Solgt: 5 250 000 kr

Einerkroken 20

5 000 000 kr
157 m²
3 soverom
Velkommen til Einerkroken 20!
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Konnerud
Pen og innholdsrik enebolig beliggende i et attraktivt og barnevennlig boligområde - 3 sov - Flotte uteplasser - Garasje
 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Omkostninger
  126 342 kr
 • Totalpris
  5 376 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  157 m²
 • Bruksareal
  163 m²
 • Tomteareal
  653 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og innholdsrik enebolig som strekker seg over 2 1/2 etasje.
 • Arealeffektiv og praktisk planløsning
 • Scan frittstående peisovn fra 2012 i stue
 • Kjøkkeninnredning fra 2007 med nyere fronter
 • AEG integrerte hvitevarer fra 2007
 • Flislagt bad som ble oppusset i 2003
 • Praktisk wc-rom og vaskerom
 • Oppusset hele loftetasjen i 2002
 • Oppgradert og utvidet veranda i 2010
 • Stor terrasse med usjenert beliggenhet
 • Terrasseplatting ved garasje fra 2004
 • Gode solforhold (midtsommerstid)
 • Parkering i garasje og på egen gårdsplass
 • Fritt utsyn fra boligens uteplasser
 • Tomten grenser til kommunalt friområde
 • Stille og rolige omgivelser i området
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Einerkroken 20, 3032 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 65, bruksnummer 23

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 178 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 163 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 157 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 6 kvm
Primærrom
Underetasje:
59 kvm: Gang/hall, bad, vaskerom og 3 soverom.
1. etasje:
71 kvm: Entré, stue, kjøkken og wc-rom.
2. etasje:
27 kvm: Gang, loftstue og kontor.
Sekundærrom
Underetasje:
6 kvm: Bod.
Dobbelgarasje
Bruttoareal (BTA): 43 kvm
Bruksareal (BRA): 41 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Espen Grelland. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på betong fundament med grunnmur av støpt betong. Yttervegger av antatt fullisolert bindingsverk, utvendig kledd med liggende panel (kledning på alle "solvegger" ble skiftet våren 2020 av Willa Wiig AS). Sal-takkonstruksjon av taksperrer med mønedrager, tekket med betongtakstein. Etasjeskiller av støpt betong og trebjelkelag. Vinduer med isolerglass (skiftet 26 glass i vinduer i 2001 og ett vindu er nylig skiftet) og terrassedør i u.etg ble skiftet 2012.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Innholdsrik bolig, med praktisk planløsning og god arealutnyttelse. Normal standard over innredninger, overflater og utstyr".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Bad: Litt lite fall på gulv, ukjent membranløsning og noen sprekker i panelskjøter i himling.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Bad: Registrert bom i gulvfliser.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selger egenerklæringsskjema: Oppusset badet og lagt ny membran i 2003. Skiftet varmtvannsbereder i 2007. Peis og rørinnsats ble skiftet i 2012. Observert maur i 2001-2003, brukt eksternt firma og det har ikke blitt observert noen maur siden.
Selger opplyser om: "Vindu i stue mot garasje/hovedinnfart kan ikke åpnes. Vinduet vil bli byttet innen overtakelse".
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Trappeadkomst til delvis overbygget inngangsparti, området ved inngangspartiet er belagt med belegningsstein. Terrasseplatting ved garasje fra 2004 med videre trappeadkomst til hageområde.
1. etasje
Entré: Rommet ble oppusset med fliser og varmekabler i 2010. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt strie på vegger og malte takplater.
Stue: Romslig vinkelstue med sofaområde og spiseplass. Montert frittstående peisovn fra Scan (58-6) i 2012. Trappegang til 2. etasje og underetasje, hvitmalt tretrapp med lakkerte trinn. Parkett på gulv, malt strie på vegger og malte takplater. Utgang til delvis overbygget veranda på ca. 18 kvm med markise fra 2004, verandaen ble oppgradert og utvidet i 2010.
Kjøkken: Kjøkkenet ble oppusset med ny kjøkkeninnredning og integrerte hvitevarer i 2007. Over- og underskap samt vitrineskap og høyskap med fronter i hvit og profilert utførelse fra Designa (2014). Montert demping på skap og skuffer. Foliert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin fra Bosch (2015), integrert avtrekksvifte fra AEG, platetopp fra AEG, stekeovn fra AEG, kjøleskap fra AEG og fryseskap fra AEG. Mulighet for spiseplass. Vinylbelegg på gulv, malt strie på vegger og malte takplater.
Wc-rom: Servant og toalett. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt strie på vegger og malte takplater.
2. etasje
Etasjen ble oppusset i 2002. Velux-takvindu fra 2003 og brann- og rømningsstige fra 2003.
Innredet rom 1: Rommet er innredet som loftstue med sofaområde og kontorplass. Lakkert furugulv (2002), malt panel på vegger og malt panel i himling. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Innredet rom 2: Rommet er innredet som kontor med sengeplass og kontorplass. Laminat på gulv (2002), behandlet panel på vegger og behandlet panel i himling. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Underetasje
Gang/hall: Trappegang til 1. etasje. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt tapet på vegger og malte takplater. Tilgang til innvendig bod med lagringsplass. Utgang til delvis overbygget terrasse på ca. 39 kvm, terrassedør fra 2012 og markiseduk fra 2004.
Vaskerom: Utslagsvask. Vaskemaskin fra Bosch og Tørketrommel fra AEG (2014). Vinylbelegg på gulv, malt tapet på vegger og malte takplater.
Bad: Badet ble oppusset i 2003. Nedfelt dobbelservant i benkeplate over servantskap i mørk og profilert utførelse. Speil og lysarmatur over servanter. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Downlights i tak. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling.
Soverom 1: Skyvedørsgarderobe med speilfronter og integrert lysarmatur fra Langlo Opal (2002). Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malte takplater.
Soverom 2: Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malte takplater.
Soverom 3: Lakkert tregulv, malt tapet samt brystningspanel på vegger og malte takplater.
Generelt om boligen: Alle uteplasser ble beiset våren 2020. Oso 200 liters varmtvannsbereder fra 2007. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Sikringsskap med automatsikringer.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn, kjøleskap og fryseskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Frittstående peisovn i stue. Varmekabler i gulv i entré, wc-rom, gang/hall og bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2016, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.08.1987, som omfatter oppføring av enebolig. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Alle innredet rom i loftetasjen er opprinnelig byggemeldt som loftrom jf. Godkjente byggetegninger datert 28.05.1986 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknummer: 5043
Tinglysningsdato: 29.05.1987
Bestemmelse/rettighet om: Vann- og kloakkledning
Servitutten omhandler: Anleggelse av diverse ledninger, rettigheter ved felles ledningsanlegg og felles vedlikehold av adkomstvei. Pliktig medlemskap i velforeningen for felt D.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt, solrikt og barnevennlig boligområde. Stille og rolig boligfelt med lite gjennomgangstrafikk. Eiendommen grenser til kommunalt friareal som medfører fritt utsyn fra boligens uteplasser. Ca. 5 minutters kjøring til Konnerud sentrum, med flere butikker, et godt utvalg av servicetilbud og Konnerud senteret, som er bydelens naturlige samlingssted for handel. Umiddelbar nærhet til flotte markaområder med merkede stier, lysløyper og turveier. Gode friluftstilbud både sommer og vinter.
Konnerud har en rekke fritids- og sportstilbud, med blant annet idrettsanlegg og flotte turterreng innover marka. Drammens største kunstgressanlegg for fotball, lysløype fra Konnerud stadion, Stordammen med fine bademuligheter og Skoger golfbane er noe av det Konnerud har å tilby. Konnerud IL er et av Norges største idrettslag og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper.
Konnerud har et godt utbygget nett av gang- og sykkelstier. Gangveien går rett nedenfor eiendommen og videre til Vestbygda skole, inn til marka, til idrettsanleggene og servicetilbudene.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Vallersveien, gode bussforbindelser med hyppige avganger til Drammen sentrum se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 15 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Vestfold fra Drammen sentrum.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Rådyrtråkket barnehage, Jordbrekkskogen barnehage, Gåserud barnehage.
Skoler: Vestbygda barneskole, Svensedammen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 653 kvm. Svakt skrånende tomt som er pent opparbeidet med gressplen, hekk, prydbusker, trær og diverse beplantninger. Gårdsplassen er asfaltert. Området ved inngangspartiet er belagt med belegningsstein.

Parkering

Parkering i garasje og på egen asfaltert gårdsplass.
Garasje med asfaltdekke og automatiske garasjeporter fra Edlandsporten (2008).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar (pliktig medlemskap i velforening).
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for området Jordbrekkskogen Felt D datert 28.01.1986. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 6.564,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2019. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.539,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2020.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Eiendommen har adkomst via privat vei, med pliktig medlemskap i velforeningen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 27.000 kWh, dette utgjør ca. kr 10.000,- pr. år + nettleie på ca. kr 13.500,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via IF Skadeforsikring på kr 6.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av nett/tv og har kostet ca. kr 1.099,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m..

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 282 120,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 4 615 632,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.126.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

John Einar Kilnes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0491/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20491

Dato

Sist oppdatert: 04. januar 2021 kl. 14:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.