommuneplan for Asker 2020- 2034 er under utarbeidelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.163,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 10.000kwh. pr. år.
I selgers husstand har det bodd 4 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 10.000 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.646,-.
Årlig nettleie på ca kr. 6.000,-.
Velavgift er kr 6.000,- pr. år. øker til 8.500,- pr. år fra 2023.
Klipping av gress på fellesområder en gang årlig pr. husstand. Felles dugnad en gang i året må påregnes.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på
kr 1.159,- pr. mnd. Dekoder medfølger.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.469.537,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 på kr 4.898.456,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.925.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Siv Skaar Lehne og Eirik Folkvord

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0140/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.22140

Dato

Sist oppdatert: 15. november 2022 kl. 08:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.