Solgt: 3 300 000 kr

Vegsundbakken 10

3 490 000 kr
239 m²
2 soverom
Dronefoto
Even Roth
Frida Stormyr
Presenteres av
Even Roth og Frida Stormyr
Vegsund
Bud mottatt! Større innholdsrik enebolig på stor tomt. Flott utsikt mot fjord og fjell
 • Prisantydning
  3 490 000 kr
 • Omkostninger
  88 592 kr
 • Totalpris
  3 388 592 kr
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  239 m²
 • Bruksareal
  296 m²
 • Tomteareal
  1 487 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Større innholdsrik enebolig på 3 plan på stor eiendomstomt på 1.487 kvm som er opparbeidet med plen, beplantning, støpte platter, skiferheller på gårdsplass/adkomst og mange frukttrær. Redskapsbod i hagen. Flott utsikt mot fjord og fjell.
Det er kort avstand til barnehage, barneskole, ungdomskole og butikk. Gangavstand også til Blindheim IL sitt idrettsanlegg. Flotte friområder og turområder både på Stafsethneset og på Emblemsfjellet innen gangavstand fra eiendommen. Det er ca 3 km til Moa med alle fasiliteter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vegsundbakken 10, 6020 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 17, bruksnummer 399

Innhold

Totalt bruttoareal: 327 kvm
Totalt bruksareal: 296 kvm
Totalt primærrom: 239 kvm
Bruksareal:
Enebolig 290 kvm
Redskapsbod 6 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 53 kvm: Entre, hall med trapp/peisestue, wc-rom og soverom.
2. etasje 121 kvm: Hall/stue med trapperom, stue, kjøkken, bad, vaskerom, gang, wc-rom og soverom.
3. etasje 65 kvm: Loftstue med trapp
Sekundærrom:
Enebolig:
1. etasje 51 kvm: 2 boder, 2 garasjerom og fyrrom.
Redkapsbod:
1. etasje 6 kvm: Bod - byggeår ukjent.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.04.2019 utført av Stig Håvard Vatne v/Møretakst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått Tg3:
Bad i 2. etasje:
Eldre bad med flis på gulv, tapet på vegger og plater i tak. Dusjkabinett. Baderomsinnredning med 2 vasker. Plastsluk. Varmeovn på vegg. Ikke membran den gang dette ble oppussa. Forholdsvis flatt gulv med noe lokalt fall rundt sluk. Fra dusjkabinett går det rør til gulv (ikke sluk). Står foran oppussing grunnet alder.
Nedgravd oljetank:
Foran inngangspartiet er det en nedgravd oljetank. For å kontrollere oljetank og oljefyr kreves det spesialutstyr og spisskompetanse. Bør fjernes, evnt. fylles og blomberes etter forskrifter.
Boligen har bygningsmessig standard fra byggeår og har hatt få oppgraderinger etter dette så boligen er å betegne som et oppussingsobjekt grunnet alder. Det er krypkjeller i boligen med noe forhøyet fuktnivå grunnet dårlig lufting og noe fuktgjenomtrekk i betong.
Det er observert stedvis maur på kjøkken, hall og loftstue under befaring. Observert i alle tasjer. Spor etter mus i krypkjeller og fyrrom.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eiendommen er oppført i 2 etasjer + loft og har følgende standard på innvendige overflater:
Gulv:
I hovedplan er det eikeparkett, tepper og belegg. I underetasjen er det eikeparkett og tepper, og på loft er det parkett/skipsgulv.
Mye står foran oppussing. Parketter i 1. etasje buler stedvis, antatt fra høy fuktighet under gulv fra krypkjeller.
Vegger:
På loft er det malt tapet. I hovedplan er det tapeter og panelplater. I 1. etasje paneler, strie, tapet og panelplater.
Himlinger:
På loft er det panel og skråhimling. I hovedplan er det takplater og i 1. etasje er det takplater og panel i himlinger.
Kjøkkeninnredning fra ca. 1990. Mørkbeisa profilerte fronter med flislagt benkeskap med trelist i front. 2 skapdører med glassfelt. Integrert platetopp og komfyr. Opplegg for vaskemaskin. Ventilator. Kjøkkenet står foran oppgradering og har enkel standard. Det drypper i kjøkkenbenk ved bruk av vask. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad i 2. etasje med flis på gulv, tapet på vegger og plater i tak. Det er montert dusjkabinett. Baderomsinnredning med 2 vasker. Plastsluk. Varmeovn på vegg. Står foran oppgradering grunnet alder.
Vaskerom med enkel standard som ligger ved kjøkkenet i 2. etasje. Det er flis på gulv, tapet på vegger og plater i tak. Utslagsvask.
Ny innvendig trapp i 1988 i eik.
Diverse plassbygde garderober.
Eldre røropplegg i boligen. Antatt noe oppgradert på 1980-tallet og noe fra byggeår. Varmevann via sentralvarme. Det er fyrkjele med radiatorer.
Automatsikringer i sikringsskap er oppgradert, men det er eldre ledningsnett.

Oppvarming

Fyrkjele med radiatorer. Pipe med ildsted. 2 varmepumper. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det er nedgravd oljetank på eiendommen utenfor inngangsparti.
Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjelder ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.09.1974. Det foreligger tegninger fra 1988 på endret takkonstruksjon og innredet loft. Ferdigattest fra 15.08.1989. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er noen endringer ut i fra tegninger som foreligger. I hovedplan er bl.a. 2 soverom tatt bort og erstattet med ekstra stor hall med stuedel. U.etg. og loft like med tegninger.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/17/399:
03.06.1967 - Dokumentnr: 302913 - Best. om vann/kloakkledn.
03.06.1967 - Dokumentnr: 302913 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1507 Gnr:17 Bnr:75
09.11.1994 - Dokumentnr: 15202 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
01.01.2020 - Dokumentnr: 1178036 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:17 Bnr:399

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et område som i hovedsak består av frittliggende eneboliger og noe konsentrert boligmasse. Det er kort avstand til barnehage, barneskole, ungdomskole og butikk. Gangavstand også til Blindheim IL sitt idrettsanlegg. Flotte friområder og turområder både på Stafsethneset og på Emblemsfjellet innen gangavstand fra eiendommen. Det er ca 3 km til Moa med alle fasiliteter.

Adkomst

Når en kommer fra Moa og retning Vegsundet, tar en av hovedveien opp mot Myrland. Deretter sving til venstre og ta av inn til høyre. Du er nå i Vegsundbakken. Herfra følger du veien et lite stykke og tar av første vei inn til venstre. Følg denne og du får boligen på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

1-7 kl. Blindheim barneskole 0.8 km
8-10 kl. Blindheim u-skole 1.4 km
Borgund vg. skole 4.8 km
Spjelkavik vg. skole 4.9 km
Vegsund barnehage (0-6 år) 0.4 km
Heimdalen barnehage 0.8 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.487 kvm som er opparbeidet med plen, beplantning, støpte platter, skiferheller på gårdsplass/adkomst og mange frukttrær. Redskapsbod i hagen.

Parkering

Parkering i garasjer og på gårdsplass. Ene garasjerommet er lite - egner seg ikke til dagens biler - mer som bod/mc-parkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til mindre endring av reguleringsplan for Spjelkavik - Vegsund datert 23.07.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.05.1982.
Deler av tomten ligger i området som i reguleringsplanen har midlertidig forbud mot tiltak - se vedlagte kart.
Det er mottatt forhåndskonferanse vedr. ubebygd tomt syd for naboeiendommen vegsundbakken 8 (gnr. 15, bnr. 102) regulert til næringsformål. Her er det event. planlagt nybygg til kontor, lager og arealer for montasje. Konferer megler for nærmere informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 24.525,08 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 7.242,- pr år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.175.716,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.232.577,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.578.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nils Kristian Drønnen, Sindre Roar Drønnen og Hilde Karin Nordang

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 71-0051/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moa
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR71.1951

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2021 kl. 14:16

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.