Solgt: 8 500 000 kr

Skogvollveien 14 B

7 900 000 kr
124 m²
3 soverom
Solrik og sydvendt terrasse
Kristine Mevik
Emir Mekic
Presenteres av
Kristine Mevik og Emir Mekic
Risløkka
Lekker familiebolig over 2 plan med solrik terrasse og hage. 3 stuer og 3 soverom. Garasje. Barnevennlig nabolag.
 • Prisantydning
  7 900 000 kr
 • Omkostninger
  198 842 kr
 • Totalpris
  8 698 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  124 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 869 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leilighet over to plan med fleksibel planløsning. 1. etasje består av allrom (stue/kjøkken), 2 soverom, dusjbad/wc, gang og entré. Underetasje består av kjellerstue, soverom, kjellerstue/gjesterom og kontor. Skjermet beliggenhet og usjenert hage med sol fra ca. kl 08.00 til ca. 19.30 om sommeren. Utvendig bod på ca. 4,5 kvm.
  Fasiliteter:
 • Allrom med god plass til stort spisebord og lounge
 • IKEA-kjøkken: rikelig med skap-og benkeplass med integrerte hvitevarer
 • Solrik sydvendt markterrasse på 22 kvm
 • 2 kjellerstuer
 • 3 soverom
 • Delikate fargevalg
 • Gulvvarme på bad og i hele underetasjen
 • Mye lagringsplass
 • Viken Fiber kabel-tv/internett
 • Garasje og gjesteparkering
 • Kort vei til skoler og barnehager, Økern og Risløkka t-banestasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skogvollveien 14 B, 0580 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 123, bruksnummer 222, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 138 kvm
Totalt bruksareal: 124 kvm
Primærrom: 124 kvm
1. etasje 65 kvm: Entré, bad, gang, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Underetasje 59 kvm: Kjellerstue, soverom, kjellerstue/soverom og kontor.
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod på ca. 4,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.
Boligbygg over 2 etasjer samt kjelleretasje. Støpt plate på mark. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av treverk. Vindeltrapp med åpne trinn av lysmalt treverk. Rekkverk og håndløper av lysmalt treverk. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater. Leiligheten har profilert entrédør med glassfelt. Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra 2005. Kjellervinduer med 2-lags glass fra 2004. Oso varmtvannsbereder på 120 liter (årstall 2005). Vannrør av typen plastrør. Synlige avløpsrør av plast. Lekkasjestopper montert under oppvaskkum. Inspeksjonsluker for sensor/lekkasjestopper og hovedstoppekran for hele bygningen, samt trykktank plassert på vegg under trapp i kjeller. Ventilator med kullfilter montert i kjøkken. Oppvarming med elektrisitet/gulvvarme i kjeller og baderom. Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i entré. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende som har fått TG2:
Bad:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
- Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
- Servantskap har fuktskader.
- Det er registrert riss i gulvfliser. Ukjent årsakssammenheng. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Sluk er ikke besiktiget grunnet begrenset tilgang under dusjkabinett. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Kjøkken:
- Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
Rom under terreng:
- Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Det ble med overflatemåling med fuktindikasjonsinstrument ikke registrert forhøyede verdier.
Varmtvannsbereder:
- TG 2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
Beslag, renner, nedløp og snøfangere:
- Takrenne/nedløp ved terrasse. Utilfredsstillende/mangelfull løsning mht. bortledning av vann fra bygning.
Drenering:
- Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leilighet over to plan tilhørende Sameiet Skogvollveien 14, beliggende på bydel Bjerke i Oslo. Sameiet består av 4 eierseksjoner. God planløsning gjør boligen fleksibel med mulighet for å variere bruken. Parkering i garasje og gjesteparkering.
1. etasje:
Allrom (stue/kjøkken) (ca. 29 kvm): Herlig allrom hvor det er plass til stuedel, stort spisebord og kjøkken med rikelig skap-og benkeplass. IKEA-kjøkkeninnredning fra 2018 med lyse slette fronter. Benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Induksjonstopp, stekeovn oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra IKEA. Vegghengt ventilator med kullfilter. Komfyrvakt plassert på ventilator. Lekkasjestopper montert under oppvaskkum.
Terrasse (ca. 22 kvm): Bygd i 2017. Sydvendt og solrik uteplass. Sol i hagen/på terrassen fra ca. kl 08.00 til ca. 19.30 om sommeren, ifølge selger. God plass til sittegruppe, spisebord og grill. Lagringsbod til dekk og hageredskap på ca. 4,5 kvm.
Soverom I (ca. 7 kvm): Plass til seng, garderobeskap og skrivebord. Vindu mot nord.
Soverom II (ca. 9 kvm): Benyttes som tv-stue. Garderobeskap. Plass til seng og skrivebord. Vindu mot syd.
Bad/wc (ca. 8 kvm): Baderom fra 2006. Vegghengt servantinnredning med lyse glatte fronter. Heldekkende servant/benkeplate av kompositt materiale med ett-greps armatur fra Oras. Speil med belysning og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Avtrekksventil med naturlig avtrekk montert på yttervegg.
Entré (ca. 4 kvm): Sikringsskap. Skyvedørsgarderobe.
Underetasje:
Kjellerstue I (ca. 19 kvm): Perfekt samlingssted for familien.
Soverom III (ca. 10,5 kvm): God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Garderobe på ca. 2,5 m.
Kjellerstue II/ Gjesterom (ca. 17 kvm): Stort oppholdsrom med opplegg for tv-benk. Garderobe på ca. 1,15 m. Rommet er ikke godkjent til varig opphold.
Kontor (ca. 8 kvm): Plass til hjemmekontor og lagringsplass i skyvedørsgarderobe på ca. 3,5 m.
1. etasje:
Himling: Himlinger med malte slette flater. Downlights i stue/kjøkken og gang.
Vegger: Malte slette veggflater. Flislagte vegger på badet.
Gulv: Parkett. Flislagt badegulv med varmekabler.
Takhøyder: 2,39 m i entré. 2,37 m i stue/kjøkken, soverom 1 og gang. 2,38 m i soverom 2. 2,34 m i bad.
Underetasje:
Himling: Malte slette flater.
Vegger: Malte slette veggflater samt felter med tapet og stående panel.
Gulv: Parkettgulv med gulvvarme.
Takhøyder: 2,02 m takhøyde i kjellerstue. 2,05 m i soverom 1 og kontor. 2,00 m i kjellerstue/soverom.
Viken Fiber med Alt-i-Box leverer kabel-tv og internett.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet/gulvvarme i kjeller og bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.01.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Bygningen ble opprinnelig oppført i 1940 som en firemannsbolig, med innvendig trappeløsning. En av boligene har i en tid vært benyttet som lager/butikk. Denne seksjonen er tilbakeført.
For å tilfredsstille boligene til tidens krav vil areal som opptas av trapper i dag bli innlemmet i leilighetene og nye utvendige trapper etablert.
Stue i kjeller er avdelt for etablering av et ekstra soverom. Kjellerstua er opprinnelig byggemeldt som arbeidsrom jf. byggetegninger fra rammesøknad i 2005 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
I tillegg finnes ferdigattest for garasjerekka datert 22.01.2015.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 12 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr. 2562, tinglyst 03.03.1960, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse
Byggeforbud på nærmere angitt avstand.
Det er gitt tillatelse til deling av eiendommen forutsatt at det på parsellene ikke oppføres annen bygning nærmere nabohus enn 8 m i fremtiden.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Dagboknr. 4668, tinglyst 21.04.1960, type heftelse: Erklæring/Avtale
Bestemmelse om benyttelse ang. kjeller.
Godkjent peisestue i kjeller er godkjent for midlertidig opphold. Rommet skal ikke brukes til varlig arbeidsrom eller til nattopphold. Denne bestemmelsen er fra før boligen ble seksjonert i 2006.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet.
Dagboknr. 23266, tinglyst 03.04.2006, type heftelse: Erklæring/Avtale
Det er gitt godkjennelse / dispensasjon fra kommunen om at Skogvollveien er godkjent inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom godkjennelsen kan når som helst trekkes tilbake av kommunen, slik at en kan bli pålagt å avgi veigrunn vederlagsfritt til kommunen og opparbeide veien i inntil 10 m bredde med nødvendig fylling og skjæring.
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Dagboknr. 900959, tinglyst 20.10.2014, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse, gjelder garasje
Midlertidig dispensasjon fra veglovens paragraf 29. Avstand til vei. Garasjen skal ikke være nærmere enn 8 meter fra midt regulert Skogvollveien.
Eier av eiendommen er forpliktet til å fjerne eller forandre ovennevnte byggverk uten erstatning når som helst direktøren for Plan- og bygningsetaten i Oslo måtte forlange det.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Gjelder denne registerenheten med flere.
De øvrige servituttene omhandler: bestemmelse om vann og kloakkledninger, elektriske kraftlinjer og vei.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Salg eller utleie (helt eller delvis) skal meldes skriftlig til styret med opplysning om hvem som er ny eier/leietager.

Diverse

Følgende inventar følger med leiligheten:
- Integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap/frys) på kjøkkenet
- Integrert tv i oppholdsrom i underetasjen
Følgende inventar følger IKKE med leiligheten:
- Vaskemaskin og tørketrommel
- Taklamper over spisebord og kjøkkenbenk
- Treknagger på soverom i 1. etasje og i entre
Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21. juni). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen.
Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Risløkka er et godt sted å bo for små og store! Nabolaget er en barnevennlig oase i Oslo, med villaer og rekkehus, store frukthager og flotte parkområder. Familievennlig beliggenhet i et tilbaketrukket, veletablert og attraktivt bomiljø. Boligen ligger i rolig vei, uten gjennomgangstrafikk. Det er flere barnehager i nærmiljøet, bla. Maurtua barnehage samt Økern og Økernly barnehager.
Flotte Sverre Refstads plass er rett i nærheten - en park med fotballbane, basketballbane, lekeapparater og benker. Det lages til skøytebane om vinteren og 17. Mai toget samles der hvert år før avmarsj, samt årlig julegrantenning.
Bjerkedalen Park ble åpnet i oktober 2013 og består av ca. 40 mål med fasiliteter som badedam, barnehage, kafé, ballplass, paviljong og opparbeidede grøntområder. Hovinbekken dukker også opp litt lenger nede på Risløkka, i et skjermet skogholt, der det er anlagt naturpark med bl.a. aktivitetsløype, bro og sittegrupper.
Flere treningssentre i nærheten og Hasle-Løren ishall, kunstgressbane, treningssenter med squash m.m., ligger i kort gangavstand.
Dine daglige innkjøp kan lett gjøres på vei hjem fra jobb på Kiwi i Økernveien og Nærbutikken. Begge 10 minutters gange unna. Vollebekk, Linderud, Løren, Hasle og Storo storsenter byr på flere servicetilbud.
Beliggenheten på Risløkka er ”supersentral” i forhold til både sentrum, adkomst Ring 3/E6, offentlige kommunikasjonsmidler og buss/bil til Gardermoen (< 30 min). Rabbeveien bussholdeplass ligger innen 2 minutters gange, der linje 60 Vippetangen - Tonsenhagen går mot sentrum hvert kvarter. Også kort vei til Økern hvor det skjer store forandringer. Eksisterende Økern senter skal utvikles til den gode fremtidsbyen. Stikkord: Rekreasjon, kunst, kultur – og fritidstilbud, spennende arkitektur og utsmykning, alternativ utforming av bomiljøer, kaféliv, kunst og designerbutikker, bevaring av historiske spor, osv. Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på https://vimeo.com/523755815
Kort vei til flotte skiløyper, turområder og slalombakke på Årvoll/Grefsen. For naturopplevelser ligger Lillomarka, Grefsenkleiva, Trollvann og Linderudkollen med flotte turstier kort kjøretur unna. Her er det tilgang til flotte lyssløyper, skiløyper, alpinanlegg og badevann. Det er også nærhet til turområder med fine skogstier/sykkelstier samt fine akemuligheter for de minste. Flotte grøntarealer med akebakke på vinterstid og ballplass på sommerstid er kun et steinkast unna. Her kan barna vokse opp i rolige, barnevennlige og idylliske omgivelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Maurtua private bhg - Rabbeveien (1-3 år) 0.2 km
- 8 barn 0.2 km
Økern barnehage (1-6 år) 0.3 km
- 60 barn, 4 avdelinger
Økernly barnehage (9 mnd-6 år) 0.4 km
- 81 barn
Skoler
Løren skole (1-7 kl.) 0.8 km
- 500 elever, 28 klasser
Refstad skole (1-7 kl.) 0.9 km
- 692 elever, 30 klasser
Vollebekk skole (1-10 kl.) 1.2 km
- 780 elever
Wang Ung Oslo (8-10 kl.) 22 min
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.9 km
- 159 elever, 10 klasser
Kuben videregående skole 12 min
Valle Hovin videregående skole 25 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 096,1 kvm som tilhører sameiet. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser, garasjerekke og felles bod. Eiet tomt opparbeidet med gruslagte områder, gressplen, hekker, prydbusker og diverse beplantning.
Leilighetene i 1. etasje har eksklusiv bruksrett til hver sin del av hagen, som er delt i rett linje ut fra seksjonenes avgrensninger. Gjerder og hekker rundt hagen anses som del av hagen. Hagen anses som privat uteareal og leilighetene i 1. etasje har ansvar for vedlikehold av hagen.

Parkering

Leiligheten en garasjeplass på ca. 16,5 kvm i felles garasjerekke med eksklusiv bruksrett tilknyttet leiligheten. I tillegg 3 gjesteparkeringsplasser på felles tomt.
For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste offentlige ladepunkt er på Cirkle K på Økern.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006.
Økernhjemmet og friområde sydvest for eiendommen er regulert til offentlig bygning med tilhørende anlegg samt friområde i henhold til reguleringsplan S-1861 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.06.1973.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 869,- pr. mnd. og inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, avsetning til vedlikeholdsfond.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert ved årskiftet.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.100,- pr. måned. / 7.700 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og internett. Utgiftene til dette betales direkte. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 434 595,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 164 542,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12 604,- pr. 31.12.2020. Estimert på informasjon om saldo og sameierbrøk.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.098.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Barbra Terjesen

Informasjon om sameiet

Sameiet Skogvollveien 14, org.nr. 927 478 919, består av 4 selveier leiligheter.
Styrets leder er Line Solhaug.
Det har vært gjennomført to formelle beboermøter i løpet av 2019 og ekstraordinært sameiemøte den 8. mars og årsmøte den 24. april 2020.
Ved utgangen av 2020 er alle sameiere ajour med innbetaling av felleskostnader.
Samlede inntekter i 2019 var 447 896 NOK.
Samlede utgifter i 2019 var 441 040 NOK, fordelt som følger:
- Maling av hus = 300 944
- Fiks av tak og piper = 77 666
- Offentlige avgifter = 37 647
- Forsikring = 21 997
- Annet = 2 786
Sameiet hadde 42 849 NOK på konto pr 31.12.20, og hadde ingen utbetalte regninger.
Status bygningsmasse og vedlikeholdsbehov:
- Rehabilitering av bunnledning fra bolig med Epoxy foring (2019). Utbedring takrenner, utskifting råtne bord fasade og malt fasade (2020). Utbedring av piper og nærliggende takbelegg (2020).
Montering av markiser, parabolantenner ol. kan kun skje etter forutgående samtykke fra styret.
Sameierne deler på snømåking av felles uteområde foran garasjene og biloppstillingsplassene. Dugnad hver vår der alle 4 sameiere deltar.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. påbegynte time
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0111/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.21111

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 11:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.