Solgt: 3 720 000 kr

Fougstads gate 2

3 790 000 kr
45 m²
1 soverom
Velkommen til Fousgtads gate 2!
Silje Moen
Presenteres av
Silje Moen
St. Hanshaugen
Delikat og pen 2-roms selveierleil. - Fransk balkong - Rolig og sentralt - Felles takterrasse - Heis - Garasjeplass*
 • Prisantydning
  3 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 400 kr
 • Omkostninger
  96 127 kr
 • Totalpris
  3 817 527 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1940
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  45 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  1 849 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne lyse og delikate 2-roms selveierleiligheten beliggende på idylliske og populære St. Hanshaugen. Leiligheten er beliggende i byggets 3. etasje med heisadkomst, hvor du har alle fasiliteter i umiddelbar nærhet. Leiligheten kan blant annet by på en arealeffektiv planløsning, gjennomgående god standard, fransk balkong, samt en flott felles takterrasse med sittegrupper for sameierne.
- Det er mulighet for kjøp av garasjeplass i tillegg for kr. 400.000,-
- Sameiet ble ombygget til leiligheter i 2005
- Direkte heisadkomst
- Felles takterrasse
- Sentralt på St. Hanshaugen
Ta kontakt for å avtale visningstidspunkt!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fougstads gate 2, 0173 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 219, bruksnummer 52, seksjonsnummer 6

Innhold

Totalt bruttoareal: 49 kvm
Totalt bruksareal: 45 kvm
Totalt primærrom: 45 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.04.2020 utført av Andreas Høieggen.

Byggemåte

Boligblokk opprinnelig oppført i 1940 og rehabilitert i 2005. Oppført over 5 etasjer i betong-, mur og trekonstruksjoner.

Standard

Entré:
Innbydende entré med skyvedørsgarderobe. God plass til oppheng av klær i skap og plassering av sko. 3-stavs eikeparkett i alle rom, med unntak av baderom. Dørtelefon montert. Sikringsskap i entrè med automatsikringer.
Stue:
Romslig stue med utgang til fransk balkong. God plass til sofagruppe med tilhørende TV-løsning. Åpen løsning mot kjøkken. Stuen har store vindusflater som gjør at du har rikelig med naturlig lysinnslipp. Overflater fremstår med normal bruksslitasje. Overflatebehandling må påregnes (TG2 for overflatebehandlingen isolert sett).
Kjøkken:
Lys og pen kjøkkeninnredning fra 2005 hvor du har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet er innredet med slette fronter, laminert benkeplate, integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin og frittstående komfyr. Mekanisk avtrekk via ventilator med avkast til det fri. Brannslange i benk.
Soverom:
I leilighetens soverom har du god plass til dobbelseng med tilhørende nattbord. For øvrig innredet med romslig skyvedørsgarderobe.
Bad:
Pent flislagt bad med standard fra 2005. Badet er innredet med servant med underskap, speil, vegghengt toalett, dushjørne med innsvingbare dusjdører, downlights og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk og varmekabler i gulv. Tilstandsgrad 2 satt på bakgrunn av slitasje, bom og manglende drenering av toalettsisterne. Se utdypende i tilstandsrapport.
Sprekk i flis på badet ihht selgers egenerklæringsskjema.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Vaskemaskin og stekeovn kan kjøpes i tillegg ved salg. Selger opplyser om 2 defekte plater i komfyr.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 2005. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 50-tallet på transformatorstasjon som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest (ferdigattest for transformatorstasjon). Det ble gitt ferdigattest for bruksendring til blokk/bygård/terrassehus 16.10.2006.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at det ble gitt ferdigattest for bruksendring, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/219/52/6:
10.03.1950 - Dokumentnr: 300641 - Bestemmelse om bebyggelse
vedr. gavelvegg m.v.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:52
Gjelder denne registerenheten med flere
11.06.1952 - Dokumentnr: 301368 - Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:52
Gjelder denne registerenheten med flere
19.05.2004 - Dokumentnr: 33770 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver er Viken Nett AS eller dennes
rettsetterfølger.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Viken Nett AS eller
dennes rettsetterfølger.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:219 Bnr:52
Gjelder denne registerenheten med flere
02.12.2005 - Dokumentnr: 82898 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
20.04.2020 - Dokumentnr: 2353392 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
02.12.2005 - Dokumentnr: 82898 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 159/9707
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-52
23.12.2005 - Dokumentnr: 89353 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon:
Snr: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 159/9707
23.12.2005 - Dokumentnr: 89353 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 159/10127

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leieforhold skal forhåndsgodkjennes av styret.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fougstads gate har meget gode adkomstforhold, med kort vei til det meste av bydelens fasiliteter, som butikker, kafeer, Gutta på Haugen, restauranter og de fleste utdanningsinstitusjoner. Leiligheten ligger også få meter unna den populære parken på St. Hanshaugen. Kort gange til St. Hanshaugen Senter med Rema 1000, postkontor, Cherie frisør, Plantasjen og Fresh Fitness treningsssenter. Apotek1 og Coop Prix ligger også få meter fra senteret.
Kiellands Hus er et trivelig lite nærsenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop med ferskvaredisk, Vinmonopolet og bokhandel. Her kan du også få en god kopp kaffe eller oppfriskende smoothie hos Kaffe & Juice, eller et smakfullt og sunt måltid hos House of Sushi. (se www.kiellandshus.no).
Det ligger også flere hyggelige kafeer og restauranter som Java, Smalhans, Schrøder, Pascal, Kaffebrenneriet og Baker Hansen samt Tranen med Åpent Bakeri (www.tranen.no) er også å finne i området.
Flotte grøntarealer like utenfor døren som fantastiske St. Hanshaugparken, Kubaparken og Ilaparken. Gode tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Fresh Fitness på St.hanshaugen Senter, SATS (Bislett), SIO (Vulkan), ELIXIA (Ringnes Park), Pilates Room og Fitness24seven (Grünerløkka).
Ca. 5 minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Også kort gange til Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter.
Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer.
Svært godt kollektivtilbud (21-, 33-, 54-, 34- og 37-bussen) i umiddelbar nærhet. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, HiOA, Westerdals, og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen m.fl.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager i nærområdet:
-Akersbakken Barnehage
-Den Jødiske Barnehage
-St - Haugen Barnehage
Skoler i nærområde:
-Ila Skole
-St. Sunniva Skole
-Bolteløkka skole
Videregående skoler i nærområde:
-Oslo Katedralskole
-Foss Videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 058 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det følger ikke garasjeplass med leiligheten, men selger eier en garasjeplass med opplegg til ladepunkt for EL-bil som kan kjøpes i tillegg for kr. 400.000,-.
Felleskostnader for garasjeplassen er kr. 1 512,- pr. kvartal. Eierskifegebyr til forretningsfører, samt dokumentavgift vil påløpe.
Forøvrig er det gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Garasjesameiet:
Sameiet Garasjen Fougstads gate 2 består av 188 andeler, og til disse andeler er det knyttet eksklusiv bruksrett til parkeringsplasser overensstemmende med hva som fremgår av andelsliste og tegninger vedlagt nærværende sameievedtekter.
Til de enkelte andeler er det knyttet eksklusiv bruksrett til nærmere bestemte parkeringsplasser overensstemmende med hva som er inntatt i vedlagte andelsliste. De oppførte andeler og parkeringsplassene kan ikke skilles, og således kan de andeler som er knyttet til en parkeringsplass, kun selges samlet og sammen med den eksklusive bruksrett til den aktuelle parkeringsplass.
Den enkelte sameier kan fritt selge sine andeler med tilknyttet bruksrett til garasjeplassen eller leie ut garasjeplassen. De øvrige sameiere har ikke forkjøpsrett. Salg av andeler med tilknyttet garasjeplass eller utleie av garasjeplass skal meddeles styret med minst 14 dagers varsel før salg/utleie gjennomføres.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Byggeområde for boliger, lager, allmennyttig formål (forsamlingslokale) og garasjeanlegg i henhold til reguleringsplan S-3878 datert 30.01.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Pågående plansaker i nærheten av eiendommen er saksnr. 20176175, vedr. Bergstien. Sikringstiltak - Utbedring av bomiljø.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1 849,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, internett (fiber), varmtvann, vaktmester, kommunale avgifter og rengjøring av fellesarealer.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med 5 % fra 01.04.2019.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenet AS som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 249 pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 1 849,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, internett (fiber), varmtvann, vaktmester, kommunale avgifter og rengjøring av fellesarealer.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med 5 % fra 01.04.2019.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenet AS som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 249 pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 956 572,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 1 007 631,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 1 413,- pr. 21.04.2020.
Andel fellesgjeld er kr 1 400,- pr. 21.04.2020.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 886 127,-
Ved kjøp av garasjeplass:
Eierskifegebyr til forretningsfører kr 1 235,-
samt dokumentavgift kr 10 000,- vil påløpe
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-
Av dette beløpet utgjør kr 1 400,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christoffer Cornelius Østerhaug

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet St. Hanshaugen Atrium, med sameiebrøk 159/9707.
Sameiet består av 52 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er USBL, tlf. eierskifte@usbl.no.
Dyrehold er tillatt.
Dugnad må påregnes.
Planlagte påkostninger:
Styret jobber med oppussing av hage og takterrasse. Ca kostnad er 550.000,-. Styret har fått godkjenning til å kreve inntil kr 550.000,- som engangs innkreving etter sameiebrøk i henhold til tilbud og plan fra gartner.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0129/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.19129

Dato

Sist oppdatert: 28. oktober 2020 kl. 11:11

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.